Seuraa 
Viestejä45973

Mielestäni Suomen hallituksen tulisi nyt antaa seuraavanlainen tömäkkä ilmoitus:

Suomi taisteli jo Toisessa Maailmansodassa sekä kommunistista että fasistista diktatuuria vastaan. Vastustamme edelleen kommunismia ja fasismia kaikissa niiden ilmenemismuodoissa.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (39)

Suomen hallituksen pitäisi itseasiassa nöyrtyä ja ilmoittaa seuraavanlaista: "Olemme epäonnistuneet kaikessa jo ennen kuin ehdimme aloittaakaan. Pyydämme sitä nöyrimmin anteeksi Suomen kansalta ja olemme viikkoja kestäneen mietiskelyn jälkeen päättäneet antaa vallan Anterolle, hänellä on tulevaisuudenvisioita siitä mihin suuntaan tätä maata pitäisi ohjata. Diktatuuri ei ole silloin perseestä kun meillä on suuri Johtaja niin kuin Antero. Hän on isä Aurinkoisen vastakohta, Setä Kuutamo. Ei, hän ei ole ikinä kuutamolla mutta hän ei myöskään vie meitä sinne mihin aurinko ei paista." Ensi viikolla on maassa uusi järjestys. Aion ensi töikseni lopettaa netin ja postilaitoksen ja palauttaa kirjekyyhkyille kyyhkysarvon mikä niiltä on evätty monet vuodet. Lisäsuunnitelmia odotellessa: iloista vappua. Saatanan nirppanokat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomen pitäisi tietenkin toimia kuten maailman paras maa toimisi kyseisessä tilanteessa: Viro kauppasaartoon ja muihin pakotteisiin. Sitten hyökätään kimppuun ja sanotaan vapauttavamme viron kansa hirmuhallitsijan kynsistä. Sitten todetaan että eihän täällä olekaan öljyä eikun hirmuhallitsijoita, ja jätetään maa taantumaan keskelle täyttä kaaosta sisällissotaa jatkaen itse samalla uusiin sotiin, uusia kansoja vapauttamaan.

En tiedä ovatko venäläiset suivaantuneet ainoastaan patsaiden siirtämisestä, vai myös tilanteesta, joka on vallinnut Virossa jo pitkään. Nimittäin Virossa on suuri venäläisvähemmistö, joilla ei käytännössä ole minkään maan kansalaisuutta. Olen jo kauan ennen tätä selkkausta ihmetellyt, miksei EU ole puuttunut selkeisiin ihmisoikeuksien polkemiseen. Löysin tilastotiedon vuodelta 1999, jonka mukaan Virossa olisi yli 250 000 ihmistä vailla minkään maan kansalaisoikeuksia. Tämä tarkoittaa, että he eivät voi saada minkään maan passia. He ovat entisiä neuvostoliiton kansalaisia, joita ei kielen takia hyväksytä oikeiksi virolaisiksi. Mitä jos suomalaiset tekisivät saman saamelaisille?

Mitä tulee muistomerkkiin ja hautoihin, niin Viron oikeisto toki haluaa esittää kysymyksessä olevan " miehittäjien tunnukset". Kuitenkin neuvostosotilaan patsas ei ole sama asia kuin vaikka Stalinin patsas olisi. Historiallinen tosiasia on se, että neuvostojoukot nujersivat fasismin Euroopassa, mistä on muistomerkkejä muuallakin kuin Virossa. Miksi heille nyt yhtäkkiä tulee joku hinku ruveta raivaamaan niitä?

Minua ei oikeastaan haittaisi vaikka minkä hirmuhallitsijan muistomerkit, kun ne kertovat aina maan historiasta. Ei historiaa voi tehdä tekemättömäski tuhoamalla jälkikäteen merkit siitä. Ihmisen on hyväksyttävä menneisyytensä.

Muuten Viro on NATO -maa. Mikä on sotilasliiton kanta, huvittaako sitä alkaa rähinöimään Venäjän kanssa tämän takia?

Tämän takia en ainakaan tahdo Suomen liittyvän USA:n NATO-diktatuuriin. Sitäpaitsi, Viro todella kuuluu jo NATOO:n. Eipä tunnu kauheasti jäseniä liikuttavan. Ymmärrän virolaisten tunteet, mutta tajuan myös niihin sisältyvän kaksiaismoralismin. Viro ajoi hyvin nationalistista linjaa NL:n sortumisen jälkeen.

Enkä tämän takia unohda Guantanamoa tai Irakia.. ja terrori-iskuja tehtiin lähinnä niihin maihin, jotka olivat Irakissa mukana.

L
Seuraa 
Viestejä7979

väläys

Kirjoitit:

Historiallinen tosiasia on se, että neuvostojoukot nujersivat fasismin Euroopassa,

Neuvostojoukot korvasivat fasismin Itä-Euroopassa kommunismilla. Ja esimerkiksi Virossa neuvostomiehitys (ennen ja jälkeen saksalaismiehityksen) aiheutti enemmän kuolonuhreja virolaisten joukossa. Ymmärrän hyvin, että eivät halua pitää muistomerkkejä asiasta muistuttamassa.

Ja:

Muuten Viro on NATO -maa. Mikä on sotilasliiton kanta, huvittaako sitä alkaa rähinöimään Venäjän kanssa tämän takia?

Jos Venäjä hyökkää Viroon, aktivoituu NATO:n kollektiivinen puolustus.

Vaan noinhan ei tule tapahtumaan. Pitäisi ymmärtää, että tämä Venäjän lapsellinen marmatus on tarkoitettu sisäpoliittisen käyttöön Venäjällä.

väläys

Historiallinen tosiasia on se, että neuvostojoukot nujersivat fasismin Euroopassa, ...............

Vain kommunistien märissä unissa. Mutta tämä historian vääristelyhän
on tuttua näille stasin kasvateille!

Ronski
Mielestäni Suomen hallituksen tulisi nyt antaa seuraavanlainen tömäkkä ilmoitus: Suomi taisteli jo Toisessa Maailmansodassa sekä kommunistista että fasistista diktatuuria vastaan. Vastustamme edelleen kommunismia ja fasismia kaikissa niiden ilmenemismuodoissa.

Ja koska niin on, niin kaikki ruotsalaiset "pyhät sivistyksen ja kristinuskon" patsaat ja rakennukset pois Suomesta - luonnollisesti .

väläys
Tämän takia en ainakaan tahdo Suomen liittyvän USA:n NATO-diktatuuriin. Sitäpaitsi, Viro todella kuuluu jo NATOO:n. Eipä tunnu kauheasti jäseniä liikuttavan.

Ei NATO:n tarvitse Viron asioihin tässä vaiheessa puuttua. Mikäli Venäjä olisi hyökkäämässä Viroon, se oliis eri juttu.

Ymmärrän virolaisten tunteet, mutta tajuan myös niihin sisältyvän kaksiaismoralismin. Viro ajoi hyvin nationalistista linjaa NL:n sortumisen jälkeen.

Mikä ihme se on? Kyllähän Suomessakin on yhä tänä päivänä havaittavissa "ryssävihaa" joka nimenomaan kumpuaa Venäjän valoittusyrityksistä. Ero on siinä, että siinä missä Suomi viimeisimmästä selvisi, Virolle kävi huonommin. Eiköhän tuo nationalismi ollut aikanaan aika tervettä ja ymmärrettävää. Heidän maansa se on.

Ehdottomasti venäjänkielistä vähemmistöä ei saa kohdella huonosti, mutta itse kyllä myös kysyisin, että ovatko he edes valmiita sopeutumaan Viroon? Tuntuvat olevan kovasti kallellaan Venäjälle ja eivät halua oppia viron kieltä.

Enkä tämän takia unohda Guantanamoa tai Irakia.. ja terrori-iskuja tehtiin lähinnä niihin maihin, jotka olivat Irakissa mukana.

Ja tämä taas liittyy Viron tilanteeseen koska...?

Historiallinen tosiasia on se, että neuvostojoukot nujersivat fasismin Euroopassa, mistä on muistomerkkejä muuallakin kuin Virossa.

Neuvostojoukot nujersivat fasismin Euroopassa? Aika omituinen ajattelutapa. Taisivat saada enemmän vahinkoa aikaan kuin mainitsemasi fasistit.

Miksi heille nyt yhtäkkiä tulee joku hinku ruveta raivaamaan niitä?

Kyllähän tuota patsasta on ennenkin pohdittu. Nythän se on nähty että mitä se edustaa Viron venäjäläisille. Joka vuosi sinne kokoontuu joku ihmeen Putinin Palvojat ry jota voisi verrata uusnatseihin. Ja nyt kun patsasta ihan hyväntahtoisesti tahdottiin siirtää, ei tuhota, ei häpäistä, vaan pistää jonnekkin jossa se ei häiritse ketään mutta on silti katseltavissa, niin johan sadat riehujat saavat syyn hajotaa näyteikkunoita.

reino: Kyllä Neuvostoliiton joukot kävivät ratkaisevat taistelut Saksaa vastaan. En ollut edes syntynyt ns. stalinistien aikana ja stasi lienee sinulle tutumpi.

jm: Ennen Neuvostoliittoa Virossa oli vuoteen 1938 asti Konstantin Pätsin johtama autoritäärinen hallinto. Hänen puolueensa oli nimeltään
"isänmaan liitto." mies oli käytännössä diktaattori, joka antoi tukensa vapseille, Viron rintamamiesliikkeelle, joka yritti maassa vallankaappausta Suomen sinimustien avustuksella. Diktaattorikauden jälkeen hän hallitsi perustuslaillisena presidenttinä. Virossa oli myös paljon kannatusta sosialistiselle puolueelle ja osa heistä asettui NL:n puolelle, ymmärtääkseni taistelikin näiden joukoissa. Virossa järjestettiin 1940 vaalit, joita oletetaan manipuloiduiksi, mutta sosalistit voittivat joka tapauksessa. Kysymys on todellakin Viron koko historiaan liittyvästä poliittisesta ristiriidasta, sekä kieliryhmien välisestä konfliktista.

Miten Guantanamo liittyy tähän? Siten että suomalaiset unohtavat silmänräpäyksessä inhoamansa USA:n politiikan, kun virolaiset mellakoivat keskenään. Tosi minäkin uskon että Venäjä yrittää saada sisäpoliittista hyötyä Viron tilanteesta, lisäten näin nationalistien kannatusta.

väläys
En tiedä ovatko venäläiset suivaantuneet ainoastaan patsaiden siirtämisestä, vai myös tilanteesta, joka on vallinnut Virossa jo pitkään. Nimittäin Virossa on suuri venäläisvähemmistö, joilla ei käytännössä ole minkään maan kansalaisuutta. Olen jo kauan ennen tätä selkkausta ihmetellyt, miksei EU ole puuttunut selkeisiin ihmisoikeuksien polkemiseen. Löysin tilastotiedon vuodelta 1999, jonka mukaan Virossa olisi yli 250 000 ihmistä vailla minkään maan kansalaisoikeuksia. Tämä tarkoittaa, että he eivät voi saada minkään maan passia. He ovat entisiä neuvostoliiton kansalaisia, joita ei kielen takia hyväksytä oikeiksi virolaisiksi. Mitä jos suomalaiset tekisivät saman saamelaisille?

Nimenomaan tuo pitkään Virossa vallinnut venäläisen kansanosan huono kohteluhan siinä syynä on. Useimmilla vironvenäläisillä on vielä Viron myöntämä ns. harmaa passi (lähinnä muukalaispassi). Tämä ei Virossa (eikä myöskään Venäjällä) anna oikeastaan minkäännäköisiä kansalaisoikeuksia, muuta kuin viisumivapaan matkustamisen Viron ja Suomen sekä Viron ja Venäjän välillä. Viime aikoina näiden ihmisten asema on kuitenkin hieman parantunut kun Venäjä on alkanut myöntämään heille ns. ulkovenäläisen kansalaisuuden passeineen. Mutta tällöin he ovat lopullisesti menettäneet mahdollisuutensa päästä Viron kansalaisiksi!

Suomessa kuulee usein päiviteltävän miksi vironvenäläiset eivät hae Viron kansalaisuuttaa, siihen kun tarvitaan lähinnä vain kielikoe. No, tämä on helpommin sanottu kuin tehty. Nimittäin koe on todella vaikea ja sisältää paljon kieliopillista knoppologiaa. Kokeen läpäistäkseen tarvitaan useamman vuoden tiivistä kielenopiskelua, ja koe taitaisi jäädä useimmilta suomalaisilta vironkielenharrastajiltakin suorittamatta. Vaikka itse puhun viroa "toisena äidinkielenäni", niin tuskinpa koetta ensi yrittämällä läpäisisi ja samoin on laita useimpien paljasjalkaisten virolaisten suhteen.

Tätä asiaa onkin kovasti kritisoitu EU:n piirissä ja todennäköisesti ylivaikeaan kokeeseen tulee jossakin vaiheessa muutoksia. Tämä kielikoe koskettaa siis kaikkia viron kansalaisuuden hakijoita, mutta esim. ruotsalaisilla ja briteillä on käytettävissään Viron laissa olevia muita "porsaanreikiä" kansalaisuuden saamiseksi.

Ronski
Mielestäni Suomen hallituksen tulisi nyt antaa seuraavanlainen tömäkkä ilmoitus:

Suomi taisteli jo Toisessa Maailmansodassa sekä kommunistista että fasistista diktatuuria vastaan. Vastustamme edelleen kommunismia ja fasismia kaikissa niiden ilmenemismuodoissa.

Lisää vielä, että Suomi taisteli sekä kansallissosialistisen että bolshevistisen diktatuurin rinnalla niin avot.

väläys

jm: Ennen Neuvostoliittoa Virossa oli vuoteen 1938 asti Konstantin Pätsin johtama autoritäärinen hallinto. Hänen puolueensa oli nimeltään
"isänmaan liitto." mies oli käytännössä diktaattori, joka antoi tukensa vapseille, Viron rintamamiesliikkeelle, joka yritti maassa vallankaappausta Suomen sinimustien avustuksella. Diktaattorikauden jälkeen hän hallitsi perustuslaillisena presidenttinä. Virossa oli myös paljon kannatusta sosialistiselle puolueelle ja osa heistä asettui NL:n puolelle, ymmärtääkseni taistelikin näiden joukoissa. Virossa järjestettiin 1940 vaalit, joita oletetaan manipuloiduiksi, mutta sosalistit voittivat joka tapauksessa. Kysymys on todellakin Viron koko historiaan liittyvästä poliittisesta ristiriidasta, sekä kieliryhmien välisestä konfliktista.
En siltikään usko tämän oikeuttavan Venäjän uhittelua. Viron historiasta en edes yritä alkaa vääntämään kättä kun sitä en tarkalleen tunne. Silti olen sitä mieltä, että venäläisvähemmistön olisi tärkeää nyt joko muuttaa Venälle tai alkaa sopeutua Viroon. Kumma kyllä osa näistä siirtolaisista on onnistunut menestymään ja sulautumaan Virossa ilman ongelmia. Ja mielestäni on suhteellisen samantekevää mitä asiaa patsas edustaa kullekkin, sillä se todellakin vain siirrettiin. Venäjä yliampuu pahasti lausunnoissaan ja niin tekevät nämä meuhkaajatkin. Vähemmistö ei voi ikuisesti pitää kiinni historiastaan ja vaatia erityiskohtelua.

Miten Guantanamo liittyy tähän? Siten että suomalaiset unohtavat silmänräpäyksessä inhoamansa USA:n politiikan, kun virolaiset mellakoivat keskenään. Tosi minäkin uskon että Venäjä yrittää saada sisäpoliittista hyötyä Viron tilanteesta, lisäten näin nationalistien kannatusta.

Ja kun puhutaan USA:stä niin unohdetaan Venäjä. Afrikka unohdetaan aina. Kuka puhuu Kiinasta, Pohjois-Koreasta, Sudanista? Maailmassa tapahtuu jatkuvasti pahempia asioita kuin patsaan siirtäminen. Kumpikaan, Venäjä tai USA, ei ole Suomen kannalta mitenkään ihailtava valtio. Ihan siltä varalta että luulit minua jenkkifanaatikoksi. [/quote]

Ei kai siinä mitään ihmeellistä ole, etteivät virolaiset halua entisistä sortajistaan maansa kansalaisia. Kuka haluaa tehdä kotiinsa tunkeutuneesta ryöstäjästä ja raiskaajasta "perheenjäsenen"? Järkevintä olisi siirtää Viron venäläiset Venäjälle. Heille on siellä tilaa, kun maan väkiluku on muutenkin laskusuunnassa.

Viron kielikoe tuskin on mikään ratkaiseva ongelma. Eivät venäläiset halua viroa opetella, vaikka koe olisi kuinka helppo. Ongelman nimi on venäläiset eikä Viron kielikoe.

Suomi on ollut erossa Ruotsista 198 vuotta, eivätkä ruotsinkieliset ole vieläkään omaksuneet täysin suomalaista identiteettiä. 1900-luvun alkukymmeninä he katsoivat vielä edustavansa jopa eri rotuakin. Tämän esimerkin valossa Viron venäläiset tulevat pysymään sopeutumattomana ongelmana satoja vuosia, vaikka venäjästä tehtäisiin maan toinen virallinen kieli ja venäläisille annettaisiin laajat etuoikeudet.

Venäjä kalistelee sapeleitaan Naton ja EU:n kanssa yhtä sen heikointa jäsenvaltiota vastaan, sekä kokeilee uutta maailmanpoliittista rooliaaan.

Mielestäni:
a) Naton pitäisi ottaa tiukka ote asiaan koska sotilasliitto on aina sotilasliitto. Muutoin on uhkana vuosien 1936 - 1939 tapahtumien toistuminen.

b) EU:n pitäisi ottaa sovitteleva ja välittävä linja, koska se on kuitenkin talousliitto ja taloussota on se mitä vähiten tahdotaan. Todellinen sotatila on sitten ihan jotain muuta.

c) Suomi kuuluu EU:hun, joten Suomen ei pidä ottaa mitään EU:n virallisesta mielipiteestä eriävää linjaa.

d) Venäjä.... no siitä ei taaskaan ota Erkkikään selvää mitä siellä taas tahdotaan. Nähtävästi sielä selvitellään Kremlin sisäisiä suhteita. Oikeasti hei... patsas ja pari hautaa?? Pikkaisen yliampuvaa puuttua naapurivaltion sisäisiin asioihin tuolla perusteella!!!

Venäjä näyttää näin todelliset kasvonsa - surullisen vanhat ja kommunistiset.

Vai muka demokraattinen ja nykyaikainen valtio. Samaa Kreml-potaskaa, kuin neuvostoaikoina.

PS. Suomen ei pitäisi tehdä mitään, Kanerva ja Väyrynen pitäköön kitapurjeensa ainakin kiinni. Ongelma on Viron ja sen venäläisvähemmistön välinen.

väläys

jm: Ennen Neuvostoliittoa Virossa oli vuoteen 1938 asti Konstantin Pätsin johtama autoritäärinen hallinto. Hänen puolueensa oli nimeltään
"isänmaan liitto." mies oli käytännössä diktaattori, joka antoi tukensa vapseille, Viron rintamamiesliikkeelle, joka yritti maassa vallankaappausta Suomen sinimustien avustuksella.

Päts toimi itseasiassa presidenttinä aina kesään 1940 saakka (ei enää virallisesti diktaattorina), siis vielä muutaman kuukauden Neuvostoliiton ensimmäisen miehityksen alkuvaiheissa. Kesällä 1940 hänet sitten perheineen siirrettiin Leningradiin ja sieltä syvemmälle "äitivenäjänmaalle".

Pätsiä seurasi heinäkuussa 1940 Vares, ei enää presidenttinä vaan pääministerinä (hän hoiti myös presidentin tehtävät). Hetimiten Vareksen nimityksen jälkeen järjestettiin nopeasti eduskuntavaalit, mutta siinä "unohtui" asettaa ehdokkaita ylähuoneeseen (riiginoukogu), ainoastaan alahuone (riigivolikogu) siis valittiin. Tämä tasoitti mukavasti tietä syksyn 1940 tapahtumille.

Syksyllä 1940 Viron alahuone sitten lähetti Moskovaan anomuksen liittyäkseen Sosialististen neuvostotasavaltojen liittoon, minkä Neuvostoliiton korkeimman neuvoston puhemiehistö hyväksyikin saman tien ihan läpihuutojuttuna. Eli Viro muuttui näinoillen Eestin sosialistiseksi neuvostotasavallaksi ja sen korkeimman neuvoston puhemieheksi nousi samainen Vares. Vares teki sittemmin itsemurhan toisen neuvostomiehityksen aikaan.

Arnold Goyakla

Viron kielikoe tuskin on mikään ratkaiseva ongelma. Eivät venäläiset halua viroa opetella, vaikka koe olisi kuinka helppo. Ongelman nimi on venäläiset eikä Viron kielikoe.

On syytä muistaa, että valtaosa nykyisistä vironvenäläisistä ovat miehittäjien toisen ja kolmannen polven jälkeläisiä. He ovat syntyneet Virossa ja ikänsä siellä asuneet. Heitä ei kai voi syyllistää esivanhempeinsa rikoksista ja hirmutöistä?

Ja kokemukseni mukaan Virossa syntyneenä ja siellä nuoruuteni asuneena ja siten paljon vironvenäläisiä tuttaviakin omaavani, voin kyllä todeta, että tuo mainittu kielikoe on todella kynnyskysymys. Minulla on esim. parikin Tarton ja Pulkovan opiskeluajoilta olevaa tuttavaa, jotka ovat jo vuosia tuloksetta yrittäneet selvittää mainitun kielikokeen. Toinen otti hiljan vastaan sen Venäjän ulkokansalaisuuspassin ja sen myötä hän sai asiansa järjestykseen, mutta ei ikinä enää voi päästä Viron kansalaiseksi, jossa hän kuitenkin on syntynyt vaikuttanut ja edellenkin työskentelee, tosin eläkeikää lähestyen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat