Seuraa 
Viestejä45973

On se vaan merkillistä, kun nuo piisirut muuttuvat kokoajan vain nopeammiksi!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/6618919.stm

Itseni mielestä tuossa aletaan lähennellä jo tilannetta, jossa tietokonevalmistajat myyvät meille tavaraa, jota emme tosiasiassa tarvitse. Yksi esimerkki tästä on Suomen television digitalisointi.

Karu realiteetti on, että koko homma tulee kaatumaan omaan mahdotttomuuteensa. Siihen mennessä kun lopulta siirrytään ns "Digitvseen" kaikki käytännössä käyttävät tietokonetta esim tv:n ja DVD:eiden katseluun. Poikkeuksena ovat jättiläiset "taulutelevisiot" ja niidenkin sisältö on pääosin DVD:eitä tai netistä pomittua materiaaliaa, tai esim itse tehtyjä esityksiä ja kuvia.

Iso osa tuosta tekniikasta on kumminkin mielestäni sellaista, mitä emme tosiasiassa tarvitse. Tietenkin se on hyvä asia, koska uuden teknologian tuppaaminen markkinoille halventaa merkillisesti vanhempaa. Itse mm ostin ihan käyttökelpoisen Compaqin näytön parilla kympilla, ja tietokoneen osineen(mm DVD)sain käytännössä ilmaiseksi. Mutta vähitellen tuo homma tulee kaatumaan siihen, ettei ihmisillä yksinkertaisesti ole tarvetta kaikkiin noihin hullutuksiin. Tietotekniikkayhtiöt yksinkertaisesti tappavat itsensä pyrkien aina tuottamaan halvempaa ja nopeampaa kamaa. Mihin tuollaisia "superpiirejä" ja yhteyksiä ylipäätänsä edes tarvitaan?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Vapaus-x
Mihin tuollaisia "superpiirejä" ja yhteyksiä ylipäätänsä edes tarvitaan?

Käyttökohteet löytyvät 'äärilaidoista' eli toisaalta teollisuuden ja tieteen työkaluiksi, ja toisaalta viihdekäyttöön. Peruskäyttöön tuskin tarvitaan, mutta suorituskyvyn lisääntyessä vain sille on ainakin tähän asti keksitty runsaastikin uusia käyttökohteita, ja uskoisin että jatkossakin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46568

Viihdekäytössä löytyy kyllä käytännössä rajattomasti kysyntää laskentateholle. Nykyaikaiset virtuaalimaailmat ovat puutteellisen muisti- ja laskentakapasiteetin vuoksi äärimmäisen rajoittuneita. Näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa ei ole sen enempää viihteen tuotannossa, tieteen teossa ja tuotekehityksessä kuin ohjelmoinnin harrastajillakaan aikaa, jolloin olisi vaikea keksiä mitä tehdä satakertaisella lisälaskentateholla. Kertoimen 1E20 verran lisätehoa kelpaisi minullekin heti, ihan vain satunnaisiin hupijuttuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat