Seuraa 
Viestejä45973

Vantaalaispastori Henrik Wickström väitti Helsingin Sanomissa vapunpäivänä, että on olemassa jokin erityinen syy miksi valtaosa suomalaisista edelleen kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon. Hän ei kuitenkaan kertonut mikä tämä syy on.

Mielestäni tärkein syy siihen miksi suomalaisten enemmistö edelleen kuuluu tähän kirkkoon on, että lähes kaikki liitetään heidän omaa mielipidettään lainkaan kysymättä kirkon jäseniksi jo vauvaiässä. Eroaminen vaatii oman vakaumuksen muodostamista, tietoista päätöstä ja vaivannäköä. Jäsenenä sen sijaan voi aivan hyvin roikkua, jos asia on yhdentekevä.

Mikä tahansa järjestö olisi valtavan suuri, jos kaikki ihmiset liitettäisiin siihen automaattisesti heti syntymän jälkeen, eikä tuohon järjestöön kuulumisesta olisi ihmisille mitään haittaa.

Tällaisen automaatin varaan rakennetun järjestön jäsenyys ei siis kerro mitään siitä jakavatko nämä jäsenet todellisuudessa myös tuon järjestön julistaman ideologian.

Kirkolla on edelleen käytännön monopoli häiden ja hautajaisten kaltaisten ihmisille hyvin tärkeiden siirtymäriittien hoitamisessa. Erityisesti kirkkohäät ovat houkutin, joka edelleen pitää kirkon jäseninä hyvin monia ihmisiä, jotka todellisuudessa itse asiassa vahvasti vierastavat tuon järjestön vanhoihin kirjoihin perustuvaa ideologiaa.

Lisää asiasta osoitteessa http://www.olemisesta.net

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat