Seuraa 
Viestejä45973

Mitä noille temestaa syöneille tehdään?

http://www.yle.fi/uutiset/vasen/id14718.html

  • ylös 0
  • alas 2

Kommentit (5)

Me ainakin joudumme vain katsomaan töissä vierestä. Pitkäaikaista lääkitystä ei voi noin vain lähteä kopeloimaan, ja nimenomaan tämä äkillinen lääkkeen pudotus tuottaa asiakkaillemme vaikeuksia. Ja meille hoitohenkilökunnalle, kun vieroitusoireet alkavat. Mustelmia tiedossa . . .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meiltä loppu jo aikaisemmin. Apteekki on sanonut viimese 2 viikkoa eioota ja odotettiin uutta satsia. Meni jo.

au. Ei kait sitten muuta kuin että pärjäilkää... Luulisi niiden nyt sentään tekevän samalla reseptillä niitä lääkkeitään siihen asti kunnes saavat ongelman ratkottua. Vai meneekö siellä tuotantolaitos uusiksi ja siitä viivästys?

siellä on valvonnassa ollut vikaa, eli siellä ei tuotteita ole tarpeeksi hyvin "tsekattu". Meille ei ole ainakaan vielä tullut ilmoitusta koska saadaan seuraava lasti. Täytyy vaan pärjäillä ja olla skarppina ettei ole selkä seinää vasten asiakkaan kanssa. Jalkojen vikkelyys on eduksi.

Vieroitusoireisiin kun kuuluu agressiivisuus ja arvaamaton käytös, mitä toisaalta temestalla on hoidettu...
Jännityksellä jäämme seuraamaan...
Loratsepamia käytetään usein akuutin psykoosin hoitoon, joskus akuuttiin katatoniaan, huumepsykooseihin. Yleisesti ahdistuksen hoitoon aikuisilla ja vanhuksilla. Kuitenkin imeytminen on syytä tarkistaa pitkäaikaisessa käytössä varsinkin vanhuksilla. Loratsepami kuuluu bentsodiatsepiineihin elikkäs "pameihin"

TEMESTA

Reseptivalmiste

Markkinoija:
Wyeth

Lääkemuodot:
Tabletti, jossa on vaikuttavaa ainetta 1 milligramma.

Vaikuttavat aineet:
Loratsepaami, joka on bentsodiatsepiineihin kuuluva lääkeaine.

Käyttötarkoitus:
Lääkettä käytetään lyhytaikaisesti lievittämään vaikeaa ahdistuneisuutta, myös sen liittyessä masennukseen. Jokapäiväiseen elämään liittyvän stressin aiheuttama ahdistuneisuus tai jännittyneisyys ei yleensä vaadi bentsodiatsepiinien käyttöä.

Vaikutustapa:
Lääke kohdistaa vaikutuksensa keskushermostoon rauhoittamalla sen kiihtynyttä toimintaa.

Annostus:
Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus riippuu mm. oireiden voimakkuudesta sekä potilaan iästä ja muista yksilöllisistä ominaisuuksista.

Lääkkeen ottaminen:
Tabletit niellään nesteen kera.

Haittavaikutukset:
Lääke saattaa väsyttää siinä määrin, että tarkkaavaisuus liikenteessä ja muissa tarkkuutta vaativissa tehtävissä heikkenee. Etenkin iäkkäillä ja huonokuntoisilla käyttäjillä voi esiintyä mm. liikkeiden hallintavaikeuksia, lihasheikkoutta ja huimausta. Pitkäaikaiseen käyttöön liittyy tottumisvaara, jolloin lääkityksen äkillinen keskeyttäminen aiheuttaa vieroitusoireita. Alkoholin käytöstä on hyvä pidättäytyä lääkkeen käytön aikana.

Raskaus ja imetys:
Lääkkeen käyttöä raskauden ja imetyksen aikana vältetään turvallisuussyistä.

Säilytys:
Huoneenlämmössä, +15-+25 asteessa. Kelpoisuusaika pakkauksessa.

Lähde: Lääkeopas

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat