Seuraa 
Viestejä45973

Oysin lastenpsykiatrisesta pahoinpitelyilmoitus

Poliisille on tehty rikosilmoitus pahoinpitelystä Oysin lastenpsykiatrisella osastolla. Rikosilmoituksen on tehnyt äiti, jonka 8-vuotias poika on ollut kevään aikana tutkittavana osastolla.

Poika on rikosilmoituksen mukaan saanut tutkimuksissa kahdella ei kerralla mustelmia eri puolille vartaloaan. Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ylen Oulu-radio.

Rikoskomisario Tapani Tasanto kertoo, että rikosilmoitus on otettu vastaan, mutta tutkinta on täysin alkutekijöissään. "Olemme vasta harkinneet, mitä asialle tehdään", Tasanto sanoo.

Kaleva

http://www.kaleva.fi/plus/juttu659074_page0.htm

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (16)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No ei kai hoitopaikoiltakaan voi odottaa asianmukaista toimintaa, kun itse toimeksiantajatkin käyttäytyvät kuten käyttäytyvät?

Länsiväylä 16.5 2007, Areena-palsta, Leeni Ikonen
Huostaanottoselvitykset ovat heikkotasoisia

Olen käynyt eri puolilla Suomea sosiaalilautakuntien kokouksissa ja nähnyt
erilaisia käsittelytapoja. Kunnan sosiaalityön taso on yleensä suoraan
verrannollinen lautakunnan käsittelytapaan.
Espoossa joutuu 648 lasta elämään kodin ulkopuolella eli yksi prosentti 0-17
vuotiaista (Stakesin tilasto v. 2005). Näin suuret luvut tarkoittavat, että
kaupungin sosiaalitoimella on suuria vaikeuksia selviytyä tehtävästään.
Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimus (2.4 2007 nro 76) selvittelee
laajan aineiston (1990-luvun alusta 11/2005 saakka) pohjalta kodin
ulkopuolelle sijoitettujen lasten sijoituspäätösten syitä Helsingin
kaupungissa. Sijoitusten ensisijaiset syyt hohtuvat kouluvaikeuksista (37
prosenttia) ja sosiaalisesta vuorovaikutuksesta (52 prosenttiia).

Median luoma harha siis on, että pääasialliset syyt löytyvät vanhempien
alkoholinkäytöstä ja kodin väkivallasta.
YK:n lapsiasiain komitea on kiinnittänyt Suomen valtion huomion
huostaanottojen rajuun kasvuun, sijoitusten syihin ja tilastoinnin
heikkouksiin erityisesti 2000-luvulla.
Huostaanottojen valtaisa lisääntyminen liittyy niin sanotun varhaisen
puuttumisen hankkeisiin. Näiden hankkeiden alkuperäinen tarkoitus eli lasten
ja perheiden auttaminen on epäonnistunut, kun sosiaalitoimen ratkaisuna on
lapsen sijoittaminen kodin ulkopuolelle.

Espoo ja Hämeenlinna varhaisen puuttumisen pilottikuntina ovat hyviä
esimerkkejjä siitä, minkälaisen kriisin varhainen puuttuminen on
aiheuttanut. Espoossakin toimii tehokas valvonta- ja urkkimisjärjestelmä
vanhempien selän takana.
Huostaanotossa on kyse lapseen kohdistuvasta vapaudenriistosta. Jaoston jäsenet käsittelevät siis perus- ja ihmisoikeuskysymyksiä. On kohtuullista
ja oikeudenmukaista, että asiaan paneudutaan siitä kiinnostuen siten, ettei käsitelyä ohjaa vain kiire saada vanhemmat ulos salista.

Yleisesti tiedossa on, että huostaanottoselvitykset ovat heikkotasoisia ja
sisältävät vain perheelle epäedullista tietoa.
Selvityksissä on paljon virheitä ja ne ovat kaukana reaalimaailm an
tapahtumista, tämä on yleisesti tiedossa.

Jaoston jäsenet pääsevät toki helpolla soveltamalla inkvisitorista
menettelyä ja ottamalla perheen kuultavaksi vain hygieenisyysyistä.
On kuitenkin sopimatonta, että jaoston jäsenet kuulevat
sosiaalityöntekijöitä ilman, että perhe saa kuulla, mitä nämä esittävät
heitä vastaan.

On moitittavaa, että vanhemmille esitetään pussituskysymyksiä pitämällä
viranomaisselvityksiä totuutena.
Lapsen asia ei voi olla kymmenen minuutin läpihuutojuttu.
Lapsiasiainjaoston jäsenyys saattaa tuoda mainettta poliittisella uralla,
mutta viranomaisen kumileimasimena toimiminen vaarantaa lapsen ja perheen edun.
Espoon poliittisten ryhmien tulisi huolehtia siitä, että jaostoon valitaan
vain henkilöitä, joilla on kykyä ja halua paneutua lasten asioihin.

Leeni Ikonen
Varatuomari, Sipoo

Anteeksi, mutta jotenkin tuo vain ei yllättänyt. Täällä tukahdutettu vapaus..."hyvinvointivaltiosta" !

Ensinäkin. Luetaampa Kaleva lehden uutinen tarkkaan:

Kaleva

Poliisille on tehty rikosilmoitus pahoinpitelystä Oysin lastenpsykiatrisella osastolla.


Oletettu pahoinpitely on tapahtunut Huom! lastenpsykiatrisella osastolla.
Äiti ei ole vienyt lastaan neuvolaan punnittavaksi jossa tämä olisi pahoinpidelty, vaan lapsi on ollut tutkittavana lastenpsykiatrisella osastolla.
Kaleva

Poika on rikosilmoituksen mukaan saanut tutkimuksissa kahdella ei kerralla mustelmia eri puolille vartaloaan

Poika on ollut AINAKIN KAKSI KERTAA tutkimuksissa, sen jo pitäsi kertoa jotain. Minusta lehdessä olisi pitänyt kertoa minkä takia kyseinen vesseli(äidin pikkukulta) on ollut useaan otteeseen hoidettavana. Ehkä sairaskertomus valaisisi joitain asioita.
Vai onko niin että hoitohenkilökunta pahoipitelee ihan piruuttaa potilaita??
Enkä ole edes kuullut että jollain pikkupojalla ei ole KOSKAAN OLLUT MUSTELMAA, vai oletteko te kuulleet moisesta ihmeestä?

Jos kerran poika joutuu käymään lasten psykiatrisella osastolla niin onko hän perinyt äitinsä puolelta sairautensa? Eli kuinka luotettavana voidaan pitää Äidin todistusta, varsinkin kun hän on toistuvasti vienyt lapsensa tutkimuksiin jossa toistuvasti lasta pahoinpidellään tutkimuksen aikana??

re
Pahoinpitelijöillä oli varmastikin SDP:n jäsenkirja. MOT

Tai Keskustan. Muistellaan vaikka E. Kuuskosken nyrkkijumppaa.

Mestariampuja PiPi

[size=75:1d3xjfwa]Poliisille on tehty rikosilmoitus pahoinpitelystä Oysin lastenpsykiatrisella osastolla. Rikosilmoituksen on tehnyt äiti, jonka 8-vuotias poika on ollut kevään aikana tutkittavana osastolla.
Poika on rikosilmoituksen mukaan saanut tutkimuksissa kahdella ei kerralla mustelmia eri puolille vartaloaan. Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ylen Oulu-radio.[/size:1d3xjfwa]

Tulee vain pakostakin mieleen, kun olin töissä sijaisopettajana ala-asteella. Luokallani ollut poika töni ja löi säännöllisesti kaveriensa kanssa maahanmuuttajapoikaa. Jossain välissä maahanmuuttajalla paloi hermo ja hän päätti lyödä takaisin. Luokallani ollut poika lähti siitä kesken päivän kotiin ja kertoi äidilleen, että neekerit lyö koulussa. (maahanmuuttaja oli perulainen, ei neekeri). Äiti tietysti soitti kouluun, että miksei hänen lastaan suojella ulkomaisilta häirikköoppilailta? Turha siinä oli selittää, että hänen poikansa oli se häirikkö, kyllä äidit (ja isätkin) haluavat kuitenkin uskoa omista lapsistaan vain hyvää.
Voidaankin hyvin miettiä, onko psykiatrisella polikliniikalla työntekijöillä minkäänlaista tarvetta päästä hakkaamaan kahdeksanvuotiasta? Eiköhän siellä ole aivan hyvin muitakin tapoja käsitellä lapsia. Pitäisin itse todennäköisempänä, että poika on saanut jonkinasteisen hepulikohtauksen ja satuttanut itse itseään... tuskinpa hän psykiatrian osastolla oli ilman mitään syytä? Haluaisiko poika sitten myöntää itse satuttaneensa itseään? Tuskin. Uskoisiko äiti poikansa olevan itsetuhoinen, jos muitakin selityksiä voi keksiä? Todennäköisesti ei.

Kun minä olin keskikoulussa, siitä on jo 35-vuotta aikaa, luokan koko oli 40 oppilasta. Muistelen, että meillä oli englannin opettajana keski-ikäinen nainen, jolle oppilaat olivat ilkeitä. Monesti opettaja poistui itkien luokasta.

Kyllä lapset osaavat olla ilkeitä, myös aikuisille että toisille lapsille.

Alkuperäiseen aiheeseen eli lehtijuttuun palatakseni, syytähän mustelmiin me emme tiedä, mutta tuo osoittaa sen, että ainakin äiti on lapsen puolella. Että lapsi ei ole turvaton eikä vanhemman vanhemmuus ole hukassa.

Mestariampuja PiPi
Kyllä lapset osaavat olla ilkeitä, myös aikuisille että toisille lapsille.
Alkuperäiseen aiheeseen eli lehtijuttuun palatakseni, syytähän mustelmiin me emme tiedä, mutta tuo osoittaa sen, että ainakin äiti on lapsen puolella. Että lapsi ei ole turvaton eikä vanhemman vanhemmuus ole hukassa.

Sehän juttu kasvatuksessa olisikin tärkeää, että lapselle opetettaisiin empatian tärkeys heti alusta alkaen. Yleisimmin kiusaamisessa on kuitenkin kyse siitä, ettei tajuta että kiusaamalla satutetaan kohdetta, ennen kaikkea henkisen puolen merkitystä ei ymmärretä (ei sana satu tai haukku haavaa tee...).
Useimmiten lapsien riidan syytä kysellessä toinen osapuoli sanoo, että kaveri kävi kimppuun ilman mitään syytä (kun ei itse häntä lyönyt). Toista kuulustellessa sitten tuleekin usein selväksi, että hän on vastannut verbaaliseen kiusaamiseen lyömällä. Sisäinen malli kohtuullisesta käyttäytymisestä tulee sitten näiden yhteenottojen kautta, jos ylipäätään on tullakseen.

Mitä tuohon äidin näkökantaan tulee, niin totta kai on hyvä asia, että äiti on lapsensa puolella. Tärkeää kuitenkin olisi, että vanhemmat seuraisivat oikeasti, millä lailla lapsensa käyttäytyvät. Kävisivät vaikka nurkan takaa katsomassa, kun omat lapset leikkivät pihalla keskenään ja vetäisivät siitä johtopäätöksiä. Ehkä sen jälkeen olisi helpompi ymmärtää, miksi Kari-Jukat ja Sylvi-Helenat palaavat koulusta mustelmilla. Ettei oma lapsi sittenkään ehkä olekaan täysin viaton tapahtumiin. Ehkä myös kasvattamisen suuntaviivoja olisi sitten helpompi pohdiskella.

Järkyttävää:

Tapahtuu myös huippuyksiköissä
Vanhemmat | 18.5.2007 13:57

Uutinen ei ole uutta. Vanhemmat eivät uskalla asiaa nostaa kissaa pöydälle varsinkaan silloin kun lapsi on pitkäaikaishoidossa.

Lapsemme oli hoidettavana lasten psykiatrian osastolla, jota kuvailtiin "huippuyksiköksi". Myös me saimme sieltä mukaamme mustelmilla olevan lapsen. Kysymättä meille ei kerrottu, mistä ne olivat aiheutuneet. Lopulta saimme kuulla, että mustelmat olivat syntyneet lapsen kiinnipitotilanteessa.

Kaikki alkoi siitä, että oli lapsen "oma tunti laatuaikaa" omahoitaja halusi viedä lapsen peuhulaan ja lapsi halusi leikkiä ritarileikkiä. Kun lapsen tahtoa ei kuunneltu, hän meni suihkuun. Sieltä kolme hoitajaa raahasi 9-vuotiaan pojan käytävälle. Poika rimpuili hoitajien käsissä, sylki ja raapi. Yksi hoitaja painoi pojan päätä, kun kaksi muuta hoitajaa piti jaloista ja käsistä. Sitten kun lapsi rauhoittui hänet pantiin eristyshuoneeseen. Siinä oli laatuaikaa lapselle.

Kiinnipitotilanteet toistuivat melkein viikoittain. Lääkärin mielestä niistä oli hyötyä, sillä muutoin ei hänen mielestään omissa oloissaan viihtyvää lasta olisi voinut hoitaa. Kotona emme olleet koskaan joutuneet vastaaviin tilanteisiin ja vaadimme toisenlaista hoitoa tai lapsen siirtoa osastolle, jolla häntä osataan hoitaa. Tähän ei kuitenkaan suostuttu, vaan leimattiin meidät raittiit vanhemmat mielenvikaisiksi ja määrättiin psykiatriseen hoitokontaktiin ja uhattiin lastensuojeluviranomaisilla.

http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa ... 9&#1136209

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat