Seuraa 
Viestejä45973

Onko jollakin ratkaisu terroristiongelmaan? Miten saisimme maan päälle edes tilapäisen rauhan tilan? Olisiko mahdollista saada aikaiseksi pysyvä rauha?

Mitä keinoja olisi terrorismin torjuntaan olemassa?

Onko neuvotteleminen realistista?

Sivut

Kommentit (136)

Terrorismihan juontuu kostonkierteestä. Eikä kukaan lähde kostamaan, ellei siihen ole aihetta. Eli kitketään niitä asioita, jotka terroristeja vituttavat, niin ei välttämättä tule niin paljon terrorismia.

Omaa henkilökohtaista etua vaaliva terrorismihan on jo saatu suhteellisen hyvin kitkettyä. Siihen ratkaisuna oli, ettei terroristien kanssa tulla neuvottelemaan lainkaan, jos he yrittävät kiristää.

Lontoon iskuthan olivat kaikua vääryydestä jota länsimaat ovat aiheuttaneet islamimaille viime vuosina. Jos sinulta tapetaan tytär ja vaimo, niin tuskin jätät asian siihen? Ja terrorismi on ainut vastaus joka tälläisellä henkilöllä suurvaltoja vastaan on.

Pummi
Eli kitketään niitä asioita, jotka terroristeja vituttavat, niin ei välttämättä tule niin paljon terrorismia.
Tämähän on sen asian ydin, mutta käytännössä sitten hyvin hankala toteuttaa.

Yleensä terrorismista syytetään lännen tekemiä vääryyksiä ja toimia lähi-idässä (oletan että rajaamme nyt keskustelun Islamilaisiin terroristeihin). Ratkaisuksi tarjotaan koulutusta, reilua ulkopolitiikkaa ja erisorttista kehitysapua. Ikävä piirre näissä vaatimuksissa on se, että niiden esittäjillä tuntuu jokseenkin säännönmukaisesti olevan pakonomainen tarve nähdä länsimaat, erityisesti yhdysvallat, syyllisenä kaikkeen.

Mutta tässä näkökulmassa unohtuu yksi tärkeä pointti: lännessä (NY, Madrid, Lontoo) tuhojaan tekevät terroristit eivät oikeastaan ole missään tekemisissä sen sodan kanssa, mitä lähi-idässä käydään. Nyt Lontoon iskun suorittaneet terroristit asuivat ennen itsemurhaiskuaan keski-Englannin Leedsissä, eivätkä ole Irakin sodasta millään tavalla kärsineet. Sama asia toistuu myös muissa iskuissa: ehkä suurimmaksi saatanaksi WTC-iskujen tekijöistä julistettu Mohammed Atta asui Saksan Hampurissa ennen kuin päätti ryhtyä arabimaailman pelastajaksi. Mitä tekemistä näillä miehillä on Israelin ja Palestiinalaisten välisessä konfliktissa?

Yksi WTC-iskujen motiivihan oli USA:n joukkojen läsnäolo Saudi-Arabiassa. Tämähän on täysin Saudi-Arabian kuningashuoneen toive, joka mielestäni osoittaa että kyseessä on lähinnä krooninen viha kaikkea lännestä tulevaa kohtaan. Tällä vihalla on itseasiassa hyvin vähän perusteita: Saudi Arabia on terrorismin ehkä pahin pesämaa, vaikka se on maailman suurimpana öljyntuottajamaana todella merkittävissä määrin hyötynyt länsimaista. Toinen on (tai oli) Afganistan, jota Yhdysvallat a) auttoi pääsemään eroon Neuvostojoukoista 15 vuotta sitten ja b) auttoi pääsemään eroon Taleban hallinnosta muutama vuosi sitten. Mutta taitavat amerikka rulez!-paidat olla melko harvinaisia silti.

Minä lähtisin hakemaan terrorismin syitä ihan arabien yleisestä asenteesta muihin uskontoihin ja ihmisiin. Toki miljardiin muslimiin mahtuu melkoinen variaatio ihmisiä, mutta mätiä omenia tuntuu olevan enemmän kuin tarpeeksi. Katselin tuossa muutama päivä sitten, kun Britti-toimittaja kävi Leedsissä kyselemässä paikallisilta nuorilta, miksi nämä iskut tehtiin. Nämä nuoret eivät olleet iskemässä minnekään, eivätkä myöskään hyväksyneet siviileihin kohdistettua väkivaltaa. Mutta sen sijaan heidänkin puheistaan ja katseistaan aisti selvän vihamielisyyden länttä kohtaan.

"Bush ja amerikka on paska" ja as simple is that. Jos 900 miljoonaa muslimia ajattelee noin, on täysin selvää, että siitä porukasta löytyy myös niitä, jotka ovat valmiita viemään ajatusmaailmansa myös käytäntöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siellä on kokonainen sukupolvi, joka on opetettu, että kaikki länsimainen on pahaa, eritoten amerikkalainen. Ja että Israel on paha, juutalaiset on ajettava mereen jne.

Miten sellaisten kanssa neuvottelet mistään?

Ratkaisu olisi minun mielestäni, että amerikkalaiset ainakin siirtyisivät vähän sivummalle, eivät olisi kerjäämässä verta nenästä. Neutraalit osapuolet olisivat apuna korjaamassa ongelmat, kouluttamassa seuraavaa sukupolvea, parantamassa elinoloja.

Hlökohtaisesti voisin jopa maksaa siitä, jos joku keksisi jonkun lyömättömän keinon hoitaa homma helposti.

Edit: Unohtaminen, anteeksianto... muutamia rauhallisia vuosia ja kaikille jotain muuta tekemistä, kuin miettiä kostoa. Tai jotain.......

Rollerball

Mutta tässä näkökulmassa unohtuu yksi tärkeä pointti: lännessä (NY, Madrid, Lontoo) tuhojaan tekevät terroristit eivät oikeastaan ole missään tekemisissä sen sodan kanssa, mitä lähi-idässä käydään.

Eivätkä enimmäkseen missään tekemisissä 'false flag' -operaatioiden kanssa joista heitä syytetään, ainakaan New Yorkin tai Lontoon tapauksissa. Madridiin en perehtynyt niin paljon että näin voisin millään varmuudella sanoa, mutta epäilyttävä sekin on.

False flag -operaatioita toteuttavat sairaista yksilöistä koostuvat verkostot oppivat paljon Italian pommi-iskuista 70-80 -luvuilla joista jäätiin kiinni. Oletteko huomanneet että syntipukkeja ei enää jätetä henkiin oikeudenkäyntiin asti? Lontoo, NY olivat mukamas itsemurhaiskuja, kun taas Madridin pommimiehet räjäyttivät itsensä poliisin piirittäessä heidän asuntonsa. Kuinka sopivaa...

L
Seuraa 
Viestejä7878

Human2.0

Kirjoitat:

False flag -operaatioita toteuttavat sairaista yksilöistä koostuvat verkostot

Tässä lienee sulla ja muutamalla muulla juuri tällainen False Flag -operaatio menosssa.

Siirretään islamilaisista maista kaikki nuoret miehet länsimaihin ja täältä kaikki nuoret miehet islamilaisiin maihin ja annetaan nuorten lisääntyä keskenään ja siirrytään rakkauden aikakaudelle.

;):)

Vai olisko helpompaa pistää veri kiertoon niin, että nuori islamilainen pari ja nuori länsimaalainen pari perustaa ystävyys-suhteen, jossa nuoret saavat ristiin lapsia, jolloin perheissä olisi lapsia, joiden isät ja äidit olisivat islamilaisia ja länsimaalaisia, vaikkakin molemmat vanhemmat olisivat saman uskonnon edustajia.

;):)

Rollerball
Minä lähtisin hakemaan terrorismin syitä ihan arabien yleisestä asenteesta muihin uskontoihin ja ihmisiin...

Olen pitkälti Rollerballin kanssa samaa mieltä. Islamilaisen terrorismin loppuminen vaatii tuon asenteen muuttumista. Se vaatii kuitenkin aikaa ja ennen kaikkea uusein sukupolvien koulutusta. Tällaista suomalaisen peruskoulun tyyppistä kaikkea syleilevää rauhaan ja ystävyyteen kasvattamista. Valitettavasti tilanne islamilaisissa maissa on aivan toinen. Useimmiten vain pojat pääsevät kouluun, joka sekin on koraanikoulu, jossa ei opeteta muuta kuin Koraani ulkoa ja "alistumista Jumalan tahtoon". Ei hyvältä näytä.

L
Seuraa 
Viestejä7878

Rollerball

Kirjoitit:

Yksi WTC-iskujen motiivihan oli USA:n joukkojen läsnäolo Saudi-Arabiassa. Tämähän on täysin Saudi-Arabian kuningashuoneen toive,

S-A:han tosiaan itse halusi jenkit aikoinaan maahan, kun Saddam Kuwaitin nappasi ja uhitteli turpiin saatuaankin.

Nythän USA on vetänyt ainakin kaikki taistelujoukot S-A:sta, mutta eipä pommien räjähtely vähene, vaikka jenkit S-A:ssa on yksi Al-Gaidan perustamisen viralllisista syistä. Tämähän oli myös yksi niiistä tekijöistä, jotka puolsivat Irakin invaasiota; taistelujoukkojen pito muslimien pyhällä maalla ei ollut mikään optimiratkaisu.

Rollerball kirjoitti:

”Minä lähtisin hakemaan terrorismin syitä ihan arabien yleisestä asenteesta muihin uskontoihin ja ihmisiin. Toki miljardiin muslimiin mahtuu melkoinen variaatio ihmisiä, mutta mätiä omenia tuntuu olevan enemmän kuin tarpeeksi. Katselin tuossa muutama päivä sitten, kun Britti-toimittaja kävi Leedsissä kyselemässä paikallisilta nuorilta, miksi nämä iskut tehtiin. Nämä nuoret eivät olleet iskemässä minnekään, eivätkä myöskään hyväksyneet siviileihin kohdistettua väkivaltaa. Mutta sen sijaan heidänkin puheistaan ja katseistaan aisti selvän vihamielisyyden länttä kohtaan.”

Ehkä voitaneen puhua myös suhteesta omaan uskontoon, eli koraanin tulkintaan, joka kuten fundamentalistit ovat osoittaneet länsimaissa omien uskontojensa kanssa, ei aina välttämättä ole kohdallaan. Niin kauan, kuin he uskovat käyvänsä pyhää sotaa, rauha ei juurikaan etene.
Uskonnon perustajan tarkoitus tämä ei ole ollut.
Se, että itsemurhapommin laukaisija on automaattisesti suvun palvottu marttyyri, jonka kuvaa äidit ylpeinä esittelevät, ei asiaa auta. Esimerkki kasvavalle sukupolvelle on vaikuttava.
Lohdutusta tuonee lupaus pääsystä paratiisiin, johon iskun tehnyt on itseoikeutettu.

Räikeiden eriarvoisuuksien poistuminen loisi pysyvää pohjaa rauhalliselle ajalle. Pyhää sotaa on vaikea käydä, ellei ole sitä vastapuolta, syytä, jonka vuoksi sotia.

L
Human2.0

Kirjoitat:

False flag -operaatioita toteuttavat sairaista yksilöistä koostuvat verkostot

Tässä lienee sulla ja muutamalla muulla juuri tällainen False Flag -operaatio menosssa.

Kokeillaan sitten näin. Kiistätkö että SISMI (Italian sotilastiedustelu) oli vahvasti mukana Bolognan juna-asemalle tehdyssä pommi-iskussa ja muissa tuon aikakauden terrori-iskuissa joista syytettiin kommunisteja?

L kirjoitti:

>>Rollerball kirjoitti: Yksi WTC-iskujen motiivihan oli USA:n joukkojen läsnäolo Saudi-Arabiassa. Tämähän on täysin Saudi-Arabian kuningashuoneen toive,

>L: Nythän USA on vetänyt ainakin kaikki taistelujoukot S-A:sta, mutta eipä pommien räjähtely vähene, vaikka jenkit S-A:ssa on yksi Al-Gaidan perustamisen virallisista syistä. Tämähän oli myös yksi niiistä tekijöistä, jotka puolsivat Irakin invaasiota; taistelujoukkojen pito muslimien pyhällä maalla ei ollut mikään optimiratkaisu.

Taistelujoukkojen läsnäolo ei ole terrorismin ainoa syy. Mukaan liittyvät myös öljy, nuorten miesten työttömyys, miesten ja naisten epätasa-arvo ja uskonnollisten johtajien penseys länsimaisia vaikutteita kohtaan.
Vahvimpia syitä terrorismiin on lännen ja eritoten USA:n politiikka, joka ajattelee kaikkea oman maansa etujen kautta, jota pyrkimystä tuetaan maailman kehittyneimmällä sotakoneistolla.
Länsi saisi mennä itseensä ja miettiä, mitä maailman jakaminen rikkaisiin ja köyhiin valtioihin aiheuttaa ja myös sitä, että se on omilla asekaupoillaan aseistanut myös suurimman osan muuta maailmaa. eli omat "vihollisensa".
Terrorismin juuret ovat epäoikeudenmukaisuudessa. Ihmiskunnan pitäisi miettiä hallintojärjestelmänsä perinpohjaista uudelleenjärjestämistä. Nykyinen vaalijärjestelmä ja hallinto, missä yksilöt pystyvät kahmimaan vallan (raha, vaaliagitaatio, ehdokkaiden ennalta-asettelu) omiin käsiinsä ei vastaa nykyisellään ihmiskunnan enemmistön tarpeita.

Poimin tähän muutamia otteita Koraanista, joista selviää, että Muhamadin opetukset eivät puolla terrorismia.

O ye who believe! be ye steadfast in justice, witnessing before God though it be against yourselves, or your parents, or your kindred, be it rich or poor, for God is nearer akin than either.

Kindness is the mark of faith, and whoever had not kindness hath no faith.

Koraani kieltää itsemurhan varsinkin, jos se tuottaa epäoikeudenmukaisuutta.

Do not destroy yourselves. God is merciful to you, but he that does that through wickedness and injustice shall be burned in fire.

Hadithin mukaan:
The greatest enemies of God are those who are entered into Islam, and do acts of infidelity, and who, without cause, shed the blood of man.

L
Seuraa 
Viestejä7878

Kaksoispilari

Kirjoitit:

Taistelujoukkojen läsnäolo ei ole terrorismin ainoa syy.

Ei kai kukaan näin väitäkäään? Ja tekosyystä tällä kohden puhuisin muutenkin. Siitä se "virallinen syy" edellisessä viestissäni.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat