Seuraa 
Viestejä45973

Kun on näitä sarja/yksittäisiä murhia sekä muita rikoksia niin minkälainen koulutus profiloijilla on? Lääkäri ja sitä kautta oikeuspsykiatri vaiko poliisi taustainen koulutus?

Kommentit (12)

Monet maailman parhaat profiloijat on syntyjään lahjakkaita. Profiloijan koulutukseen kuuluu tietenki psykologia, kuten anatomia, taiteet, matematiikka, fysiikka ja lääketiede, ja tietenki rikoshistoria. Joitaki vaan sivutaan, joillain on painoarvo suuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

Rikos profiloija — kumpaa tarkoitat?

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Vaari
Rikos profiloija — kumpaa tarkoitat?

Eiks Vaari ny tajuu niiku.. sitä just sitä yhdys sanaa se tarkottaa .. yhdys sanaa niiku matka laukku, ihanne mies tai rikos poliisi

Niiku.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

Olintyhmä. An teeks, jooks. Tekevälle tie tystisattuu.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Uskon ,että ellei rikollisen henkilökohtaisiin tavaroihin ole täyttä pääsyä, niin ennustaja sun muu huuhaamies osaisi arvata tekijästä ihan samat oletettavat piirteet mitä rikosprofiloijakin, sillä olettamuksella että voodootantta tietäisi miehen teon yksityiskohtia myöten.

mvd
Vois aatella, että psykologi/lääkäri tunnistaisi helpommin jotkut mielenterveyden häiriöille tyypilliset käyttäytymismallit....

Murhaajat ja sarjamurhaajat lienevät sen verran harvinaisia ja sekalaista sakkia, että sen valossa luulisi olevan vaikea löytää mitään tyypillisiä käyttäytymismalleja. Otetaan nyt vaikka tämä hiljattain otsikoissa ollut Jarmo Björkqvist, perheellinen työssä oleva insinööri, eikä mikään mielipuolen prototyyppi. Tai tämä espoolainen diplomi-insinööri, joka tappoi vaimonsa ja kaksi lastaan. No, ehkäpä noista voisi profiloija vetää johtopäätöksen, että tyypilliset vaimontappajat ovat työssäkäyviä tekniikan ammattilaisia.

sk0h on mielestäni oikeasti synnynnäisesti lahjakkaista.

mvd
Vois aatella, että psykologi/lääkäri tunnistaisi helpommin jotkut mielenterveyden häiriöille tyypilliset käyttäytymismallit....

Oma mielipiteeni on että psykologit/ psykiatrit/lääkärit ovat liian kaavamaisia myös huomaamattaan ja heidän on mitä ilmeisemmin liian vaikeata kaikkien urautuneiden oppiensa vuoksi kyetä yhdistämään esim. massamurhaajan yhteiskunnallista asemaa ja elintapoja tietynlaiseen pään käyttäytymiseen joka taas puolestaan pitää kyetä yhdistämään rikolliseen käyttäytymiseen sekä kykyyn ennakoida mahdollisen massamurhaajan seuraavaan siirtoon kuin shakinpeluussa. Kenttä vain on shakkilautaa huomattavasti laajempi ja lukuisia eri vaihtoehtoja "siirroille" löytyy.

Profiloijat toimivat usein poliisin siiven alla ja heillä tulisi olla laaja tieto rikoskäyttäytymisestä. Kaikki psykologit ja psykiatrithan eivät tiedä rikollisesta käyttäytymisestä yhtään mitään joitakin rikoslehdissä lukemansa lisäksi.
Nykyäänkään psykiatrit/psykologit "eivät kykene" erottamaan mielen sairautta neurologisista sairauksista.
Kyseessä lienee myös "asiakkaan" pitäminen itsensä ammattikunnassa leipää takaamassa.
Ei ole harvinaista se, että neurologista sairautta potevalle - kuten Aspergerin oireyhtymä- dignosoidaan psyykkinen sairaus jonka mukaan potilasta "hoidetaan" ja "lääkitään".

Profiloijalla on kyky asettautua rikoksentekijän "päähän" eikä sekään aina osu nappiin sillä vain yksilö itse tietää mitä hänen elämässään on tapahtunut ja jos tulitikkuaskin asento on naksauttanut jotain päässä, sitä on ilmeisen vaikea mennä sanomaan. Etenkin jos kyseessä ei ole pyromaani.
Tosin sarjoissa profiloija on aina poliisin virassa eikä tutkimukset todellisuudessa mene kuten niissä.
Alla jotakin profiloinnista Suomessa

Tämä aineisto on julkaistu verkossa oikeudenhaltijoiden luvalla. Aineistoa ei saa kopioida, levittää tai saattaa muuten yleisön saataviin ilman oikeudenhaltijoiden lupaa. Aineiston verkko-osoitteeseen saa viitata vapaasti. Aineistoa saa opiskelua, opettamista ja tutkimusta varten tulostaa omaan käyttöön muutamia kappaleita.

Ohessa myös Suomen "profiloija".

http://www.poliisi.fi/poliisi/poliisile ... 1600438C1C

Nykyäänhän on olemassa DNA-profilointi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat