Seuraa 
Viestejä45973

Naisten riski sairastua depressioon on miehiin verrattuna kaksin-kolminkertainen. Sivulta http://www.tohtori.fi/masennusklinikka/masennus21.html

Öö, miksi näin? Voi ajatella, että naisen on helpompi alkaa puhumaan tunteistaan (naisten asema ja mitä heiltä keskim. odotetaan enemmän kuin miehiltä), joten he todennäköisemmin hakeutuvat hoitoon, kun on jo joku ammattilainen sanomassa, että tarvitset apua. Miehet tekevät enemmän itsemurhia Suomessa ts. eivät hoida masennustaan yhtä hyvin...koska eivät ole hakeutuneet hoitoon? Mutta silti niin suuri ero. Ehkäpä kyse on hormoneista?

Niin no en ole perehtynyt Nykynaisen ja miehen asemaan, enkä hormonien vaikutukseen..
Toivottavasti tästä ei tule riitaa sukupuolien välillä....turha toivo.. No jaa asioista saa keskustella..

Hmm.. masennus on sairaus, joten kuuluisko tämä aihe terveyteen..mutta myös psykologiaa. Ja toisaalta jos tästä tulee naisten ja miesten asema -keskustelu, niin mihin sellainen kuuluu (muut tiedeaiheet, yhteiskunta)? ääh, elämä on monimutkaista jo siinä, että mihin valikkoon laittaa aiheen :b heh

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Jou
Miehet tekevät enemmän itsemurhia Suomessa ts. eivät hoida masennustaan yhtä hyvin...koska eivät ole hakeutuneet hoitoon?

Naiset tekevät kylläkin kaksi kertaa enemmän itsemurhayrityksiä kuin miehet, mukaan lukien onnistuneet yritykset. Sen perusteella voisi väittää että naiset eivät myöskään oikein osaa hoitaa masennustaan.

Women attempt suicide about twice as often as men, but men are four times as likely to die from the attempt than women.

http://womensissues.about.com/library/w ... 11102a.htm

Minusta useiden masennustapausten syy on fysiologinen, ei psykologinen. Aika paljon vaikuttaa ruokavalio, etenkin rasvojen laatu. Aivojen kuivapainostahan 40 prosenttia on rasvaa, ja lähinnä DHA-rasvahappoja. Niitä on saatava ruoasta, koska elimistö ei niitä itse tuota. Niiden puute tai epätasapaino on tärkeä masennuksen syy. Voisikohan monien nykynaisten rasvakammo tai väärien rasvojen liikasaanti lisätä heidän alttiuttaan masennukselle?

Ding Ding

Women attempt suicide about twice as often as men, but men are four times as likely to die from the attempt than women.

Tuo oli Amerikassa. En tiedä oliko tuo "naiset 2-3 kertaa suurempi riski sairastua masennukseen" vain Suomessa.

Mutta jos yrittää itsemurhaa ja tietää, ettei välttämättä kuole, eikö se kerro siitä, ettei yhtälailla halua kuolla kuin sellainen joka tarkistaa ja on varma, että se on lopullista. Voihan se olla huomionhakua.
Mutta missä menee itsemurhan raja miehillä, sillä miehethän saavat enemmän esim. aivotärähdyksiä (urheilu ja luonnekinko? riippuu varmaan iästä). Siis kuinka helposti jokin mielletään itsemurhaksi. äh

Rasvat? En ole perehtynyt. Mistä DHA-rasvahappoja saa? Kalasta? Vai muustakin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mihinkään tutkimukseen perustumatonta omaa miettimistä:

- Naiset saattavat tunnistaa masennuksensa paremmin ja "uskaltavat" olla masentuneita herkemmin.

- Vaikka naiset osaavat hyvin jauhaa keskenään ongelmista, niin usein kynnys tehdä jotain konkreettista ongelman eteen (sanoa pomolle suorat sanat) on korkeampi kuin miehillä. Jäävätkö naiset useammin jumiin ongelmiinsa ja siksi masentuvat helpommin?

Myös hormoneissa varmasti on paljon syytä. Vaihdevuosien hormonihyökytys aiheuttaa masennusta monille naisille. Samoin e-pillereille voi olla tällaista vaikutusta, ja joillekin normaalin kuukautiskierron hormonitasapainonvaihtelut aiheuttavat kerran kuussa tunteen että kaikki on päin prinkkalaa.

"Naiset masentuvat 2/3 kertaa miehiä helpommin"
2/3=0,6666...
Eli naiset masentuvat harvemmin kuin me miehet.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14253
Ding Ding
Minusta useiden masennustapausten syy on fysiologinen, ei psykologinen. Aika paljon vaikuttaa ruokavalio, etenkin rasvojen laatu. Aivojen kuivapainostahan 40 prosenttia on rasvaa, ja lähinnä DHA-rasvahappoja. Niitä on saatava ruoasta, koska elimistö ei niitä itse tuota. Niiden puute tai epätasapaino on tärkeä masennuksen syy. Voisikohan monien nykynaisten rasvakammo tai väärien rasvojen liikasaanti lisätä heidän alttiuttaan masennukselle?

Itse olen pohtinut samaa, omalla kohdallani ahistukset lensi ikkunasta pihalle kun aloitin syömään kalanrasvoja. Ja kyllä, ilman niitä verisuonet kalkkeutuu ja pumppu heittää. Mutta liittyykö tämä sukupuoleen? Luulisi ettänaiset olisivat enemmän terveystietoisia keksimäärin ottaen kuin miehet?

Naissukupuolella on kahden eri sukupolven paineet alla eikä purkautumisreittejä ole niin hyvin kulttuurisesti kuin miehillä. Niin luulen.

Tuo DHA-rasvahappojuttu ei liity aiheeseen, koska eihän naiset syö vähemmän kalaa. siis näitä kyseisiä rasvahappoja saa kalasta, eikös näin.

180°
Eli naiset masentuvat harvemmin kuin me miehet.

2/3 enemmän.... No juu muakin naurattaa.. jaa-a tolleen tulin kirjoittaneeksi. Tarkoitin kyllä 2 tai 3 kertaa..
Kivaa, kun ihmiset ei muulla tavalla kommentoi kuin sivuseikoista, kun pointtihan oli eri kuin kirjoitusvirhe. Korjauksenhan näkee ekasta viestistäni, ett

Neonomide
Naissukupuolella on kahden eri sukupolven paineet alla eikä purkautumisreittejä ole niin hyvin kulttuurisesti kuin miehillä. Niin luulen.

en ymmärtänyt, mitä tuolla tarkoitit.

Silti mielestäni miehet Keskimäärin enemmän kuin naiset eivät halua myöntää olevansa tunteellisia (akkoja). Vieläkö on näin nyky-yhteiskunnassa?? Miehet tekevät enemmän kuolemaan johtavia itsemurhia, mutta naiset eivät....tuolla yllä spekuloin huomionhausta..?

Lukuerot ovat kuitenkin niin suuria, mistä näin suuri ero...mielestäni ei selostettu miksi.. voi tokin olla, että kyseessä on monien asioiden summa jaa-a

dinoflagellat
naiset jäävät jumiin ongelmiinsa...sanoa pomolle suorat sanat

no, eikös miehet ole keskimäärin aggressiivisempia kuin naiset (en viittaa pelkästään väkivaltaiseen aggressioon)? testosteroni. itse en kai ole huomannut eroa, oletteko te?

jaa, mahdammekohan päästä puusta pitkälle..

Mikäköhän on muuten prosenttiosuus niistä, jotka yrittivät itsemurhaa, mutta sen jälkeen ajattelivat, että hyvä, etten kuollut. Yrityksen jälkeen hengissä säilynyt yleensä huomaa, että ihmiset välittävätkin.

Miehet käyttävät itsemurhissaan kovempia menetelmiä, siksi "onnistumisprosentti" on suurempi.

Tuota eroa masennustaipumuksessa on pohdittu kovasti. Yksi mahdollisuus on sukupuolien erilainen toimintatapa. Kun miehellä on ongelma, hän lähtee heti hakemaan siihen ratkaisua. Naiset taas tuppaavat puhumaan ja vatvomaan ongelmiaan. Tässä saattaa olla semmonen vaara, että masennusta aiheuttava asia jää ennalleen ja mieli mustuu entisestään niitä murheita märehtiessä.

Depressiohan on myös ihan orgaaninen sairaus (siis aivojen toimintahäiriö) ja varmasti hormoneilla on siinä iso osansa. PMS:ssä esim naiset hyvin herkästi pahoittavat mielensä ja itkukin on herkässä.

Mummo

Osa naisista ei saa ollenkaan orgasmia seksin aikana ja useille se on vaikeaa ja ei näin onnistu joka kerta.

Eipä ihme, jos masentaa.

Masentaisi varmaan minuakin.

;):)

Ovatko miehet sosiaalisempia?

Miehet eivät tarvitse niin paljon juttukumppania kuin naiset ja näin yksinäisyys ei ole miehelle niin ikävä asia.

Ja näin naiset masentuvat yksiavioisessa suhteessa helpomin kuin miehet, jotka eivät keskustele naisen kanssa riittävästi.

Yksiavioisuus on yleensäkkin ottaen hyvin epäterveellinen asia, niin naisille kuin miehillekkin.

Mustasukkaisuuskin on epäterveellistä ja masentavaa.

;):)

dinoflagellat
- Naiset saattavat tunnistaa masennuksensa paremmin ja "uskaltavat" olla masentuneita herkemmin.

Tämän uskon olevan melkoisena syynä. Miehet eivät valita eivätkä menen lääkäriin kovin helpolla. Tämä on varmaan osasyynä siihenkin, että miehet elävät lyhempään kuin naiset.

Mummo
Miehet käyttävät itsemurhissaan kovempia menetelmiä, siksi "onnistumisprosentti" on suurempi.Kysymys onkin miksi. Jos ihminen käyttää itsemurhassa varmempaa keinoa, eikös tällainen ihminen enemmän halua itsemurhaa.

Mummo
Kun miehellä on ongelma, hän lähtee heti hakemaan siihen ratkaisua. Naiset taas tuppaavat puhumaan ja vatvomaan ongelmiaan. Tässä saattaa olla semmonen vaara, että masennusta aiheuttava asia jää ennalleen ja mieli mustuu entisestään niitä murheita märehtiessä.

Mistäs näin päättelet? puhuminen on hyvä asia läheisen ymmärtäväisen ihmisen kanssa, terapeutin kanssa ehkä parempi, riippuu ymmärryksestä ja viitsimyksestä kuunnelle, että terapeutit jaksavat useammin kuunnella.
Miehet siis nopeammin hakeutuvat hoitoon? en ajatellut noin verraten ajatukseeni "miehet Keskimäärin enemmän kuin naiset eivät halua myöntää olevansa tunteellisia (akkoja)" ts. eivät halua myöntää olevansa niin tunteellisia, että eivat niin hakeudu hoitoon. vai onko päätelmässäni vikaa.. En tosin ole perehtynyt asiaan, joistakuista on vain sellaisen kuvan saanut.

Mummo
PMS:ssä esim naiset hyvin herkästi pahoittavat mielensä ja itkukin on herkässä.

Sehän on kummiskin vain kerran kuukaudessa. Eikä kaikille tule PMS:ä (ajattelen tosiaan, että PMS meinaa negatiivisia ajatuksia eri suuruisten kuukautiskipujen lisäksi).
entäs hormonit? onko niillä todettu olevan vaikutusta (siis PMS-ajan lisäksikin)?

Miehet tappavat itsensä useammin esim. aseella tai hirttäytymällä, naiset lääkkeillä. En tiedä, miksi näin on, mutta on faktaa.

Mutua sen sijaan oli mietiskelyni erilaisista toimintatavoista. Miehet ovat valmiimpia toimimaan, myös ongelmanratkaisussa. esim. lähdetään pois turhauttavasta työpaikasta. Toki asioista puhuminen on naisille luonteenomaisempaa ja monesti helpompaakin. Joskus olen vaan miettinyt, että siinäkin voi olla huonot puolensa.

Naiset hakevat helpommin apua masennukseensa ja tunnistavatkin sen helpommin (faktaa)

Justiinsa luin, että estradiolia, erästä naishormonia käytetään menestyksellä synnytyksen jälkeisen masennuksen hoidossa. Mutta tiede tutkii ja aika näytää.

Onneksi depressioon on löytynyt paljon uusia lääkkeitä ja magneettistimulaatio uutena hoitokeinona vaikuttaa lupaavalta.

Mummo

Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Moro!En kyllä yhtään ihmettelekkään miksi.Normaaleista naisista annettu kuva ei vastaa sitä,mitä annetaan eri tiedotusvälineissä ja viihdeteollisuudessa.Ovatko naiset enemmän riippuvaisia mediasta,kuin me miehet.Meitä ihmisinä työnnetään samaan sapluunaan,jota johtaa kauneus ihanteet ja niitä "peesaavat" ulkonäön muokkaajat.Niihin on valjastettu kokonaisia teollisuuden aloja.Musiikki,elokuva,urheilu,-ja mallimaailma.Emme me tavalliset ihmiset löydä itseämme sieltä mutta pyrkimys siihen on valitettavan kova.Ei voida sen jälkeen välttyä ristiriidoilta,jotka saattaa johtaa joidenkin ihmisten kuolemaan.Itse olen sitä mieltä,että mieluummin,aavistuksen rumempi ja ylipainoisempi kuin malli,jota meille markkinoidaan.Tosin kirurgia ,joka muokkaa "kauneutta" on eri mieltä,jokaisesta saadaan aina mallikelpoinen.Luonnollisesti kohtalaisen suurella summalla.T:Petu

Jou
Kysymys onkin miksi. Jos ihminen käyttää itsemurhassa varmempaa keinoa, eikös tällainen ihminen enemmän halua itsemurhaa.

Luullakseni on kaksi vaihtoehtoa. Naiset voivat pelätä väkivaltaisempia keinoja, sillä vaikka tavoitteena olisikin kuolema, voi sitä ja sitä edeltävää mahdollista kipua pelätä. Siksi nainen ehkä mieluummin nukahtaa pehmeästi omaan sänkyynsä lääkehöyryissä kuin hyppää sillalta junan alle. Jälkimmäinen vaatisi huomattavasti enemmän rohkeutta kuin viattoman näköisten pillerien nieleminen.

Toinen vaihtoehto on, että naiset eivät oikeasti halua yhtä paljon kuolla kuin miehet. Alitajuinen motiivi yritykseen voikin olla, että toivoo muiden huomaavan ja alkavan huolehtia. Masentunut ja epätoivoinen ihminen voi nauttia siitä, että huomaa tehneensä jotain sellaista, mikä saa vihdoin läheiset järkyttymään pahan kerran ja ryhtymään toimeen masentuneen auttamiseksi.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14253
Ding Ding
Minusta useiden masennustapausten syy on fysiologinen, ei psykologinen. Aika paljon vaikuttaa ruokavalio, etenkin rasvojen laatu. Aivojen kuivapainostahan 40 prosenttia on rasvaa, ja lähinnä DHA-rasvahappoja. Niitä on saatava ruoasta, koska elimistö ei niitä itse tuota. Niiden puute tai epätasapaino on tärkeä masennuksen syy. Voisikohan monien nykynaisten rasvakammo tai väärien rasvojen liikasaanti lisätä heidän alttiuttaan masennukselle?

Erittäin hyvä pointti ja yhdistettynä naisten suurempaan rasvaprosenttiin jotensakin kiintoisa aihe. Rasvakammoonhan ei pitäisi olla mitään kummempaa syytä, pitää vain vetää EPAa, niin saa DHA:tkin samalla. Ja käsittelemätöntä kasvirasvaa päälle. Transrasvat pannaan. Sitten aivot kiittää. En kyllä näe, miten naiset muka söisivät vähemmän kalaa kuin miehet. Nimenomaan kalan rasvahapoistahan nämä ongelmat nimittäin enimmäkseen johtuvat. Roskaruoalla, unettomuudella ja päihteiden kanssa pelleillyllä/työnarkomanialla lisätään rasvahappojhen tarvetta entisestään, puhumattakaan siitä, että ihmiset eivät muutenkaan näytä välittävän terveydestään nykypäivänäkään kovin kokonaisvaltaisesti.

Sivuheittona on mainittava, että rasvakammon sijasta pitäisikin luopua kammoista kokonaan ja epäillä hiilihydraatteja, mitä vetää. Niistä se roskaruoka enimmäkseen muodostuu.

Masennusjutun suhteen sanoisin, että nainen ei voi juoda alkoholia kuin mies ->masennusta sun muita lieve-ilmiötä. Naisilla myöskään juominen ei ole niin hyväksyttyä ja ihannoitua kuin miesten keskuudessa -> juomisen piilottelua ja selän takana kyhertelyä. Tuloksena kulttuurillemme tyypillistä turhaa hiljaisuutta ja syyllistämistä.

Sosiologinen ja kulttuurinen juttukin tuo masentumis- ja itsemurha-alttius, etenkin kun ottaa huomioon että naisten sosiaaliset turvaverkot on käsitetty miehiä parempina. Toisaalta miehet taitavat tappaa enemmän toisiaan ennen kuin ehtivä masentua diagnosointikuntoon...

On myös hyvä huomioida, että etenkin miesten tapauksissa(alkoholismi näkyvintä), päihdeklinikat eivät asiakaskyselyjen mukaan usein ota kantaa muihin henkisiin ongelmiin alkoholismiin lisäksi. Tämänkin takia voi jäädä paljon tapauksia havaitsematta ja hoitamatta. Selkeä puute joka tapauksessa terveydenhoitojärjestelmässämme.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat