Seuraa 
Viestejä45973

Olet pannut aikaraketissa pakin päälle ja lennähdä takaisin 20-vuotiaan kehoosi, mutta sinulla on tänäiset kokemuksesi ja tietosi.

Haltijakummisi ovat järjestäneet sinulle niin paljon varallisuutta, ettei toimeentulosta tarvitse kantaa hulta.

Perhonen Amazonissa on liikauttanut siipiään sen verran, että pääset opiskelemaan mihin tahansa opinahjoon maailmassa, mutta lahjakkuusrakenteesi on (valitettavasti) nykyisen kaltainen.

Mitä lähdet opiskelemaan? Rahasta sinun ei tarvitse välittää, joten kiinnostavuus ratkaiskoot.

Vai jättäisitkö opiskelut sikseen, muuttaisit erämaahan ja hoivailisit muurahaiskekoja+

Kehittäisitkä kädentaitoja? Tulisiko sinusta viulunrakentaja tai kokki?

vai elelisitkö hissukseen , opettelisit soittamaan kukkopilliä ja katselisit pilviä?

Mummo
joka ei ainakaan opettelisi tupakanpolttoa

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (63)

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19810

Mä olen elänyt sen verran hyvää elämää jo näillä eväillä, etten muutaisi mitään. "Päivääkään en antaisi pois."

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Muuttaisin maalle, rakentaisin ekologisen talon omin käsin, raivaisin pellon, hankkisin eläimiä, rakentaisin biologisen vedenpuhdistamon ynnä muut sellaiset materiankierrot kuntoon. ja perustaisin perheen. =) Talossa tietenkin netti ja muita etätyön mahdollistavia asioita. Jos rahasta ei olisi puute, osallistuisin ilmaiseksi ekohankeprojekteihin suunnittelijana sekä rahoittaisin niitä, kirjoittaisin tutkimuksia ja osallistuisin kunnallispolitiikkaan.

Tai sitten toisaalta...: Rinkka selkään ja koluamaan maailmaa vielä kun siellä on koettavaa. Yöpyä aavikolla kaareutuvan tähtitaivaan alla, kokea viidakossa aamun herääminen ja yön laskeutuminen, olla keskellä sykkivää elämää. Sekä myöskin purjehtia tyynen meren poikki, ja sukeltaa valashain rinnalla..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

[quote="Mummo"] hoivailisit muurahaiskekoja+

... plus haltijan avulla muuttaisin kirkot yms. kaiken kansan tiedekeskuksiksi!

Jos mika tahansa olisi mahdollista rahan puolesta haluaisin muuttaa Nova-Scotiaan johonkin pieneen kaupunkiin ja elella muotoilijana/taiteilijana/kuvittajana ja nauttia kylmista, kuulaista illoista katsellen merelle taloni parvekkeelta. Lahjoittaisin tietysti rahaa erilaisiin hyvantekevaisyyskohteisiin, matkustelisin auttamassa ihmisia siella, missa siita olisi hyotya ja tekisin muuta vapaaehtoistyota. Ajelisin 1967 vuoden avomustangilla tai moottoripyoralla pitkin Kanadan kauniita maaseututeita ja olisin onnellinen.

Tai sitten olisin kiireinen businessnainen jossakin metropolissa muotoillen hittituotteita maailmanlaajuisille yrityksille. En osaa paattaa kummasta pitaisin enemman.

Työntäisin ton kivenmurikkani järveen, nappaisin töpselin irti tästä ihmiskunnan sairaskertomuksesta, kaappaisin muijan etupenkille ja kaasuttaisin maalle latomaan puita kiukaan pesään. Hetken mietittyäni EN rikkoisikaan autoa kirveellä - sitähän tarvitaan jatkossa saunakaljojen hakuun.
Kännykkä olisi kyllä kiva laittaa siihen hakkuupölkylle...

Lopun ikääni elelisin onnellisena linnunpönttöjä rakennellen. Muijasta en kyllä tiedä...

Siis enemmistö vetäytyisi elelemään harmoniassa luonnon keskelle, lystkäs vaalisi kulttuuria.

Miksi desi haluaisit olla kiireinen tuotekehittelijä? Mikä siinä houkuttaa?

Minusta tulisi luultavasti ns., ikuinen opiskelija, kaikkien poliitikkojen kauhu. Opiskelisin kaikkea hyödyöntä ja mielenkiintoista. Historiaa ja folkloristiikkaa, arkeologiaa ja kulttuuriantropolosiaa. ja kirjallisuustiedettä, totta kai. ranskaa hauaisin oppia, se on portti toisenlaiseen kulttuuriperimään.

Kenttäharjoitelujaksot Ranskassa tai pohjois-Italiassa olisivat aivan välttämättömiä.

Ennen saattoi valmistua ns. pikkumaisteriksi suorittamalla 7 approbaturarvosanaa, siihen voisin tähdätä.

Ehkäpä pappa suostuisi rouvakseen ottamaan ja tekemään minulle muutaman pontevan vauvan. Mutta Hulda pitäisi saada huolehtimaan elämän käytännöllisistä velvollisuuksista.

Mummo

Mummo
Opiskelisin kaikkea hyödyöntä ja mielenkiintoista. Historiaa ja folkloristiikkaa, arkeologiaa ja kulttuuriantropolosiaa. ja kirjallisuustiedettä, totta kai. ranskaa hauaisin oppia, se on portti toisenlaiseen kulttuuriperimään.

Ennen saattoi valmistua ns. pikkumaisteriksi suorittamalla 7 approbaturarvosanaa, siihen voisin tähdätä.

Mummo

Mistäs juupelista, sinä Mummo, olet saanut selville minun opiskeluhistoriani, joka on melkein prikulleen tuo!!
Kaikki ah niin hyödyllisen hyödytöntä!
No, täytyi sitten joskus haalia kasaan ihan työmarkkinoillekin käyvä "tutkinto".

Mutta mitäkö tekisin? Jaa-a, jotain toisin: enemmän uskaltaisin ja turhat päähänpinttymät unohtaisin, enkä niihin energiaani tuhlaisi. Sillä kyllä elämä kannattaa, sen minkä tarvitseekin.

Mummo, olen koulutukseltani teollinen muotoilija, joten tuotekehitys kiinnostaa jo senkin puolesta. Ymparillamme olevilla esineilla on myos suunnaton merkitys hyvinvointiimme ja turvallisuuteemme - pain seinia suunniteltu kodinkone tai muu taloustavara/huonekalu aiheuttaa turhautumista ja joskus jopa loukkaantumisvaaran... puhumattakaan kiroilua aiheuttavista VHS/DVD/CD -laitteista joiden kayttamiseen vaaditaan joskus raamatun kokoisen manuaalin lukeminen. Tuotesuunnittelu ja muotoilu vaikuttavat siis moneen asiaan, ja mika olisi sen mukavampaa kuin ihmisten jokapaivaisen elaman helpottaminen?

Oi kele,
sittenhän sinä elät minun unelmaelämääni!

Tuota vakavaraisuutta eivät haltijakummini muistaneet hankkia, joten elannon varmistaminen esti mieleisen tutkinnon hankkimisen hyödyllisen sijaan. Jos avioparista toinen vääntää tiedettä niin toisen täytyy tienata.

Mutta olen aina innokas, tuota onkohan termi hangaroud vai groopie vai fani noiden tiedeaiheiden ympärillä.

Ehkäpä nyt eläkkeellä kerkiän vaikka minne

kyllä se elämä kantaa, älä huoli
Onnea matkaan

toivottaa
mummo

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Elämä tulisi olemaan todella ihanaa ja kun vielä löytyisi opinahjo jossa saisi opiskella kaikkea, aina juuri sopivia annoksia kuin itse haluaa, olisipa se elämää.

Musiikkia tulisin varmaankin opiskelemaan kaikista eniten ja sitten haluaisin rakentaa sen viulun, kaunista olisi sen viulun sointi kauniimpi kuin taivaallisten harppujen ja pasuunain.

Pelkään vain että 20-vuotiaan elämä menisi kuitenkin sekaisin niin ylettömästä onnesta ja todennäköisesti lopullinen oppiarvo tulisi olemaan taivaanrannan maalari.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Minä olen sitä ikuisen opiskelijan elämää viettänyt ja tutkintoja jo jonkinlaisia pikkuisia, sekä näiden lisäksi pian 2kpl 160 amk-tutkintoakin jo kasassa. Vieläkään en tiedä mikä minusta isona tulisi, jos lukisin vielä jonkin tutkinnon, arkkitehtuuri kiinnostaisi. Opintolainasta en mainitsekaan, sen murehtiminen tulee joskus hamassa tulevaisuudessa aiheeksi. Olen opintojuoppo, kaikki kiinnostaisi. Kolmet opiskelut samanaikaisesti tosin olivat liikaa kerran, ja jouduin luopumaan yhdestä.
Opiskelu on harrastukseni, vaikka kalliiksi tulee; mutta toisaalta, joku lentää, toinen purjehtii... ja minä opiskelen.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46477

Vaikea kysymys. Varmaan ainakin aluksi muuttaisin jonnekin syrjäseudulle ja elelisin joutomiehenä luontoon tutustuen. En sitten tiedä kunka kauan jaksaisin tuota. Suurin ongelma olisi varmasti vaimon löytäminen. Syrjäseudulle halajavia naisia kun on vastaaviin miehiin verrattuna äärimmäisen vähän ja moni niistä on luonteeltaan niin hörhö, ettei kestäisi tiukan insinööriluonnontieteellistä asennettani. Jos löytäisin sopivan puolison, voisin viihtyä korvessa pitkäänkin. En usko, että varakkuudestakaan olisi tässä iloa, sillä rahan perässä kuolaavien naisten unelmat ovat yleensä täysin päinvastaiset.

Toinen vaihtoehto, jos korpi alkaisi rasittaa, voisi olla se, että asettuisin sopivan matkan päähän jostain pienestä yliopistopaikkakunnasta, parikymmentä kilometriä esimerkiksi Joensuusta sopivaan suuntaan on aika rauhallista seutua. Opiskelisin sitten huvikseni jotain. Vaikka hyönteistiedettä, teoreettista fysiikkaa, tähtitiedettä tai jotain vastaavaa "hyödytöntä". Jos ei elämä olisi rahasta kiinni, tuskin viitsisin tehdä varsinaista tuottavaa työtä, mutta esimerkiksi jonkinlainen osapäiväinen tutkimustyö olisi hyvä valinta. Sitä voisi tehdä leppoisalla mielellä, kun ei tarvitsisi miettiä rahoitusta. Jonkinlainen opiskelu tai työ toisi myös sosiaalisia kontakteja, jotka ovat epäilemättä mielenterveydelle hyväksi.

Käden taitoja kehittäisin harrastusmielessä. Se on selvää. Voisin hommata kunnon harrastepajan ja nysvätä erilaisia projekteja.

Offiksi menee mutta.

Miksi miehet haluavat mieluusti muuttaa korpeen, mutta eivät naiset?
Luojan kiitos eivät siis laumoittain, mutta esim. Neutronin tapaan ajattelevia on varmaan useita

Onko syynä perinteiset ukkoin ja akkain työt eli sähkö ja viemäri helpottavat kotihommissa puurtavia naisia vai onko kyseessä muutakin?

Miettii
Mummo

s&s&s
Kyllä nykyään maaseudulla asuminen - useinmiten - on kaukana ulkovessa/ ölylamppu/ kamiinalämmitys meiningeistä. Muuta extremeä ei juuri joudu kokemaan kuin lumenluonnin, sekin yleensä on vapaaehtoinen valintakysymys, jos haluaa vähän hikeä otsaan ja bodya kuntoon hyötykeinoin. Mitä järkeä käydä punttiksella, jos voi luoda lunta, maata tai hakata puita???

Ehkä maaseudulle muuttavat hakevat alkukantaisten olosuhteitten sijaan rauhaa ja vapautta sekä tuntumaa luontoon ja sen monimuotoisuuteen.

-------------------
Kaikki paitsi puutarhahoito on turhaa.

Sanoisin, että lähes kaikki muu paitsi puutarhanhoito on turhaa.

Maallahan, jos mökki on etäällä naapureista, puutarhanhoidon välissä voi saunoa ja kirmailla pihalla vaikka nakuna, jos on nakupelle. Ja jos on omaa rantaa, lapset ovat kesäisin aamusta iltaan märän värisiä. (Sinisiä ja vapisevia.)

Mutta on siellä paljon muutakin: Mökin remonttia ei koskaan saa valmiiksi, koska uutta korjattavaa löytyy sitä mukaa, kun edellisen saa valmiiksi, viemärikaivosysteemit pitää uusia, kun lykkäsivät lailla, (vai oliko se asetus) tielle pitää aika ajoin hankkia sepelit ja nuohooja nostaa katolle, vuotuiset polttopuut pilkkoa, sienet kerätä metsistä suden ulvonta korvissansa ja ne kuivattaa, tai keittää ja purkittaa purnukoihin talvea varten. Samoin täytyy toimia mustikoiden ja puolukoiden suhteen sekä moniaiden kasvimaan vihannesten ja juuresten ynnä yrttien suhteen, jotta talvi olisi maalla yltäkylläinen ja lähikauppias hiukka köyhempi.

Tämän lisäksi joutuu ottamaan vastaan metsästysseuran - joka on metsäpalstan harrastukseensa vuokrannut - tuomat makoisat hirvenlihakimpaleet ja kalastelemaan läheisellä järvellä monenmoisia kaloja, joiden perkaaminen on työlästä, vaikka välillä tyytyisikin pieniin ahveniin, joita sellaisenaan voi savustaa ja mutustella aurinkoisessa lempeässä kesäillassa, kun taivaanvuohi nauraa jossain harjun takana ja saunaoluet ovat jäähtymässä.

Talvisin tietenkin on helpompaa. Saattaa takkapuita sytytellessä juolahtaa mieleen, että mikäs tässä ollessa, kiire ei ensinkään, pyttejä ja purnukoita kellarinhyllyt piukeana ja laareissa juurekset; ottaisinko napanterin ja vilkaisisinko nettiä; että mitä niille tieteen ihmisille on mieleen juolahtanut. :)

Hurskapöllö, tulipa taas Huovishamsteri mieleen

Mutta olen nimenomaan miesten kuullut haaveilevan ns. korpeen, en juuri naisten. Sukupuolijakautuman syytä tässä mietiskelin

Mummo
muun pähkäilyn puutteessa

Voi voi. Eipä paljon lisättävää tuohon Hurskapöllön maalaamaan taideteokseen elämän ihanuudesta...

Ehtoisa emäntä aitanpolulle astelemaan ja takkatulen ääressä viereen käpertymään niin johan sitä alkaisi pohtia että paratiisissako olen?

Niin, päästäpä takaisin nuoruuden kevääseen, rautaa heilahti ylös aivan eri malliin kuin nykyisin.

Silloin oli vielä aivot kurtussa ja naama sileä, nykyään päinvastoin...

Mummo
Hurskapöllö, tulipa taas Huovishamsteri mieleen

Mutta olen nimenomaan miesten kuullut haaveilevan ns. korpeen, en juuri naisten. Sukupuolijakautuman syytä tässä mietiskelin

Mummo
muun pähkäilyn puutteessa

Lieneekö suomalaisen miehen selkärankaan (minullahan se on kuin rautakanki, liha siinä ympärillä on välillä valitettavan heikko) iskostunut tarve huolehtia eloonjäämisestä.

Liittyen vielä siihen matalan otsan ja kurttuisten kulmien alta kurkisteluun: Ei kai naapuri pakkaudu liian lähelle asustamaan...

Siis onko mies mielummin erakkona kuin nainen?

Myös omin käsin tekeminen korpioloissa voi antaa syvän tyydytyksen. Kaupunkielämässä tällaisia mahdollisuuksia on vähän

Nykyisin, kun autot ovat niin elektroniikkaa täynnä, ei viikonloppuisin näy lähiökerrostalon takapiholla niitä äijälaumoja, jotka hartaan hiljaisuuden vallitessa seuraavat kun joku taunustaan rimmailee. Naiselle tuo näyttäytyy varsin kummana riittinä, mutta tuntikausia miehet siinä viihtyvät ja hyrisevät tyyntä rauhaa, kun sisälle kerkeävät.

Naisväen kannanottoja silti kaipailen, Nova Scotiaan haaveili desi painelevansa. Siinä kai sitä luonnonläheisyyttä, mutta entäpä onkos muita

Mummo

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat