Seuraa 
Viestejä11573

[size=150:6g2g3nad]Kansakunta jakaantuu, mutta etsii yhteenkuuluvuutta voittojen kautta[/size:6g2g3nad]
[size=75:6g2g3nad]( kirjoitussarja jakaantuvasta yhteiskunnasta, osa 2. - voitoilla yhtenäisyyden tielle )[/size:6g2g3nad]

[ ... jääkiekossa on kiva kuunnella Maamme-laulua ja Viisuissa isäntämaan rooli oli harvinaista herkkua. Urheilussa myös radoilla suomalainen menestyy, kansakunta saa yhtenäisyyttä voitoista - on mukavaa olla ylimmällä korokkeella ... ]

Kansakunta jakaantuu menestyjiin, toisten kustannuksella ahnehtiviin sekä peruspuurtajiin, joiden sietokykyä koetellaan syksyn palkkaratkaisuissa. Toiselle puolelle jäävät väsyneet, kaikkensa antaneet ja he, jotka eivät päässeet edes alkuun. Vanhemmat juoksivat niin kovaa menestymisen eteen, että osa jälkikasvusta jäi asemalle, josta junia lähtee harvakseltaan.

Viimeisissä tutkimuksissa nuoriso on osoittamassa vastuullisuutta ja huomiokykyä myös muualle kuin itsellensä. Jotkut kutsuvat sitä vastuulliseksi markkinataloudeksi. Oikeistopiirien viljelemä vastuullisuus on vain jäämässä puolitiehensä; pelkiksi sanoiksi - uusi vedenjakajahallitus on merkittävän suunnan näyttäjä - nyt ratkaistaan kahteen osaan jakavan yhteiskuntarailon laveneminen tai supistuminen.

Edelleen tutkimuksissa on huomattu yhteenkuuluvuuden olevan tärkeimpiä ominaisuuksia, mitä samakantainen kansakunta itselleen toivoo. Yhteenkuuluvuutta ravitaan voitoilla, menestyksellä ja tunteella, jossa huomaamme olevamme hyviä ja jopa parhaita. Suomi on sohvakaukaloiden luvattu penkkiurheilumaa. Meille menestys radoilla ja kaukaloissa kuin mäissäkin on ollut elämän "tosi on" -koitoksia.

Enemmistö uskoo kirkkoon ja haluaa maksaa veronsa turvatakseen siunatun maan viimeiseksi leposijakseen. Maallistunut ja sopeutunut valtionkirkko on aktivoitumassa huomattuaan, että tuloskatoa on havaittavissa jäsenluetteloissa. Kirkko on ottanut luontevan osuuden myös vastuullisuudessa omiin varoihinsa ja halua antaa esimerkkinsä talouselämälle, jossa qvartaalit ovat sokaisseet silmät näkemästä luonnon metsää harmonian puilta.

Nuoriso joutuu elämään vielä silloin, kun nyt suurimmat luonnontuhoajat ovat jo kirkollisverojensa myötä siunattuun maahan kätketyt. Vastuuta kantavat huomiselle eläjät, tämän päivän kiihkorytminen elämäntapa ei enää sovi vastuuta ottaville huomisen puurtajille ja hengen ravintoa kansakunnalle jakaville. Kirkko joutuu huomioimaan kansan tarpeen saada yhteenkuuluvuutta myös henkisen aterioinnin puolella - karsima kohtaa ryhmähenkeä sytyttävien osallistujien taholta. Kirkko ja uskonnot saavat aktiivisia saarnaajia kohentamaan yhteishenkeä.

Yhteishenki kasvaa myös taisteluista voitoista ja mestaruuksista. Suomessa on menossa/ oli superviikonloppu. Me saamme/saimme menestystä jäisillä kentillä ja asvalttiradoilla. Koko Euroopan keskipisteenä oleva Euroviisutapahtuma lisää tunnettuutta meistä omanlaisistamme suomalaisista, joilla on kyky tiukalla hetkellä venyä uskomattomiin suorituksiin, kuten historiammekin todistaa. Kansakunta menestyy esikuvista, joista saadaan identiteettiä ja suomalaisuutta taisteluun paikasta auringossa.

