Kapakala

Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005

Kertokaapa mitä tekisin kapakalasta? Olisiko jollakulla muistissa tai isoäidiltä perityssä keittokirjassa mitään perinteisiä suomalaisia ruokaohjeita?

Sillä voisi tietysti kolkata jonkun pimeällä kujalla mutta en suosi väkivaltaa.

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija
Norppa
Sitä voi käyttää pesusienenä saunassa. Erityisesti selän pesuun se sopii mainiosti.

Kärpässieni tai suippomyrkkyseitikki ovat parempia.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005

Tai voisin pelata sillä pesäpalloa.

Mutta juuri nyt kiinnostaisi nimenomaan ruoka.

Hetkinen, voisiko vappu aamiaisen sillin korvata kapakalalla.

Vierailija
Antero
Norppa
Sitä voi käyttää pesusienenä saunassa. Erityisesti selän pesuun se sopii mainiosti.

Kärpässieni tai suippomyrkkyseitikki ovat parempia.

Väärä konsistenssi.

Vierailija
Norppa
Antero
Norppa
Sitä voi käyttää pesusienenä saunassa. Erityisesti selän pesuun se sopii mainiosti.

Kärpässieni tai suippomyrkkyseitikki ovat parempia.




Väärä konsistenssi.

Pyydän mitä nöyrimmin anteeksi.

Vierailija
Finlandes
Tai voisin pelata sillä pesäpalloa.

Mutta juuri nyt kiinnostaisi nimenomaan ruoka.

Hetkinen, voisiko vappu aamiaisen sillin korvata kapakalalla.

AHAA!

Tässä tulee yksi resepti joka on kulkenut suvussa jo vuosisatoja.

Ota kapakala.

Liota sitä kylmässä vedessä 6 vrk.

Pistä kapakala korkeaan astiaan ja lisää vettä niin että se peittyy kunnolla.

Ota sauvasekoitin ja sekoita kapakala tasaiseksi massaksi.

Lisää pullollinen pöytäviinaa.

Tarjoile alkudrinkkinä korkeasta lasista.

Koristeeksi puolikas mansikka.

Takaan että vieraat muistavat drinkin vielä vuosikymmenten kuluttua!

Vierailija
Antero
Norppa
Antero
Norppa
Sitä voi käyttää pesusienenä saunassa. Erityisesti selän pesuun se sopii mainiosti.

Kärpässieni tai suippomyrkkyseitikki ovat parempia.




Väärä konsistenssi.

Pyydän mitä nöyrimmin anteeksi.

Ei mitään syytä.

Tuli vaan mieleen että seitikki on aika hauras. Siinä kuluu paljon sieniä ennen kuin koko selkä on pesty.

Vierailija
Norppa
Antero
Norppa
Antero
Norppa
Sitä voi käyttää pesusienenä saunassa. Erityisesti selän pesuun se sopii mainiosti.

Kärpässieni tai suippomyrkkyseitikki ovat parempia.




Väärä konsistenssi.

Pyydän mitä nöyrimmin anteeksi.



Ei mitään syytä.

Tuli vaan mieleen että seitikki on aika hauras. Siinä kuluu paljon sieniä ennen kuin koko selkä on pesty.


Tuli mieleen että imeytyisiköhän niistä myrkkyjä verenkiertoon ihon läpi kun on hikirauhaset auki?

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005
Norppa
Finlandes
Tai voisin pelata sillä pesäpalloa.

Mutta juuri nyt kiinnostaisi nimenomaan ruoka.

Hetkinen, voisiko vappu aamiaisen sillin korvata kapakalalla.




AHAA!

Tässä tulee yksi resepti joka on kulkenut suvussa jo vuosisatoja.

Ota kapakala.

Liota sitä kylmässä vedessä 6 vrk.

Pistä kapakala korkeaan astiaan ja lisää vettä niin että se peittyy kunnolla.

Ota sauvasekoitin ja sekoita kapakala tasaiseksi massaksi.

Lisää pullollinen pöytäviinaa.

Tarjoile alkudrinkkinä korkeasta lasista.

Koristeeksi puolikas mansikka.

Takaan että vieraat muistavat drinkin vielä vuosikymmenten kuluttua!

Taidan olla ammattiavun tarpeessa kun edes harkitsen tuon kokeilua.

Vierailija
Antero
Norppa
Antero
Norppa
Antero
Norppa
Sitä voi käyttää pesusienenä saunassa. Erityisesti selän pesuun se sopii mainiosti.

Kärpässieni tai suippomyrkkyseitikki ovat parempia.




Väärä konsistenssi.

Pyydän mitä nöyrimmin anteeksi.



Ei mitään syytä.

Tuli vaan mieleen että seitikki on aika hauras. Siinä kuluu paljon sieniä ennen kuin koko selkä on pesty.


Tuli mieleen että imeytyisiköhän niistä myrkkyjä verenkiertoon ihon läpi kun on hikirauhaset auki?

Tuskin. Mutta kokeilemalla selviää.

Samoihin rauhasiin voi myös tarttua ruotoja kapakalasta...

Vierailija
Finlandes
Norppa
Finlandes
Tai voisin pelata sillä pesäpalloa.

Mutta juuri nyt kiinnostaisi nimenomaan ruoka.

Hetkinen, voisiko vappu aamiaisen sillin korvata kapakalalla.




AHAA!

Tässä tulee yksi resepti joka on kulkenut suvussa jo vuosisatoja.

Ota kapakala.

Liota sitä kylmässä vedessä 6 vrk.

Pistä kapakala korkeaan astiaan ja lisää vettä niin että se peittyy kunnolla.

Ota sauvasekoitin ja sekoita kapakala tasaiseksi massaksi.

Lisää pullollinen pöytäviinaa.

Tarjoile alkudrinkkinä korkeasta lasista.

Koristeeksi puolikas mansikka.

Takaan että vieraat muistavat drinkin vielä vuosikymmenten kuluttua!




Taidan olla ammattiavun tarpeessa kun edes harkitsen tuon kokeilua.

Yleensä ammattiapua tarvitaan vasta siinä vaiheessa kun vieraat janoisina ovat siemaisseet drinkit pohjanmaan kautta.

Ammattiavun tarpeesta välttyy jos baarimestari ehtii tarpeeksi kauaksi ennen kuin vieraat tokenevat.

Vierailija
Finlandes
Hei muuten... eikös tuon drinksun voisi lanseerata virallisena viisujuomana.

Ainoa asia mitä en tajunnut: Mitä ihmettä se mansikka siinä tekee?

Se on ihan esteettisistä syistä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Netistä löytyy useitakin ohjeita. Googlaa "stockfish recipe", niin alkaa löytymään monenmoista. Valmistus vaatii tosin pitkän ajan, sillä kalaa tulee liottaa useassa vedessä vuorokausia ennen valmistusta.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat