Seuraa 
Viestejä45973

Niinkuin on tuttua, asioista ja niiden olotilasta sinänsä ei voi johtaa arvoja tai moraalinormeja. Siitä, miten asiat ovat, ei voi johtaa sitä, miten asioiden pitäisi olla. Tämä tunnetaan filosofiassa Humen giljotiinina. Sovellan tätä nyt lyhykäisessä ihmisen ja eläimen välisen rakkaussuhteen tarkastelussa.

Ihminen on nautintoa hakeva eläin, jonka toiminta pohjautuu joko mielihyvän tuottamiseen tai mielipahan välttämiseen. Käsite "nautinto" tarkoittaa tässä kaikkia toiminnan motiiveja aina perustarpeista, kuten ravinnonsaannista, lepäämisestä ja sukupuolivietin toteuttamisesta, lähtien. Yksi sukupuolisen vietin ilmenemismuoto on seksuaalisuus, joka ei aina välttämättä pyri toteuttamaan itseään pelkän lisääntymistoiminnon vuoksi, vaan itsensä - nautinnon - vuoksi. Sama todettakoon myös eläimistä, joita ohjaavat samankaltaiset, lajille kuin lajille ominaiset, perustavaa laatua olevat toiminnan motiivit. Näin ollen en pitäisi ollenkaan vastenmielisenä ajatusta ihmisen ja eläimen välisestä fornikaatiosta - ovathan eläimet kaukaisia lajikumppaneitamme muinaisilta ajoilta. Miksi ihmisen pitäisi kieltää itseltään nautinto johon tällä on mahdollisuus, ja jolle on mahdoton tai hyvin vaikea muovailla moraalista estettä? Miksi eläimeltä tulisi kieltää sama?

Rikkokaamme iänikuiset moraaliset kahleet, ja yhtykäämme eläimiin!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Tarkoittaako tämä siis, että naaraspuolisiin eläimiin saa yhtyä vain kun niillä on kiima, eli kun ne ovat halukkaita? Muuhan olisi raiskaus. Tai sitten pitäisi pitäytyä niissä lajeissa, joilla on ihmisen tapaan ns. jatkuva kiima, eli ei tiettyä lisääntymisaikaa... mahdottoman monimutkaista. Koiraspuoliset eläimet, etenkin nuoret sellaiset, vaikuttavat olevan usein halukkaita milloin tahansa.

Ja miehen paras ystävähän oli koira...

Leikki leikkinä. Jos jo ihmiset menevät monimutkaiseksi, en jaksa edes kuvitella miten hankalaa suhde eläimeen olisi...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat