Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sivut

Kommentit (35)

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005

En tiedä, muttä tämä kuva on otettu 23. 11. 2002. Olin siloin texasissa silloisen firmani pikkujouluissa. Onko paha jos jää töissä huumetestiin kiinni.

ai niin unohtu se kuva.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005
CE-hyväksytty
En tiedä, muttä tämä kuva on otettu 23. 11. 2002. Olin siloin texasissa silloisen firmani pikkujouluissa. Onko paha jos jää töissä huumetestiin kiinni.

??? mikä kuva, ei oo paha jos jää kiinni, 10000 ihmistä vuodessa menettää yhdysvalloissa työpaikan kun syövä leivonnaisia jotka on maustettu unikonsiemenillä. Eli mausteilla, ne on vähän liian herkkiä ne testit.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005
CE-hyväksytty
Oliskohan Bonolla ja Bob Geldofilla jotain sanottavaa.

Afrikan ihmistä ei hivi haittaa, koska hiv on niin yleinen sairaus, on paljon kellä on hiv, toki eivät hekään sitä halua se on selvä.

Afrikkalaisten mielestä sielä missä on paljon hiviä on pieni ongelma, koska ovat oppineet siihen jo suhtautumaan rutiinilla.

Niin paljon niitä ihmisiä kuolee Hiviin että se on ihan saman tekevää niille.

CE-hyväksytty

Onko paha jos jää töissä huumetestiin kiinni.

Ei ole paha.. Karsiutuu ehkä kaikki "viheltäjät" pois paikoista joissa eivät tajua omaa vastuutaan työntekijänä..
Helsingissäkin päihde ongelmat on työpaikkojen ongelmana.. En ymmärrä ihmisiä, jotka voi esim. mennä juovuksissa tai pilvessä rakennukselle töihin.. Se on lähinnä minun käsitys tyhmästä ihmisestä

Koskakohan tuohonkin tautiin saadaan toimiva lääke. kuinka kauan tuo hiv -tauti sitten on riivannut ihmiskuntaa, meinaan että vasta äskenhän se tunnistettiin mutta voihan olla, että tauti on kuleksinut ihmisten seassa jo kauan ennen mutta sitä ei vain olla huomattu tuntuu nimittäin omituiselta, että tuommoisesta taudista on yhtäkkiä tullut noinkin vakava.

Immuunikatosairauden aiheuttajaa, HI-virusta, on olemassa kahta tyyppiä: HIV-1:tä ja HIV-2:ta, joista HIV-1 on yleisempi Suomessa. Suomessa on todettu helmikuuhun 2007 mennessä 2096 HIV-tartunnan saanutta, joista 22 %:lla infektio on kehittynyt AIDS-vaiheeseen. Uusia tartuntoja rekisteröitiin Suomessa vuonna 2006 193, joka oli ennätysmäärä kautta aikojen. HIV-infektioiden yleisimmät tartuntatavat vuonna 2006 olivat heteroseksi (46 %), homoseksi (30 %) sekä suonensisäiset huumeet (4 %).

Tehokkaalla lääkehoidolla elinikä on saatu merkittävästi pitenemään, ja nykyisen lääkehoidon ansiosta hiv-infektiota sairastavan elinajan odote on lähes yhtä pitkä kuin muun väestön, jos hiv-diagnoosi tehdään ajoissa.

Suojaamattoman irtosuhteen jälkeen kannattaa käydä testeissä, ja kannattaa pitäytyä niistä suojaamattomista -

[size=150:1c9nrp5g]Käytä Kondomia![/size:1c9nrp5g]

Kondomit näppärästi kotiin kannettuna

Neuloja ei lainailla, eikä huumetesteissä narahdella

http://www.roche.fi/portal/eipf/Finland ... che.fi/hiv

http://www.positiiviset.fi
http://aidstukikeskus.fi

Tämä siis meillä täällä lintukodossa..

Maailmanlaajuisesta tilanteesta pääsee jyvälle..

http://www.unaids.org/en/default.asp

tiäremiäs

Afrikan ihmistä ei hivi haittaa,

Noin joka viidennellä eteläafrikkalaisella aikuisella on HIV/aids-tartunta. Epidemialla on Etelä-Afrikassa erittäin vakavia ja kauaskantoisia yhteiskunnallisia vaikutuksia. Työkykyisten aikuisten sairastuminen rasittaa koko maan taloutta ja laskee ihmisten tulotasoa. Tulonmenetysten lisäksi hoito- ja lääkekustannukset vaikeuttavat sairastuneiden tilannetta.

Sairastuneiden asemaa heikentävät merkittävästi myös asenteet tautia kohtaan. Tartunnan saaneisiin suhtaudutaan usein hyvin kielteisesti. Syrjintä, häpeä ja sairaudesta vaikeneminen vaikeuttavat sekä valistustyötä että sairaiden hoitoa.

Sen lisäksi, että tauti aiheuttaa sairastuneille henkisiä ja fyysisiä kärsimyksiä, myös heidän lastensa tulevaisuudenmahdollisuudet heikkenevät huomattavasti. Sairastuneiden lapset jättävät usein koulun kesken hoitaakseen vanhempiaan ja sukulaisiaan. Tällöin köyhyyden kierteestä on yhä vaikeampi nousta.

http://www.redcross.fi/punainenristi/ka ... laafrikka/

Näinpä.

Lisään vielä että HIV- infektion voi saada myös eritteistä, esim. verikontaktista, mikäli esim. iho on "rikki" olen käsittänyt myös että eritteen joutuessa ehjällekin limakalvolle on minimalisen pieni riski sairastua. Verensiirroissa käsittääkseni veri tutkitaan nykyään niin hyvin että riski on minimaalinen.

Viruskannatakin käsittääkseni vaihtelee.. Joku voi olla niin pienen virusmääärän kantaja että tauti pidetään lääkkeillä hyvin kurissa..

Hyvä että nykyään on tehokkaat lääkkeet..

Tämä pohdinta pitäisi olla tuolla Lääketiede-osiossa. Mietin tuota tartuntaa sukupuolikontaktissa, niin käsittääkseni siemenneste on se suurin taudinaiheuttaja (mutta limakalvo kontaktissakin tartunnan voi saada) Suojaamatonta anaaliyhdyntää harrastavat käsittääkseni saavat tartunnan herkemmin kuin limakalvokontaktissa, rikkoutuuko peräsuolen limakalvo herkemmin ja peräsuolen limakalvolta virus pääsee helpommin elimistöön..

Mutta onko tavallisessa emätinyhdynnässä se todennäköisin paikka mistä virus elimistöön pääsee sitten kohtu vai emättimen iho.. Ja miesten sairastumis riskikö on pienempi emätinyhdynnässä, kuin naisten..?

Emättimen eritteistäkin HIV voi tarttua, mutta jostain luin joskus että siemenneste olisi pahin taudinlevittäjä (ja veri)

http://www.positiiviset.fi/kasikirja/kotona.shtml / Lainaus
Altistuminen hi-virukselle
Jos ehjä iho on joutunut kosketuksiin veren, siemennesteen tai peniksen tai emättimen eritteiden kanssa, pese iho huolellisesti saippualla ja runsaalla vedellä. Näin estät eritteen joutumisen suun, sierainten, silmien, sukuelinten tai peräaukon limakalvoille tai rikkoutuneelle iholle. Tähän tilanteeseen ei liity hiv-tartunnan riskiä.
Jos suun, sierainten, silmien, sukuelinten, peräaukon tai peräsuolen limakalvot joutuvat kosketuksiin toisen ihmisen veren, siemennesteen tai peniksen tai emättimen eritteiden kanssa, huuhtele ne välittömästi runsaalla vedellä ja ota yhteys Aids-tukikeskuksen päivystykseen, omaan lääkäriisi tai terveyskeskukseen saadaksesi lisäohjeita. Katso myös seuraavaa kohtaa.
Jos avohaava joutuu kosketuksiin toisen ihmisen veren, siemennesteen tai peniksen tai emättimen eritteiden kanssa tai jos pistät itseäsi neulalla, jolla joku toinen on piikittänyt itseään: Anna haavan tai pistoskohdan vuotaa kunnolla verta – älä purista kohtaa – ja huuhtele sitten runsaalla vedellä. Älä missään tapauksessa ime haavaa. Puhdista haava tai pistoskohta vedellä ja saippualla ja suojaa tarvittaessa laastarilla. Apteekista saa tehokkaita antiseptisiä ihonpuhdistusaineita (mikrobisidi), esimerkiksi Erisan Isosept tai Betadine, jotka tuhoavat tehokkaasti myös hi-viruksen.

Ja tässä on lisää tietoa Hiv:n leviämisestä.. samoilta sivuilta kuin edellinen linkkikin..
Äidinmaitoa ei olekaan vielä mainittu..

Tartunnan mahdollisuus on siis olemassa, jos limakalvoille tai rikkoutuneelle iholle päätyy runsaasti virusta sisältävää kehon nestettä, eli verta, siemennestettä, miehen virtsaputken suulle erittyvää limaista nestettä eli “touhutippoja“ tai emättimen eritettä.

Tartunta voi siirtyä myös virusta sisältävän äidinmaidon välityksellä. Muissa kehon eritteissä, kuten syljessä, kyynelnesteessä, virtsassa ja ulosteessa, virusta on niin vähän, ettei tartunnan vaaraa ole, mikäli eritteessä ei näy verta.

Fiisas
Lisään vielä että HIV- infektion voi saada myös eritteistä, esim. verikontaktista, mikäli esim. iho on "rikki" olen käsittänyt myös että eritteen joutuessa ehjällekin limakalvolle on minimalisen pieni riski sairastua. Verensiirroissa käsittääkseni veri tutkitaan nykyään niin hyvin että riski on minimaalinen.Viimeisin verituotteesta Suomessa saatu tartunta on vuodelta 1985. Spr testaa nykyisin jokaisen luovutetun veren.

Hiv ei tartu tavallisessa kanssakäymisessä. Hiv-infektion saanut henkilö ei muodosta tartuntariskiä ympäristölleen, vaan hän voi toimia yhteiskunnassa lähes kaikissa tehtävissä täysin normaalisti.

Hiv ei tartu esimerkiksi:

* ruuan, juoman tai ruokailuvälineiden välityksellä
* pyyheliinoista tai lakanoista
* saunan lauteilta, uimahallista tai WC-istuimesta
* hyttysten tai muiden eläinten välityksellä
* syljen, kyynelten, hien, virtsan, ulosteen tai oksennuksen välityksellä
* suutelemalla, halaamalla, koskettamalla
* sosiaalisissa kontakteissa

Tartunnan voi saada siemennesteestä, miehen esiliukasteesta, emättimen eritteestä tai verestä. Sikiö/lapsi voi saada tartunnan hiv-positiiviselta äidiltään.

Hiv voi siis tarttua:

* emätin- tai anaaliyhdynnässä ilman kondomia
* suuseksissä ilman kondomia
* yhteisistä huumeidenkäyttövälineistä
* hiv-positiiviselta äidiltä lapseen raskauden, synnytyksen tai imetyksen aikana (Suomessa riski on pieni suojalääkityksen ansiosta)
* veren- tai elinsiirron yhteydessä (Suomessa ei ole todettu yhtään luovutetun veren välityksellä tarttunutta hiv-infektiota vuoden 1985 jälkeen)
* Hi-virus voi tarttua, jos verta, siemennestettä tai esiliukastetta, emättimen ja kohdunkaulan eritteitä tai äidinmaitoa pääsee limakalvojen tai rikkoutuneen ihon kautta toisen ihmisen verenkiertoon.

Fiisas

Viruskannatakin käsittääkseni vaihtelee.. Joku voi olla niin pienen virusmääärän kantaja että tauti pidetään lääkkeillä hyvin kurissa..
Ensivaiheessa HI-viruksen määrä lisääntyy elimistössä voimakkaasti, mutta vasta-aineita ei aina ehdi kehittyä mitattavia määriä. Luotettava testitulos saadaan kolmen kuukauden kuluttua tartunnasta. Kuuden kuukauden kuluttua tartuntahetkestä mitattu virusmäärä ennustaa taudin etenemisnopeutta; mitä vähemmän viruksia, sitä hitaammin tauti todennäköisesti etenee. Jatkossa taudin etenemisnopeuteen vaikuttaa oleellisesti lääkehoito.

Fiisas

Hyvä että nykyään on tehokkaat lääkkeet..

Jep

http://www.aidstukikeskus.fi/sivut/index.php

Suojalääkityksestä huolimatta Hiv-positiiviset äidit eivät Suomassa imetä lapsiaan.. ja unohdinkin tuon että lapsi voi saada hiv-positiiviselta äidiltä tartunnan synnytyksessä..

Lisäksi ei ainoastaan Suomessa ole tutkittuja verivalmisteita, verensiirto on siis turavllista kaikissa länsimaissa..

Joskus luin tuon HIV:in jakaantumisen ja kuinka se elimistössä menettelee mutta olen jo aika hyvin unohtanut, kertaaminen paikallaan..


Ensivaiheessa HI-viruksen määrä lisääntyy elimistössä voimakkaasti, mutta vasta-aineita ei aina ehdi kehittyä mitattavia määriä. Luotettava testitulos saadaan kolmen kuukauden kuluttua tartunnasta. Kuuden kuukauden kuluttua tartuntahetkestä mitattu virusmäärä ennustaa taudin etenemisnopeutta; mitä vähemmän viruksia, sitä hitaammin tauti todennäköisesti etenee. Jatkossa taudin etenemisnopeuteen vaikuttaa oleellisesti

Tämä menee juurikin näin, mutta tartuntavaiheessa saadulla virusmäärällä käsittääkseni on merkitystä ja virusten reagoinnilla elimistössä, tämä ei todellakaan ole mitenkään yksinkertainen asia, jos asiaan oikein kunnolla paneutuu

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat