Kolesteroli- rasvaa vai ei?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kolesteroli arvoni on jatkuvasti noussut, se on nyt 6. Aikaisemmin en ole leivällä käyttänyt margariinia tms. Nyt kun on näitä Pro-active tuotteita, onko parempi että käyttää niitä levitteitä leivällä vai että ei mitään, jos haluaa alentaa tuota arvoa?

Kommentit (6)

Vierailija

Ei tuo yksi margariiniin siirtyminen ongelmia ratkaise. Kyllä ravintoa on aina viime kädessä tarkasteltava kokonaisuutena ja silloin on tärkeää siirtää katsetta eläinkunnan (tyydyttyneiden) rasvojen käyttöön ruokaympyrässäsi (vain eläinkunnan tuotteet nostavat LDL-kolesterolia) sekä hedelmien, kasvisten, pähkinöiden, täysjyvään leivässä ja puurossa ts. kuitujen määrään. Ja vielä kestävyystyyppistä liikuntaa lisää - se tutkimusten mukaan vähentää kolesterolia.

Nämä tuli tästä lonkalta. Sinun kannattaa etsiä tietoa itse lisää.

Vierailija

Ihmisen maksa tekee noin 90% elimistön kolestrolista.

On yleinen uskomus, että jos syöt rasvaa, niin se jotenkin maagisesti siirtyy läskiksi vyötärölle ja tappavaksi kolestroliksi vereen.

Karkeasti sanottuna aineenvaihdunta muuttaa minkä tahansa ravintoaineen rasvaksi (ja koletstroliksi) varastoi sitten sen vyötärölle, mikäli elimistöllä on ylimääräistä energiaa.

LDL:n ja HDL:n ja triglyseridien osuus on se enmmän merkitsevä kuin se kokonaiskoletsroli.

Vierailija

jos tarkastellaan vain tätä yhtä tekijää, niin mikä silloin on se ratkaisu?

Kasvisterolithan jotenkin vaikuttavat veren kolesterolipitoisuuteen, niin onko tärkeää näiden saanti jostain, vai kompensoiko se vain saman levitteen sisältämiä huonoja vaikutuksia vai hyödyttääkö se myös aiemmin saatuja huonoja vaikutuksia?

Ääh, miten tän pystyy selittään järkevästi..?

Vierailija

Yrität siis kysyä sitä, että onko kolesterolitason alentamiseksi parempi että leivän päällä ei käytä MITÄÄN levitettä, vai että siinä käyttää sellaista jonka väitetään alentavan kolesterolia. Mikä oli vaikeaa sekä kirjoittajalle että vastaajille?

LK
Seuraa 
Viestejä138
Liittynyt28.3.2006

Jos et aiemmin ole leivän päällä käyttänyt rasvaa, niin parempi kolesterolin kannalta se on kuin se, että alkaisit käyttämään mm. benecolia.
Sapettaa juurikin tuon tuotteen markkinointi tuon takia...

Puolikuu
Seuraa 
Viestejä326
Liittynyt1.1.2006
tarsku
Kolesteroli arvoni on jatkuvasti noussut, se on nyt 6. Aikaisemmin en ole leivällä käyttänyt margariinia tms. Nyt kun on näitä Pro-active tuotteita, onko parempi että käyttää niitä levitteitä leivällä vai että ei mitään, jos haluaa alentaa tuota arvoa?

Ei varmaan kannata alkaa käyttämään noita levitteitä. Parempi aloittaa käyttämään jotain muuta kasvisterolituottetta. Esimerkiksi jogurtteja.

Hohhoijakkaa

Uusimmat

Suosituimmat