Taloudellisesti kahtiajakaantunut kansakunta tuottaa koko ajan työstänsä ja osaamisestansa mittavaa ulkomaankaupan ylijäämää, joka mahdollistaa ainakin osittaisen hyvinvointiyhteiskunnan ylläpidon. Juuri nyt vallalla oleva tehotalouden kuuri vääriin osoitteisiin kotiutuvine voittoineen jakaa kansakuntaa rahallisiin menestyjiin ja hiljaisiin, joille ei riitä notkuvista pöydistä kuin murusia. Käänne pitäisi olla tasavaltaa johtavan hallituksen käsissä. Ei tulisi unohtaa, että kansakunta jatkuu hallituksen ulkopuolellakin, kuten myös vanha sanonta kehä III ulkopuolisesta elämästä aika-ajoin viisaasti osoittaa olemassa oloaan.

Yhtenäinen kansakunta sietää vaikeita aikoja. Yhtenäinen kansakunta kykenee taistelemaan asemastaan vaikeissakin puolustustaisteluissa. Nyt puolustamme omaa suomalaista työtä, suunnittelua ja osaamista. Nyt taistelemme itsellemme menestystä myös voittajan identiteettinä niin kaukaloissa kuin radoilla.

Suomi osaa uudistua, kuten viihteessä Euroviisuvoitto 2006 todisti. Suomi kykenee tuottamaan maailman suurinta ja parasta - kuten Nokia osoittaa. Suomalaiset osaavat myös vaikeimpia ja monimutkaisimpia asioita - kuten maailman parhaat loistoristeilijät todistavat. Suomi osaa taistella sallitusti ilman väkivaltaa ja toisten tappamista. Emme tarvitse sotien liittoutumia, me tarvitsemme pinnalle pyrkivää yhteenkuuluvuutta, jota ravitaan sodista jaloimmissa - kaupankäynnissä ja urheilussa.

Kahtia jakaantuvaa kansakuntaa paikataan menestyksellä ja voitoilla. Näitä voittoja on ollut nyt tarjolla - tilaisuuksiin tulee tarttua, kuten ymmärrykseen, että kaltaisemme kulutuskäyttäytyminen levitessään koko maapallolle tuhoaa ympäristömme. Suomalainen suuri taistelu on ympäristön osaamisen kehittämisessä - se on meille uusi haaste ja uusi "nokia". Meillä on ainutlaatuinen asema olla puolueettomana suurien kauppamaiden Kiinan, Saksan ja Venäjän asiantuntijoina, jolloin meille lohkeaa juuri se asema, mikä meillä kokomme ja osaamisemme puolesta kuuluu. Voitot ovat makeita ja ilman yrittämistä ja yhteenkuuluvuutta niitä ei saavuteta.

Ilkka Luoma

ilkka.luoma@keskipiste.fi
http://ilkkaluoma.blogspot.com

--------------------------------------------------------------------------------

[size=75:6g2g3nad]Kuvakokoelma ylläolevaan kirjoitukseen, kuvia saa käyttää vapaasti kirjoituksen yhteydessä [ Copyright by Ilkka Luoma 2006 ja 2007 ]

Kuva 1
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/494809794/ --- IMG_0845.JPG

Kuvateksti
Merkki suomalaisesta Euroviisusta 2007 on esiintyjämme markkinointi viestinviennin maksuosoitukseksi kirjeen yläkulmaan. Lordi toi Suomelle himoitun isännyyden - tämä epäilemättä kohottaa Suomen tunnettuutta Euroopassa ja maailmallakin. Hanna pääsi viidenneksi - näin ennustettuna.

Kuva 2
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/494809852/ --- IMG_0224.JPG

Kuvateksti
Suomi on jääkiekon intohimomaa - menimme sekaisin 1995, kun ensimmäinen maailmanmestaruus syntyi - syntyykö nyt huomenna [ su. 13.05. ] toisinto, jos näin - Suomi sekoaa ja kansakunta tulee yhtenäisenä kaduille huutamaan riemuaa. Voitto on makeaa ja Maamme-laulu soljuu suloisesti korviimme.

Kuva 3
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/494809812/ --- DSC_4532.JPG

Kuvateksti
Suomalainen ei näe kuin vilauksen formuloista, jota tämä katajainen, mutta viime kädessä hyväntahtoinen kansa rakasti Häkkisen valtakautena. Ehkä Häkkinen edusti tyypillistä suomalaista luonnetta, hän oli taistelija, joka myös osasi voittaa ja toi meille himoittua Maamme-laulua olohuoneiden sohville. Kuvassa Suomen ainut Formula 1 tapahtuma vuodelta 2006, jolloin markkinointimielessä Toyota toi sirkuksen pienoiskoossa Helsingin kaduille - ja tapahtumaa seurasi uskomattomat 60.000 katsojaa! -- Kimi Räikkönen sai Espanjasta 2007 ylimmän korokkeen - ennuste [ 12.05. ] --

Kuva 4
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/494809796/ --- DSC_4605.JPG

Kuvateksti
Voidaan sanoa, että lintu oli kansankunnan kaapin päällä, tarpeillaan tai sitten ei. Tiukan paikan tullen suomalaiset tarvitsevat karismaattisen hahmon, johon turvataan ja joka yhdistää kansakunnan. Nykynuoriso tutkimusten mukaan haikailee yhteistoimintaa ja ryhmähenkeä. Missä on meidän tämän päivän Mannerheim?

Kuva 5
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/494866231/ --- DSC_2248.JPG

Kuvateksti
Lordeja tuettiin, kun heitä lavalle saatettiin ilmaiskonserttiin, johon kerääntyi Lordifaneja jopa 80.000 - samalla muuten tehtiin karaoken maailmanennätys lukumäärässä. Lordi uudisti Euroviisut ja osoitti Euroopalle, että suomalainen innovaatio ja kokeilun into sekä - halu kantavat menestystä.

Kuva 6
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/494866243/ --- DSC_5960.JPG

Kuvateksti
Espoossa kohoaa rakennus vailla vertaa, sen puhtaus ja valkoisuus sisältä suorastaan häikäisee yhteenkuuluvuutta. Tässä kirkossa ei ole naispappeusongelmia - siellä on sen sijaan joukko ihmisiä, jotka tuntevat turvaa omasta keskinäisyydestänsä. Oma virallinen valtion kirkkomme on ikääntyneen nahan luomisen tuskassa - karisma ja kuulijoiden sisäänvetokyky saamaan henkistä ravintoa todellisiin tarpeisiin on haennassa. Milloin alkaa uusien karismaattisten pappien uusi aikakausi, ...jotka valavat kuulijoihinsa uskoa, huomisen varmuutta ja seurakunnan yhteishenkeä?[/size:6g2g3nad]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (69)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11573

eipä nuo superviiknlopun "ennusteet" kirjoituksessa ja sen liitteissä menneet kohdalleen - Räikkönen keskeytti, Hanna oli 17. ja kulta jäi saamatta, mutta ansiokas hopea tuli - ja erityisesti sympaattiselle päävalmentaja Erkalle. Euroviisut toisaalta menivät järjestelyjen osalta erinomaisesti ja Suomi sai "glooriaa" ....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11573

Aina Suomen rakastama ralli toi lohduketta Maamme-laulua kaipaaville superviikonlopun jälkeen, rallista napsahti kaksoisvoitto, tosin Loebin keskeytyksen vuoksi

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11573

Formula Räikkönen järjestää kansalaisille Maamme-laulua ja voittamisen nektaria alkavana viikonloppuna Monacosta

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Miten sinä Ilkka olet ajatellut hoitaa seuraavan asian?

Puhuttiinko
Kirjoittanut: PAKKOSAATTOHOIDOSTA? 25.5.2007 klo 00.54

Aiotaanko sitä jatkaa entiseen malliin kun kerran väestö vanhenee ja hoitajista on pula. Mitään muuta ratkaisuahan ei sitten löydykkään, koska tilanne on näinkin paha.

Onko suurilta ikäluokilta, jotka ovat nyt eläköitymässä kysytty mielipidettä miten he haluaisivat tämän pakkosaattohoitonsa järjestää? Pitäisköhän tähän joku tutkimusryhmä perustaa, niin kuin vuosi sitten tilattiin joltain Kivelältä raportti ja siihen raporttiin ei oltu sitten tyytyväisiä.

Mitä mieltä olet tästä asiasta?

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... 0026514532

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11573
Mestariampuja PiPi
Miten sinä Ilkka olet ajatellut hoitaa seuraavan asian?

Puhuttiinko
Kirjoittanut: PAKKOSAATTOHOIDOSTA? 25.5.2007 klo 00.54

Aiotaanko sitä jatkaa entiseen malliin kun kerran väestö vanhenee ja hoitajista on pula. Mitään muuta ratkaisuahan ei sitten löydykkään, koska tilanne on näinkin paha.

Onko suurilta ikäluokilta, jotka ovat nyt eläköitymässä kysytty mielipidettä miten he haluaisivat tämän pakkosaattohoitonsa järjestää? Pitäisköhän tähän joku tutkimusryhmä perustaa, niin kuin vuosi sitten tilattiin joltain Kivelältä raportti ja siihen raporttiin ei oltu sitten tyytyväisiä.

Mitä mieltä olet tästä asiasta?

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... 0026514532

................

Tuo asia on kipeä ja siitä ei uskalleta puhua riittävästi, koska eläkeläisillä on runsaasti äänivaltaa VAALEISSA. Onkin mielenkiintoista nähdä mitä perintöveron poisto vaikuttaa mm. alkamisajassaan, koska vaarana on, että "tutut lääkärit" pitävät hengissä "mummoa" juuri sen ajankohdan yli, jonka jälkeen perintövero poistuu. On tunnettua, että moni nuorempi ottaa mm. surutta liian suuren lainan tietäen, että se isän tai isoäidin mökki tulee perintölistalle.

Asiasi on niin mielenkiinrtoinen, että kirjoitan siitä erillisen alustuksen myöhemmin

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Mutta etkö tullut ajatelleeksi sitä, että tuossahan voi olla vaarassa työttömät yli 40-50 kymppiset, jotka joutuvat sairaalahoitoon?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11573
Mestariampuja PiPi
Mutta etkö tullut ajatelleeksi sitä, että tuossahan voi olla vaarassa työttömät yli 40-50 kymppiset, jotka joutuvat sairaalahoitoon?

.........................

Suomea odottaa pian suuri työvoimapula, kunnes olemme hinnoitelleet itsemme ulos kansainvälisestä kaupasta. Kokemusta tullaan myös arvostamaan ja "kuiluun pudonneet" 40-50-kymppiset muodostuvat suureksi haasteeksi, mutta heitäkin odottaa "pelastuksena" talouden osalta suuret perinnöt. Sääli on vain siinä, että nyt tuota perintöpommia ulosmitataan ylisuuriin asuntovelkoihin asunnoista, joilla ei ole enää erityisesti pääkaupunkiseudulla mitään reaalihintaa...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka

On niitä työttömiä 40-50-kymppisiä, jotka on jo potkittu ulos kaikenlaisesta työllistymisestä, eli eläkkeellä olevia. Joille kuitenkin se eläke, vaikkakin pieni, on turvattu tulo. Otetaanko heiltä eläke pois, ja laitetaan pienipalkkaiseen tuki- ja tempputyöpaikkaan pätkätyöhön, jossa jo alussa vaaditaan sellaiset suoritukset muutamassa tunnissa, ettei varmasti tämän jälkeen halua ainakaan siihen yritykseen töihin jäädä. Ja kaikki valtion- ja kaupungin työllistämistuet menevät työnantajalle, joka itse asiassa ei maksa työntekijän työpanoksesta juuri mitään.

Minulle kävi näin!

Ilkka luoma hei, onko mahdotonta editoida omia viestejään? Onko pakko kirjoittaa omien viestien perään...?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11573
Mestariampuja PiPi
Ilkka

On niitä työttömiä 40-50-kymppisiä, jotka on jo potkittu ulos kaikenlaisesta työllistymisestä, eli eläkkeellä olevia. Joille kuitenkin se eläke, vaikkakin pieni, on turvattu tulo. Otetaanko heiltä eläke pois, ja laitetaan pienipalkkaiseen tuki- ja tempputyöpaikkaan pätkätyöhön, jossa jo alussa vaaditaan sellaiset suoritukset muutamassa tunnissa, ettei varmasti tämän jälkeen halua ainakaan siihen yritykseen töihin jäädä. Ja kaikki valtion- ja kaupungin työllistämistuet menevät työnantajalle, joka itse asiassa ei maksa työntekijän työpanoksesta juuri mitään.

Minulle kävi näin!

...............

Pätkätyöt lisääntyvät. Yrittäminen, siis yksityisyrittäjyys lisääntyy, jossa palkka ja voitto muodostuvat omista panoksista, ... ei ole itsestään selviä kiinteitä palkkoja, vaan kaikki perustuu kannattavuuteen ja kysyntään. Moni "sivuraiteelle" joutunut 40-50-kymppinen on edelleenkin hyvin koulutettu ja osaava, kunhan motivaatio kaikkinensa löytyy

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Pätkätyöt lisääntyvät. Yrittäminen, siis yksityisyrittäjyys lisääntyy, jossa palkka ja voitto muodostuvat omista panoksista, ... ei ole itsestään selviä kiinteitä palkkoja, vaan kaikki perustuu kannattavuuteen ja kysyntään. Moni "sivuraiteelle" joutunut 40-50-kymppinen on edelleenkin hyvin koulutettu ja osaava, kunhan motivaatio kaikkinensa löytyy

Miten se motivaatio, jos palkka on niin helvetin pieni, ettei sillä tule toimeen. Monella "sivuraiteille" joutuneella on velkaa vuosien aikana kerääntynyt - vaikka olet ollutkin sossun luukulla , se ei ole taannut, että olisit pystynyt elämään sossun tuilla - ja sitä velkaa pitää alkaa maksella takaisin.

Sitten tuo kannattavuus ajatus: eikö sen pitäisi myös ylettyä siihen työntekijään ei ainoastaan yrittäjään.

Minulla oli työ, jossa olin 6,5 tuntia, siis papereilla. Puhelimeen, joka soi tauotta, piti vastata klo 9.00 - 15.00 välisenä aikana. Sitten nämä puhelimella saadut asiat olisi pitänyt laskuttaa klo 15.00 - 15.30 välisenä aikana. Samaan puoleen tuntiin sisältyi myös, että olisi pitänyt tarkistaa onko laskutetut laskut maksettu. Sitten piti vielä maksa laskuja ja tehdä muita kirjanpitoon liittyviä töitä.

Kun sanoin työnantajalle, että miten hän kuvittelee, että puehlimen soidessa pysyisi tekemään paperitöitä, että melkein jokainen puhelimeen vastaaminen on rahaa yritykselle tai sille, jonka kanssa yrittäjä on tehnyt sopimuksen. Työnantaja sanoi, että ei kuulu työntekijän tehtäviin ajatella taloudellisesti vaan se on hänen tehtävänsä. Siinäpä se. Kannustavaa!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11573
Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma
Pätkätyöt lisääntyvät. Yrittäminen, siis yksityisyrittäjyys lisääntyy, jossa palkka ja voitto muodostuvat omista panoksista, ... ei ole itsestään selviä kiinteitä palkkoja, vaan kaikki perustuu kannattavuuteen ja kysyntään. Moni "sivuraiteelle" joutunut 40-50-kymppinen on edelleenkin hyvin koulutettu ja osaava, kunhan motivaatio kaikkinensa löytyyMiten se motivaatio, jos palkka on niin helvetin pieni, ettei sillä tule toimeen. Monella "sivuraiteille" joutuneella on velkaa vuosien aikana kerääntynyt - vaikka olet ollutkin sossun luukulla , se ei ole taannut, että olisit pystynyt elämään sossun tuilla - ja sitä velkaa pitää alkaa maksella takaisin.

Sitten tuo kannattavuus ajatus: eikö sen pitäisi myös ylettyä siihen työntekijään ei ainoastaan yrittäjään.

Minulla oli työ, jossa olin 6,5 tuntia, siis papereilla. Puhelimeen, joka soi tauotta, piti vastata klo 9.00 - 15.00 välisenä aikana. Sitten nämä puhelimella saadut asiat olisi pitänyt laskuttaa klo 15.00 - 15.30 välisenä aikana. Samaan puoleen tuntiin sisältyi myös, että olisi pitänyt tarkistaa onko laskutetut laskut maksettu. Sitten piti vielä maksa laskuja ja tehdä muita kirjanpitoon liittyviä töitä.

Kun sanoin työnantajalle, että miten hän kuvittelee, että puehlimen soidessa pysyisi tekemään paperitöitä, että melkein jokainen puhelimeen vastaaminen on rahaa yritykselle tai sille, jonka kanssa yrittäjä on tehnyt sopimuksen. Työnantaja sanoi, että ei kuulu työntekijän tehtäviin ajatella taloudellisesti vaan se on hänen tehtävänsä. Siinäpä se. Kannustavaa!

.............

Työn ja toiminnan kannattavuuteen kuuluvat myös esimiehen / omistajan ymmärrys mistä business muodostuu, sekä motivointitaito ja työntekijöiden vallintakyky. Eikä yrittäjän/ omistajan/ johtajan liiallinen ahneuden laistokaan ole pahasta...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11573

Voittaminen on veressä ja siihen kulminoituu tunne kansallisuudesta, siis kuuluvuus ryhmästä ja siihen sitoutumisesta.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma

Työn ja toiminnan kannattavuuteen kuuluvat myös esimiehen / omistajan ymmärrys mistä business muodostuu, sekä motivointitaito ja työntekijöiden vallintakyky. Eikä yrittäjän/ omistajan/ johtajan liiallinen ahneuden laistokaan ole pahasta...

Tarkoitatko tällä sitä, että jos yrittäjä /omistaja palkkaa työntekijän, niin hänen täytyy myös arvostaa sitä työpanosta, jonka työntekijä tuo. Eli monella yrittäjällä / omistajalla on käsitys, että kun he palkkaavat valtion ja kuntien työllistämistuella pitkäaikaistyöttömän, jonka työpanoksesta yrittäjän / omistajan ei tarvitse itse maksaa juuri mitään, he voivat kohdella tätä temppu- / tukityöllistettyä ihan miten sattuu, sillä ainahan yrittäjä / omistaja on uskottavampi kuin työtön?

Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma

Työn ja toiminnan kannattavuuteen kuuluvat myös esimiehen / omistajan ymmärrys mistä business muodostuu, sekä motivointitaito ja työntekijöiden vallintakyky. Eikä yrittäjän/ omistajan/ johtajan liiallinen ahneuden laistokaan ole pahasta...
Tarkoitatko tällä sitä, että jos yrittäjä /omistaja palkkaa työntekijän, niin hänen täytyy myös arvostaa sitä työpanosta, jonka työntekijä tuo. Eli monella yrittäjällä / omistajalla on käsitys, että kun he palkkaavat valtion ja kuntien työllistämistuella pitkäaikaistyöttömän, jonka työpanoksesta yrittäjän / omistajan ei tarvitse itse maksaa juuri mitään, he voivat kohdella tätä temppu- / tukityöllistettyä ihan miten sattuu, sillä ainahan yrittäjä / omistaja on uskottavampi kuin työtön?

Olisi niin mukava kuulla Ilkka Luoman mielipide tästä tuki- ja tempputyöllistettyjen työn arvostuksesta!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11573
Mestariampuja PiPi
Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma

Työn ja toiminnan kannattavuuteen kuuluvat myös esimiehen / omistajan ymmärrys mistä business muodostuu, sekä motivointitaito ja työntekijöiden vallintakyky. Eikä yrittäjän/ omistajan/ johtajan liiallinen ahneuden laistokaan ole pahasta...
Tarkoitatko tällä sitä, että jos yrittäjä /omistaja palkkaa työntekijän, niin hänen täytyy myös arvostaa sitä työpanosta, jonka työntekijä tuo. Eli monella yrittäjällä / omistajalla on käsitys, että kun he palkkaavat valtion ja kuntien työllistämistuella pitkäaikaistyöttömän, jonka työpanoksesta yrittäjän / omistajan ei tarvitse itse maksaa juuri mitään, he voivat kohdella tätä temppu- / tukityöllistettyä ihan miten sattuu, sillä ainahan yrittäjä / omistaja on uskottavampi kuin työtön?Olisi niin mukava kuulla Ilkka Luoman mielipide tästä tuki- ja tempputyöllistettyjen työn arvostuksesta!

...............

Tilastot työttömyyden vähentymisestä ovat osin harhaa, sillä moni on kurssilla, harjoittelussa ja muussa tukioperaatiossa, ... ja näiden sisällä on myös kierre kurssilta toiselle. Kansantaloudellisesti ja myös mielenvirkeyden vuoksi tämäkin on parempaa kuin "kaukosäädin ralli kanavaviidakossa sohvalta operoituna"

Arvostuksesta sen verran, että moni tärkeä tehtävä jää huomaamatta, koska suihkuvirtaviivaisempi ja seksikkäämpi työ ajaa ohitse, vaikka tuotos ja tärkeys laajasti olisivat täysin olemattomat. Hiljaiset puurtajat pitävät tätä yhteiskuntaa kasassa....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma

...............

Tilastot työttömyyden vähentymisestä ovat osin harhaa, sillä moni on kurssilla, harjoittelussa ja muussa tukioperaatiossa, ... ja näiden sisällä on myös kierre kurssilta toiselle. Kansantaloudellisesti ja myös mielenvirkeyden vuoksi tämäkin on parempaa kuin "kaukosäädin ralli kanavaviidakossa sohvalta operoituna".
Ihanko totta, Ilkka? Että on mielekästä tehdä helvetisti töitä palkalla, joka ei riitä juuri mihinkään ja omistaja vetää sinusta kaikki mahdolliset tuet ja samalla kuulet "vittuilua", kun et osaa etkä kerkeä tehdä kaikkea. Omistaja ja muut työntekijät lomailevat, nauttivat suuresta palkasta ja sinä, joka olet tukityöllistetty, joudut kaiken nielemään ja vielä ajattelemaan, että kuinka hyväntekijä omistaja on, kun otti sinut työhön. Näin minulle omistaja itse sanoi.

Ilkka Luoma

Arvostuksesta sen verran, että moni tärkeä tehtävä jää huomaamatta, koska suihkuvirtaviivaisempi ja seksikkäämpi työ ajaa ohitse, vaikka tuotos ja tärkeys laajasti olisivat täysin olemattomat. Hiljaiset puurtajat pitävät tätä yhteiskuntaa kasassa....

Niin ja valittaa ei saa, sillä yrittäjä / omistaja on "ketjuuntunut" eli hänellä on suhteita, joten seuraavan työpaikan saanti onkin sitten siitä kiinni, kuinka olet nälkäpalkalla nuoleskellut työnantajasi leveetä ahteria!

Jos omistaja / yrittäjä hakee sitä "mediaseksikkyttä", niin mielestäni ei ole oikein, että hän hakee sitä työntekijöittensä kustannuksella.

Minusta on aika kamalaa huomata, että edeltäjäsi on joutunut samanlaisen prässin läpikäymään ja kaikki virheet, on "edeltäjäsi tehnyt". Myös se, että edeltäjäsi on ollut vielä huonommilla ehdoilla ja ....

Sairasta. Jos kaikki työhön pyrkivät nuoret joutuvat tuollaisen simputuksen kohteeksi, niin tulevaisuudessa nuorten eläkeläisten määrä on huima. Minulla sattui olemaan vaan sellainen luonne, että uskallan sanoa, ja kuten aikoinaan kun lapseni otettiin huostaan sanoin sossuille ".. että ennemmin taivasalla kuin ...." Silloin sosiaalidemokraatit olivat miehittäneet joka paikan ja heillä oli suuri valta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat