Seuraa 
Viestejä45973

Otetaan teoreettinen tila, jossa ei liiku energia-aaltoja ollenkaan.

Tuo tila olisi nyt kaukaisimman havaitun galaksin ja meidän välissä.

Tuolta kaukaisimmasta galaksista lähtisi tähden valoa liikkeelle nyt ja se olisi perillä täällä saman tien ja silti se olisi liikkunut valonnopeudella?

Ai miksikö?

No, tuollaisessa tilassa laajeneva atomi eli energiakeskittymä, jonka ulospäin työntyvillä energia-aalloilla on myös hiukkasluonto, laajenisi tasaisesti värähtelemättä koko aikana yhtään kertaa ja näin aikaa ei olisi kulunut atomikellon mukaan yhtään sinä aikana kun valo eteni tuon kyseisen matkan.

No eihän valo olisi silloin voinut liikkua mitään matkaa, koska valohan etenee tietyn matkan tietyssä ajassa?

Aivan oikein, mutta kyseisen tähden ja meidän atomimme olisivat laajentuneet tasaisesti koko kyseisen ajan ja näin tuo tähti ja me olisimme olleetkin yks kaks vierekkäin, jolloin valo ei olisi liikkunut yhtään ja aikaakaan ei olisi kulunut yhtään.

Valo siis lähtee aina suhteessa tilan aikaan ja tiheyteen nähden liikkeelle valonnopeudella.

Ja näin vanha valo on yleisesti punasiirtynyttä, koska se on matkansa aikana liikkunut koko ajan vähemmän tiheään ja vähemmän tiheään tilaan.

Ja tuoreempi valo taas lähtee liikkeelle suhteellisesti yhtä vähän yleisesti punasiirtyneenä kuin vanhakin valo aikanaan lähti ja sekin alkaa yleisesti punasiirtyä ajan kanssa, mitä vähemmän se kohtaa matkansa aikana toisia energia-aaltoja.

Tähden sisäinen prosessi, jossa valoa syntyy, on aina vakio, koska se perustuu siihen että tähtienkin atomit laajenevat, jolloin ne työntävät toinen toisiaan poispäin tähden keskustasta, jolloin tähden keskustaan syntyy lasketun kaltainen paine jne.

Ja näin valo lähtee aina liikkeelle samanlaisena suhteessa sen hetkiseen tilaan ja aikaan.

Tokihan tähtikin voi liikkua kohti sitä tulevia energia-aaltoja, jolloin paine on sillä puolella tähteä voimakkaampi kuin toisella ja näin tähden liikkumaan suuntaan lähtee tiheämpään pakkautunutta valoa eli sinisiirtynyttä ja toiseen suuntaan vähemmän tiheään pakkautunutta valoa eli punasiirtynyttä.

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Vaan kun ajatukseni mukaan galaksit syntyivät valmiiksi kauaksi toisistaan, niin silloin tähtiä kohti tuli aikoinaan vähemmän energia-aaltoja ja näin niiden atomit pääsivät laajenemaan nopeammin ja tasaisemmin, jolloin valokin lähti jo valmiiksi yleisesti punasiirtyneenä.

Ja kun nykyisin tähtiin tulee koko ajan enemmän ja enemmän energia-aaltoja, niin silloin paine tähden sisällä lisääntyy tasaisesti ja näin valoa eli energia-aaltoja syntyy enemmän ja näin niitä myös lähtee tiheämmin kuin aikoinaan.

Vaan on se niin loogisen kauniin yksinkertaisen savolaista ajattelua, että sitä

shamppanjaa ja nopeasti Kuopioon.

;):)

Ja kun avaruusalus lähestyy valonnopeutta, sen atomit käpertyvät tiheämpään hankautuessaan vastaan tuleviin energia-aaltoihin nopeammin ja nopeammin ja samalla niistä vapautuu energiaa eli tilaa tiheämmin, jolloin aluksen oma tilakin muuttuu tiheämmäksi

ja näin valo liikkuu aluksen tiheämmässä tilassa hitaamman ajan mukaisesti valonnopeudella.

;):)

Vaan havaitaanko aluksen perällä keulasta tuleva valo yleisesti punasiirtyneenä?

Ja perältä keulaan tuleva valo yleisesti sinisiirtyneenä?

;):)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Täytyy tähämkin ketjuun pahitella, sotkimme Mummon kanssa pari päivää sitten yhtä Jukterin tiedeketjua.

Ja kukkia perään:

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat