Seuraa 
Viestejä45973

Kehitin tälläisen ajatuksen liittyen aikaisempaan aiheeseen, jossa kerrottiin "haaksirikkoutuneesta aluksesta kuussa" http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=18963

Kun joskus tulevaisuudessa ihminen kenties oppii matkustamaan tähtiin, niin jos muualle lähetetty miehitetty tai miehittämätön alus pääsee perille toiseen aurinkokuntaan, niin herää kysymys, että jos joku toinen sivisaatio on joskus kehittänyt saman tekniikan ja tuulut käymään täällä?

En usko, että ihmiskunta on ainoa kulttuuri, joka on lähettänyt aluksia tähtienväliseen avaruuteen.
Linnunradalla on miljardeja planeettoja, joista varmasti moni on lähes maapallon kaltainen ja sijaitsee ns. elämänvyöhykkeellä. Näissä muissa aurinkokunnissa on varmasti myös alkuaineet jakauteet suurinpiirtein samalla tavalla kuin täällä. On vaikea uskoa, että jossain olisi vaikkapa elämälle tärkeitä aineita, kuten vettä tai hiiltä paljoa vähemmän kuin maapallolla.
ja kun kerran elämän kaava suunnilleen tiedetään, niin ehkä muuallakin on syntynyt elämää.
sitten nämä ovat vaikkapa päättäneet lähettää luotaimia muille tähdille, niin kuin meidänkin Voyagerit ja Pioneerit ehkä joskus saapuvat. ja sillä tavalla tänne on saattanut saapua muiden lähettämiä luotaimi.

Kuusta näitä todennäköisesti helpommin löytyisi, kuin maasta, jossa eroosio on tuhonnut, tai vaihtoisesti ne ovat jääneet maa-aineksen, merien, hiekan, jään tai muun materian alle.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat