Seuraa 
Viestejä13176

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=108444

Zimbabwen syöksykierre pahenee

STT-IKK, 17.5.2007

Zimbabwen talouden syöksykierre jyrkkenee edelleen. Elinkustannukset kaksinkertaistuivat viime kuussa, kun inflaatio kiihtyi yli 3 700 prosenttiin, kertoivat maan viranomaiset torstaina.

Hinnat ovat nousseet kuukaudessa reippaat sata prosenttia. Työttömänä on noin 80 prosenttia väestöstä. Pulaa on kaikesta, elintarvikkeista, polttoaineesta ja ulkomaisesta valuutasta, mikä lisää väkivallan uhkaa.

Zimbabwe tunnettiin joskus eteläisen Afrikan vilja-aittana. Romahdus alkoi vuonna 2000, kun kymmenettuhannet ihmiset valtasivat presidentti Robert Mugaben tuella satoja peltoja. Valkoiset olivat omistaneet viljelyskelpoisesta maasta suuren osan vielä 1990-luvun lopussa.

Maan uudelleenjako epäonnistui useista syistä. Suurtiloja päätyi Mugaben puolue-eliitille, mikä pahensi yhteenottoja. Peltoja on jäänyt viljelemättä myös muiden kiistojen ja siemenviljapulan takia. Monilla ei ole ollut muutenkaan mahdollisuuksia jatkaa tuotantoa entiseen tapaan jos ollenkaan.

Kommentit (14)

Oikeastaan mustat teki sen ainoan virheen mitä ne voi tehdä ...

Valkoiset ammattiviljelijät suurtiloillaan olivat maataloudesta elävän valtion selkäranka, nämä tilat pilkottiin pientiloiksi jotka tuskin tulevat pärjäävät kansainvälisessä kilpailussa muiden tehomaataloutta harrastavien maiden viljelijöiden kanssa.

Talouden kivijalka on tuhottu, koska ei ole sellaista elinkeino toimintaa, joka tuo maahan valuuttatuloja.

Parempi vaikka lyhyt elämä ja nälkäkuolema, kuin ikuinen elämä toisen luokan kansalaisena omassa maassa! Sitäpaitsi, heidän vuokasopimuksensa päättyi! Mutta parempi myrkyttää tilat, räjäyttää kaivokset ja tuhota öljykentät, kuin jättää ne miehittäjien käsiin! Miehittäjä on sentään aina MIEHITTÄJÄ! Varmasti myös Suomijunteilla tästä on kokemusta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hecatoncheires
Ettekö te sokeat näe! Tässä on jälleen yksi todiste mustan rodun henkisestä alivertaisuudesta!!!

Niin, joo, totta. Olet aivan oikeassa ilman sen kummempia selityksiä.

Vapaus-x
Parempi vaikka lyhyt elämä ja nälkäkuolema, kuin ikuinen elämä toisen luokan kansalaisena omassa maassa! Sitäpaitsi, heidän vuokasopimuksensa päättyi! Mutta parempi myrkyttää tilat, räjäyttää kaivokset ja tuhota öljykentät, kuin jättää ne miehittäjien käsiin! Miehittäjä on sentään aina MIEHITTÄJÄ! Varmasti myös Suomijunteilla tästä on kokemusta!

Niin, mitä ne neekerit sitten valittaa, nehän sai sen mitä halusikin ...
Eli nälän ja kurjuuden.

" - - Zimbabwe kärsii vakavista poliittisista ja taloudellisista vaikeuksista. Arviolta neljännes kansasta on paennut maasta. Työttömyys on 80 prosentissa ja inflaatio maailman korkein, 100 000 prosenttia. Zimbabwessa on kärsinyt ajoittain vakavasta elintarvikkeiden ja polttoaineiden puutteesta. - - Zimbabwen vaalisotku jatkuu - - presidentinvaalien lopputuloksesta ei edelleenkään ole tietoa."
Uutinen

Nyt inflaatio on peräti 164 900 prosenttia.
Uutinen

Kyllä se siitä.

Taitaa käydä vähän niin kuin Keniassa. Pidettiin vaalit ja maa ajautui kaaokseen. Mutta olihan Suomessakin sisällissota ennen kuin voittaja oli selvillä.

Nyt on Zimbabwen itsenäisyyspäivä: " - - Mugabe on perinteisesti syyttänyt itsenäisyyspäivänä oppositiota ulkovaltojen sätkynukeksi, ja vastaavaa viestiä odotetaan tänäkin vuonna. - - "
Uutinen

Ihan kuin kyse olisi itsenäisyyden menettämisestä ihan niin kuin Suomi pelkäsi joutuvansa kommunistien ja Neuvostoliiton kynsiin, niin nyt Zimbabwe pelkää joutuvansa ulkovaltojen (ehkä Yhdysvallat yms.) kynsiin. Tai sitten se on vain tekosyy Mugabelta, etenkin kun Mugabe edustaa Zimbabwea pääpuoleena ja oppositio on helppo leimata ulkovaltalaisia arvoja kannattavaksi siis sätkynukeksi, mikä ehkä ei välttämättä ole tuulestakaan temmattua päättelyä. Kaiken kukkuraksi ulkovallat haluavat/painostavat Zimbabwea julistamaan vaalituloksen.

Kuka täysjärkinen haluaisi olla nykyisen kaltaisen Zimbabven ministeri ?

Ai niin, ne jotka varastaa tottuneesti kansainvälisen avun omiin taskuihinsa. Siksi maksajan (YK jne) pitäisi sanella myös jokainen vaaliehdokas tai ainakin hyväksyä ne.

Ei jokainen maa ansaitse vapaita vaaleja.

Ja oikeus taistella miehitystä vastaankin pitää ansaita, esim pitkällä, vajaan vuoden armeijahelvetillä.

Lapin Mies
Vapaus-x
Parempi vaikka lyhyt elämä ja nälkäkuolema, kuin ikuinen elämä toisen luokan kansalaisena omassa maassa! Sitäpaitsi, heidän vuokasopimuksensa päättyi! Mutta parempi myrkyttää tilat, räjäyttää kaivokset ja tuhota öljykentät, kuin jättää ne miehittäjien käsiin! Miehittäjä on sentään aina MIEHITTÄJÄ! Varmasti myös Suomijunteilla tästä on kokemusta!Niin, mitä ne neekerit sitten valittaa, nehän sai sen mitä halusikin ...
Eli nälän ja kurjuuden.

Vapa mies...on vapa mies...ja tekee mitä lystää...vaikka kuolisi nälkään!
Right!

Toope
Seuraa 
Viestejä28214

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat