Seuraa 
Viestejä13176

Kuusikymmentä ihmistä epäiltynä huumeiden välittämisestä Itä-Uudellamaalla

Julkaistu: 13:25

Santtu Parkkonen

helsingin sanomat

Loviisan ja Porvoon poliisit sekä Itä-Uudenmaan tulli ja Itäinen tullipiiri ovat paljastaneet laajan huumerikossarjan. Viime marraskuusta lähtien poliisi on ottanut kiinni useita ihmisiä Porvoossa ja Loviisassa.

Kaikkiaan epäiltyjä on yli 60 ja esitutkinnan aikana vangittuna on ollut 15 ihmistä. Ketään ei juuri nyt ole vangittuna.

Poliisin ja tullin mukaan huumeet päätyivät välitettäväksi Itä-Uudellemaalle Kaakkois-Suomesta ja pääkaupunkiseudulta.

Rikossarjassa on kytköksiä moniin aiempiin, jo paljastuneisiin tapauksiin. Uusimmassa tapauksessa epäiltyjen joukossa on muun muassa vuonna 2004 laajasta Subutexin välittämisestä tuomittuja ihmisiä.

Yhteisiä piirteitä ja tekijöitä löytyy myös kesällä 2006 Porvoossa paljastuneeseen huumerikossarjaan. Siinä epäiltyinä oli kaikkiaan 40 ihmistä.

Lisäksi rikossarjalla on kytköksiä Itäisessä tullipiirissä parhaillaan tutkittavana olevaan huumekauppajuttuun. Poliisi epäilee kaakkoissuomalaisen miehen välittäneen amfetamiinina, ekstaasia ja hasista loviisalaisille ja porvoolaisille miehille, jotka puolestaan myivät huumeet eteenpäin.

Tapauksen tutkinnan yhteydessä paljastui myös kokaiinin salakuljetustapaus, jonka takia yksi porvoolainen on vangittu epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat