Seuraa 
Viestejä45973

Mitä mieltä foorumilaiset ovat? uskooko ihmiset vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin, kuten vyöhyketerapiaan, aromaterapiaan, akupukntioon, hypnoosi, yrtit, vaihtoehtoiset ravinnot, akupainanta jne?

Itse uskon että mahdollisuuksia on monia, ja aina on toivoa, varsinkin puhutaan terminaaliasteen sairauksista. Se mistä yksi potilas hyötyy, ei välttämättä hyödytä muita, mutta ei välttämättä ole väärin todeta, että erilaisilla hoidoilla voidaan saavuttaa tuloksia. Homepatian on sanottu olevan apu allergiohin ja joogan avulla on saatu positiivisa tuloksia "tules" sairauksien hoitoon.

Mitä olet kokeillut, ja mikä on sinun kokemuksesi vaihtoehtoisista hoitomuodoista?

Edit: tahtoisin kovasti kuulla MD:n omakohtaisen/ammattimaisen mielipiteen!

  • ylös 1
  • alas 1

Sivut

Kommentit (367)

Kuulin juuri, että toivoton astma oli korjaantunut homeopatialla. Vaikka hoidon alussa potilas oli vastustanut ja epäillyt koko hoitomuotoa. Nyt on puolestapuhuja kuulemma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rollerball
Onkos hahmo Neiti lääkätieteen opiskelija, sairaanhoitaja tai joku sellainen?

Jep- Joku sellainen, kaksi eri ammattia sos &terv. alalla

Mietin vain kun oli niin hieno kuva avatarena...

Itse kysymykseen niin uskon, että näistä vuosituhansia käytetyistä hoitomuodoista osassa on pakko olla perää jo ihan pelkän sattumankin takia, mutta suurinosa perustuu pelkkää lumevaikutukseen. Osallahan lienee ihan tieteellisesti todistettua näyttöäkin.

Miksi ainoastaan ne lääkkeet ja hoitomuodot tepsisivät millä Isot Lääkefirmat ovat keksineet rahastaa?

Human2.0
Miksi ainoastaan ne lääkkeet ja hoitomuodot tepsisivät millä Isot Lääkefirmat ovat keksineet rahastaa?
ihan vaan SUN kiusaks

Akupunktio ja hypnoosi ovat toimivia,muilla voi olla plasebovaikutuksia.
En tiedä mitä vyöhyketerapia on.

Human2.0
Miksi ainoastaan ne lääkkeet ja hoitomuodot tepsisivät millä Isot Lääkefirmat ovat keksineet rahastaa?

Julmaa mutta totta- koska niillä on monopoliasema ja patentit...

No ei. Mutta valitettavan usein länsimaalaisessakin lääketieteessä/terapiamuodoissa käytetään muotoja esim. itämaisesta lääketieteestä. Nämä tulevat eniten esiin fysioterapiassa ja osteopatiassa, jossa esimerkiksi hieronnassa/lihasten painelussa käytettävä tietous on osittain peräisin itämaista. Osa lääkkeistä onkin kehitetty nimenomaan luonnonaineista... Sanotaan, että sademetsien kasveissa ja eläimissä piilee lääke moneen sairauteen, ja monet lääkkeet onkin jo menetetty sukupuuttoon ajautuneiden kasvien/eläimien takia. Luontoa arvostetaan valitettavasti liian vähän. ---> asia josta sinnemaan kanssa olen samaa mieltä..

Tuttavani oli matkalla tuolla itämaiden suunnalla ja sai miehensä kanssa aivan hillittömän "turisti-paska-mäihä-ripulin". Paikallinen tohtori määräso ripuliin nappeja, joista ei ollut mitään apua. Hotellipojan äiti kuitenkin valmisti ystävällisyyttään turistiparoille helevetan pahan hajuisen, makuisen ja näköisen "mikstuuran" joka vei kuumeen ja paransi ripulin. Joko tauti säikähti moista tököttiä, tai tädillä oli hallussa yrttien käyttö!
Kumpi vain, apu löytyi.

EDIT: Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapian perusperiaatteena on, että koko keho heijastuu pienoiskoossa mm. jalkapohjiin. Tietyn vyöhykkeen ärsyttäminen jalkapohjassa saa aikaan fysiologisia muutoksia samassa vyöhykkeessä muualla kehossa.

Kudosta painetaan voimakkaasti sormilla tai peukalolla pyörittävällä liikkeellä. Pisteiden painaminen voi tuottaa kipua, mutta lopputulos on silti rentouttava. Hoito kestää tunnin ja siihen sisältyy lopuksi lepotauko.

Hoitoa ei voida antaa kuumeiselle tai flunssaa sairastavalle henkilölle.

Vyöhyketerapia on tuhansia vuosia vanha hoitomenetelmä, jota on harjoitettu niin idässä kuin lännessäkin. Intiassa, Kiinassa, Japanissa, Egyptissä, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa (erityisesti Pohjois-Amerikan intiaanit). 1900-luvun alkupuolella amerikkalainen William.F.Fitzgerald alkoi kartoittaa systemaattisesti tähän hoitomenetelmään liittyvää tietoutta. Työtä jatkoi Eunice Ingham, joka toi vyöhyketerapian Euroopan puolelle.

Tänä päivänä vyöhyketerapia onkin ehkä tunnetuin ja käytetyin ns. täydentävistä hoitomenetelmistä, luontaishoidoista. Vyöhyketerapiasta ja sen käytöstä eri sairauksien ja ongelmien hoidossa on tehty lukuisia tutkimuksia, myös tieteellisesti hyväksyttyjä. (Tutkimuksiin pääsee tutustumaan esim. internetin välityksellä, hakusanalla reflexology research)

Vyöhyketerapian perustana on ajatus, että ihminen heijastuu kokonaisuutena jollekin kehonsa osa-alueelle, pienoiskoossa. Esimerkiksi jalkoihin muodostuu täydellinen kuva ihmisestä; varpaat vastaavat pään alueita, kantapää lantiota, pakaroita. Näiden välille jäävät kaikki muut kehon osat ja elimet juuri siinä järjestyksessä, kuin ne fyysisessäkin kehossa ovat olemassa.

Oikeassa jalassa on kehon oikea puoli, vasemmassa vasen. Täten esimerkiksi maksaa vastaava alue löytyy vain oikeasta jalasta, koska se on fyysisesti kehomme oikealla puolella. Nämä kaikki, mm. sisäelimiämme vastaavat alueet, heijasteet eli vyöhykkeet, ovat tarkka, todellisuutta vastaava kuva kokonaisuudestamme, ollen heijastamallaan alueella täsmälleen kuten fyysisessäkin kehossamme.
Ihmisessä on 4 kohtaa, joihin hän heijastuu kokonaisuutena; jalat, kädet, korvat ja silmät.

Vyöhyketerapiassa hyödynnetään näistä kolmea ensiksi mainittua. Muut terapiassa käytetyt, kehomme muista kohdista löytyvät alueet perustuvat lähinnä meridiaaneihin ja akupisteisiin.
Aivan kuten kaikki meissä rakentuu jo sikiövaiheessa, niin muodostuvat myös vyöhykkeet. Siksipä ihminen heijastuukin aiemmin mainituille alueille aina sikiöasennossa.
TOIMINTAMEKANISMI
Vyöhyketerapian toiminta perustuu ennen kaikkea hermostoon ja sen kautta tapahtuvaan viestintään. Kun terapeutti käsittelee esim. jaloissa olevia vyöhykkeitä, kulkeutuu viesti mm. ääreishermoston kautta keskushermostoon ja sieltä
vegetatiivisen hermoston kautta kohde-elimeensä. Vegetatiivinen, tahdosta riippumaton hermosto valvoo ja säätelee mm. sisäelinten toimintaa..

Kehomme ja koko psykofyysinen kokonaisuutemme lukee tätä hermoston kautta tulevaa viestiä siten, että se alkaa pyrkiä normaaliin, tasapainoiseen tilaansa ja toimintaansa.
Oli sitten kyseessä yli- tai alitila, keho pyrkii tasapainoon ja parantaa periaatteessa siten itse itsensä. Terapeutti ei ole parantaja, hän on pikemminkin koneen käynnistäjä, joka tarvittaessa kykenee ohjailemaan hoitoa haluamaansa suuntaan.
copyright Merja Pennanen--> anteeksi.

Vyöhyketerapia on hoitomuotona hyvinkin tehokas.

KONTRAINDIKAATIOT:

*Syöpä
*Voimakkaat mielenterveydelliset oireet ( skitsofrenia, psykoosialttius)
*Jos asiakkaalle on tehty elinsiirtoja
*Sydämen tahdistin
*Verisuoniproteesit
*Kuume ja tulehdussairaudet
*Jos lähiaikoina on tehty suuria leikkauksia

Varovaisuutta on noudatettava seuraavissa tapauksissa:

Sokeritauti
Epilepsia
Astma tai runsas tupakointi
RASKAUS.. Ei laisinkaan hoitoja ensimmäisen 4 kuukauden aikana!
Vierasesineet kehossa (proteesit, naulat, kierukka yms. hylkimisreaktio)
Voimakkaat pitkäaikaiset lääkitykset esim. verenohennuslääke
Korvien putkitus ( korva ja onteloalueet jätetään käsittelemättä)

Kudosta painetaan voimakkaasti sormilla tai peukalolla pyörittävällä liikkeellä. Pisteiden painaminen voi tuottaa kipua, mutta lopputulos on silti rentouttava. Hoito kestää tunnin ja siihen sisältyy lopuksi lepotauko.

Heijastepisteitä voidaan käsitellä myös käyttäen apuna juuri tähän tarkoitukseen suunniteltua pyöreäpäistä tikkua.
Vyöhyketerapia on kokonaisvaltaista hoitoa ja sen kesto on näin ollen riippuvainen asiakkaasta.
Pieniä vauvoja ei käsitellä kuin korkeintaan 15min/jalka.
Heijastepisteet saattavat olla hyvinkin arkoja, joten kivun tuottamista tulee kyllä välttää. Eikä kipu hoidossa ole itseistarkoitus.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Homeopatiaan en usko, mutta esim. akupunktio ja vastaavat saattavat hyvinkin asiantuntevissa käsissä toimia. Kunhan senkin tekniikkaa tarpeeksi tutkitaan, pystytään varmaan ennemmin tai myöhemmin "tieteellisesti" selittämään, mistä parantava vaikutus johtuu.

Mutta homeopatia, oikeeeeeeesti...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Human2.0
Miksi ainoastaan ne lääkkeet ja hoitomuodot tepsisivät millä Isot Lääkefirmat ovat keksineet rahastaa?

Voisiko olla niin, että ne Isojen Lääkefirmojen kalliilla tutkimuksella ja tuotekehityksellä valmistamat lääkkeet ihan oikeasti myös tepsivät niihin sairauksiin, mihin niiden väitetäänkin tepsivän? Tämä mainitsemasi rahastus olisi sitten ikään kuin korvaus asiakkaan saamasta avusta vaivoihinsa - ei pelkästään Isojen Lääkefirmojen sattumalta keksimä keino kerätä idiooteilta fyrkat pois?

ChG kirjoitti:

"Voisiko olla niin, että ne Isojen Lääkefirmojen kalliilla tutkimuksella ja tuotekehityksellä valmistetut lääkkeet ihan oikeasti myös tepsivät niihin sairauksiin, mihin niiden väitetäänkin tepsivän?

Tämä mainitsemasi rahastus olisi sitten ikäänkuin korvaus asiakkaan saamasta avusta vaivoihinsa - ei pelkästään Isojen Lääkefirmojen sattumalta keksimä keino kerätä idiooteilta fyrkat pois?"

Rinnakkaislääkevalmisteiden [yleensä huomattavasti edullisempi vaihtoehto] markkinat eivät liene yksinkertaisia. Tuntuuhan se hiukan oudolta, että Temesta loppuu käsistä ja odotetaan kuin joulua, että Lääkelaitos myöntäisi erikoisluvan rinnakkaisvalmisteelle. Nykyisin myyntilupaa ei muille loratsepaamilääkkeille ole.

Noh.. Ihan ilman apuja eivät lääkkeiden käyttäjät jää. Korvaavia tuotteita löytyy bentsojen ryhmästä.

Lääketehtaiden ja lääkäreiden välisistä kytköskaupoista puhutaan myös paljon. Apteekissa kannattaa kysyä sitä edullisempaa vaihtoehtoa, ellei sitä tarjota.
Parhaimmillaan voi säästää useita kymmeniä euroja. Vrt on tehty esim. paljon käytetyillä kolestrolilääkkeillä.
Geneerinen substituutio takaa, että lääke on vaikuttavalta aineeltaan täysin sama kuin lääkärin määrämä, mutta edullisempi.

kar1
Kuulin juuri, että toivoton astma oli korjaantunut homeopatialla. Vaikka hoidon alussa potilas oli vastustanut ja epäillyt koko hoitomuotoa. Nyt on puolestapuhuja kuulemma.

Todennäköisesti plaseboa tai sattumaa. Homeopatiaa on tutkittu paljon, eikä sen toimivuudesta ole löytynyt sen enempää teorian (ja varsinkaan teorian) kuin käytännönkään tasolla tieteellisesti pätevää näyttöä. Aiheesta löytyy varmasti 'miljardi' linkkiä puolesta ja vastaan, mutta tässä nyt ainakin jonkinlainen johdatuspähkinänkuoressa.

Harmiton

Ajattelin kyllä lähinnä virallisia lääkkeitä vs. ns. 'vaihtoehtohoitoja' - tällainen asetelma minulle lähinnä otsikosta ensimmäisenä tuli mieleen.

Rinnakkaislääkkeet ovatkin jo monipiippuisempi juttu. En jaksa edes lähteä veivaamaan sille tielle...

Hmm... Ehdoton oma suosikkini pehmyistä hoidoista on ReBalancing ja oikein herkille tarjolla oleva AquaBalancing.
Sekä tietenkin A1 eli Kiropraktikko, jota voi hyvällä sydämellä suositella, jos on selkäongelmainen ja kyllästynyt hakemaan apua napeista.

ChG
Harmiton

Ajattelin kyllä lähinnä virallisia lääkkeitä vs. ns. 'vaihtoehtohoitoja' - tällainen asetelma minulle lähinnä otsikosta ensimmäisenä tuli mieleen.

Rinnakkaislääkkeet ovatkin jo monipiippuisempi juttu. En jaksa edes lähteä veivaamaan sille tielle...

Niinpä tietenkin.. Sori. Ja rinnakkaislääkkeitähän tulikin jo vähän veivattua.

Tuosta homeopatiasta tiedä, mutta kovin ilmaista lystiä se ei ole sekään

salai
Seuraa 
Viestejä9180

Mielenkiintoinen aihe. Sattumoisin etsin juuri tietoja pitkään mieltäni askarruttaneesta asiasta.

Kyseessä oli Seura-lehdessä (muistaakseni) ollut Martti Ahtisaaren haastattelu ennen hänen presidentiksi valintaansa. Kyseisestä haastattelusta kävi ilmi, että tuleva presidenttimme söi päivittäin valtavia annoksia hivenaineita ja vitamiineja, joita hänelle määräsi hänen hovilääkärinsä Kaarlo Jaakkola. Erityisesti mieleeni jäi vasikanaivouute (tämä oli ymmärrettävästi ennen hullunlehmäntautia). Tämän Jaakkolan lääkärintoimintaa tutkittiin useaan otteeseen Suomessa ja Ruotsissa hän menetti myöhemmin lääkärinoikeutensa.

Mieltäni jäi askarruttamaan tulevan presidentin arvostelukyky ravitsemusasioissa. Hän ei näyttänyt ulospäin sellaiselta, joka ei saisi tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita normaalista ruokavaliosta.

Noista asioista on yllättävän vaikea löytää tietoja. Esimerkiksi tuosta lehtiartikkelista en löytänyt mistään mitään mainintaa. Paras asiaa sivuava löytämäni linkki on MOT:n ( Martti Backman ja Matti Virtanen) käsikirjoitus ohjelmaan 15.5.2000 Pehmeitä hoitoja, kovaa rahastusta. Ellen olisi tuota linkkiä löytänyt olisin varmaan luullut nähneeni unta koko asiasta.

Onko kellään muulla muistikuvia/tietoa?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19810

Nappaili se niitä vitamiineja useampia päivässä. Muistan itse ihmetelleeni samaa. Varsinkin, kun vaikutti muuten ihan jees tyypiltä.

Aiheeseen.
Akupunktio on käsittääkseni ihan lääketieteellinen hoitomenetelmä kivun poistossa.

Yrteillä, jos niillä tarkoitetaan rohdoksia on ihan tutkittuja ominaisuuksia. Miksi eivät muka toimisi? Vanhoja lääkekasveja: Digitalis (glykosidit), pajuista oli jo puhe aikaisemmin, mäkikuisman hyperisiini masennukseen, tilli sisältää kumariinijohdoksia, etc.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Haa, luin vasta nyt ketjun tarkemmin, ja täällähän horistiin jo ummet ja lammet vyöhyketerapiastakin. Ikävä jos vaikutan kuivalta ja tylsältä, mutta kun avauksessa näistä mielipidettä kysyttiin, niin 'pakkohan' se on sanoa:

Puppua. Uskomuslääkintää, josta termistä halukkaat voivat lukaista pikaisen infon täältä.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Jossain naisten sporttilehdessä oli paljonkin juttua eri asiaan liittyvien alojen ihmisten näkemyksiä vaihtoehtoisista hoitomuodoista. AIka kyynistä tuo suhtautuminen oli, yleisesti ottaen.

Itse uskon terveeseen kokeilunhaluun ja rehelliseen ja eettiseen dialogiin lääkärin ja potilaan välillä. Jos hoidosta ei ole haittaa, niin potilas voi sitä huoletta kokeilla. Etenkin jos lääketiede on jo sanansa sanonut. Lääkärit ovat biokemistejä ja hyvin empiirisen tiedekoulutuksen läpikäyneitä henkilöitä, joilla on usein lähes vihamielinen suhtautuminen vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin. Tarvitaan laajaa näyttöä, että lääkärien asenteet muuttuvat yleisesti.

Vaikkapa kalaöljyn laajasti tutkitut positiiviset vaikutukset terveyteen ovat yleistyneet vasta viime aikoina. Tulehdusperäisyys on paljastumassa yhä yleisemmäksi syyksi kroonisissa sairauksissa. Tähän ruokavaliolla on tärkeä merkitys, eikä lääkärikunta yleisesti ottaen ole tällä alueella kovin valaistunutta. Tietoa saadaan lisää ja sille on aina kysyntää. Avoimmuuden kanssa tarve on vielä suurempi, potilaan toipuminen kun tulisi olla tärkein päämäärä, ei kliinisen tieteen ylivertaisuuden toteaminen.

Käytännössä toimiva hoito on sellainen, joka toimii. Kaikkea ei lääketiedekään tiedä. Vaikkapa monet ravinto-opilliset totuudet ovat jatkuvan kiistelyn aiheena. Plasebon vaikutukset ovat kiistattomia, jos ihminen uskoo parantuvansa, paranemista tapahtuu enemmän kuin apaattiseen pessimismiin vajoavissa potilaissa. Uskominen omaan parantumiseen, hoidon psykologinen puoli ja henkinen tuki on etenkin vaikeammissa sairauksissa usein yhtä olennaista kuin itse hoito. Hoitohan ei ole vain sairaudden hoitamista kliinisesti, vaan ihmisen saamista tolpilleen. Tähän tulisi aina pyrkiä, kokonaisvaltaisesti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat