Seuraa 
Viestejä45973

Osaisiko täällä ihmiset neuvoa, että mikä minun selässäni voisi olla vikana? Selkääni sattuu aina kun taivutan sitä eteenpäin, siis jos kumarrun. Kipu tuntuu ainoastaan silloin, kun kumarrun selkä pyöreänä, ei silloin, jos selkä on suorana. Kipu tuntuu aivan alaselässä. Kipu ei ole mitään sietämätöntä, mutta alkanut nyt ihmetyttämään kun tuota on parisen viikkoa jatkunut, minulla on muistaakseni aina ollut huono selkä, lapsena minun ei tarvinnut kuin istua huonossa asennossa pari minuuttia, niin selkä oli hemmetin kipeä ja sitä särki pari päivää..No aloitin sitten kuntosaliharjoittelun ja vuoteen ei ollut mitään ongelmaa selän kanssa, sain luultavasti selkääni vahvistettua ja kivut hävisivät. Olen jatkanut kuntosalilla käyntiä aktiivisesti ja siirtynyt pikkuhiljaa voimapainotteiseen harjoitteluun. Selkäni alkoi taas oireilla jokunen aika sitten.

Selkään ei koske muuta kuin silloin, jos selkää pyöristää, tai nostaa jotakin raskasta kuormaa (kuntosalilla esim. maastaveto ja jalkakyykky aiheuttavat kipuilua). En ole pitänyt vaivojani mitenkään vakavina, koska ne eivät muuten mitenkään haittaa normaalielämää ja selkään ei säre koko aikaa.

Nyt tulee kysymys, johon todellakin etsin vastausta ja johon en ole mistään vielä vastausta saanut: Minulla on "ulospäin työntyvä" häntäluu, tarkoitan, että häntäluuni tavallaan tulee ulospäin ja se tuntuu paljon ulompana kuin muilla tuntemallani ihmisillä, se tuntuu todella selvästi tuossa mistä pyllyvako alkaa, hieman alempana. Muilla tuntemillani ihmisillä se ei tunnu juuri lainkaan... Häntäluu ei ole koskaan aiheuttanut minulle mitään kipuja tms., ei vaikka istuisin kovalla lattialla pitkään, mutta en voi tehdä esimerkiksi normaaleita istumaannousuja lattialla (mitä muut voivat..), kun häntäluuni "ottaa vastaan" ja siihen sattuu todella.

Voisiko tuo häntäluuni olla syynä selkävaivoihini ja jos joku viisas tietäisi mistä tuollainen häntäluu voi johtua?

Kiitos etukäteen!

  • ylös 1
  • alas 5

Sivut

Kommentit (24)

Häntäluusta puheenollen, eikö nämä ihmissä piilevät jäänteet, terävät kulmahampaat, häntäluu, karvoitus olekin merkkinä ajasta, jolloinka ihmiset niitä todella tarvitsivat mikä taasen kertoo aika kiistattomasti evoluution olemassaolosta.

Tjaa, kannattaisi varmaan kysyä hoitavalta lääkäriltä. Paha on pelkän nettikysymyksen perusteella kenenkään ruveta vastailemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Berserkr--
Minulla on "ulospäin työntyvä" häntäluu, tarkoitan, että häntäluuni tavallaan tulee ulospäin ja se tuntuu paljon ulompana kuin muilla tuntemallani ihmisillä, se tuntuu todella selvästi tuossa mistä pyllyvako alkaa, hieman alempana. Muilla tuntemillani ihmisillä se ei tunnu juuri lainkaan...

Olet siis hiplannut muiden häntäluita? (tämä oli vitsi)

Berserkr--

Voisiko tuo häntäluuni olla syynä selkävaivoihini ja jos joku viisas tietäisi mistä tuollainen häntäluu voi johtua?

Luulisin, että häntäluusi on ulkoneva siksi, että ristiluu on vinossa eli kallistunut eteenpäin. (Häntäluuhan lähtee ristiluusta paljolti siihen suuntaan missä asennossa ristiluu on.) Se ristiluun eteen kallistuminen taas tulee siitä, että suoliluut on kiertyneet väärään asentoon, eli vika on SI-nivelessä tai molemmissa. Sinulla on mahdollisesti myös notko selkä ja ehkä kierreskolioosiakin? Nekin ovat seurausta tuosta ristiluun väärästä asennosta. Tuolta muilta kaltaisiltasi voit löytää vinkkejä kenelle lääkärille kannattaa mennä. Se on korjattavissa kyllä, kunhan vain päädyt oikeaan paikkaan.

Lääkäri ei kyllä koskaan ole mistään ryhtiviasta puhunut, eli ei ole notkoselkää tms..En ole tuosta häntäluustani vielä kenellekään lääkärille puhunut, kun en ole edes tiennyt tuosta kuin vasta vähän aikaa.

Tuo vastauksesi kuitenkin avarti jonkin verran, onko tuollainen vika korjattavissa ilman leikkausta?

päkäpää
Häntäluusta puheenollen, eikö nämä ihmissä piilevät jäänteet, terävät kulmahampaat, häntäluu, karvoitus olekin merkkinä ajasta, jolloinka ihmiset niitä todella tarvitsivat mikä taasen kertoo aika kiistattomasti evoluution olemassaolosta.

Olen samaa mieltä kanssasi.

Tässä linkki mikä todistaa asiaa:

http://www.lamermelculo.com/video.php?id=3169

Yleensä tuollaiset "muodostumat" leikataan pois jo syntyessä mutta ei näköjään kaikilta.

Mitähän kreationistit ovat tuosta mieltä?

joo, mulla on ollu tuo sama ongelma nassikasta lähtien.
Omalla kohdallani ainakin kyseessä on kysta (sinus pilonidalis)

..kivulias ja inhottava vaiva. Lähtee pois ainoastaan leikkauksella!

-GOOGLETA SINUS PILONIDALIS!

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Kuulin huhun että jos sikiövaiheessa kohdussa on kaksi sikiötä ja toinen kuolee pois eikä kehity, niin tämä raato sulautuisi ja koteloituisi eloon jääneeseen sikiöön. Tai siis olisi mahdollista että näin voisi käydä. Tämä kotelo olisi sitten häntäluun tyvessä ja voisi paljastua vasta myöhemmin, peräti aikuisiällä.

Voiko tämä pitää paikkaansa?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Käväisepäs jäsenkorjaajan pakeilla. Ei itseoppineen luona vaan sellaisen, joka on esimerkiksi kaustislaisen koulukunnan tuote. Aina parempi jos tämä poppamies on kouluttautunut myös hierojaksi/fysioterapeutiksi. Selkä on vahva mutta herkkä, siksi kannattaa jututtaa spesialistia. Yleislääkäri ei osaa kuin ohjata erikoislääkärille.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Aika usein alaselän ongelmissa saattaa kyseessä olla välilevyn tyrä, jota ei kannata missään nimessä mennä sitten niksauttelemaan etenkään lääketiedettä opiskelemattoman tekemänä. Kannattaa mennä lääkäriin ja mielellään luihin yms. erikoistuneelle spesialistille, joka yleensä ottaa vähintään röntgenkuvat, joissa pitäisi näkyä kyllä tyrästä johtuva välilevyn toispuoleinen litistyneisyys. Osaksi johtuen tästä muodosta se välilevy sitten yleensä liukuu painamaan siellä lähistöllä olevia hermoja aiheuttaen kipua juuri kuvailemissasi asennoissa. Pahimmillaan voi sitten liikkuminen onnistua vaan konttaamalla ja vessassa käyminenkin on todella hankala toimitus. Eikun lääkäriin siitä heti...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Berserkr--
Lääkäri ei kyllä koskaan ole mistään ryhtiviasta puhunut, eli ei ole notkoselkää tms..

Jos ne ei ole edes tutkineet sitä.

Berserkr--
Tuo vastauksesi kuitenkin avarti jonkin verran, onko tuollainen vika korjattavissa ilman leikkausta?

Kyllä.

Stinger
Aika usein alaselän ongelmissa saattaa kyseessä olla välilevyn tyrä, jota ei kannata missään nimessä mennä sitten niksauttelemaan etenkään lääketiedettä opiskelemattoman tekemänä.

Tuo on mielipidekysymys. Ensinnäkin suurin osa selkäkivuista johtuu jostakin syystä joka ei ole välilevyperäinen (fysiatri Niemistö, 2006, Selkäliiton esitys / J-P Kouri, Selkämessut-2006). Lisäksi vaikka on välilevytyrä tai vaikka rappeuma, niin ihan hyvin voi suoliluita painella. Tuo on vain lääkäreiden turhaa pelottelua, kun ne ei edes tiedä mitä manipulaatio on... Tietysti pitää osata valita kenelle menee manipuloitavaksi.

parantunut
Lääkärit jotka elävät 58 vuotta sanovat ei suolaa, ei voita. Ne jotka elävät 140-vuotiaiksi käyttävät sekä suolaa että voita teessä.Toisesta säikeestä kopioutuna, ihan vaan muistutukseksi kaikille myös palstan uusille lukijoille, ettei kannata tuon parantumattoman juttuja ottaa kovin vakavasti.

Ja niksahtaneelle itselleen tiedoksi, kun ei kuitenkaan ymmärrä asian ydintä, ettei yksikään ihminen ole toistaiseksi saavuttanut todistettavasti edes 130 vuoden ikää.

Kokeilu mielessä voitte kysyä Niksahtaneelta esim. miksi linja-auto saapui pysäkille myöhässä, tai miksi ravintokuiduista on hyötyä sepelvaltimotautien ehkäisyssä tai miksi Segole Royalin kannatus ei riittänyt Ranskan vaaleissa on vastaus aina..

parantunut
..eli vika on SI-nivelessä tai molemmissa..

Niinpä, eli kyllä hänellä saattaa olla vikaa aivolohkoissa, kenties jopa molemmissa..

Ananda

Ja niksahtaneelle itselleen tiedoksi, kun ei kuitenkaan ymmärrä asian ydintä, ettei yksikään ihminen ole toistaiseksi saavuttanut todistettavasti edes 130 vuoden ikää.

Ja sinulle tiedoksi, että tuo ei ole minun kirjoittama teksti vaan lainaus muualta, jonka kopioin tänne teidän kommentoitavaksi.
Toiseksi mikä tutkimus on todistetusti pitävä? Joku heppu sanoi, että vain n. 1% lääketieteen tutkimuksista on päteviä.
Ananda

Niinpä, eli kyllä hänellä saattaa olla vikaa aivolohkoissa, kenties jopa molemmissa..

Väität siis olevasi pätevämpi antamaan lausuntoja asiasta kuin fysiatri?

Anteeksi vain Ananda, mutta kyllä parantunut taitaa olla ihan oikeassa tuon SI-nivelen suhteen. Luin tuossa taannoin lehdestä, että 90% selkävaivoista johtuu SI-nivelestä, joten ei ole ollenkaan turhaa mainita sitä jokaisen selkävaivan yhteydessä. Koska se kuitenkin _voi_ aina olla vikana, sitä kun ei voi tietää ilman kuvauksia.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720
MD
Laajenna hieman tietämystäsi.

90 % selkävaivoista s-i-nivelestä???, taidat olla sama kuin parantunut!!! Mikähän lehti moista tuubaa kirjoittaa, parantuneen selkäsivut tietenkin ovat tuota pullollaan. Tiesithän, että MS tauti johtuu samasta, diabetes etc...ja paranee nix nax ?

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... elk%E4kipu

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... elk%E4kipu

Juu, hieman taas haiskahtaa siltä, että yritetään myydä erään tietyn herran palveluksia niitä iänikuisia kaikkien tietämiä tekniikoita käyttäen. Luulisi tulleen jo selväksi, ettei täällä ole helposti aivopestäviä tyyppejä lukijoissa noin muutenkaan. Jos tämän tyylistä myyntitekniikkaa käyttävät, niin kannattaisi seurata aktiivisemmin muittenkin osioiden ketjuja, jolloin näkisivät, ettei se muittenkaan aivopesua ja erilaisia aatteita tyrkyttävien tyyppien vastaava toiminta ole hedelmää pahemmin tuottanut, vaan heidät ollaan yleensä nitistetty sitten joittenkin alaa hyvin tuntevien toimesta. Miten ne jotkut jaksavatkin uskoa kanssaihmisiensä tyhmyyteen ja omaan kaikkitietävyyteensä...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Berserkr--
Anteeksi vain Ananda, mutta kyllä parantunut taitaa olla ihan oikeassa tuon SI-nivelen suhteen. Luin tuossa taannoin lehdestä, että 90% selkävaivoista johtuu SI-nivelestä, joten ei ole ollenkaan turhaa mainita sitä jokaisen selkävaivan yhteydessä. Koska se kuitenkin _voi_ aina olla vikana, sitä kun ei voi tietää ilman kuvauksia.

Mäkin haluaisin tietää missä lehdessä noin on sanottu? Ja miten se näkyy kuvissa? Meitä kun on kuvattu monesti, eikä lääkärit ole kuvista mitään vikaa SI-nivelistä löytäneet. No toisaalta eihän ne edes usko, että siinä voisi olla virheasentoa...

Tuo virheasento opetetaan OMT-fysioterapeuteille, mutta he eivät ilmeisesti lääkäreiden mielestä ole lääketieteen ammattilaisia vaan samaa huuhaaporukkaa kuin DC-kiropraktikotkin.

Stinger

Juu, hieman taas haiskahtaa siltä, että yritetään myydä erään tietyn herran palveluksia niitä iänikuisia kaikkien tietämiä tekniikoita käyttäen.

Juu, fysiatri Turusta olen monille mainostanut ja hänen luonaan on moni jo käynytkin ja kertoo kokemuksistaan...

Taasko se alkaa..

Tässä taidetaan viitata erääseen karvahattuherraan, joka oli mm. sitä mieltä ettei selässä ole välilevyjäkään. Vähän turhaa on "mestarin" puhua rangan nivelistä, jos ei osaa anatomiaa edes maallikon oppimäärää..

Puhuttiin kyllä fysiatrista, OMT-fysioterapeuteista ja DC-kiropraktikoista. Lukutaito on tärkeä.

OMT-fysioterapeutti, kouluttaja, Markku Paatelma: "Koska SI-niveleen kohdistuu kova rasitus… …on nivel suhteellisen altis virheasennoille tai lukkiutumisille." Suomen Selkäliiton julkaisema Nikama-lehti 1/2005, sivu 15

"Fasettikivut ja SI-pulmat ovat mekaanisista vaivoista yleisimmät, kertoo kiropraktikko (D.C. Reijo Neva)" MediUutiset 11.5.2006

"Tohtori Jaanson ihmettelee, miksi suomalaisia leikataan niin ahkerasti. Hän on itse opiskellut Tarton yliopistossa urheilulääketiedettä ja toiminut neurologina, yleislääkärinä ja Viron maajoukkueen urheilulääkärinä. Hän kertoo hoitaneensa monia urheilijoita kiropraktiikan keinoin. Niks ja naks, kyykyssä kulkevasta kipukasasta syntyy kunnossa oleva urheilija. " - LINK - "Suomessa kiropraktiikka ei kuulu korvattaviin hoitoihin ja se ei ole yleisessä käytössä, vaikka sen suosio lisääntyy koko ajan urheilijoiden parissa."

Ja silti niksauttelu ja nivelten paikalleen laitto ei muka auta mitään? Missä vika kun lääkärit niin väittävät? Koulutuksessako?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat