Seuraa 
Viestejä45973

Lainaus verkkouutisten sivulta:

"Alkoholin valmistus, myynti ja anniskelu vastoin EU:n elintarvikeasetusta"
Alkoholi määritellään syöpävaaralliseksi myrkyksi

IA, 6.5.2007

Alkoholi määritellään karsinogeeniksi eli syöpävaaralliseksi aineeksi kansainvälisen syöväntutkimuskeskuksen IARC:n tuoreessa raportissa. Raportin tuloksia käsitellään sosiaali- ja terveysministeriön johtoryhmässä lähipäivinä, kertoo sunnu ntain Keskisuomalainen.

Aineistoon tutustunut hallitussihteeri Ismo Tuominen vaatii raportin perusteella alkoholijuomien luokittelemista syöpää aiheuttaviksi myrkyiksi.

- Alkoholijuomat pitää meillä luokitella samaan ryhmään asbestin, arseenin, bentseenin ja kuusiarvoisen kromin kanssa, sanoo Tuominen.

Syöpätutkijat eivät tee eroa eri alkoholijuomien välillä, vaan syövän altistajana toimii viinien, oluiden ja väkevien juomien sisältämä etanoli.

Tuominen pitää IARC:n raporttia käänteentekevänä. Hän haluaa tuoda sen tulokset vakavasti mukaan suomalaiseen alkoholi- ja terveyspoliittiseen keskusteluun.

Tuominen tulkitsee, että alkoholin valmistus, myynti ja anniskelu ovat vastoin EU:n jäsenmaiden hyväksymää yleistä elintarvikeasetusta. Asetus määrittelee alkoholijuomat elintarvikkeiksi, jotka eivät saa olla terveydelle haitallisia.

Mitäköhän tuosta pitäisi ajatella

Sivut

Kommentit (43)

Alkoholin ja syövän syy-yhteys on tosiaan jälleen nostettu uutisaiheeksi. Eräs maakuntalehti kirjoitti siitä tänään kokosivun artikkelin. Varmaankin ihan aiheellisesti, mutta itse uutinen ei ole sinänsä uusi. Muistan jo 70-luvulla lukeneeni alkoholin karsinogeenisista ominaisuuksista.
Silti on ymmärrettävää, jos maamme terveysviranomaiset ovat huolissaan asiasta, koska alkoholin käyttö on väestön keskuudessa ollut jatkuvassa kasvussa jo vuosikymmenien ajan.

Aiheeseen liittyen omituinen sivuhuomio: 2000-luvulla kolme itselleni läheistä ihmistä (miehiä) on kuollut syöpään; kaksi työtoveriani ja yksi ystäväni. He kaikki olivat alkoholin kohtuukäyttäjiä vaikkapa itseeni verrattuna, yksi heistä jopa absolutisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minä en ainakaan enää juo alkoholia. Sama asiahan se on kuin että jos tieten tahtoen polttaa ihonsa auringossa, josta sitten saa pelätyn ihosyövän. Vastaavasti kun juo alkoholia, voi saada pelätyn maksasyövän. Onko syöpä iholla tai maksassa niin se on yhdentekevää, kun joutuu lääkärin vastaanotolle kuulemaan että elinaikaa on sitten pari vuotta. Kuolema on kivulias, tosin ennen kuolemaa yritetään kaikenlaisia kalliita lääke- ja teho-osastohoitoja, mutta jos on liian paha syöpä jo, niin ei auta. Uutisen mukaan "muutama tuoppi päivässä nostaa kaksin-kolminkertaiseksi riskin sairastua suuontelon, nielun, kurkunpään ja ruokatorven syöpiin täysin raittiisiin verrattuna."

Lisäksi alkoholin vaaroihin voidaan lisätä humalatilan aiheuttamat onnettomuudet, maksan pamahtaminen, alkoholin yliannostuksen aiheuttama äkkikuolema jne... Eikä alkoholin jatkuva kittaaminen aivosoluillekaan hyväksi ole vaan tuhoaa niitä tasaiseen tahtiin. Alkoholi aiheuttaa myös riippuvuutta sekä kaljamahan, joka on kaikkien tuntema pullea pallovatsa.

Tulee mieleen myös, että ne, joilla ei ole paljon aivosoluja, eivät ymmärrä omaa parastaan olla kännäämättä. Sitten mitä enemmän kännätään sitä vähemmäksi aivosolut hupenevat ja sitä vähemmän henkilö ymmärtää omaa parastaan - siis alkoholismin kierre on valmis.

LÄLLÄSLÄÄ.... loppuipas dokaaminen, KOMUKAT !!!

"Hannibal" ei voi vatsansa takia juoda kuin yhden viikossa saunassa !

Vahingonilo on kaunein ilo !!!

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Dredex
... Eikä alkoholin jatkuva kittaaminen aivosoluillekaan hyväksi ole vaan tuhoaa niitä tasaiseen tahtiin...

Eikös tuo ollut juuri se pitkään liikkunut harhakäsitys? Alkoholi ei tuhoa aivosoluja, vaan lamauttaa niitä tilapäisesti. Tarpeeksi pitkän selvilläolon jälkeen jokainen aivosolu on jälleen toiminnassa.

Toivottavasti muutkin mainitsemasi seikat osoitettaisiin myyteiksi...

Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Terse! Eikö vähän kaikki elintarvikkeet ole pitkällä aikavälills syöpää aiheuttavia .Ruoka pitää meidät hengissä ja tappaa meidät sitten pikkuhiljaa . Upporasvassa keittäminen on ikivanha tapa kypsentää ja siinäkin on huomattu syöpää aiheuttavia tekijöitä . Samoin grillaaminen esimerkiksi kävyillä , niilläkin on joskus lämmitetty sapuska . Nyt on huomattu ,että sokerin korvaava aine aspartaami ja muut , saattavat altistaa syövälle . Eu: ssa on laki ,että ei saa myydä elintarvikkeita ,jotka voivat olla haitallisia ihmisille . Maitoonkin saattaa kuolla jos sitä juo 5 litraa , tai syö jäätelöä saman verran . Viinaakin voi juoda kohtuudella ,tai juoda kohtuuttomasti .

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Kaurapuuronkin voi kuolla, jos sitä syö 24/7 yksinomaisena ravintonaan. Mitä opimme tästä? Emme mitään.

Vähän mutta hyvää pitää ihmisen elossa ja hyvällä tuulella pitempään. Olkoon se hyvä sitten melkein mitä tahansa.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Kyllähän siinä bongitellessakin syntyy karsinogeenejä, ei se vesi mitenkään maagisesti muuta savua vähemmän savuksi. Puhumattakaan epäterveellisestä egon paisumisesta, jonka kyseinen ippi joillekin aiheuttaa.

Eipä tuo alkohooli mitenkään erityisen terveellistä varmaankaan ole, mutta ei se kaiketi kuitenkaan ole erityisen epäterveellistäkään. Toisaalta jotkut voivat polttaa tupakkaa koko ikänsä saamatta syöpää. En oikein usko tuollaisiin yhden koon tutkimustuloksiin, jotka sopivat kaikille niin hyvin kuin ylipäätään sopivat kenellekään.
Entä jos joku tahtoo saada syövän? Eikö hänellä ole oikeus sellainen omaan kehoonsa pyrkiä kehittämään? Kyllä ihmisen itse pitäisi saada sanoa viimeinen sana siitä miten elämänsä tahtoo elää, keho on yksityisaluetta. Suurin osa ihmisistä varmaan eläisi ihan fiksusti ilman terveysfasistien iänikuista nalkutustakin.

Koskahan baareissa kielletään alkoholin tarjoilu ja juominen sillä perusteella, että se on epäterveellistä?

Niin kauan kuin yhteiskunta joutuu maksumieheksi jos pilaat terveytesi, niin yhteiskunnalla on asiaan oma mielipiteensä. Veronmaksajathan ovat availemassa kukkaroaan sitten kun on kalliiden hoitojen aika.

Lisäksi jos elintarvike on tutkitusti vaarallinen, niin olisi yhteiskunnalta avuttomuutta antaa sellaisten aineiden myynnin jatkua. Tavallinen kuluttaja olettaa, että kun hän käy kaupassa niin sieltä voi ostaa kaikkea tarvitsematta pelätä että jossain purkissa myydäänkin ruuaksi myrkyllistä ainetta. Esimerkiksi jos kaupan tiskillä myytäisiin myrkkyhiutaleita, jotka aiheuttavat syöpää, niin aika äkkiä asiakkailta tulisi valituksia mikäli asia paljastuisi ja asialle ei tehtäisi mitään. Jos myrkkyä ei poistettaisi myynnistä, niin Iltasanomissa olisi isot otsikot: "Myrkkyä ruuaksi, viranomaiset eivät tee mitään!"

Naurettavaa höösäämistä. Eiköhän jokainen voi itse tehdä päätöksensä juoko vai ei. Miksei alkoholia sisältäviin juomiin laiteta samanlaisia varoitustekstejä kuin on tupakka-askeissakin? Tai maitotölkkeihin ettei saa juoda maitoa 5 litraa enempää ja miksei samalla laiteta vesihanoihin varoitustekstejä vedensisältämistä haitallisista aineista ja siitä että liiallinen veden nauttiminen voi tappaa. Sipsitkin aiheuttaa syöpää, jos niitä syö tarpeeksi. näissä tutkimuksissa löydetään tosiaankin lähes kaikesta jotain syöpää aiheuttavaa. Kohta varmaan ihmisiä varoitetaan seksistä koska keksitään senkin aiheuttavan syöpää. Tällaiset syöpäpuheet vain heikentävät ihmisen elämänlaatua kun täytyy koko ajan pelätä mitä saa suuhunsa laittaa ettei tule syöpää. Jossain vaiheessa sitä kuitenkin kuolee, vaikkakin syöpä ei ole se mukavin tapa poistua, mutta kuitenkin. Minä en ainakaan aio lopettaa tupakan polttoa tai alkoholin juomista. Aion nauttia elämästä niin kauan kuin voin ennen kuin kuolema tulee ja korjaa meikäläisenkin pois. Ja turha sitä kuolemaa on pelätä, saapahan sitten nukutuksi... tai mistä sitä tietää minne sitä joutuu?

Vaahtis
Lainaus verkkouutisten sivulta:

"Alkoholin valmistus, myynti ja anniskelu vastoin EU:n elintarvikeasetusta"
Alkoholi määritellään syöpävaaralliseksi myrkyksi

IA, 6.5.2007

Alkoholi määritellään karsinogeeniksi eli syöpävaaralliseksi aineeksi kansainvälisen syöväntutkimuskeskuksen IARC:n tuoreessa raportissa. Raportin tuloksia käsitellään sosiaali- ja terveysministeriön johtoryhmässä lähipäivinä, kertoo sunnu ntain Keskisuomalainen.

Aineistoon tutustunut hallitussihteeri Ismo Tuominen vaatii raportin perusteella alkoholijuomien luokittelemista syöpää aiheuttaviksi myrkyiksi.

- Alkoholijuomat pitää meillä luokitella samaan ryhmään asbestin, arseenin, bentseenin ja kuusiarvoisen kromin kanssa, sanoo Tuominen.

Syöpätutkijat eivät tee eroa eri alkoholijuomien välillä, vaan syövän altistajana toimii viinien, oluiden ja väkevien juomien sisältämä etanoli.

Tuominen pitää IARC:n raporttia käänteentekevänä. Hän haluaa tuoda sen tulokset vakavasti mukaan suomalaiseen alkoholi- ja terveyspoliittiseen keskusteluun.

Tuominen tulkitsee, että alkoholin valmistus, myynti ja anniskelu ovat vastoin EU:n jäsenmaiden hyväksymää yleistä elintarvikeasetusta. Asetus määrittelee alkoholijuomat elintarvikkeiksi, jotka eivät saa olla terveydelle haitallisia.

Mitäköhän tuosta pitäisi ajatella

Ihan oikein! Alkoholi olisi pitänyt kieltää jo aikoja sitten vaarallisena huumeena aivan samalla lailla kuin tupakka!

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Saapa nähdä milloin lapsen teko tulkitaan murhaksi koska lapsi kuolee jossain vaiheessa elämäänsä...

Ikuisestiko nämä tutkijat ja byrokraatit meinaavat elää?

Itse en juurikaan alkomahoolia käytä mutta se ei johdu siitä että pelkäisin saavani syövän siitä. Se litku vain maistuu suurimmaksi osaksi yksiselitteisen *pahalta* enkä myöskään tunne pakottavaa tarvetta pistää päätäni enemmän sekaisin kuin mitä olen ihan normaalisti... Kallistakin on pitemmän päälle.

Ymmärrän ja hyväksyn sen että alkomahooli on historiallisesti ja sosiaalisesti osa kulttuuria enkä lue itseäni absolutistiksi mistään ideaalisista syistä muuten.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Alkoholi rinnastettava asbestin, Cr6+:n yms kanssa samaan kategoriaan.

Pikkasen hutera juttu oli. Kyllähän se syöpää aiheuttaa joo, mutta kuinka paljon? Lehdessä taisi olla joku esimerkki, että jos päivittäin juo 4 annosta (joka on jo alkoholistiksi luokiteltavaa käyttöä), niin rintasyöpäriski nousee 50%. Siis pelkkä riski. Eli käytännössä JOS 2 ihmistä 100000:sta sairastuisi, niin nyt tämä 4 naukkua päivässä vetävät nostaisi tuon esiintyvyyden lukuun 3. Kuitenkaan kovin moni ei noin paljoa juo, niin tuo havainto hukkuisi massaan.

Enpäs nyt tiedä tarkkoja syöpien esiintymislukuja enkä alkoholinkäytön laskujakaan, mutta tuo artikkeli oli selvästi sensaatiohakuinen juttu. Aivan kuin ruottalaisten tutkimukset, joissa energiajuomat ja viina yhdessä tappavat ja perunalastuja syömällä kuolee syöpään jne.

Järjetöntä ihmisten pelottelua. Alkoholin MUUT haitat ovat paljon merkityksellisemmät kuin tuo syöpä. Syöpä on aivan takuulla terveyshaitta/ylipäänsä haitta pienimmästä päästä, jos summataan kaikki yhteen.

...ja epidemiologisissa tutkimuksissa kyllä saadaan tuloksia näkyviin, mutta autas armias kun joku jonain päivänä analysoi saman aineiston uusiksi, ottaa huomioon muita muuttujia ja altisteita, niin kaskas.. yhtäkkiä aiemmassa saatu tulos onkin merkityksetön. Aina ei siis kannata ihan täysillä niitä tutkimuksia uskoa, vaikkakin niistä saa hyvinkin mielenkiintoista ja riskinarvioinnissa ja hallinnassa tärkeää tietoa. Tämä tieto kun taas jaetaan maallikoille tuollaisena kohu-uutisena, niin kohta on taas "kahvi lyhentää elinikää 10v!" ja heti kohta "kahvissa olevat yhdisteet ovat terveyttä edistäviä" jnejne...

...ja vastikäänhän oli tutkimus, jossa todettiin hillityn alkoholinkäytön pidentävän elinikää. Eli absolutistit kuolisivat aiemmin ja vähän käyttävät eläisivät pidempään ja taas rankat käyttäjät kaatuisivat kaikkein nopeimmin. Tarvitseeko edes kertoa, että tuokin tulos voidaan asettaa kritiikille alttiiksi.. fiksuimmat varmaan keksivätkin, mistä tuota aineistoa voisi kritisoida? (sori, nyt kuulostan vähän jo opettajalta, ei ollut tarkoitus).

Mikko_-Procyon-

...ja vastikäänhän oli tutkimus, jossa todettiin hillityn alkoholinkäytön pidentävän elinikää. Eli absolutistit kuolisivat aiemmin ja vähän käyttävät eläisivät pidempään ja taas rankat käyttäjät kaatuisivat kaikkein nopeimmin.

Varmaankin sama tutkimus jossa nämä "absolutistit" osoittautuiviat entisiksi deekuiksi. Tutkijat eivät olleet ottaneet otoksessaan huomioon että moni absolutisti on entinen juoppo.

Se on selvää että alkoholi on kaikilla mittareilla mitattuna vähintäänkin yhtä vaarallinen myrkky, kuin laittomat päihteet, eli huumeet keskimäärin. Syöpää aiheuttava ominaisuus, on tosiaan vain pieni osa alkoholin myrkyllisyyttä.
Kannattaisi ennemminkin olla huolissaan näistä muista ominaisuuksista, esimerkiksi siitä että alkoholin yliannostuksiin kuoleen satoja ihmisiä vuosittain, alkoholi aiheuttaa usean lapsen kehitysvammat ja yksi pahimmista ominaisuuksista lienee alkoholin väkivaltaista käyttäytymistä aiheuttava vaikutus.

Mitä mieltä olette, eikö ranskassa juoda aika paljon päivittäin? Sellaisen käsityksen olen saanut. Verratkaapa sitten syöpätapauksia eurooppalaisissa maissa (ks linkki). Hämmästyttävä yhdenmukaisuus vaikka varmasti eri tottumuksissa eroja on. Olen aina ollut sitä mieltä että nämä jutut ovat täyttä paskaa. Tietysti kaikki ravintoaineet ovat liiallisesti nautittuna jollain tavalla pahaksi. Pääasia on että syö tasapuolisesti ja mahdollisimman terveeksi. En usko että satunnainen alkoholinkäyttö tai karkin syönti kovin pahaksi on, tuottaa vain mielihyvää aivoille.

http://www.wrongdiagnosis.com/c/cancer/ ... ountry.htm

edit: itseasiassa luxemburgissa eniten, mutta sielläkin prosentti sama - 0,46%. Tadzikistanissa vähiten, ja prosentti - yllätys yllätys - täysin sama sielläkin!

http://www.heartstats.org/datapage.asp?id=4597

Ehkä eroa näkyy sitten syöpätyypeissä, dunno, mutta väittäisin että paskaa enimmäkseen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat