Seuraa 
Viestejä45973

Pelkkä äänestys, keskustelu löytyy täältä http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=1782

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Miksi al-Qaida on lainausmerkeissä kysymyksessäsi? Sehän on olemassa oleva organisaatio, jolla on omat www-sivutkin.

Tasapuolisuuden vuoksi voisit laittaa sanat "oikea syyllinen" myös lainausmerkkeihin...

Ding Ding
Miksi al-Qaida on lainausmerkeissä kysymyksessäsi? Sehän on olemassa oleva organisaatio, jolla on omat www-sivutkin.

Kiinnostaisi tietää missä nämä "Al-Qaidan" viralliset nettisivut ovat ja mitä siellä sanotaan pommi-iskuista?

Al-Qaida on lähinnä länsimaissa poliitikkojen ja median käyttämä nimitys löyhästi toisiinsa liittyvistä terroristiryhmistä. Mitään yksittäistä, tiivistä organisaatiota joka kutsuu itseään "Al-Qaidaksi" ei ole olemassa. Tosin joidenkin terrorismitutkijoiden mukaan on viitteitä siitä, että nyt kun tuota nimeä on toisteltu ja toisteltu ja toisteltu länsimaisessa mediassa syyskuusta 2001 alkaen, yksilöt ja ryhmät joilla ei ole mitään tekemistä sen terroristiluolamiehen kanssa ovat alkaneet käyttää nimeä koska se tuo jonkinlaista "lisäarvoa".

Muistaakseni Al Qaida oli alunperin nimi jota käytettiin neuvostoliittolaisia vastaan Afganistanissa taistelleista joukoista kerätystä tietokannasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Löyhällä organisaatiolla on tietysti löyhästi koordinoituja epävirallisia www-sivustoja siellä sun täällä. Wikipedian al-Qaida-sivun mukaan:

Internet activities

Al-Qaeda has been suspected of running several websites. Several others offered al-Qaeda content. Some of the websites were taken over by American crackers.

Alneda.com and Jehad.net were perhaps the most significant of the websites. Alneda was initially taken down by an American, but the operators kept trying to put the website back up.

Al-Qaeda also claimed responsibility for two of its attacks on Jehad.net. Its members had also allegedly signed up for free electronic mail accounts and some speculated that they used steganography to transmit messages, although no evidence of this ever materialized.

Some believe that al-Qaeda is actively trying to recruit members using the Internet. They are believed to use public Internet cafes.

A website associated with al-Qaeda posted a video of a man named Nick Berg being decapitated in Iraq. Other decapitation videos and pictures, namely that of Paul Johnson and Kim Sun-il, were first posted onto internet websites. The Daniel Pearl video was leaked to a jihadist site and also has a presence on the Internet.

In December 2004, bin Laden released an audio message to the public by posting it directly to a website rather than sending a copy to al-Jazeera as he usually did. Some speculated that he did this in order to be certain that it would be available unedited, out of fear that his criticism of Saudi Arabia -- which was much more vehement than usual in this speech, which went on for over an hour -- might be edited out by al-Jazeera editors worried about offending the touchy Saudi royal family.


http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Qaida#I ... activities

Ding Ding
Löyhällä organisaatiolla on tietysti löyhästi koordinoituja epävirallisia www-sivustoja siellä sun täällä. Wikipedian al-Qaida-sivun mukaan:

Kuka tahansa joka osaa vähän arabiaa voi pystyttää sivut "Al-Qaidan" nimissä ja sanoa siellä mitä tahansa. Toiseksi olisi uskomattoman naiivia kuvitella, ettei globaalia Echelon-valvontajärjestelmäänsä pyörittävä NSA pääsisi terroristien jäljille sivujen kautta jos kerran yksittäiset hakkeritkin pääsevät muuttamaan niiden sisältöä! Pöh.

Itse teon suhteen erittäin luultavasti asia on juuri niinkuin on ilmoitettu
tai jopa enemmänkin. Tekijät ovat juuri Al Qaidan itsemurhaterroristeja, mut järjestö itsekin haluaa antaa vaikutelman, että teko olisi spontaanin omatoimisen keksijän ja suunittelijan kokoamna ryhmän työtä. Samoin Britannian poliisi on jaellut tietoa milloin Pakistanissa toimineesta britistä,
milloin kellosepästä Scapa Flown lähellä ei kun egyptiläisestä kemian opiskelijasta. Todellisuudessa suunnittelu on tapahtunut käyttäen ennakoivaa hyvää aineistoa, ohje on vain jaettu
ja välineet toimitettu jo ennakolta valmiiksi värvättynä olleelle ryhmälle.

Ihan toinen puoli on, mikä on Britannian hallitusvallan toimien tausta
ja mitä lavastusta asiassa kehitellään. Huomaa, ei vaikka mainittiin, varsinaisesti puhuttu Al Qaidasta, vaan yleisesti islamistiterroristeista.
Siten käytetty lavastus voi johtaa sotatoimiin myös Irania vastaan tai puuttumiseen eli interventioon Saudi-Arabiassa ja muissakin Persian lahden ruhtinaskunnissa. Huomaa, Iran kiiruhti nopeasti ilmoittamaan, että se on nääs pidäöttänyt ja karkoittanut maihinsa jopa 2000 Al Qaidan ryhmien jäsentä. - Kas, kun niiden oleminen ja eläminen maassa aiemmin kiistettiin. - Onko noin todella tapahtunut, sen todentaminen ja todistaminen voi olla vaikeata. Muistattehan, että ei ollut todisteita Yrjö Puskallakaan, kun hän kävi sotaretkeen kukistamaan Saddamia. Tai Saddameja oikeastaan.

Veikko
Olisin halunnut vaihtoehdon: "En tiedä enkä välitä."

A.K.A. vaihtoehto "en lue ketjua enkä siihen kirjoita".

Itse uskon, että Lontoossa oli oikeita terroristeja, mutta tässä on mielenkiintoinen vaihtoehtotarina skeptikoille:

http://www.saunalahti.fi/wtc2001/10lontoo.html

Kymmenen kohdan tapa lavastaa terrorihyökkäys

1) Palkkaa kriisienhallintaryhmä pitämään harjoitus, joka sivuaa terroristihyökkäystä jonka aiot toteuttaa. Pane terroristiharjoitus toimeen samaksi aikaa ja samaan paikkaan kuin oikea hyökkäys. Jos jossakin vaiheessa hyökkäystä arabi jää kiinni, kerro poliisille sen olleen vain osa harjoitusta.

2) Palkkaa neljä arabia ja kerro heille, että he ottavat osaa tärkeään harjoitukseen, jonka tarkoituksena on auttaa puolustamaan Lontoota terroristihyökkäyksiltä. Kiinnitä heihin reput, joissa on tappavia räjähteitä. Kerro arabeille, että räjähteet eivät ole oikeita, eivätkä tappaisi edes kärpästä.

3) Käske arabeja tapaamaan Lontoon metrossa ja erota siellä, ja käske heidät menemään eri juniin. Varmista, että arabit tapaavat paikassa, jossa valvontakamera kuvaa heidät, ja voit pyörittää nauhan tv:ssä kerta toisensa jälkeen.

4) Arabien ollessa Lontoossa vie räjähteitä heidän asuntoihinsa Leedsissä. Heitä myös räjähteitä yhteen heidän autoistaan Lutoniin poliisille löydettäväksi. Muistatko vielä Koraanin ja lento-oppaan kaappareiden autossa? Siihen koukkuun ihmiset tarttuivat. Ei tarvitse vaihtaa taktiikkaa täksi kertaa.

5) Ennen kuin pommi-iskut tapahtuvat, varoita tuttujasi, jos joku heistä on lähellä paikkaa, jossa pommit räjähtävät. Jos tämä vuotaa julkisuuteen, sen kun vain kiellät asian.

6) Neljäs arabi painuu bilettämään Lontoossa edellisenä iltana, ja nousee sängystä myöhään ylös. Ei huolta asiasta, 11. syyskuun päivän "kaapparit" tekivät samoin, mutta eipä siitä ongelmia syntynyt. Tämä arabi matkustaa bussilla muitten arabien luokse. Hän kuulee metron pommiräjähdyksiä, ja tajuaa tulleensa lavastetuksi. Hän alkaa kaivella reppuaan, ja repun pommi räjähtää.

Jos palkkaat lisää arabeja, varmista, että heidän repuissaan on GPS-paikantajia, jotta voit panna poliisin sala-ampujat tappamaan arabit, ennen kuin huomaavat lavastuksen ja käyvät kantelemassa asiasta.

7) Kun pommit ovat räjähtäneet, pane yli puoleksi tunniksi liikkelle tarina, jonka mukaan räjähdykset olivat pelkkä sähkövika. Tämä antaa sinulle aikaa varmistaa, että kaikki neljä arabia ovat kuolleita. Varmista, että kaikki valvontakameran kuva, joka ei tue virallista tarinaasi, takavarikoidaan tai tuhotaan.

8] Parin tunnin kuluttua pommiräjähdyksistä, pane joku kirjoittamaan Al-Qaidan nimissä lausunto, jossa Al-Qaida ottaa vastuun iskuista. Älä huoli, vaikka Koraania tultaisi siteeraamaan väärin, ihmisillä ei riitä viitsimystä tutkia asiaa.

9) Odota neljä päivää, kunnes poliisi on pannut kokoon tarinan ja löytänyt Leedsiin viemäsi pommit ja Lutonista auton. Ajankulu varmistaa, että manipuloitavissa oleva yleisö luulee todellisten tutkimusten olevan käynnissä. Luo arabeille tausta, jonka mukaan nämä olivat militantteja. Suuri yleisö jättää huomiotta tarinat, joiden mukaan naapurit pitivät arabeja hiljaisina, koulutettuina, lapsirakkaina ja urheilun ystävinä.

"Hän piti jalkapallosta ja kriketistä. Olen järkyttynyt."

10) Istu ja nauti, kun Blair kumppaneineen seisovat tv-kameroiden edessä ja kertovat jatkavansa sodassa mukana. Palkankorotus, tiedustelupalvelujen lisärahoitus sekä valtuutus viedä kansalaisilta pois lisää vapauksia tekivät tästä kymmenen kohdan lavastuksesta toteuttamisen arvoisen operaation. Kymmenet kuolonuhriet olivat pakollinen oheisvahinko. Kyseessä on kavala sota, ja täytyy toimia moraalittomammin kuin terroristit, jotta voisi voittaa.

Taas kerran on sanottava, että toivon sydämestäni, ettei tuo pidä paikkaansa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat