Seuraa 
Viestejä45973

Montako tuntia yleensä vietätte tietokoneellanne ja mihin aikanne kulutatte? Voisi tietysti kysyä, että montako prosenttia vapaa-ajasta, mutta varmaan helpompi arvioida, että montako tuntia vapaapäivinä ja montako arkipäivinä?

Jos nyt puhutaan vapaapäivistä, jolloin ei tarvitsisi työn puolesta käyttää konetta ja olisi aikaa tehdä mitä tahansa, niin joidenkin mielestä yli 4h koneella on nettiriippuvuutta ja joidenkin mielestä vasta yli 8h. Mikä teidän mielestänne on se raja?

Paljonko muuten saatte tästä testistä: http://www.paihdelinkki.fi/testaa/netinkaytto

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Vierailija

Eivätkös addiktit yleensä kiellä addiktionsa?

En ole addikti. (Päihdelinkin testin mukaan ihan oikeasti en ole! En ole! En ole!!!)

Mitä jos käyttää alle 2h?

EDIT:Itse käytän noin 2 tuntia 43 minuuttia 03 sekuntia vapaapäivisin. Joka päivä on tällä hetkellä vapaapäivä kun olen sairaslomalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pointless
Mitä jos käyttää alle 2h?

Ajattelin, että sellainen ei vielä ole riippuvuutta, koska eihän tuo tarkoita, että pitäisi 2 tuntia putkeen käyttää.

Vietän noin 14-16 tuntia vuorokaudesta tietokoneella ja samalla olen myös netissä.

Nettiriippuvuustestistä sain (yritin vastata totuudenmukaisesti, vaikka monia varmaan yllättää tulos):

Pistemääräsi: 26
Palaute:
Olet todennäköisesti Internetin kohtuukäyttäjä. Saatat ajoittain viettää liikaa aikaa netissä, mutta pystyt kontrolloimaan netin käyttöäsi. Halutessasi saat lisätietoa nettiriippuvuudesta ja sen ennaltaehkäisystä.

Sitten tuohon galluppikysymykseen. Siitä puuttuu yksi varsin oleellinen vaihtoehto. Mielestäni ei ole olemassa sellaista asiaa kuin nettiriippuvuus. Tai jos on, niin se on rinnastettavissa vesiriippuvuuteen, tai ihmisriippuvuuteen (eli riippuvainen siitä että voi pitää kontaktia muihin ihmisiin) tai vaikkapa vaateriippuvuuteen.

Netti ei ole itseisarvoisesti yhtään mitään. Se on pelkästään työkalu, minkä avulla voi tehdä asioita. Itse esimerkiksi keskustelen vanhempieni ja kavereideni kanssa sen välityksellä, luen uutisia, autan ihmisiä ja opiskelen ja etsin ratkaisuja ongelmiin.

Voisin tehdä samat asiat puhelimella, lukemalla sanomalehtiä ja kirjoja, sekä etsimällä ihmisiä ja puhumalla heidän kanssaan, mutta aika ja raha jonka joutuisin siihen käyttämään päästäkseni samaan lopputulokseen, olisi noin tuhatkertainen.

Netin kautta pystyy toki toteuttamaan joitain muita addiktioita. Esimerkiksi uhkapeliriippuvuutta. Mutta saman asian voisi hoitaa ilman nettiäkin, mutta se olisi vain työläämpää.

Pistemääräsi: 34
Palaute:
Olet todennäköisesti Internetin kohtuukäyttäjä. Saatat ajoittain viettää liikaa aikaa netissä, mutta pystyt kontrolloimaan netin käyttöäsi. Halutessasi saat lisätietoa nettiriippuvuudesta ja sen ennaltaehkäisystä.

Tosiaan netti on vain ja ainoastaan väline, jolla ollaan tekemisissä muiden ihmisten kanssa (tai haalitaan lisää informaatiota pääkoppaan). Vapaa päivinä kuluu ajasta noin 2-4 h WC3:n (wowiin en ryhdy), 2-6 h koodailuun, 1-3 h 3D mallinnukseen / photoshop, 1-2 h foorumeihin, 1-2 h netti videoihin.

Tietenkään nuo eivät toteudu joka päivä, joskus on koodailu päivä ja joskus on foorumi/video päivä. Hieman säikähdin, kun iTunes ilmoitti minun kuunnelleen 17.5. 118 biisiä Biisin keskipituus lienee siinä 3:30 paikkeilla. Tietty kun katsoo esim. Simpsoneita niin biisi ei pyöri taustalla..

Nettiriippuvuudella ei ole mitään rajaa, jos puhutaan yksittäisistä päivistä silloin tällöin. Ehkä jotain 6h joka päivä on vähän liikaa. Siltikään kyse ei välttämättä ole riippuvuudesta, vaan paremman tekemisen puutteesta.

Massi^-
Siltikään kyse ei välttämättä ole riippuvuudesta, vaan paremman tekemisen puutteesta.

En kiellä etteikö monilla varmaan olisi kyse paremman tekemisen puutteesta, tai vielä yleisemmin ehkä laiskuudesta tehdä niitä.

Mutta minulla kyse ei läheskään aina ole paremman tekemisen puutteesta vaan nimenomaan sen paremman tekemisestä. Käytän vapaa-aikaani mm. ohjelmointiin. Toisinaan lataan netistä jonkin avoimen lähdekoodin ohjelman tai pelin, testaan sitä, löydän sieltä bugin, korjaan sen ja lähetän netin kautta patchin kehitystiimille liitettäväksi ohjelman lähdekoodeihin.

Voi olla hieman itsekästä ajatella näin, mutta mielestäni se, että käytän ilmaiseksi omaa vapaata aikaani sellaisten ohjelmien korjaamiseen mitä muut voivat täysin vapaasti ja ilmaiseksi käyttää on parempaa tekemistä kuin melkein mikä tahansa muu mitä pystyisin tekemään, koska tekoni hyödyttävät kuitenkin mahdollisesti tuhansia ihmisiä.

Filezilla (ssh/sftp client) taitaa olla kuuluisin ohjelma mihin olen patchin lähettänyt ja sitä ladataan sourceforgesta 20 000 - 30 000 kertaa päivässä. Käyttäjämääriä voi koittaa arvailla siitä. Samalla varmaan ymmärtää miksi teen sitä. Tunne siitä että auttaa niin monia ihmisiä on melko... *köh* ... addiktiivinen.

Tuo kuulosti aika pahasti puolustuspuheelta, joten myönnettäköön että käytän kyllä aikaa paljon myös turhuuksiin. Lähinnä erilaisten keskustelufoorumien lukemiseen ja siellä kirjoitteluun.

pakko... käyttää... nettiä! vietän ihan liikaa aikaa netissä. olisi paljon parempaakin tekemistä, mutta on niin hirveä tarve olla jatkuvasti tsekkaamassa, jos vaikka olisi ilmaantunut uusia viestejä.

Mites jos surffaa netissä tunnin, mesettää tunnin, pelailee nettipeliä tunnin ja vaikka tutkiskelee wikipediaa/googlea tunnin, eli ei suoranaista surffausta vaan enempi itseopiskelua?

Mielestäni internetriippuvuutta ei voida mitata INTERNETIN käytöllä, vaan lähinnä Mihin internettiä käyttää.

Kysymyksenä, miksi pitäisi tuhlata puhelinlaskua jos voit mesettää, naamakirjottaa(facebook), ircGALLERIAtattaa, ircata, tms käyttää keskustelusovelluksia ystävillesi.

Jos mielesi tekee viihtyä mielummin interaktiivisen pelin ääressä kuin tuijottaa aivotonta televisiota, niin onko se jotenkin huonompi että pelaat internetin yli tuttujesi, tuntemattomien tai ystäviesi kanssa jotain peliä, vai että pelaisit yksinään?

Mikäli sinua kiinnostaa todella paljon jokin asia, vaikkapa hiukkasfysiikka, onko se jotenkin huonompi tapa hakea tieto internetistä ja opiskella, kuin lainata kirja kirjastosta (ja kuluttaa halutun tiedon saantiin varmaan 10x määrä aikaa) ?

Myöskin, onko tämä INTERNET riippuvuutta kun jauhamme patuunaa täälä foorumilla, kuin että menisimme kahvitupaan juttelemaan asiasta täysin tuntemattomien kanssa, moniko edes menisi keskustelemaan näistä asioista yleiseen kahvilaan tuntemattomien kanssa?

Joten kysyjälle, voisitko määritellä internet riippuvuuden tarkemmin.

Ystävällisesti,
.Silkki

Lisäys vielä:
Mitenkä sitten, sanotaan vaikkapa henkilöt, jotka tykkää kovasti kaksi ja kolmivuorotyöstä. Ystävien kesken on hankalampi nähdä kun monilla on omia menoja, nais- ja miesystäviä, työajat jne jne. Helpoin tapa kommunikoida on internetin yli, onko sekin internetriippuvuutta?

Joo, netistä löytää kaikkea hauskaa: Video

Mutta onhan se totuus, että jos istuu paljon koneen äärellä, niin kunto laskee. Mutta ei kyllä tee mieli lähteä mihinkään kaljakuppilaankaan ryyppäämään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat