Seuraa 
Viestejä45973
  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Kepu ei ole koskaan osoittanut ymmärtämänsä työläisten asioita.
Ja tästä syystä sitä, eikä Matti Vanhastakaan, ei oteta SAKssa niissä asioissa varsin vakavasti. Vaan hallituspolitiikan kannalta kepua kannattaa kyhnätä.

SAKN virallinen termi omasta väestään on palkansaajat. Suomessa ei siis aikoihin ole riistetty ketään. Vastapuolella on työnantaja. Työnantajat antavat duunareille töitä, ja päinvastoin Suomessa ei aikoihin ole riistetty kenenkään työtä. Paitsi ehkä, kun toimittaa itsensä työvankilaan. Onhan hyväntahtoinen ele luvata tukea myös Sauli Niinistölle. Suomen rikkaat ovat vähäväkisiä, jotka vaikeassa asemassaan eivät voi luvata paljon tukea Niinistölle. Ja ennenkuin SAK lupasi tukea kaikille kolmelle ehdokkaalle, suurkapitalismin ja Työn Antamisen järjestöt jo ilmoittivat, että rahaa eikä muutakaan virallista myötätuntoa ei riitä kenellekään ehdokkaalle.

SAK kyhnyttää Niinistöä myös, koska on hyvin luultavaa, että Tarja-täti ei voitakaan vielä ensi kierroksella. Ja kun ei ensi, ei sitten toisellakaan, koska porvarien sopimuksen mukaan tapauksessa äänet annetaan porvarille toisella kierroksella. SAK olettaa kyhnyttävänsä tulevaa presidenttiä. Ja joka tapauksessa joku noista kolmesta on tuleva presidentti.

Vasemmistoliitto, mitä menetettikään, kun ette asettaneet omaa pressaehdokasta. Vahvana osana SAKn jäsenkunnasta tekin voisitte nyt vaatia, ja saisittekin, SAKn tukirahoja. Noin sitä käy, kun lähimmän ympäristön ja pienen ihmisen etuja ajaessaan ei ajattele nenäänsä pitemmälle! - Tarkkaan ottaen vaselistit voisvat vieläkin asettaa oman ehdokkaansa. Nyt kun ainakin kaikki muut kuin he alkavat olla varmoja, että Tarja-täti ei saa jatkokautta. Häneltä kun puuttuu myös globaalia näkemystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minkäs takia tämä toikki on siirretty vapaalle? eikös presidentin vaalit ole riittävän vakava aihe historia, yhteiskunta ja jotain-palstalle?

Presidentinvaalit eivät ole vakava aihe. Kuka tahansa melko tavallinen ihminen voi nousta presidentiksi, sen osoittavat kolme pääehdokastakin.
Puhumattakaan ehdolle asettuneista varsinaisista junteista eli mänteistä.
Tuossa asetelman leikillisyydessä eli epävakavuudessa onkin eräs Sauli Ninistön mahdollisuuksista. Että kansalaiset, jos leikittäisiin elämää Niinistön olleessa presidentti. Pääsette osallistumaan peliin, kun valitsette Niinistön. Seuranneessa pudotuspelissä puolestaan pudotetaan suosiosta yksi toisensa jälkeen, kunnes jää 20 kuntaa ja niiden 20 hallitsevaa perhettä. Matti Vanhanen jatkaa edelleen pääministerinä, ja Tarja-tätiä ehdotetaan johtoon kun YK järjestetään uudelleen.

Ovatko Suomen aiemmatkaa presidentit olleet varsin vakavasti otettavia?
Kysyy kokoomus, jonka puheenjohtajakin Jyrki on poikamainen eikä siis käsitä pressan vaaleja varsin tosikosti. Ainakaan niin pitkään, kun ei vuorollaan ole itse ehdokkaana.

Hmm...Kaikki nuo ovat huonoja ehdokkaita...Mutta jos joku pitää valita, niin ehkäpä tuo Vanhanen sitten.

Koko presidentti ideologia on aivan turha, vanhentunut historiallinen jäänne kulttuurisamme. Siksipä ehdotankin että Suomen pitäisi olla ensimmäinen, joka ajaa uudenlaista yhteiskunnan muutosta. Ei maa tarvitse kuningasta tai presidenttiä. Huoh, miksi ihmiset haluaa pitää niin kovasti kiinni vanhoista perinteistä/normeista? Kun muillakin on, niin meilläki pittää olla? Jotenkin tuosta tulee mieleen ala-aste ajat

Ruotisissa ei valtiovallan kannalta ole kuningasta eikä presidenttiä. Kuningas siellä on vain edustushenkilö. Tämä vallaton henkilö ei kuitnkaan sa käyttäytyä vallattomasti, vaan hänne lausuntojensa on oltava valtion milen ja tahdon mukaisia. Häne julkista puhumistaankin valvoo valtion esiliina.

Varsin vähäinen hallitsijan tai presidentin valta on mm. Saksassa, Japanissa, Britanniassa, Italiassa, Hollannissa, Belgiassa, Tanskassa jne.
Muutamassa Brittiläsien Yhteisön maasa ei ole kuningasta eikä presidentiä, vaan Englannin kuningatar on nimellinen hallitsija.

USAssa puolestaan ei ole edelleenkään pääministeriä. Perustuslaki, joka
lisättynä edelleen on voimassa, oli alkujaan mittatilaus George Washingtonille, joka oli presidentti ensimmäiset kaksi kautta, ja joka halusi, ja sai oikeuden, nimittää itse hallituksensa. Tästä tuli kuitenkin pysyvä käytäntö. Ministerien ja muidenkin korkeimpien virkojen nimitykset on kuitenkin vahvistettava senaatissa. Kiireen vaatimissa tapauksissa presidentillä on oikeus antaa heti ilman vahvistusta voimaan astuva nimitys. Näin Poika Bush nimitti uusimman USAn suurlähettilään YKssa.

Venäjälläkin on pääministeri. Käytännössä Venäjän presidentin valta
hallituksen nimittämiseen on jokseenkin amerikkalainen.

Viimeisin, tänä aamuna uutisoitu kysely. Tarja-täti ensi kierroksella 57 prosenttia. Sauli kirii, on ohittanut Vanhasen päästen 20 prosenttiin, ja tällä on 17 prosenttia. Kepun vahva ase nuoret neidot, joilla on hyvin lyhyt paita, jossa lukee I like Matti.

Heidi Hautala haluaa, kun äänet vielä ovat vähissä, tulla kansalaisten presidentiksi. Se vihreiden olisi pitänyt huomata, siisi kansalaiset, paljon aikaisemmin. Te olette tähän asti saarnanneet suu auiki ja silmät ja korvat kiinni kansalaisista välittämättä. Milloin omatekoista kumousta, milloin varsin lainattua konservaatiota eli säilyttämistä.

Jos asiat menvät huonosti, siitä vastaa Tasavallan Presidentti. Muuten
hänen ei toivota puuttuvan asioihin, ja häne normaali matkailunsa maakuntin ja maailmalle ei ole sitä. Palkassa presa häviää jo paljoin ensi luokan Formula-kuskille tai jääkeikkoilijalle. Näistä ainakin jotkut arvostavatkin enmmän Monacon ruhtinasta kuin Suomen oloja ja pressaa.
Ansiotunut valtionyhtiönkin johtaja voi saada satakertaisen määrän optioita pressan palkioon verrattuna. Näin ovat Suomessa ylimmät
virekamiehet ja jopa entiset puoluetoverit oppineet arvostamaan.

Minäkin harkitsin pressaehdokkuutta. Mutta noistakin syistä luovuin.
Pressan virkaa hakevat ne, joilla ei mihinkään korkeampaan ole edellytyksiä. Ihan valtion oamn sisäisen arvostuksen mukaan, kun töitä palkitaan.

nm
tupakka

Nussitaanpas pilkkua. Kyllä niitä ilotulitteita myydään jo ennen aattoa eli on siinä enemmän päiviä kuin yksi joista se tulos riippuu. Eikä sitä tulitusta muutenkaan yksityisiltä kielletty, ainakin minä pommittelin.
Ilotulitteiden käyttö on sallittua 31.12-1.1 klo 18.00-06.00 välisenä aikana.
Yrityksen kannalta ei ole merkitystä koska paukut on ostettu.
Tulos on riippuvainen vuodenvaihteessa paukuteltujen paukkujen määrästä.
Muuna vuodenaikana niiden myynti on niin vähäistä että se ei elätä edes yhtä ihmistä.
Lähes kaikki kunnat peruivat ilotulituksen ja lisäksi erittäin moni yksityishenkilö jätti paukut kokonaan tai osittain ostamatta.
Ei ole oikein että yrittäjät joutuvat muualla maailmassa olleen katastrofin maksumiehiksi.

Tästä ilotulitusjutusta vielä.
Minä en ainakaan itse ole ostanut koskaan tulitteita muualta kuin rautakauppojen/supermarkettien ilotuliteosastoilta.
Semmoisille liikkeille tuo päivän sesonki vuodessa on varmasti yksi kärpäsen paska. On tietenkin olemassa noita oikeita ilotuliteliikkeitä, mutta myyvätköhän he edes yksityisille(?) Pääasiassa heidän tulonsa tulevat varmaankin tilatuista ilotulitenäytöksistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat