Seuraa 
Viestejä45973

Minusta tuntuu, että silkasta kohteliaisuudesta kukaan ei ole halunnut sanoa Venäläisille, etteivät he enää ole todellinen suurvalta. Reagankin käytti kovempia sanoja 1980-luvun alussa kuin nykyajan valtiomiehet!

Amerikkalaisten kannalta Venäjän "hyysääminen" on jossakin mielessä ymmärrettävää. Pelätään, että liian voimakkaat sanat ja toimet eristäisivät jo muutenkin itämaisen Venäjän käytännössä entistä enemmän Iranin, Kiinan ja Intian kaltaisten Aasian valtojen piiriin.

Venäjää ja sen naurettavaa, pelkurimaista käytöstä ja taantuvaa imperiumia ollaan viimeisen 20-vuoden aikana yritetty parhaan mukaan suvaita. Ollaan kai jotenkin toivottu, että KAHDESTI tappion kärsinyt ryssä(ensimmäisen kerran ensimmäisen maailmansodan aikana, ja myöhemmin 1980-luvulla Amerikalle asevarustelussa)hajoaisi omaan mahdottomuuteensa. Ikään kuin "katoaisi pois"

Näin ei tietenkään ole käynyt. PÄINVASTOIN!

Venäjästä on muodostunut oman aikamme ns "ongelmavaltio" joka käytännössä kiristää muita ydinasillaan. Toistaiseksi ainoa syy sille, minkä takia nykyisen Venäjän federaation on ANNETTU säilyä on, että länsi ja itä ovat kumpikin kilpailleet siitä, kumpi saa liitettyä tämän Euraasian jättiläisen omaan vaikutuspiiriinsä.

Mutta tämä ns "kylmä sota Euraasiasta" on jotain, jonka hinta senkun vain tuntuu alati nousevan. NS "ohjuspuolustuskiistassa" Venäjän päästragedia tuntuukin USA:n hidastaminen loputtomilla "neuvotteluilla" samaan aikaan kun se itse tuo palvelukseen viimeiset kylmän sodan aikaiset ohjuksensa, sukellusveneensä ja pömmittajansa, jotka laadultaan todella kilpailevan länsimaisten valmisteiden kanssa.

Aasian maille Venäjä on korkeintaan hidaste, jonka ne heittävät lännen rattaisiin. Venäjää voisi myös verrata pehmusteeseen. Eli aina kun Aasian mahdit "törmäävät" lännen etujen kanssa, ne käyttävät Venäjää eräänlaisena "turvatyynynä" kun aiemmin Venäjä toimi ylimääräisenä painona mm Kiinalle ja Iranille. Nyt tämä iänikuinen asetelma on kumminkin muuttunut.

Aasiassa toki ymmärretään karut poliittiset, taloudet ja sotilaalliset realiteetit. Seuraavan 10-vuoden aikana Venäjä tulee yksinkertaisesti lopullisesti kaatumaan omaan säälittävään mahdottomuuteensa. Tuolloin Aasiassa ei enää voida luottaa edes siihen teoreettisen pelotteeseen, mitä Venäjän mahtava ydinarsenaali tarjoaa. Toisin sanoen, Venäjästä pitää imeä kaikki tekninen apu, mitä suinkin on saatavilla, olkoot kyse sitten laillisesta kaupasta, tai suoranaisesta teollisesta vakoilista!

Venäjä on toistaiseksi onnisutnut luikertelemaan Amerikan ympärillä kuin jonkinlainen käärme. Vanhan ajan voimakas karhu on nyt lopullisesti poissa. Jäljellä on herra Putin tuhansine ydinaseinaan, taantuvan väestön, romahtavan armeina, ja olemattoman sateliitti ja tutkajärjestelmän kanssa, joka varoittaisi Amerikkalaisten mahdollisesta hyökkäyksestä. Sen sijaan Putin on onnistunut kietoutumaan taantuvan Amerikkalaisen imperiumin ympärille kuin iilimato, raahaten USA:n käytännössä loputtomiin, turhiin ja katkeriin "neuvotteluihin" ohjuspuolustuksesta, jotka eivät tule muuta, kuin katkeroittamaan yleistä ilmapiiriä entisestään.

Samalla kun Venäjä tarjoaa Aasian mahdeille mukavan "puskurin" se on Amerikkalaiselle imperiumille käytännössä aivan yhtä suuri riesa, kun Karthago Roomalle toisen Punilais-sodan jälkeen. Venäjä ei todellakaan SUOSTU myöntämään KAKSINKERTAISTA tappiotaan, antaen Amerikkalaisille tasan kaksi vaihtoehtoa, uskoa Putinin bluffi ydinsodasta, jos ohjuksien ja joukkojen sijoittelu ympäri Eurooppaa jatkuu, taikka yksinkertaisesti näyttää Putinille keskisormea ja katsoa mitä tapahtuu.

Mutta entistä enemmän näyttää siltä, että Amerikka ja Venäjä ovat törmäyskurssilla. Itse toteaisin asian näin;Puna-Venäjän kaatoi lopullisesti Reaganin 1980-luvun alussa käynnistämä kunnianhimoinen asevarustelu, johon Venäläiset eivät käytännössä millään kyenneet vastaamaan! Toisaalta, Amerikkakaan ei kyennyt saavuttamaan kyseista asevarustelua päätökseen!

Tämä on klassinen kylmän sodan paradoksi;voiton sijaan kumpikin osapuoli vähitellen raahaa toisensa helvettiin! Venäjän ja USA:n katkera poliittinen kahtiajako kiihtyy kokoajan, ja kuten asiantuntijat ovat jo todenneet, tietyt kehitysmaat ovat niitä, jotka pääosin tästä hyötyvät. Kiina on vain niistä yksi!

Mutta miten lopulta käy Venäjän? Kyse on, luopuvatko Amerikkkalaiset ylivaltaa haaveistaan edes toistaiseks, ja alkavat kohdella Venäjää tasa-arvoisena kumppanina taistelussa Aasian mahteja vastaan. Muussa tapauksessa Amerikan voimat eivät käytännössä enää millään riitä pysäyttämään mm Kiinan ja Iranin nousua, koska niillä nyt sattuu olemaan "Venäläinen minkkiturkki" suojaamasssa Amerikkalaiselta radioaktiiviselta myrskyltä. Amerikan ja muunkin lännenon tuolloin kulutettava ainakin seuraava vuosikymmen Venäjän kanssa painiskellessa, ja kun ne lopulta saavat karhun kaadettua, tulee Aasia olemaan vahvemnpi kuin koskaan. Saattaapi olla, ettei Amerikka tule voittamaan tätä "kylmää sotaa" Mutta saa nähdä, voitaako Aasiakaan! Niin tai näin, Venäjä on käytännössä jokatapauksessa MENNYTTÄ Putinin naurettavista uhkauksista ja mongerruksesta huolimatta!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6599647.stm

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

salai
Seuraa 
Viestejä9179

Koska en ole kohtelias:

Otsikossasi lukee "Venläinen" ja ensimmäisessä virkkeessä "Venäläinen". Oikeinkirjoituksen puute heti alussa tekee lopunkin jutustasi epäilyttäväksi. Myöskin ihmetyttää halusi avata jatkuvasti uusia ketjuja aiheista, jotka voisi liittää entisiin. Tuleekin mieleen esimerkiksi "Iraqin sota, ja Kiinalainen"-ketju, joka HEPS, kuin ajatuksen voimasta pomppasi esille sieltä.

Tämä oli ns. "työjärjestys"-puheenvuoro.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
salai
Seuraa 
Viestejä9179

Mikä nimimerkki se muuten oli aikaisemmin - se joka kirjoitteli aivan samoin? Aloitti aamuyöstä uusia ketjuja, joissa keskusteli linkkiensä ja itsensä kanssa?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Arnold Goyakla
Selvä se, Venäjä hajoaa yhä uusiin itsenäisiin valtioihin. Ja parempi niin.

Toivottavasti näin käy ja mahdollisimman nopeasti ...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat