Seuraa 
Viestejä45973
  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Heikki Lu
niih
Miten painovoimailmastointi toimii? Tekniikkaa ja yksityiskohtia pliis.Painovoimaisella ilmastoinnilla tarkoittanet ilmastointia ilman koneita. Sen perusteina ovat ilmaa läpäisevät pinnat seinissä ja katossa. Eli ei muoveja.

Koneellinen ilmastointi tarvitaan siksi, että käytetään muoveja höyrysulkuina. Muovit taas tarvitaan siksi, että kivipohjaiset eristeet kastuvat höyrystä. Jos koneellista ilmastointia ei ole, ilman vaihtuvuus ei ole riittävä. Myös sisäilman kosteus voi nousta liian korkeaksi ja aiheuttaa hometta.

Kun muoveja ei käytetä, on käytettävä eristeitä jotka keräävät höyryn veden. Sellaisia ovat perinteiset puupohjaiset eristeet mm puukuitulevyt ja selluvilla, kutteri ja puru.

Et taida olenkaan tietää mistä puhut?

Painovoimaisen ilmastoinnin perusteena toimii pystysuorat ilmanvaihtohormit. Sillä ei ole mitään tekemistä seinämatskujen kanssa.

Kaikissa rakennuksissa tarvitaan myöskin tuloilmaventtiilejä. Höyrynsulkumuoveissa ei ole mitään vikaa kunhan ne asennetaan oikein. Siis heti sisäpaneleiden alle. Ei koskaan ulkopaneleiden alle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat