Seuraa 
Viestejä45973

Oisi tämmönen nopea kymysys, että mihin Siemensin logiikkaa käytetään yleensä, tai mihin sitä voidaan käyttää? Wikipedialla ei oikein taho löytyä mitään järkevää vastausta.

Kommentit (5)

http://en.wikipedia.org/wiki/Simatic_S5_PLC

Sitä siis käytetään automaatioon, eli siihen voi kytkeä antureita ja säätölaitteita ja kirjoittaa logiikan mitä tehdään missäkin tilanteessa ja milläkin antureiden arvoilla.

Esimerkiksi voit tehdä vaikka palovaroittimen mikä laittaa kellon soimaan, jos huoneiston lämpötila nousee yli 100 asteen. Epäilen että tuohon tarkoitukseen kukaan sitä käyttää, mutta mahdollisuudet ovat liki rajattomat. Yleensä sitä varmaankin käytetään tehtaissa automatisoimaan haluttuja toimintoja. Eli sen sijaan että joku ihminen katsoo mittareita ja painaa nappeja, tuo purkki ohjelmoidaan hoitamaan se homma.

Ja kaikki logiikat vedetään kuidulla valvomolle jossa ylipalkattu inssi pelailee tetristä ja kaivelee pallejaan. Ja noilla logiikoilla voi tosiaan tehdä mitä tahansa, voit vaikkapa puotella niihin javaa tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teollisuudessa logiikat ovat hyvin suosittuja. Varmatoimisempia kuin häiriintyneet pc-järjestelmät, joskin monasti tapaa logiikoille annettavan ohjausdataa myös pc:ltä. Logiikka helpottaa myös asentajien työtä, koska ei tarvita muuta kuin johdottaa tulot ja lähdöt. Vertaa monimutkaiset relelogiikat, joiden hahmottaminen vie aikaa. Lisäksi logiikoissa ohjelmien muuttaminen on tuhteellisen helppoa, jos laitteen toimintoja tarvii muuttaa.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Ohjelmoitavia logiikoita noin yleensäkin käytetään teollisuudessa. Kyse voi olla yksinkertaisesta liukuhihnan päähän tulevan kappaleen laatikkoon tuuppaavasta sovelluksesta aina ydinvoimalan ohjaukseen.

Itse logiikat ovat suhteellisen yksinkertaisia. Niissä on tyypillisesti moduleita i/o:lle. Esimerkiksi analogisia tuloja/lähtöjä, digitaalisia tuloja/lähtöjä. Näillä voidaan sitten ohjata mitä moninaisempia asioita, kuten paineilmaventtiilejä ja lukea anturien asentoja, lämpötiloja, paineita.

Logiikoihin voidaan liittää myös monimutkaisempia osia, esimerkiksi konenäköä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat