Seuraa 
Viestejä45973

Onko jollakin ratkaisu terroristiongelmaan? Miten saisimme maan päälle edes tilapäisen rauhan tilan? Olisiko mahdollista saada aikaiseksi pysyvä rauha?

Mitä keinoja olisi terrorismin torjuntaan olemassa?

Onko neuvotteleminen realistista?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (136)

Terrorismihan juontuu kostonkierteestä. Eikä kukaan lähde kostamaan, ellei siihen ole aihetta. Eli kitketään niitä asioita, jotka terroristeja vituttavat, niin ei välttämättä tule niin paljon terrorismia.

Omaa henkilökohtaista etua vaaliva terrorismihan on jo saatu suhteellisen hyvin kitkettyä. Siihen ratkaisuna oli, ettei terroristien kanssa tulla neuvottelemaan lainkaan, jos he yrittävät kiristää.

Lontoon iskuthan olivat kaikua vääryydestä jota länsimaat ovat aiheuttaneet islamimaille viime vuosina. Jos sinulta tapetaan tytär ja vaimo, niin tuskin jätät asian siihen? Ja terrorismi on ainut vastaus joka tälläisellä henkilöllä suurvaltoja vastaan on.

Pummi
Eli kitketään niitä asioita, jotka terroristeja vituttavat, niin ei välttämättä tule niin paljon terrorismia.
Tämähän on sen asian ydin, mutta käytännössä sitten hyvin hankala toteuttaa.

Yleensä terrorismista syytetään lännen tekemiä vääryyksiä ja toimia lähi-idässä (oletan että rajaamme nyt keskustelun Islamilaisiin terroristeihin). Ratkaisuksi tarjotaan koulutusta, reilua ulkopolitiikkaa ja erisorttista kehitysapua. Ikävä piirre näissä vaatimuksissa on se, että niiden esittäjillä tuntuu jokseenkin säännönmukaisesti olevan pakonomainen tarve nähdä länsimaat, erityisesti yhdysvallat, syyllisenä kaikkeen.

Mutta tässä näkökulmassa unohtuu yksi tärkeä pointti: lännessä (NY, Madrid, Lontoo) tuhojaan tekevät terroristit eivät oikeastaan ole missään tekemisissä sen sodan kanssa, mitä lähi-idässä käydään. Nyt Lontoon iskun suorittaneet terroristit asuivat ennen itsemurhaiskuaan keski-Englannin Leedsissä, eivätkä ole Irakin sodasta millään tavalla kärsineet. Sama asia toistuu myös muissa iskuissa: ehkä suurimmaksi saatanaksi WTC-iskujen tekijöistä julistettu Mohammed Atta asui Saksan Hampurissa ennen kuin päätti ryhtyä arabimaailman pelastajaksi. Mitä tekemistä näillä miehillä on Israelin ja Palestiinalaisten välisessä konfliktissa?

Yksi WTC-iskujen motiivihan oli USA:n joukkojen läsnäolo Saudi-Arabiassa. Tämähän on täysin Saudi-Arabian kuningashuoneen toive, joka mielestäni osoittaa että kyseessä on lähinnä krooninen viha kaikkea lännestä tulevaa kohtaan. Tällä vihalla on itseasiassa hyvin vähän perusteita: Saudi Arabia on terrorismin ehkä pahin pesämaa, vaikka se on maailman suurimpana öljyntuottajamaana todella merkittävissä määrin hyötynyt länsimaista. Toinen on (tai oli) Afganistan, jota Yhdysvallat a) auttoi pääsemään eroon Neuvostojoukoista 15 vuotta sitten ja b) auttoi pääsemään eroon Taleban hallinnosta muutama vuosi sitten. Mutta taitavat amerikka rulez!-paidat olla melko harvinaisia silti.

Minä lähtisin hakemaan terrorismin syitä ihan arabien yleisestä asenteesta muihin uskontoihin ja ihmisiin. Toki miljardiin muslimiin mahtuu melkoinen variaatio ihmisiä, mutta mätiä omenia tuntuu olevan enemmän kuin tarpeeksi. Katselin tuossa muutama päivä sitten, kun Britti-toimittaja kävi Leedsissä kyselemässä paikallisilta nuorilta, miksi nämä iskut tehtiin. Nämä nuoret eivät olleet iskemässä minnekään, eivätkä myöskään hyväksyneet siviileihin kohdistettua väkivaltaa. Mutta sen sijaan heidänkin puheistaan ja katseistaan aisti selvän vihamielisyyden länttä kohtaan.

"Bush ja amerikka on paska" ja as simple is that. Jos 900 miljoonaa muslimia ajattelee noin, on täysin selvää, että siitä porukasta löytyy myös niitä, jotka ovat valmiita viemään ajatusmaailmansa myös käytäntöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siellä on kokonainen sukupolvi, joka on opetettu, että kaikki länsimainen on pahaa, eritoten amerikkalainen. Ja että Israel on paha, juutalaiset on ajettava mereen jne.

Miten sellaisten kanssa neuvottelet mistään?

Ratkaisu olisi minun mielestäni, että amerikkalaiset ainakin siirtyisivät vähän sivummalle, eivät olisi kerjäämässä verta nenästä. Neutraalit osapuolet olisivat apuna korjaamassa ongelmat, kouluttamassa seuraavaa sukupolvea, parantamassa elinoloja.

Hlökohtaisesti voisin jopa maksaa siitä, jos joku keksisi jonkun lyömättömän keinon hoitaa homma helposti.

Edit: Unohtaminen, anteeksianto... muutamia rauhallisia vuosia ja kaikille jotain muuta tekemistä, kuin miettiä kostoa. Tai jotain.......

Rollerball

Mutta tässä näkökulmassa unohtuu yksi tärkeä pointti: lännessä (NY, Madrid, Lontoo) tuhojaan tekevät terroristit eivät oikeastaan ole missään tekemisissä sen sodan kanssa, mitä lähi-idässä käydään.

Eivätkä enimmäkseen missään tekemisissä 'false flag' -operaatioiden kanssa joista heitä syytetään, ainakaan New Yorkin tai Lontoon tapauksissa. Madridiin en perehtynyt niin paljon että näin voisin millään varmuudella sanoa, mutta epäilyttävä sekin on.

False flag -operaatioita toteuttavat sairaista yksilöistä koostuvat verkostot oppivat paljon Italian pommi-iskuista 70-80 -luvuilla joista jäätiin kiinni. Oletteko huomanneet että syntipukkeja ei enää jätetä henkiin oikeudenkäyntiin asti? Lontoo, NY olivat mukamas itsemurhaiskuja, kun taas Madridin pommimiehet räjäyttivät itsensä poliisin piirittäessä heidän asuntonsa. Kuinka sopivaa...

L
Seuraa 
Viestejä7979

Human2.0

Kirjoitat:

False flag -operaatioita toteuttavat sairaista yksilöistä koostuvat verkostot

Tässä lienee sulla ja muutamalla muulla juuri tällainen False Flag -operaatio menosssa.

Siirretään islamilaisista maista kaikki nuoret miehet länsimaihin ja täältä kaikki nuoret miehet islamilaisiin maihin ja annetaan nuorten lisääntyä keskenään ja siirrytään rakkauden aikakaudelle.

;):)

Vai olisko helpompaa pistää veri kiertoon niin, että nuori islamilainen pari ja nuori länsimaalainen pari perustaa ystävyys-suhteen, jossa nuoret saavat ristiin lapsia, jolloin perheissä olisi lapsia, joiden isät ja äidit olisivat islamilaisia ja länsimaalaisia, vaikkakin molemmat vanhemmat olisivat saman uskonnon edustajia.

;):)

Rollerball
Minä lähtisin hakemaan terrorismin syitä ihan arabien yleisestä asenteesta muihin uskontoihin ja ihmisiin...

Olen pitkälti Rollerballin kanssa samaa mieltä. Islamilaisen terrorismin loppuminen vaatii tuon asenteen muuttumista. Se vaatii kuitenkin aikaa ja ennen kaikkea uusein sukupolvien koulutusta. Tällaista suomalaisen peruskoulun tyyppistä kaikkea syleilevää rauhaan ja ystävyyteen kasvattamista. Valitettavasti tilanne islamilaisissa maissa on aivan toinen. Useimmiten vain pojat pääsevät kouluun, joka sekin on koraanikoulu, jossa ei opeteta muuta kuin Koraani ulkoa ja "alistumista Jumalan tahtoon". Ei hyvältä näytä.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Rollerball

Kirjoitit:

Yksi WTC-iskujen motiivihan oli USA:n joukkojen läsnäolo Saudi-Arabiassa. Tämähän on täysin Saudi-Arabian kuningashuoneen toive,

S-A:han tosiaan itse halusi jenkit aikoinaan maahan, kun Saddam Kuwaitin nappasi ja uhitteli turpiin saatuaankin.

Nythän USA on vetänyt ainakin kaikki taistelujoukot S-A:sta, mutta eipä pommien räjähtely vähene, vaikka jenkit S-A:ssa on yksi Al-Gaidan perustamisen viralllisista syistä. Tämähän oli myös yksi niiistä tekijöistä, jotka puolsivat Irakin invaasiota; taistelujoukkojen pito muslimien pyhällä maalla ei ollut mikään optimiratkaisu.

Rollerball kirjoitti:

”Minä lähtisin hakemaan terrorismin syitä ihan arabien yleisestä asenteesta muihin uskontoihin ja ihmisiin. Toki miljardiin muslimiin mahtuu melkoinen variaatio ihmisiä, mutta mätiä omenia tuntuu olevan enemmän kuin tarpeeksi. Katselin tuossa muutama päivä sitten, kun Britti-toimittaja kävi Leedsissä kyselemässä paikallisilta nuorilta, miksi nämä iskut tehtiin. Nämä nuoret eivät olleet iskemässä minnekään, eivätkä myöskään hyväksyneet siviileihin kohdistettua väkivaltaa. Mutta sen sijaan heidänkin puheistaan ja katseistaan aisti selvän vihamielisyyden länttä kohtaan.”

Ehkä voitaneen puhua myös suhteesta omaan uskontoon, eli koraanin tulkintaan, joka kuten fundamentalistit ovat osoittaneet länsimaissa omien uskontojensa kanssa, ei aina välttämättä ole kohdallaan. Niin kauan, kuin he uskovat käyvänsä pyhää sotaa, rauha ei juurikaan etene.
Uskonnon perustajan tarkoitus tämä ei ole ollut.
Se, että itsemurhapommin laukaisija on automaattisesti suvun palvottu marttyyri, jonka kuvaa äidit ylpeinä esittelevät, ei asiaa auta. Esimerkki kasvavalle sukupolvelle on vaikuttava.
Lohdutusta tuonee lupaus pääsystä paratiisiin, johon iskun tehnyt on itseoikeutettu.

Räikeiden eriarvoisuuksien poistuminen loisi pysyvää pohjaa rauhalliselle ajalle. Pyhää sotaa on vaikea käydä, ellei ole sitä vastapuolta, syytä, jonka vuoksi sotia.

L
Human2.0

Kirjoitat:

False flag -operaatioita toteuttavat sairaista yksilöistä koostuvat verkostot

Tässä lienee sulla ja muutamalla muulla juuri tällainen False Flag -operaatio menosssa.

Kokeillaan sitten näin. Kiistätkö että SISMI (Italian sotilastiedustelu) oli vahvasti mukana Bolognan juna-asemalle tehdyssä pommi-iskussa ja muissa tuon aikakauden terrori-iskuissa joista syytettiin kommunisteja?

L kirjoitti:

>>Rollerball kirjoitti: Yksi WTC-iskujen motiivihan oli USA:n joukkojen läsnäolo Saudi-Arabiassa. Tämähän on täysin Saudi-Arabian kuningashuoneen toive,

>L: Nythän USA on vetänyt ainakin kaikki taistelujoukot S-A:sta, mutta eipä pommien räjähtely vähene, vaikka jenkit S-A:ssa on yksi Al-Gaidan perustamisen virallisista syistä. Tämähän oli myös yksi niiistä tekijöistä, jotka puolsivat Irakin invaasiota; taistelujoukkojen pito muslimien pyhällä maalla ei ollut mikään optimiratkaisu.

Taistelujoukkojen läsnäolo ei ole terrorismin ainoa syy. Mukaan liittyvät myös öljy, nuorten miesten työttömyys, miesten ja naisten epätasa-arvo ja uskonnollisten johtajien penseys länsimaisia vaikutteita kohtaan.
Vahvimpia syitä terrorismiin on lännen ja eritoten USA:n politiikka, joka ajattelee kaikkea oman maansa etujen kautta, jota pyrkimystä tuetaan maailman kehittyneimmällä sotakoneistolla.
Länsi saisi mennä itseensä ja miettiä, mitä maailman jakaminen rikkaisiin ja köyhiin valtioihin aiheuttaa ja myös sitä, että se on omilla asekaupoillaan aseistanut myös suurimman osan muuta maailmaa. eli omat "vihollisensa".
Terrorismin juuret ovat epäoikeudenmukaisuudessa. Ihmiskunnan pitäisi miettiä hallintojärjestelmänsä perinpohjaista uudelleenjärjestämistä. Nykyinen vaalijärjestelmä ja hallinto, missä yksilöt pystyvät kahmimaan vallan (raha, vaaliagitaatio, ehdokkaiden ennalta-asettelu) omiin käsiinsä ei vastaa nykyisellään ihmiskunnan enemmistön tarpeita.

Poimin tähän muutamia otteita Koraanista, joista selviää, että Muhamadin opetukset eivät puolla terrorismia.

O ye who believe! be ye steadfast in justice, witnessing before God though it be against yourselves, or your parents, or your kindred, be it rich or poor, for God is nearer akin than either.

Kindness is the mark of faith, and whoever had not kindness hath no faith.

Koraani kieltää itsemurhan varsinkin, jos se tuottaa epäoikeudenmukaisuutta.

Do not destroy yourselves. God is merciful to you, but he that does that through wickedness and injustice shall be burned in fire.

Hadithin mukaan:
The greatest enemies of God are those who are entered into Islam, and do acts of infidelity, and who, without cause, shed the blood of man.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Kaksoispilari

Kirjoitit:

Taistelujoukkojen läsnäolo ei ole terrorismin ainoa syy.

Ei kai kukaan näin väitäkäään? Ja tekosyystä tällä kohden puhuisin muutenkin. Siitä se "virallinen syy" edellisessä viestissäni.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
kaksoispilari
Poimin tähän muutamia otteita Koraanista, joista selviää, että Muhamadin opetukset eivät puolla terrorismia.

Entäs nämä kohdat:
(Koran 8:12) "Remember Thy Lord inspired the angels (with the message): "I am with you: give firmness to the believers, I will instill terror into the hearts of the unbelievers, Smite ye above their necks and smite all their finger tips of them."

(Koran 2:216) "Warfare is ordained for you, though it is hateful unto you; but it may happen that you hate a thing which is good for you and it may happen that you love a thing which is bad for you. Allah knoweth, you knew not."

(Koran 69:30-37) "It is not for any Prophet to have captives until he hath made slaughter in the land. You desire the lure of this world and Allah desires for you the hereafter and Allah is Mighty, Wise.. Now enjoy what you have won as lawful and good and keep your duty to Allah. Lo! Allah is forgiving, merciful."

(Koran 5: 33-34) "The only reward of those who make war upon Allah and His messenger and strive after corruption in the land will be that they will be killed or crucified, or have their hands and feet and alternate sides cut off, or will be expelled out of the land. Such will be their degradation in the world, and in the Hereafter theirs will be an awful doom; Save those who repent before ye overpower them. For know that Allah is forgiving, merciful."

(Koran 22: 19-22) "These twain (the believers and the disbelievers) are two opponents who contend concerning their Lord. But as for those who disbelieve, garments of fire will be cut out for them, boiling fluid will be poured down their heads. Whereby that which is in their bellies, and their skins too, will be melted; And for them are hooked rods of iron. Whenever, in their anguish, they would go forth from thence they are driven back therein and (it is said unto them): Taste the doom of burning."

(Koran 76: 4) "Lo! We have prepared for disbelievers chains, yokes and a blazing fire."

Koran 17:16-17
When we decide to destroy a population, we send a definite order to them who have the good things in life and yet transgress; so that Allah's word is proved true against them: then we destroy them utterly. How many generations have we destroyed after Noah? And enough is thy Lord to note and see the Sins of his servants

Koran 8:37
In order that Allah may seperate the impure from the pure, Put All the impure ones (Non-Muslim), one on top of the another in a Heap and cast them into Hell. They will be the ones to have lost

Koran 21:11
How many were the populations we utterly destroyed because of their inequities, setting up in their place other peoples

Koran 2:8-10
In their (Non-Muslims) hearts is a disease; and Allah has increased their disease and grievous is the penalty they will incur, because they are false.

Koran 58:5
Those who resist Allah and His Messenger will be crumbled to dust, as were those before them: for we have already sent down Clear Signs and the Unbelievers will have a humiliating Penalty

Koran 2:39
Those who reject faith (Islam) and belie our signs, They shall be Companions of the Fire and abide in it.

Koran 2:89-90
The Curse of Allah is on those without faith (in Islam) Thus have they drawn wrath upon wrath on themselves and humiliating is the punishment of those who reject faith (Islam)

Koran 5:33
The Punishment for those who oppose Allah and his messenger is : Execution or Crucifixion or the cutting off of hands and feet from opposite sides or exile from the land

Koran 8:50
If you could see when the angels take the souls of the Unbelievers at death. How they smite their faces and backs saying "Taste the penalty of the blazing Fire"

edit: Juutalaisista Koraani sanoo näin (siteeraan yhtä rabbia):

Muslim countries typically imposed restrictions and special taxes on Jews. More crushing still was the judgment, based on passages in the Koran, that Jews are unbelievers and hypocrites, betrayers and plotters, even against God (3:34). They were also less capable of friendship and good will than the Christians (5:82). The Koran furthers adds that Muslim believers should not take either Jews or Christians as friends because "they are but one another's friends" (5:51).

* * *
Koraaniin voi tutustua netissä suomeksikin, esim.
http://www.islamopas.com/koraani/sisallys.htm

Pikaisella tarkistuksella löysin yllämainittuja kohtia sieltä aika sanatarkasti käännettynä.

Nythän länsimaissa on myynnissä Koraanista myös ns. siistitty versio. Siitä on poistettu ja muutettu useimmat rotuvihaan ja terrorismiin yllyttävät kohdat. Oikeat muslimit käyttävät tietysti tätä alkuperäistä, oikeaa Koraania.

Jeps Ding Ding. Kummallista miten feministit eivät avaa suutaan tämän pyhän kirjan kohdalla. Tämän opuksen mukaanhan nainen on alempi olento jne. Sinällään mielenkiintoista on ollut seurata viime vuosien lehtiartikkeleita ja muutakin keskustelua. Jos suomalainen ev.lut. mies lyö vaimoaan niin mies on surkea paskaläjä. Jos muslimi maahanmuuttaja lyö vaimoaan niin se johtuu kulttuurieroista ja iskut tulee ottaa vain vastaan koska maahanmuuttajalla on niin paha olo. Ei suinkaan siitä että muslimi katsoo akkansa koiraan verrattavaksi omaisuudeksi. Jos muuta väität tai kyseenalaistat niin rasisti olet ellet suorastaan fasisti.

Samanlaisia juttuja löytyy muidenkin uskontojen pyhistä kirjoista, vaikkapa Talmudista. Kummallista onkin että jos tuo niitä esille, on heti antisemiitti/natsi/ikävä ihminen.

L

Harjoitat merkillistä kommunikaatiota. Vastaat viesteihin jotka eivät ole sinulle osoitettu luonnehtimalla vainoharhaiseksi tai muuten vaan sairaaksi, mutta sinulle itsellesi esitetyt yksinkertaiset kysymykset saavat vastaukseksi vain hiljaisuutta.

Toistetaan siis vielä kerran:
Kiistätkö asiasta suoritetun oikeudellisen tutkimuksen johtopäätöksen että SISMI (Italian sotilastiedustelu) oli vahvasti mukana Bolognan juna-asemalle tehdyssä pommi-iskussa ja muissa tuon aikakauden terrori-iskuissa joista syytettiin kommunisteja?

Balthasar
Jeps Ding Ding. Kummallista miten feministit eivät avaa suutaan tämän pyhän kirjan kohdalla. Tämän opuksen mukaanhan nainen on alempi olento jne. Sinällään mielenkiintoista on ollut seurata viime vuosien lehtiartikkeleita ja muutakin keskustelua. Jos suomalainen ev.lut. mies lyö vaimoaan niin mies on surkea paskaläjä. Jos muslimi maahanmuuttaja lyö vaimoaan niin se johtuu kulttuurieroista ja iskut tulee ottaa vain vastaan koska maahanmuuttajalla on niin paha olo. Ei suinkaan siitä että muslimi katsoo akkansa koiraan verrattavaksi omaisuudeksi. Jos muuta väität tai kyseenalaistat niin rasisti olet ellet suorastaan fasisti.Human2.0
Samanlaisia juttuja löytyy muidenkin uskontojen pyhistä kirjoista, vaikkapa Talmudista. Kummallista onkin että jos tuo niitä esille, on heti antisemiitti/natsi/ikävä ihminen.

Näkemyksissänne on kyllä pointtia. Kysymys lienee melkoisen laajasta, vaikeasta ja monille arastakin asiavyyhdestä, joka sivuaa niin uskontoja, filosofiaa, sosiologiaa kuin psykologiaakin ja vaikuttaa yleisesti ottaen olevan jonkinlainen tabu. Olisi melkein oman aiheensa paikka.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat