Benfotiamiini, diabeetikolle hyödyllinen B-vitamiini

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Japanilaisten tiedemiesten jo 1950-luvulla keksimä B1-vitamiinin (tiamiinin) rasvahakuinen muunnos, benfotiamiini, on nyt diabetestutkijoiden suuren mielenkiinnon kohteena maailmalla.

Euroopan diabetestutkijoiden yhdistys palkitsi 2003 amerikkalaisen diabetestutkimuksen professorin Michael A. Brownleen korkealla Claude Bernard-mitalilla hänen benfotiamiinitutkimuksistaan. Brownlee on selvittänyt niitä biokemiallisia mekanismeja, joilla diabeteksen lisätaudit syntyvät. Benfotiamiini näyttää estävän kolmea merkittävää patologista tapahtumaa ja vähentävän näin diabeetikon valtimoiden kovettumusta ja silmänpohja-, munuais- ja hermostomuutoksia. Diabeetikko tarvitsee B1-vitamina 50-600 kertaa enemmän kuin nykyinen virallinen saantisuositus (1,1 mg). Rasvahakuinen versio on monin verroin tehokkaampi ja turvallisempi kuin perinteinen vesiliukoinen B1. Yli 50-vuoden käyttökokemuksen mukaan (Japanissa) jopa 600 mg:n päiväannos näyttää olevan täysin turvallinen
Laitoin aiheesta suomenkielisen katsauksen tähän
http://tinyurl.com/29e38u
Kirjallisuutta linkkeineen alkuperäisiin artikkeleihin
http://tinyurl.com/yscbau

Sivut

Kommentit (88)

Vierailija

Wikissä tiamiinista:

"Tiamiinin tarve riippuu mm. ravinnon hiilihydraattien määrästä. Myös runsas alkoholin käyttö lisää tiamiinin tarvetta. Ravitsemusneuvottelukunnan suositus on 130 µg / 1 MJ.

Tiamiinia on kaikissa ruoka-aineissa lukuun ottamatta eräitä pitkälle jalostettuja elintarvikkeita. Erityisen runsaasti tiamiinia on täysjyväviljoissa, herneissä, sienissä, vähärasvaisessa sianlihassa ja sisäelimissä. Suomalaisten tärkeimmät tiamiinin lähteet ovat viljavalmisteet, liha ja kasvikset."

Japanissa ravinnosta puuttuu täysjyvävilja läjhes tyystin ja lihaakin syödään niukasti. Suomalaisilla ei lisätiamiinia tarvitse kuin alkoholisti.

Vierailija

Diabeetikkojen tiamiinin tarve on monikymmen- tai jopa 100-kertainen ei-diabeetikkoihin nähden. Syynä on yhtäältä piilevä tiamiininpuute, joka ei johdu siitä, että diabeetikkojen ruoassa olisi tiamiinia vähemmän kuin ei-diabeetikkojen, vaan siitä, että tauti aiheuttaa normaalia suurempaa tiamiinin kulumista ja eritystä munuaisten kautta virtsaan (samalla menee myös sinkkiä ja magnesiumia). Toisaalta monet diabeteksen patologiset biokemialliset häiriöt voidaan blokeerata benfotiamiinilla (50-600 mg/vrk). Siten voidaan ehkäistä komplikaatioita ja hidastaa niiden etenemistä.

Kuten Marit Granérin tuoreesta väitöskirjasta ilmenee, tekee kohonnut verensokeri tuhojaan valtimoissa jo kauan ennen kuin diabetes-diagnoosi edes asetetaan. Linkki väitöskirjaan tässä
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 07_01.html

Kehoitan diabeetikkoja ja heitä hoitavia terveydenhuollon ammattihenkilöitä perehtymään alan uusimpaan kirjallisuuteen, jota olen kerännyt tähän linkkiin. Sieltä pääsee alkuperäisiin artikkeleihin.
http://tinyurl.com/yscbau

Benfotiamiinin käyttö diabeteksen hoidossa on sitäkin tarpeellisempaa, kun taudin hoitoon käytetystä lääkkeestä, rosiglitatsonista on juuri julkaistu hälyttävä tutkimustieto: Lääke lisäsi sydänkuolemia 54 % ja ei-fataaleja sydänkohtauksia 43 %.
http://tinyurl.com/2ujy59

Vierailija

Tohtori Tolonen ei ole kommentoinut viestiketjussa http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... &start=195 olevaa viestiä. Mikähän mahtaa olla syynä?

rosewater
Tohtori Tolonen
Amerikkalaisten syöpätutkijoiden mukaan omega-3-rasvahapot edistävät immuunijärjestelmän toimintaa syöpää vastaan vaikuttamalla LDL-kolesterolin reseptoreihin
http://clincancerres.aacrjournals.org/c ... 10/24/8275
muun muassa rintasyövässä
http://cancerres.aacrjournals.org/cgi/c ... 65/10/4442

Kumpikaan linkkaamistasi tutkimuksista ei kerro mitään immuunijärjestelmän toiminnasta syöpäsoluja vastaan tai esitä, että omega-kolme -rasvahapot vaikuttaisivat LDL-reseptorin toimintaan. Kummassakin tutkimuksessa LDL-reseptoria käytettiin vain metodologisessa mielessä n-3 ja n-6 -rasvahappojen toimittamiseen solun sisälle. Ensimmäisen linkkaamasi tutkimuksen tarkoitus on itse asiassa vertailla eri toimitustapoja.

Tohtori Tolonen
Tutkijat valittelevat artikkelissa sitä, että vaika sydänlääkärit tietävät nämä kalaöljyn vaikutukset kolesterolireseptoreihin, syöpäläkärit eivät niitä vielä yleisesti tunne.

He eivät valittele mitään tällaista, vaan toteavat, että:

Edwards, JI et al. (2004)
In addition, our data draw attention to the usefulness of LDL as a reagent for monitoring polyunsaturated FA intake by clinical trial subjects. Whereas this is widely accepted by the cardiovascular research community, it has been mostly ignored by the cancer researchers.

Nähtävästi tietämyksesi molekyylibiologisista tutkimusasetelmista ja menetelmistä sekä niissä todettujen löydösten merkityksestä on varsin rajallinen, ainakaan se ei mahdollista sellaisten johtopäätösten tekoa, jota tässä keskustelussa harrastat. Ehdotan sinulle pitäytymistä epidemiologisten tutkimusten kommentoimisessa, josta tutkimustyypistä sinulla vaikuttaa olevan jonkinlainen käsitys (dosentilla luulisikin olevan?).

Ylipäätään tapasi linkata sinänsä vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita sitomatta niitä ollenkaan tutkimuskentän kokonaiskuvaan on harhaanjohtava tai tieteellisin kriteerein täysin kestämätön, pseudotiedettä lähentelevä.

Törmäsin nyt vasta tähän surkuhupaisaan ketjuun, jossa nimim. "Tohtori Tolonen" haluaa edistää jonkun (ilmeisesti itsensä) kaupallisia etuja.

Tällaisen harhaanjohtavan, kaupan edistäminen motiivinaan olevan vyörytyksen jatkuminen ei ole perusteltua, ja odotan, että moderointi puuttuu tällaiseen tai sitten ilmoittaa SanomaWSOY:n mahdolliset taloudelliset intressit tässä asiassa.

Tätä lukeville terveille henkilöille voin vain todeta, että teillä ei ole mitään järjellistä, tieteellisesti perusteltua syytä edistää maailman "Tohtori Tolosien" liiketoimintaa. Sinänsä toki minulle on henkilökohtaisesti aivan sama, mihin rahanne laitatte. Haitallisestahan valmisteesta ei missään nimessä ole kysymys.

Tätä lukeville sairaille henkilöille (lähinnä sepelvaltimotautiin liittyviä kammioperäisiä rytmihäiriöitä sairastavat) arvioisin hoitavan lääkärin (kardiologin) kanssa keskustelimisen olevan hyödyllisempää, kuin "tiedon" hakemisen tämän kaltaisilta, epävirallisilta foorumeilta.

Vierailija

Kuinka paljon tiamiinia sinun pitäisi myydä, että lopetat tämän floodailun? Voin tilata koko satsin kerralla ihan utilitaristisista syistä.

Vierailija

Sain juuri professori Paul J. Thornalleylta erinomaisen hienon artikkelin siitä, mikä merkitys AGE-tuotteilla on diabeteksen komplikaatioiden synnyssä ja kuinka niitä voitaisiin ehkäistä mm. tiamiinilla. Suosittelen kaikille diabeetikoille luettavaksi, etenkin jos oman elimistön biokemia yhtään kiinnostaa.
Ahmed N, Thornalley P. Advanced glycation endproducts: what is their relevance to diabetic complications? Diabetes Obes Metab. 2007 May;9(3):233-45.
http://tinyurl.com/2ygdao

Vierailija

taitaa olla väärä palsta tälläiselle...

se etten minä tiedä mitä linkkien takana seisoo...
ja mitä tarkoittaa mikäkin hieno termi...

mutta täällä on ihmisiä jotka tietävät jotain..
ja näyttävät tekevän markkinointi puheillesi hallaa...

ja se ettet vastaa "epämiellyttäviin" viesteihin
lisää vain epäilystä sinua kohtaan..

ketkäköhän ostaa
tolosen tuotteita ?

muista että ne mihin et vastaa
ei suinkaan unohdu...
vaan ne kaivetaan esiin...
joskus..

Vierailija

Tohtori Tolonen ei ole kommentoinut viestiketjussa http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... &start=195 olevaa viestiä. Mikähän mahtaa olla syynä?

rosewater
Tohtori Tolonen
Amerikkalaisten syöpätutkijoiden mukaan omega-3-rasvahapot edistävät immuunijärjestelmän toimintaa syöpää vastaan vaikuttamalla LDL-kolesterolin reseptoreihin
http://clincancerres.aacrjournals.org/c ... 10/24/8275
muun muassa rintasyövässä
http://cancerres.aacrjournals.org/cgi/c ... 65/10/4442

Kumpikaan linkkaamistasi tutkimuksista ei kerro mitään immuunijärjestelmän toiminnasta syöpäsoluja vastaan tai esitä, että omega-kolme -rasvahapot vaikuttaisivat LDL-reseptorin toimintaan. Kummassakin tutkimuksessa LDL-reseptoria käytettiin vain metodologisessa mielessä n-3 ja n-6 -rasvahappojen toimittamiseen solun sisälle. Ensimmäisen linkkaamasi tutkimuksen tarkoitus on itse asiassa vertailla eri toimitustapoja.

Tohtori Tolonen
Tutkijat valittelevat artikkelissa sitä, että vaika sydänlääkärit tietävät nämä kalaöljyn vaikutukset kolesterolireseptoreihin, syöpäläkärit eivät niitä vielä yleisesti tunne.

He eivät valittele mitään tällaista, vaan toteavat, että:

Edwards, JI et al. (2004)
In addition, our data draw attention to the usefulness of LDL as a reagent for monitoring polyunsaturated FA intake by clinical trial subjects. Whereas this is widely accepted by the cardiovascular research community, it has been mostly ignored by the cancer researchers.

Nähtävästi tietämyksesi molekyylibiologisista tutkimusasetelmista ja menetelmistä sekä niissä todettujen löydösten merkityksestä on varsin rajallinen, ainakaan se ei mahdollista sellaisten johtopäätösten tekoa, jota tässä keskustelussa harrastat. Ehdotan sinulle pitäytymistä epidemiologisten tutkimusten kommentoimisessa, josta tutkimustyypistä sinulla vaikuttaa olevan jonkinlainen käsitys (dosentilla luulisikin olevan?).

Ylipäätään tapasi linkata sinänsä vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita sitomatta niitä ollenkaan tutkimuskentän kokonaiskuvaan on harhaanjohtava tai tieteellisin kriteerein täysin kestämätön, pseudotiedettä lähentelevä.

Törmäsin nyt vasta tähän surkuhupaisaan ketjuun, jossa nimim. "Tohtori Tolonen" haluaa edistää jonkun (ilmeisesti itsensä) kaupallisia etuja.

Tällaisen harhaanjohtavan, kaupan edistäminen motiivinaan olevan vyörytyksen jatkuminen ei ole perusteltua, ja odotan, että moderointi puuttuu tällaiseen tai sitten ilmoittaa SanomaWSOY:n mahdolliset taloudelliset intressit tässä asiassa.

Tätä lukeville terveille henkilöille voin vain todeta, että teillä ei ole mitään järjellistä, tieteellisesti perusteltua syytä edistää maailman "Tohtori Tolosien" liiketoimintaa. Sinänsä toki minulle on henkilökohtaisesti aivan sama, mihin rahanne laitatte. Haitallisestahan valmisteesta ei missään nimessä ole kysymys.

Tätä lukeville sairaille henkilöille (lähinnä sepelvaltimotautiin liittyviä kammioperäisiä rytmihäiriöitä sairastavat) arvioisin hoitavan lääkärin (kardiologin) kanssa keskustelimisen olevan hyödyllisempää, kuin "tiedon" hakemisen tämän kaltaisilta, epävirallisilta foorumeilta.

Vierailija

Professoi Karlheinz Reiners (Universität Würzburg) suosittaa saksalaisessa lääkärilehdessä ÄrtzteZeitung online benfotiamiinia diabeetikoille ja alkoholisteille. Artikkelin mukaan benfotiamiini suojaa tehokkaasti hermoja riippumatta (ennen antoa) verestä mitatun B1-vitamiinin pitoisuudesta. Diabeetikoilla ja alkoholisteila on usein tiamiinin puutostila, sanotaan arkikkelissa. Benfotiamiini on suun kautta nautittuna yhtä tehokasta kuin tavallinen tiamiini pistoksina.

Saksassa benfotiamiina on tutkittu ja käydetty vuodesta 1992. Aika erikoista, etteivät suomalaiset lääkärit ja muut terveydenhuollon ammattihenkilöt tunne lainkaan tätä vitamiinia. Olisikohan puuteellinen kielitaito yhtenä syynä tähän tietämättömyyteen? Tosin onhan englanninkielisessäkin kirjallisuudessa benfotiamiinista jo paljon päteviä julkaisuja (hakusanaksi benfotiamine)

Benfotiamin schützt Nerven unabhängig vom Thiaminwert
Substanz fördert Regeneration von Nervenverbindungen

Benfotiamin ist Mittel der Wahl, um einen Mangel an Thiamin (Vitamin B1) auszugleichen, wie er bei Diabetikern und Alkoholkranken häufig vorkommt. Aber selbst wenn kein Thiamin-Mangel im Serum meßbar ist, fördert das neurotrope B-Vitamin in hohen Konzentrationen die Regeneration der Nerven und lindert die neuropathischen Beschwerden.

Neurotrope Vitamine wie Vitamin B1, B6 oder B12 entfalteten in hohen Konzentrationen eigenständige pharmakologische Wirkungen, die über die Beseitigung von Mangelerscheinungen hinausgehen, so Professor Karlheinz Reiners von der Universität Würzburg.

Wie in experimentellen Untersuchungen nachgewiesen wurde, fördern neurotrope B-Vitamine auch die Regenerationsfähigkeit der peripheren Nerven, wenn kein Vitaminmangel vorliegt. Dies gelte vor allem bei axonalen Läsionen; aber auch bei demyelinisierenden Neuropathien werde der gestörte axoplasmatische Transport stimuliert, sagte Reiners auf einem vom Unternehmen Wörwag Pharma unterstützten Symposium in Leipzig.

Mit oralem Benfotiamin (milgamma® mono 150) werden im lipophilen Nervengewebe ausreichend hohe und anhaltende Wirkspiegel sowie regenerative und analgetische Effekte erzielt.

Benfotiamin, die lipidlösliche Vorform von Vitamin B1, zeichnet sich durch günstige Resorptionseigenschaften aus: Nach oraler Einnahme werden ähnlich hohe Wirkspiegel wie nach parenteraler Verabreichung von wasserlöslichem Thiamin gemessen. Die Bioverfügbarkeit von Benfotiamin ist im Vergleich zu Thiamin fünf- bis sechsfach höher.

Die Arznei eigne sich daher gut zur Behandlung bei allen Vitamin-B1-assoziierten Nervenerkrankungen, etwa bei diabetischen Neuropathien des peripheren Nervensystems oder Ataxien aufgrund von toxischen Schädigungen im Zentralnervensystem, so Reiners.

Vitamin B1-Mangel könne zudem durch Zerstörung von Zellen im Mittelhirn zu einer Wernicke-Enzephalopathie führen, die häufig mit einer Korsakow-Psychose auftritt. Das Wernicke-Korsakow-Syndrom kommt häufig bei Patienten mit chronischem Alkoholabusus vor.
http://www.aerztezeitung.de/docs/2003/1 ... in/alkohol

Vierailija

Luulisi, että tuollainen floodaminen kääntyy tuotetta ja tuottajaa, tässä tapauksessa Tohtori Tolosta itseään vastaan. Ensinnäkin palstalaisten älyn aliarvioiminen omaa terveyttään koskevissa asioissa.
Mitä useammin törmään näihin Tolosen välittämiin ns. tutkimuksiin, nousee varmuus siitä, etten ikipäivänä osta yhtään hänen tuotettaan, vaikka niistä olisi jotain apuakin.
Säälittävää markkinointia, mutta ilmeisesti jossain puree, koska tätä tuntuu jatkuvan.

Sekin, ettei nimimerkki Tohtori Tolonen juurikaan vastaile esitettyihin kysymyksiin, vaan harrastaa yksinpuheluaan kuin paavi totuutta, murentaa sen vähäisenkin arvostuksen mitä hänen persoonaansa ja tuotteitaan kohtaan olen tuntenut.

Vierailija

Benfotiamiinista voi lukaista englanniksi lyhykäisen tiivistelmän tästä:
http://www.benfotiamine.net/Brownlee.htm
Siitä ilmenee, että tämän vitamiinin merkityksestä diabeteksen lisätautien ehkäisyssä ja jarruttamisessa kirjoitetaan maailman johtavissa tiedelehdissä (Nature Medicine) ja Yhdysvaltain diabetesliiton julkaisemissa ammattilehdissä.

Vierailija

En ole kovin aktiivisesti osallistunut keskusteluihin mutta nyt osallistun.

Tolonen, tuo sinun markkinointisi kääntyy todellakin sinua vastaan.
Ainakin tässä on sellainen henkilö, joka ei IKINÄ osta tuotteitasi juuri tuon floodaamisen takia.
Hermo menee törmätä kokoajan tuollaiseen soopaan, vaikka paikkansa pitäisikin. Piste.

Vierailija
Mieli%
Hermo menee törmätä kokoajan tuollaiseen soopaan, vaikka paikkansa pitäisikin. Piste.

Miksi menee hermot? Eikö hermot saa riittävästi hivenaineita? Syö suolaa, niin hermot voi hyvin.

Vierailija
K. K.
Luulisi, että tuollainen floodaminen kääntyy tuotetta ja tuottajaa, tässä tapauksessa Tohtori Tolosta itseään vastaan. Ensinnäkin palstalaisten älyn aliarvioiminen omaa terveyttään koskevissa asioissa.
Mitä useammin törmään näihin Tolosen välittämiin ns. tutkimuksiin, nousee varmuus siitä, etten ikipäivänä osta yhtään hänen tuotettaan, vaikka niistä olisi jotain apuakin.
Säälittävää markkinointia, mutta ilmeisesti jossain puree, koska tätä tuntuu jatkuvan.

Sekin, ettei nimimerkki Tohtori Tolonen juurikaan vastaile esitettyihin kysymyksiin, vaan harrastaa yksinpuheluaan kuin paavi totuutta, murentaa sen vähäisenkin arvostuksen mitä hänen persoonaansa ja tuotteitaan kohtaan olen tuntenut.

Jokin aika sitten lääkärien solubiologian oppikirjan tekijät totesivat kirjan esipuheessa, että lääkärien tiedot solubiologiasta ovat varsin puutteelliset. Tilanne on sama edelleen, koska noista ajoista tieteellinen tietämys solusta on huimaavasti kasvanut ja kasvaa päivä päivältä. Harvassa lienevät ne lääkärit, joilla on edes relevantti kokonaisnäkemys ammattikohteensa keskeisistä toimintaperiaatteista.

Ja lääkärin työssä ei ole suuria mahdollisuuksia kartuttaa tietoaan solun biofysiikasta ja -kemiasta vähän samaan tapaan kuin papeilla ei ole aikaa paneutua uskon ydinkohtiin työtaakan uuvuttamana.

Niinpä olisi hyvä, jos mahdollisimman moni tunnetuista kansantaudeistamme itse tai lähimmäisen kautta kärsivä tai niihin taipumusta omaava tutustuisi mahdollisuuksiin, joita heidän omalääkärinsä ei yleensä tunne. Eettisesti oikea ratkaisu olisi näin ollen hyväksyä tiedonannot ja jopa positiivisesti kannustaa lääkärikuntaa ottamaan itsekin asioista selvää.

Lääkäreillä on todella valtaisa potentiaali auttaa sairaita ja loukkaantuneita. Miksi tässä pienessä asiassa ollaan niin vastahakoisia. Voisinko esimerkiksi mennä "Mummon" vastaanotolle sairauttani hoidattamaan saamatta vastaani moitteita lisäravinteiden käyttöni tähden?

Voisit pohtia, mihin etiikkaan perustuen esimerkiksi "HHu" ei käytä energiaansa yli kaksituhatta vuodessa tappavan ja kymmeniä tuhansia vahingoittavan alkoholin vastustamiseen? Sen sijaan että propagoi esim. karnosiinin kokeilemista vastaan.

Totta on, että ihmiset jakautuvat lisäravinteisiin kielteisesti ja myönteisesti suhtautuviin. Ja totta on myös, että jokaisella on yksilöllinen DNA ja sen aktiivinen ympäristö; toiset eivät kerta kaikkiaan tarvitse lisäravinteita, mutta eikö myös meillä tarvitsijoilla ole oikeus optimaalisiin ratkaisuihin?

Vierailija
P.S.V.
Jokin aika sitten lääkärien solubiologian oppikirjan tekijät totesivat kirjan esipuheessa, että lääkärien tiedot solubiologiasta ovat varsin puutteelliset. Tilanne on sama edelleen, koska noista ajoista tieteellinen tietämys solusta on huimaavasti kasvanut ja kasvaa päivä päivältä. Harvassa lienevät ne lääkärit, joilla on edes relevantti kokonaisnäkemys ammattikohteensa keskeisistä toimintaperiaatteista.



En voi välttyä ajatukselta etteikö Tohtori Tolonen olisi koulukirjaesimerkki juuri tästä. Kts. vaikkapa ketju, jossa rosewater perkaa kyseisen herran väitteet perusteellisesti.

Voisit pohtia, mihin etiikkaan perustuen esimerkiksi "HHu" ei käytä energiaansa yli kaksituhatta vuodessa tappavan ja kymmeniä tuhansia vahingoittavan alkoholin vastustamiseen? Sen sijaan että propagoi esim. karnosiinin kokeilemista vastaan.

Nähdäkseni HHu ei ole vastustanut karnosiinin kokeilemista, ainoastaan Tolosen häikälemätöntä mainostamista ja virheellisiä väitteitä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat