Seuraa 
Viestejä45973

Ajattelin hetkeksi pysähtyä hieman vertailemaan niitä asioita, joista saamme kiittää uskontoa ja niitä asioita, joista saamme kiittää tiedettä.

Kysymyksen voisi tarkentaa vielä niin, että missä me olisimme, jos tuhat vuotta länsimaita hallinnut yleiskristillinen kirkko ei olisi 1600-luvulta alkaen joutunut länsimaissa väistymään tieteellisen ja rationaalisen ajattelun tieltä?

Jos uskonpuhdistusta seurannutta kirkon otteen kirpoamista ja yhteiskunnan yleistä maallistumista ei olisi tapahtunut, olisiko yleiskatolisen kirkon kuristusote nujertanut tieteen kehityksen nuppuunsa jo ennen kuin se olisi päässyt edes alkuun?

Galilein kohtalo kertoo hyvin miten katolinen kirkko olisi toiminut luterilaisissa maissa Rooman pitkän käden ulottumattomissa työskenneleiden tiedemiesten suhteen. Sairaanhoidosta vastaisivat siis edelleen munkit, joiden tärkein hoitokeino olisivat rukoukset ja jumalan armo.

Meidän onneksemme uskonpuhdistus kirvoitti kirkon diktatuurin alta joukon länsimaita, joissa sitten pääsi syntymään nykyaikainen tiede. Vasta uskonpuhdistuksen käynnistämä uskonnon täydellisestä pakkopaidasta vapautuminen sysäsi liikkeelle myös modernin lääketieteen kehityksen.

On hyvä muistaa, että suuri osa modernin tieteen perusteista oli selvitetty jo antiikin Kreikassa, missä uskonto ei asettanut juuri minkäänlaisia rajoituksia tieteelliselle ajattelulle.

Kristinuskon valtaantulo kuitenkin pysäytti länsimaissa kaiken tieteellisen kehityksen ja ajattelun lähes vuosituhannen ajaksi. Kristinusko oli aivan uudenalainen uhriensa täydelliseen aivopesuun perustuva ajatusvirus, joka halusi ottaa uhrinsa koko mielen haltuunsa. Kristinusko ei sietänyt mitään mikä olisi voinut järkyttää tätä täydellistä mielenhallintaa.

Siksi lähes koko antiikin perintö hävitettiin, piilotettiin ja tuhottiin ja se tuli kristikunnan tietoisuuteen vasta muhamettilaisten tiedemiesten uudelleen löytämänä. Miten se taas on mahdollista, jos muhamettilaisuus on nykyisin vielä kristinuskoakin pahemmin uhrejaan otteessaan pitävä ajatusvirus?

Outo tilanne selittyy sillä, että valtavat maa-alueet muutamassa vuosikymmenessä raa’oilla sotaretkillä valtaansa saanut muhamettilainen valtio joutui elossa pysyäkseen aluksi ottamaan hyvin vapaamielisen asenteen. Tämä oli pakko tehdä, jotta hyvin pienenä vähemmistönä valtaamissaan kristityissä maissa alkuun eläneet vieraat muslimivalloittajat olisivat voineet pitää valloittamansa maat rauhallisina.

Tuo lyhyt vapauden aika riitti meidän onneksemme antiikin tiedon keräämiseen ja välittämiseen eteenpäin. Pian valloitettujen maiden väestön enemmistön muhamettilaisuuteen kääntymisen jälkeen muhamettilaiset maat vajosivat kuitenkin uskon hämärään ja todellinen tieteellinen ajattelu niissä kuihtui ja katosi jälkiä jättämättä.

Uskonpuhdistuksen kokeneissa länsimaissa uskonnon kahleista vapautunut tiede on antanut meille paremman elämän. Se on tuottanut valtavan määrän asioita, joilla voimme ratkaisevasti parantaa ja myös pidentää tätä ainoaa todellista maanpäällistä elämäämme.

Uskonto antaa lupauksen toisesta paremmasta elämästä kuoleman jälkeen, mutta kukaan ei oikeasti voi koskaan saada tietää, onko tällä lupauksella katetta. Taitaa kuitenkin olla turvallisempi valinta panostaa tähän ainoaan varmaan elämäämme ja sen laadun parantamiseen tieteen tarjoamien keinojen avulla.

Enemmän asiasta osoitteessa [url]www.olemisesta.net

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (64)

Mietin Italiaa. Siellä Katolinen kirkko on ollut voimissaan.

Tiede on ihan hyvä asia, mutta toiset ihmiset tarvitsevat muutakin. On jokaisen oma asia mitä pitää elämänsä tärkeimpänä asiana. Mielestäni usko ja tiede ei sulje toisiaan pois. Ainakin itse voin pitää molemmat.

Ihmiset ovat osanneet olla takapajulassa ilman uskontoakin. Vertaa entinen Neuvostoliitto. Täysin suljettu aikoinaan. Tarkoitan sitä, että ei ollut vapautta.

Elämän laatu on mielenkiintoinen seikka. Uskoakseni monet uskovaiset kokevat saavansa uskostaan laatua elämäänsä. Myös 'paremman elämän' määrittely taitaa olla kovin subjektiivinen asia. Omasta mielestäni esimerkiksi Wiccana olo voisi olla mielenkiintoista ja mukavaa elämää, jos sellaiseen sattuisi uskomaan. Hyvän elämän määrittely tieteellisesti, kuinka se onnistuisi?

Historiassa uskontoa on käytetty monasti harvojen hyväksi ja monien turmioksi, mutta väittäisin, että sama olisi onnistunut myös tieteeseen vetoamalla. Keskiajalla vallanpitäjien olisi helppo ollut vääristellä tiedettä omien tarkoitusperien mukaan. Tiedotusvälineiden ja internetin ansiosta se on nykyään paljon vaikeampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka Gootit olivat menettäneet suoranaisen vallan, oli heillä paljon vaikutusvaltaa kristinuskon kautta kaikissa Euroopan maissa.
Suomen muinaishistoria | Martin Luther ja Uskonpuhdistus
Vaikutusvalta tuli hyvin pitkälle muovaamaan seuraavan 700 vuoden historian tapahtumat. Heillä ei kuitenkaan ollut vaikutusvaltaa esimerkiksi kielen ja kieliopin kehitykseen. Kun latinan kieli ja kielioppi kehitettiin, kehitettiin se nimenomaan Alkuperäiskielen suojaksi. Ainut keilioppi Euroopassa joka on kehitetty Latina 3 jälkeen on Goottien kieli.

1250- luvun jälkeen vahvan propagandan ja vaikutusvallan myötä Gootit todistivat m. m. noitien olemassaolosta. Se johti joukkomurhiin kaikkialla Euroopassa. Etupäässä naiset ja lapset oli goottien uhreja. Vaikka gootit itse sadistisine menetelmineen oli tautien ja ruttojen levittäjä, niistä syytettiin Juutalaisia. Syytöksillä ja propagandalla motivoitiin juutalaisvainot. Suomalaiset leimattiin Goottien taholta pakanoiksi ja noidiksi ja suomalaisten alueet kuvailtiin paholaisen tyssijana. Ne "oikeutti" heidät ihmisjahtiin Pohjolassa. 1500 -luvulle tultaessa 1/3 Euroopan alkuperäiskansoista oli tuhottu.

Martin Luther syntyi 10 Marraskuuta 1483 ja kuoli 18 Helmikuuta 1546. Luther käänsi ja tulkitsi Raamatun. Virallisen historian mukaan hän hän kehitti standardin saksan kielelle. Paljon viittaa kuitenkin siihen, ettei hän sanksan kieltä kehittänyt vaan sen työn teki hänen puolestaan joku muu. Samalla tavalla ei Mikael Agricola ole kehittänyt Suomen kielioppia koska häntä ei ole koskaan ollut olemassakaan.

Gootit katkaisivat siteet katoliseen kirkkoon 1517 jälkeen. Nykyään Martin Lutherin nimissä kulkeva n.k. uskonpuhdistus voidaan katsoa ajaksi jolloin rasistiset käsitteet ja historian ja uskonnon vääristely sai alkunsa. Uskonpuhdistus -nimi antaa kuvan että kysessä tosiaan olisi puhdistautuminen jostain likaisesta. Mutta kuten moni muukin "oppi" on se käänteinen. Suuri osa siitä mikä oli aitoa ja oikeaa poistettiin ja korvattiin valheilla ja väärällä opilla.

Martin Luherin ajatuksia Juutalaisista
Juutalainen -nimi - JEW - ei alunperin ole etnisesti sidottu. Nimitystä käytettiin lähinnä kaikista vääräuskoisista jotka elivät Elävän Jeesuksen oppien ja Elämän Kirjan mukaan. JEW - JW - on pirun kielen herja IM -sanasta josta suomenkielinen IMmeinen (nykyään "ihminen").
Lutherin ajatukset koskien uskontoa tunnetaan. Vähemmän tunnettuja ovat hänen mielipiteensä Juutalaisista. Niitä mielipiteitä ja niiden seurauksia ei historian kirjoissa ole tietääkseni koskaan tarkemmin käsitelty. 1930 -luvulla Daniel Goldhagen julkaisi Saksassa kirjan joka sai suurta huomiota osakseen. Vuonna 1939 teos käännettiin myös suomen kielelle: "Juutalaisista ja heidän valheista". Daniel Goldhagen siteerasi Martin Lutherin 1543 julkaisemasta kirjasta otteita:

" Jumala on varmasti hylännyt juutalaiset eivätkä he enään ole hänen kansansa eikä Hän ole enään heidän jumalansa. "

" Jos sinä näet tai kuulet jonkun juutalaisen opettavan, älä ajattele muuta kuin että kuulet jotain hyvin myrkyllisen basillin puhuvan, joka jo katseellaan myrkyttää ja tappaa ihmisiä. "

" Siksi, kun sinä näet oikean juutalaisen, voit tehdä hyvällä omalla tunnolla ristinmerkin ja sanoa, että siinä menee elävä paholainen. "

" Luonnollisesti pakolaisina juutalaiset eivät saa omistaa mitään. Ja jos he jotain omistavat, se kuuluu luonnollisesti meille. "

" Antaisimme mielellämme lahjoja päästäksemme heistä eroon, sillä he ovat erittäin suuri rasite meille kaikille, niinkuin myös vaiva, rutto ja suoranainen onnettomuus maallemme. "

" Ja jos Mooses nyt eläisi, hän olisi varmaan ensimmäinen joka sytyttäisi juutalaisten koulut ja talot tuleen. "

" Antakoon ylimistön tehdä nyt niin kuin olen sanonut. "

" Siten, jos minulla olisi valta, tahtoisin kerätä kaikki heidän oppineensa ja parhaansa yhteen, että he sen uhan alla, että heidän kielensä revittäisiin irti kurkusta . .. ..."

Martin Lutherin ajatukset sisälsi pahinta mahdollista vihapropagandaa Juutalaisia ja nimen käytön myötä kaikkia alkuperäiskansoja kohtaan. Juutalainen -nimi ei alunperin tarkoittanut kansaa vaan IMmeistä yleensä. JW (JEW) -kirjainyhdistelmä on ilmestyskirjassa mainitun pedon kielen myötä tullut herja. Kun käytämme lähimpiä mahdollisia kirjaimia joilla on numerrinen arvo, on JW sama kuin IM: IMmeinen joka tänään on IHminen. Martin Lutherin ajatukset toteutettiin kirjaimellisesti kaikkien vainojen aikaan 1900 -luvulle saakka.

http://www.suomalaiset.org/cgi-bin/kiel ... orialinkit

Sodat, väkivalta, taudit ja levottomuudet olivat riepotelleet kaikkia maita ja mantereita missä Gooteilla oli vähänkin vaikutusvaltaa. Kaikkialla missä heillä oli vähänkin vaikutustvaltaa on vain rauniot jälellä riippumatta siitä puhuimmeko ihmisistä tai muinaisista kulttuureista. Toinen maailmansota ei kuulu muinaisaikaan, mutta sen juuret ovat tapahtumissa kauan ennen niin kutsuttua Natsi-Saksaa. On huomioitava että 1600 vuotta ennen toista maailmansotaa oli kaikissa Euroopan maissa lietsottu vihaa m. m. vääräuskoisia, noitia ja pakanoita vastaan mikä johti ihmisten joukkotuoamiseen - niihin kuuluu suomalaiset. Käsitykset ja propaganda puhtaasta rodusta oli yksi tekosyy lisää ihmisten joukkotuhoamiselle. Adolf Hitler kuvaillaan pääsyyllisenä toiseen mailmansotaan, mutta Adolf Hitler, Natsi-Saksa ja toinen maailmansota oli jälleen kerran väärän tiedon, väärän opin ja vääristellyn historian tulos.

Ruotsin "taitava politiikka" ei ole syy siihen miksi maa säästyi sodalta. Toista maailmansotaa edeltävä historia viittaa paljolti siihen, että Ruotsi rotujalostamoineen, oli Kolmannen valtakunnan osakas. Venäläiset olivat huolissaan Ruotsi-Saksa suhteesta ja Ruotsalaisten vaikutusvallasta Suomessa. Venäläiset pelkäsivät Saksan hyökkäävän Ruotsin kautta Suomen alueelle ja edelleen Venäjälle. Suomessa ruotsalaiset puolestaan litetsoivat perinteiseen tapaansa n. k. ryssävihaa Suomalaiiin. Klassinen ruutitynnyri joka johti siihen, että Suomen lapsia jälleen kerran vietiin "Lutzenin kukkuloille" tapettavaksi.

Lainattu Simonaholta "Samalla tavalla ei Mikael Agricola ole kehittänyt Suomen kielioppia koska häntä ei ole koskaan ollut olemassakaan."
----------------------------------------------------

Tämä ei aivan avautunut minulle? Pystytkö perustelemaan paremmin?

---------------------------------------------------------------------------
Lainattu Matti E Simonaholta "On huomioitava että 1600 vuotta ennen toista maailmansotaa oli kaikissa Euroopan maissa lietsottu vihaa m. m. vääräuskoisia, noitia ja pakanoita vastaan mikä johti ihmisten joukkotuoamiseen - niihin kuuluu suomalaiset. Käsitykset ja propaganda puhtaasta rodusta oli yksi tekosyy lisää ihmisten joukkotuhoamiselle. Adolf Hitler kuvaillaan pääsyyllisenä toiseen mailmansotaan, mutta Adolf Hitler, Natsi-Saksa ja toinen maailmansota oli jälleen kerran väärän tiedon, väärän opin ja vääristellyn historian tulos."
------------------------------------------------------------------------------
Tuosta noituudesta vielä. Varatuomari Timo Kervisen ja fil. tri, dosentti Marko Nenosen ovat tehneet tutkimusta suomalaisesta noituudeta, joka ainakin itsestäni on hyvin mielenkiintoinen.
------------------------------------------------------------------------------------
Lainattu Marko Nenoselta "Historiantutkijat ovat selitettäneet noitavainoja taloudellisilla, poliittisilla ja uskonnollisilla motiiveilla. Kärjistyneissä yhteiskunnallisissa oloissa etsittiin syntipukkeja, tarvittiinpa niitä sitten markkinoilla, hallinnossa tai kirkossa.

Varmaa on, että kun kirkko ja valtio yhdistivät voimansa ja pyrkivät valvomaan ihmisten uskoa ja tapoja, noituus- ja taikuusoikeudenkäynnit lisääntyivät. Mutta myös taloudellisilla tekijöillä näyttää olleen merkitystä, eritoten kyläläisten keskinäisissä riidoissa. Olipa riidan syy alkujaan mikä tahansa, harmittavaa vahinkoa saattoi epäillä riitakumppanin noitumisen syyksi.

Riitakumppani voitiin myös vahingoittaa levittämällä huhuja noituudesta. Joissakin maissa, kuten Suomessa ja Ruotsissa, kokonaan perusteeton noitasyyte toi helposti suuren sakon juoruajalle. Monesti tämä hillitsi vainojen leviämistä, mutta ei tietenkään estänyt kiistakumppanin mustamaalaamista.

Kiinnostavinta on kuitenkin noitavainojen selitysten oma historia. Selitys on aina heijastanut tutkijoiden omaa aikaa. Noitavainojen jälkeen elettiin valistuksen aikaa, jolloin korostettiin järjen ja tiedon merkitystä. Liberaalien oppineiden mukaan taikausko oli menneen ajan hapatusta ja ihmisten tietämättömyyttä. Noitavainojen kaltaiset mielettömyydet katsottiin jääneen historiaan, kun tiede, suvaitsevaisuus ja liberaaliset aatteet lopulta voittaisivat kidutuksen, uskonvainot ja väkivallan.

Tämän vuosisadan poliittiset väkivaltaisuudet, sodat ja suuret joukkovainot, mm. juutalaisvainot ja Stalinin terrori, vaikuttivat paljon noitavainojen historiatieteelliseen tutkimukseen. Toisen maailmansodan jälkeen syntyivät pessimistiset, psykologissävytteiset selitykset."

http://www.chronicon.com/noita/euroopan.html

Elämä on helvetti/paratiisi.

Mutta kuitenkin todellisuus JO nyt on paratiisi... jos tiedostaa elämän luonnetta.

Ei tarvitse esim. iloita, että kas`, sain syövän, mutta syövän saaminen voi opettaa iloitsemaan elämästä sellaisena kuin se on.

Syöpäkin on elämä itse. Syövän voi hyväksyä, sairaus opettaa ihmistä hyväksymään elämän sellaisena kuin se on. Tiede kertoo ihmiselle jotain siitä, että miten ruumis toimii... ja sen voi kokea esim. helpotuksena.

VAIN miljardeilla ihmisillä on yhtä aikaa syöpä kuin suomalaisella matilla tai maijalla... Ihan luomua. Nou hätä.

eijamaria
Tuosta noituudesta vielä. Varatuomari Timo Kervisen ja fil. tri, dosentti Marko Nenosen ovat tehneet tutkimusta suomalaisesta noituudeta, joka ainakin itsestäni on hyvin mielenkiintoinen.

Noitavainot ja pakanavainot ( + kaikki muut vainot ) lyhyesti kuvailtuna, on kaiken sivistyksen tuhoamista ( uskonpuhdistus ) korvaamalla epäsivistyneisyydellä (uskonto). Nykyisen Suomen alueelta katosi melkein kaikki ihmiset Goottien vallan aikaan ( nyk. Etelä-Ruotsi 900-1500 oli Goottien maa Gauthiod ). Kieli kultturri ja ihmiset säilyi nyk. Pohjois-Venäjän alueella ( Novgorodin Tasavalta jonka alapuolella oli Rus, nyk. Venäläiset ). Kun Venäläiset vapautti nyk. Suomen alueen, idässä asuvia suomalaisia kutsuttiin takaisin nyk. Suomen alueelle ( m. m. Elias Lönnrot ).

eijamaria
Kiinnostavinta on kuitenkin noitavainojen selitysten oma historia. Selitys on aina heijastanut tutkijoiden omaa aikaa.

Noita, pakana, vääräuskoinen, vääränvärinen, alempi rotu ovat kaikki tekosyitä ja myöhempiä selityksiä kansanmurhalle.

" Tutkimus Mikael Agricolan lapsuudenmaisemasta
käynnistyy Pernajassa

Arkeologinen tutkimus uskonpuhdistaja Mikael Agricolan synnyin-
ja kasvuympäristöstä Pernajan kirkonkylässä Itä-Uudellamaalla
käynnistetään lumien sulettua. Agricolan päivän juhlaa vietetään
Pernajan keskiaikaisessa kirkossa vuosittain.

Tänä vuonna on kulunut 450 vuotta Martti Lutherin kuolemasta.
Suomen kirkon omalla uskonpuhdistajalla Mikael Agricolalla oli
läheinen suhde Lutheriin, jota hän kutsui "isäkseen". Agricola hankki itselleen mm. Lutherin saarnakokoelman. Hän opiskeli
Saksassa Wittenbergissä vuosina 1536-39 ja palasi sitten Suomeen
Lutherin suosituskirje mukanaan. "

http://www.evl.fi/kkh/kt/uutiset/hu96/agricola.txt

Lutherin ajatukset koskien uskontoa tunnetaan. Vähemmän tunnettuja ovat hänen mielipiteensä Juutalaisista. Niitä mielipiteitä ja niiden seurauksia ei historian kirjoissa ole tietääkseni koskaan tarkemmin käsitelty. 1930 -luvulla Daniel Goldhagen julkaisi Saksassa kirjan joka sai suurta huomiota osakseen. Vuonna 1939 teos käännettiin myös suomen kielelle: "Juutalaisista ja heidän valheista". Daniel Goldhagen siteerasi Martin Lutherin 1543 julkaisemasta kirjasta otteita:

" Jumala on varmasti hylännyt juutalaiset eivätkä he enään ole hänen kansansa eikä Hän ole enään heidän jumalansa. "

" Jos sinä näet tai kuulet jonkun juutalaisen opettavan, älä ajattele muuta kuin että kuulet jotain hyvin myrkyllisen basillin puhuvan, joka jo katseellaan myrkyttää ja tappaa ihmisiä. "

" Siksi, kun sinä näet oikean juutalaisen, voit tehdä hyvällä omalla tunnolla ristinmerkin ja sanoa, että siinä menee elävä paholainen. "

" Luonnollisesti pakolaisina juutalaiset eivät saa omistaa mitään. Ja jos he jotain omistavat, se kuuluu luonnollisesti meille. "

" Antaisimme mielellämme lahjoja päästäksemme heistä eroon, sillä he ovat erittäin suuri rasite meille kaikille, niinkuin myös vaiva, rutto ja suoranainen onnettomuus maallemme. "

" Ja jos Mooses nyt eläisi, hän olisi varmaan ensimmäinen joka sytyttäisi juutalaisten koulut ja talot tuleen. "

" Antakoon ylimistön tehdä nyt niin kuin olen sanonut. "

" Siten, jos minulla olisi valta, tahtoisin kerätä kaikki heidän oppineensa ja parhaansa yhteen, että he sen uhan alla, että heidän kielensä revittäisiin irti kurkusta . .. ..."

Martin Lutherin ajatukset sisälsi pahinta mahdollista vihapropagandaa Juutalaisia ja nimen käytön myötä kaikkia alkuperäiskansoja kohtaan. Juutalainen -nimi ei alunperin tarkoittanut kansaa vaan IMmeistä yleensä. JW (JEW) -kirjainyhdistelmä on ilmestyskirjassa mainitun pedon kielen myötä tullut herja. Kun käytämme lähimpiä mahdollisia kirjaimia joilla on numerrinen arvo, on JW sama kuin IM: IMmeinen joka tänään on IHminen. Martin Lutherin ajatukset toteutettiin kirjaimellisesti kaikkien vainojen aikaan 1900 -luvulle saakka.

" Tässä ote liivinkielisestä runosta:

" Kucabbö ät tul immör satunnöd mingizt. Mustä lupät um vcard tutkäm jus. Ncalgalizt nielöb min mcaistömöt rökud Sigztul käds iks dadzä ja ugöb. "

Tässä ote eestinkielisestä runosta:

" Õekesed, hellakesed, lähme merda pühkimaie, mereääri äigamaie, luuad kuldased käessa, hõbedaised luuaoksad, vaskised olid luuavarred, siidised luuasidemed. "

Tässä ote suomenkielisestä runosta:

" Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi lähteäni laulamahan, saa'ani sanelemahan, sukuvirttä suoltamahan, lajivirttä laulamahan. Sanat suussani sulavat, puhe'et putoelevat, kielelleni kerkiävät, hampahilleni hajoovat. "

Kokonaiskuva ja yksityiskohdat kertoo, että mitä kauemmas itään päin menemme, sitä enemmän suomalaisia on ja sitä puhtaampaa suomen kieli on. Tästä voimme suomen kielen pohjalta tehdä suoran johtopäätöksen: Eri aikaan historiassa Goottien/Ruotsin kieli on eri tavalla vaikuttanut suomen kieleen ja kaikkiin muihin Alkuperäiskielen murteisiin Euroopassa. Että se on eri tavalla vaikuttanut johtuu nimenomaan siitä, että heillä ei ollut kieltä eikä kielioppia ennen 1000 -lukua. Jos suomalaiset olisivat jääneet Ruotsin vallan alle, olisi kielemme nykyään saman kuuloista kuin liivin kieli, edellyttäen tietenkin että sitä joku puhuisi. "

http://www.suomalaiset.org/cgi-bin/kiel ... orialinkit

Ilmestyskirja 13:6
Niin se avasi suunsa ja alkoi herjata Jumalaa. Se herjasi hänen nimeään ja hänen asuinsijaansa ja niitä, jotka asuvat taivaassa.

JU.MALA on herja : JU latinalaistettuna on IVa: herja.
TA.IVA.S on herja : IVA on herja ja taivalla ei ole muuta kuin linnut.
HENKI : Keho on riippuvainen hapesta; Henki ( hengitys ) on ruumiillista - on herja

Jumala : IMALA (Ihmissuvun alkuperä)
Taivas : nyk. Sielu, alkup. SielO ( Taivasten valtakunta: Sielujen Valtakunta ).
Henki : Piru voi ottaa hengen, mutta se ei voi ottaa Sielua.

Kaikki kirjaimet jotka ei kuulu suomen kieleen on herja. Kaikki sanat jotka alkavat kahdella tai useammalla konsonantilla on herja. Kirjainyhdistelmät joissa on IVa jossain muodossa on herja. Huomioi konsonanttien määrä: UYÄÖ -vokaaleja ei ollut ennen "uskonpuhdistajia" - ne ovat pirun kielestä pesiytyneitä konsonantteja.

" Roghalle Luku.
Rucolcam. ME kijtemme sinnua racas taiualinen Ise Jesusen Christusen meiden herrana cautta caikein sinun hyuenteos tedhen ia liaten neiste sinun lahioistas iotca me sinun laupiustas nautinuet olema ia rucolema sinun pyhie armoias ette ninquin rumis on rauinonse saanunt mactas nin mös sielu sinun pyhein sanais cansa aina wiruoitetta Jesusen Christusen sinun Poias meiden Herran cautta Amen. Amun siugnaus. Homenelta coscas wodehesta ylesnouse ensin siugna sinuas pyhen ristin merkille ia sano. Nimen Isen ia Poian ia pyhen Hengen Amen . Sijtte poluilla elike seisoden Ensin lue wsco Ja Ise meiden Jos sine tacto nijn lise sihen teme lughuinen. MIne kijten sinua minun taiualinen Ise Jesusen Christusen sinun rachan poias cautta ettes minun tene öenne caikesta vahingosta ia tuskasta ketkenyt olet Ja rucoilen sinua ettes mös tenepeiuene warielisit minua kaikista synnyste ja muista pahoista etteseke minun elemen seke caiki minun tööni mactas sinun keluata. Sille mine annan minun itzen rumin ia sielun ja caiki tynni quin minulla ombi sinun haltuus ia kesijs. Sinun pyhe Engelis olcon minun cansan ia elken coskan minusta lopucan ettei se paha wihamies Perchele miteken minusta woittaisi Amen. Sijtte rupe wirieste Jumalan nijmen sinun töhes.

Mikael Agricolan ABC -kirja, Kotimaisten kielten tutkimuskeskus. "

Suomen kieli on jatkomuotoinen kieli. Suomen kieli ja sen kielioppi on ajaton. Ole tarkka ajoituksen suhteen. Suomen kielen voi ajoittaa +-100 vuoden tarkkuudella. Jos väitteen mukaan 1500 -luvulla kirjoitettu dokumentti sisältää sanoja ja kielioppia joka on peräisin 1800 -luvulta, ei dokumenttia ole kirjoitettu 1500 -luvulla vaan 1800 -luvulla riippumatta siitä mikä vuosiluku on painettu.

4 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: " Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. "
5 Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: " Minä olen Kristus ", ja he eksyttävät monta.

Kiinnitä huomio paksunnettuihin osiin jotka koskee Jeesus -nimeä. Kyse ei ole esiintymisestä hänenä, vaan kyseessä on että esittää hänet Kristuksena. Eksyttäjän tunnistaa esimerkiksi sanonnasta "Jeesuksen Kristuksen nimeen" ja "Kristinusko".

3. Jeesus sanoi, "Jos teidän johtajanne sanovat teille, " Katso, (Isän) valtakunta on taivaalla ", silloin taivaan linnut ovat teitä arvokkaampia. Jos he sanovat teille, " Se on meressä ", silloin kalat ovat teitä arvokkaampia. Ennemmin valtakunta on teissä ja teidän ulkopuolellanne. Kun te tunnette itsenne, te tulette tunnetuiksi, ja ymmärrätte, että olette elävän Jumalan lapsia. Mutta jos te ette tunne itseänne, silloin te elätte köyhyydessä, ja te olette köyhyys."

Piru viittoilee taivaalle esittäen että se on taivalla esittäen kuvia siitä. Taivasten Valtakuntaa ei ole. Oikea nimi on Sielujen Valtakunta johon jokaisen Sielu on yhdistetty. Kaikki mitä näemme on osa Luojan Eämän Kiriaa ja se on 100% faktatieto. Jos joku väittää vasten sitä mitä Luoja on kirjoittanut, on se valetta. Ilmestyskirjan peto, se ei nouse merestä vaan se myrkyttää Mielen ja nousee Mielstä saaden ihmiset sanomaan vääriä sanoja ja tekemään vääriä tekoja.

14 Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.

Jeesus on hän jolla oli miekanhaava ja joka virkosi. Peto pakottaa tekemään kuvan jossa Jeesus on ristillä. Että kuva Jeesuksesta ristillä on sen pedon kuva johtuu siitä, että IO Käskyssä kaikki kuvat Sielujen Valtakunnasta on kielletty - se koskee myös ristityn kuvaa. Toinen syy on se, että vain se joka johtaa harhaan - peto - esittää Jeesusta Kristuksena: Ristittynä.

Eli, " Mikael Agricola " edusti Pirua, Saatanaa ja Helvettiä. Hänen kielensä herjaa kaikkea mikä on pyhää. Kieliopillisesti "Mikael Agricolan" dokumentit ajoittuu 1800 -luvulle eikä 1500 -luvulle. Häntä ei ole täällä, eikä häntä ole kirjattu Elämän Kirjaan syntyneenä eikä kuolleena.

" Mikael Agricolaa " ei ole koskaan ollut olemassa, tai hän on Helvetissä.

Mikael Agricola : " mikäeieläeikäkoskaanoleelänyt " ( vihje: katso loppuosa: Isola )

Kiitos perehdyn mielenkiintoiseen viestiisi ja linkkiisi ajan kanssa ja kommentoin sitten.

Itse tutkin raamattua siitä kulmasta, että tutkin alkukielen sanavivahteet ja merkitykset. Yksi suomenkielinen sana ei riitä kuvaamaan niitä sillä kielemme on köyhempi.

Halusin viellä oikaista tämän asian. Alla oleva on Marko Nenosen tekstiä.

"Kiinnostavinta on kuitenkin noitavainojen selitysten oma historia. Selitys on aina heijastanut tutkijoiden omaa aikaa."

eijamaria
Itse tutkin raamattua siitä kulmasta, että tutkin alkukielen sanavivahteet ja merkitykset. Yksi suomenkielinen sana ei riitä kuvaamaan niitä sillä kielemme on köyhempi.

Älä tutki Raamattua uskovaisena koska se ei ole kirjoitettu uskovaiselle. Tässä esimerkki http://kivi.suomalaiset.org sivustolta:

Tuomaan evankeliumi - Pyhän kielen kaava:

22. Jeesus näki lapsia, joita imetettiin. Hän sanoi opetuslapsilleen, "Nämä imevät lapset ovat kuin ne, jotka astuvat sisälle valtakuntaan." He sanoivat hänelle, "Astummeko siis valtakuntaan sisälle lapsina?". Jeesus sanoi heille, "Kun teette kahdesta yhden, ja kun teette ulkopuolen sisäpuoleksi ja sisäpuolen ulkopuoleksi, ja yläpuolen kuin alapuoli, ja kun teette miehen ja naisen yhdeksi, niin ettei mies ole mies eikä nainen nainen, kun laitatte silmänne, kätenne ja jalkanne niille paikoille, mihin ne kuuluvat, kuvan kuvalle varattuun paikkaan, silloin te astutte sisälle [valtakuntaan]."

ja esimerkiksi tämä

55. Jeesus sanoi, "Joka ei vihaa isäänsä ja äitiänsä ei voi olla opetuslapseni, ja joka ei vihaa veljiään ja siskojaan, ja kanna ristiä kuten minä teen, ei ole minun arvoiseni."

Tämä on Sielullinen koettelemus. Muista : Ulkopuoli käännetään sisäpuoleksi ja päinvastoin.

Oikeaoppinen Sieluun perustuva tulkinta: Jeesus sanoi: " Joka rakastaa Isäänsä ja Äitiänsä on Opetuslapseni, ja joka rakastaa veljiään ja siskojaan, ja joka ei kanna ristiä kuten Minä tein, on minun arvoiseni. ".

Taustatieto on tärkeä: Hän uhrautui puolestamme: Hän kantoi ristin puolestamme.. Meidän ei saa hyväksyä ristiä - syntiä - missään muodossa taakaksemme eikä "kävellä Golgatalle" joka sunnuntai. Valtakunta tuomitsee sen mukaan ketä seuraamme. Valtakunta tulee tuomitsemaan ristijän. Synnin tekijä: Ristijä ja synnin opin alkuperä.

Eli, Raamattu on kirjoitettu viisaammalle kuin se joka uskontoa levitti.

"Köyhä kieli"
Suomen kieli on jatkomuotoinen kieli ja nykyisestä suomen kielestä löytyy A I (V) O -vokaaleihin perustuvaa sanastoa (n. 7000 sanaa) jotka ovat 20000+ vuotta vanhoja.

Ensin oli Sanat, ja sitten kirjoitus. Suomen kielessä on säilynyt Sanat koska se on jatkomuotoinen ja sen myötä myös kieliopillisesti ajaton.

eijamaria
Halusin viellä oikaista tämän asian. Alla oleva on Marko Nenosen tekstiä. "Kiinnostavinta on kuitenkin noitavainojen selitysten oma historia. Selitys on aina heijastanut tutkijoiden omaa aikaa."

Oikaisen historian kirjoitusta seuraavasti
Teoriaketju alkaa teorialla joka todistetan valheeksi uudella valheella, näin koko teoriaketju ensimmäisestä viimeiseen koostuu valheista.

Kaikki teoriat on näin ollen kumottu 1 lauseella.

Kiitos.

Lainattu Simonaholta "Älä tutki Raamattua uskovaisena koska se ei ole kirjoitettu uskovaiselle. Tässä esimerkki http://kivi.suomalaiset.org sivustolta: "

Hih, äläkä sinä yritä muuttaa minun maailman kuvaani, sillä uskovaisuus ei ole kuin vaate, joka riisutaan silloin, kun itse tahdotaan. Sovitaanko, että minä annan olla sinun se, mikä olet ja minä olen se joka olen. Näin saavat kaikki kukat kukkia ja elämä on rikkaampaa? Minulla on neljän päivää vapaata ja niin on perheellänikin. Palaan asiaan sillä en ennättänyt viellä tutkia viestejäsi kunnolla.

eijamaria
Hih, äläkä sinä yritä muuttaa minun maailman kuvaani

Se on mahdottomuus, koska maailma avautuu samanlaisena kuvana kaikille ja minä näen sen sellaisena. Toisille se mitä näkyy on 100% totuus, toisille ei koska niin ei ole kirjoitettu.

Matti E Simonaho
eijamaria
Hih, äläkä sinä yritä muuttaa minun maailman kuvaani

Se on mahdottomuus, koska maailma avautuu samanlaisena kuvana kaikille ja minä näen sen sellaisena. Toisille se mitä näkyy on 100% totuus, toisille ei koska niin ei ole kirjoitettu.

HAHAHA
kukaan ei koskaan tiedä 100% totutta ... teitä uskovaisiakin ohjataan kun lampait... ei nekä tiie milloin ne viian teurastamolle et päättyvät kebappiin

frag
HAHAHA kukaan ei koskaan tiedä 100% totutta ... teitä uskovaisiakin ohjataan kun lampait... ei nekä tiie milloin ne viian teurastamolle et päättyvät kebappiin

Se mitä silmien edessä on on 100% faktatieto. Mutta uskovainen ei sitä aina hyväksy kun oppi on että niin ei ole. Ja oppi pahimmillaan perustuu "sivistykseen ja kristinuskoon" joka 1000 vuotta sitten luuli maailmaa litteäksi, ei osannut lukea eikä laskea, ei ollut omaa kieltä eikä kielioppia ja syytti niitä joilla oli ja osasi m.m. noidiksi, ajantajusta ei ollut hajuakaan j.n.e. ja joka levitti "sivistystä ja kristinuskoa" kansoille jotka jo ammoisista ajoista saakka ovat esim. tietäneet että maapallo on pyöreä.

Tarkoitukseni oli kyllä lukea viestisi Simonaho. Niissä on todella paljon luettavaa. Tarkoitukseni oli tutkia sieltä se mikä kiinnostaa ja kommentoida sitä. Tiedän, että minulla ei ole näistä asioista faktatietoa ja tiedän, että sitä ei ole kenelläkään muullakaan. Mutta minua ei kiinnosta kommentoida vakamustani ja en myöskään kirjoita alentuvasti ateisteista, joita tunnen paljon. Minä en ole tiedemies ja en siihen pyrikkään, mutta minua kiinnostaa elämän moninaisuus. Ja luen mielleläni erillaisia mielipiteitä.

Tiedoksi sitten maapallo ei ole pyöreä vaan maa on navoiltaan litistynyt pyörähdysellipsoidi. Kuitenkaan se ei ole aivan pyörähdysellipsoidi vaan paremminkin hivenen päärynän muotoinen

Kun et tiedä mitä minä ajattelen ja mihin tulokseen olen asioissa tullut, niin älä pue minulle tuntemiesi uskovaisten vaatteita ikäänkuin minun mielipiteeni olisi samat kuin heidän.

Nyt kysyn sinulta Matti E Simonaho löytyykö sinusta miestä puuttumatta vakaumukseeni keskustella kanssani? Jos et siihen pysty niin turha minun on jatkaa.

Väite, jossa kristinuskosta tehdään este tieteen, taiteen ja kulttuurin kehittymiselle on naivia ja erittäin mustavalkoista. Todellisuudessa kristinusko oli valtava siunaus ja jonka hedelmistä eurooppa edelleen saa nauttia. Valtiot, joissa kristinusko ei saanut sijaa ovat edelleen sairaassa tilassa ja ne, joista todellinen henkilökohtainen usko on muuttunut uskonnollisuudeksi tulevat entistä sairaammiksi.

Kristinusko innoitti mm.

- kirjakielen kehittämiseen
- köyhien ja sairaiden auttamiseen
- luonnontieteiden tutkimiseen
- rakentamiseen
- taiteeseen
- musiikkiin
- puhtauteen
- jne.

kiittäen
Väite, jossa kristinuskosta tehdään este tieteen, taiteen ja kulttuurin kehittymiselle on naivia ja erittäin mustavalkoista. Todellisuudessa kristinusko oli valtava siunaus ja jonka hedelmistä eurooppa edelleen saa nauttia. Valtiot, joissa kristinusko ei saanut sijaa ovat edelleen sairaassa tilassa ja ne, joista todellinen henkilökohtainen usko on muuttunut uskonnollisuudeksi tulevat entistä sairaammiksi.

Kristinusko innoitti mm.

- kirjakielen kehittämiseen
- köyhien ja sairaiden auttamiseen
- luonnontieteiden tutkimiseen
- rakentamiseen
- taiteeseen
- musiikkiin
- puhtauteen
- jne.

Retoriikkaasi seuraten, on oikein pakottaa kaikki kristinuskoiset esimerkiksi ateisteiksi, ne jotka ei suostu tapetaan, henkiin jääneet alistetaan kaikin tavoin, tuhotaan kaikki tieto menneisyydestä, aivopestään ateisteiksi, ja sitten "autetaan". Sellainen "oppi" ei yksinkertaisesti ole ihmisestä.

Ennen kristinuskoa ja sen vaikutusvaltaa tiede ja tietous oli yhtä ja kaikkea tietoutta käytettiin hyvään ja ihmisen edistämiseen eri aloilla ja ihmisenä. Kristinuskon jälkeen kehitys on ollut päinvastainen ja suuri osa perustuu väkivaltaan, terroriin ja valehteluun. Maailmansota alkoi noin 2OOO vuotta sitten, Ensimmäinen ja Toinen Maailmansota oli tulos kristinsukosta ja ne ovat loppuneet, mutta Maailmansota jatkuu yhä, ja sekin on kristinuskosta.

eijamaria
Tiedoksi sitten maapallo ei ole pyöreä vaan maa on navoiltaan litistynyt pyörähdysellipsoidi. Kuitenkaan se ei ole aivan pyörähdysellipsoidi vaan paremminkin hivenen päärynän muotoinen

Riippuu mistä aikakaudesta puhumme. Ei päärynäkään ollut päärynän muotoinen 50000 vuotta sitten. Eikä PÄÄRYNÄÄ ollut 50000 vuotta sitten (8 konsonanttia).

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461

Valtauskonnot, kuten kristinusko ja islam, ovat nimensä veroisesti lähinnä vallankäytön välineitä. Molemmilla on muuten keskeisessä asemassa seksuaalisuus ja sen kontrollointi. Jotenkin kai tämäkin voidaan linkittää biologiaan...
Kuten joku tuossa totesikin, niin lähes mitä tahansa yleistä arvojärjestelmää voidaan periaatteessa pitää vallankäytönvälineenä, mutta uskonto on kuitenkin tässä suhteessa etuoikeutetussa asemassa, koska viimekädessä uskonto kaiketi vastaa johonkin ihmisen psyykkissosiaaliseen tarpeeseen ja suosiostaan päätellen vieläpä tyydyttää sen melkoisen hyvin.
Kommunismi tai vaikkapa tiede sopii ihmismassojen hallintaan nähtävästi hieman huonommin, koska ne vetoavat enemmänkin järkeen, kuin alempiin mielen toimintoihin, kuten tunteisiin.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
kiittäen
Väite, jossa kristinuskosta tehdään este tieteen, taiteen ja kulttuurin kehittymiselle on naivia ja erittäin mustavalkoista. Todellisuudessa kristinusko oli valtava siunaus ja jonka hedelmistä eurooppa edelleen saa nauttia. Valtiot, joissa kristinusko ei saanut sijaa ovat edelleen sairaassa tilassa ja ne, joista todellinen henkilökohtainen usko on muuttunut uskonnollisuudeksi tulevat entistä sairaammiksi.

Kristinusko innoitti mm.

- kirjakielen kehittämiseen
- köyhien ja sairaiden auttamiseen
- luonnontieteiden tutkimiseen
- rakentamiseen
- taiteeseen
- musiikkiin
- puhtauteen
- jne.

Ja perusteita...?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat