Seuraa 
Viestejä45973

Viimeisen neljän vuoden ajan USA on entistä enemmän hautautunut Lähi-Idän hiekkaan. Ja mitä enemmän USA on uhrannut voimavarojaan Lähi-Idässä, Kiina sen sijaan on voimistunut!

Kiinan vauraus näkyy jo silkassa väestönkasvussa samaan aikaan kun Amerikan tappiot Lähi-Idässä vain tuntuvat kasvavan ja kasvavan!

http://news.yahoo.com/s/ap/20070507/ap_ ... 0503185504

http://news.yahoo.com/s/ap/20070507/ap_ ... 6q89ABxg8F

Kuinka kauaa tämä enää voi jatkua?

Sekä Kiina että Israel tuntuvat pelaavan likaista peliä, jossa ne oikein TOIVOVAT USA:n hyökkäävät Iraniin! MM Israelin hyökkäys Libanoniin sattui kumman sopivasti. Sen sijaan että olisi suostunut neuvottelemaan vankienvaihdosta Palestiinalaisten kanssa, Israel aloitti sarjan RAJUJA iskuka, jota ulottuivat aina Gazasta Libanoniin asti, siis kauas Israelin rajojen ulkopuolelle!

Miksi näin, jos kaikki tämä verenvuodatus oltaisiin kerran voitu välttää pelkättä rutiininomaisella vankienvaihdolla?

Yhä enemmän materiaalia "vuotaa julki" jonka mukaan Israelilla ei alunperinkään ollut tarkoitusta neuvotella vankienvaihdosta Palestiinalaisten kanssa?

Jospa vangit olivat vain tekosyy saada sota alulle? Israelissa järkeiltiin näin;"Jos voimme yhdistää Iranin ja Hizbollahin, USA antaa meille käytännössä rajattomasti tuka!"

Ja niinhän siinä lopulta kävi! Iraqin katastrofin jälkeen USA meni vielä avoimesti tukemaan Israelin käytännössä provosoimatonta hyökkäystä Libanoniin(ne sotilaat kaapattiin muistaakseni Gazassa, siis useiden päivämatkojen päästä Libanonista!) Aseita, ja diplomaattista tukea satoi, niin ettei loppua näyttänyt tulevan. EU hieman uhoili vastaan, mutta kun YDINASEVALTA Israel hieman heristi nyrkkiä, Fransmannit je heidän joukkonsa Libanonissa käytännössä kusivat housuihinsa Lopulta USA:n pikku henkilökohtainen nukke YK päätyi syyttämään koko sotkusta Syyriaa. Kätevää !

http://www.yle.fi/uutiset/haku.php?acti ... yyria%20YK

Ja samaan aikaan Kiinan Presidentti järjesti ns "African grand tourinsa" komeasti ja näyttävästi!

http://www.yle.fi/uutiset/haku.php?acti ... %20Afrikka

Miksi näin? Koska Kiinaki(kin)osasi laskea 1+1=Yhdysvaltain tuleva sota Iranin kanssa veisi maailman kaiken huomion, aivan samalla lailla kuin Suezin kriisi vei huomion Unkarin epäonnistuneelta kansannousulta!

Kiinassa laskelmoidaan, että USA:n sodasta Iranin kanssa tulee pitkä ja katkera! Näin USA:lla tulee olemaan huomattavasti vähemmän mahdollisuuksia estää Kiinan laajeneminen Aasiassa ja Afrikassa. Tätä taustaa vasten käytiin myös ns "kädenväätö" Darfurista, jossa Amerikkalaiset(kutsumassa Darfuria "kansanmurhaksi")yrittivät diplomaattisin keinoin saada Kiinan perääntymään Afrikasta. Yritys kumminkin epäonnistui, ja siihen tulivat vielä päälle Venäjän ja USA:n iän ikuinen kiista ns "ohjuspuolustuksesta"

Toisin sanoen, Kiina pyrkii nyt kaikin keinoin pitämään huolen, että USA jää Lähi-Itään PITKÄKSI AIKAA! Mitä pitempään, sitä helpompaa Kiinan uudesta noususta tulee olemaan!

Kommentit (13)

Ja kuten jo aiemmin totesin, koska Amerikkalaiset eivät voi sekaantua Sudanin kriisiin sotilaallisesti, he koettavat nyt diplomaattista painostusta tekaisten kaiken maailman "kansanmurhajuttuja" Jotenkin tuntuu, ettei tuo kuitenkaan tule onnistumaan, vaikka väärennetyjä raportteja tehtaillaan suoraan sanoen liukuhihnalta!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/6632959.stm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat