Seuraa 
Viestejä45973

Olen usein opiskelijana käynyt -tai no, sanotaan että pääasiasiallisesti käynyt! Helsingissä asuessani LIDLin, ja Vantaalla asuessani läheisen Cassan ruokakaupassa. Sieltä saa aivan täyden ruokaympyrän terveellistä ruokaa, kasviksia, lihaa, kalaa, viljatuotteita -ja aivan kotimaisia raaka-aineita.
Ruokakorin hinta on vain jopa 55% halvempi kuin Citymarketissa ym. vastaavissa suurmyymälöissä. Ja kanta-asiakaskortit ovat kusetusta, saatu hyöty on pieni ja kauppa voittaa mainosarvolla- plussa on kuluttajan kannalta mitätön. Plussaa ostoksistasi -hevonpeet. Vrt. sama määrä ruokaa LIDListä noin 28,50€, Cittarista se maksaa noin 50, 20€- mukana hedelmiä, vihanneksia, jauhelihaa, kivennäisjuomia, pakastekalaa, taouspapereita, pesuaineita ym.
Miksi ihmisiä velvoitetaan käymään noissa kalliissa ketjuissa ja jopa ylpeillään niissä käymisellä? Omaa tyhmyyttähän se on, jos tuhlaa enempi. Sitä ihmettelen, miten Cassa, LIDL ym. saavat ruoista katteensa, kun se on isoissa ketjuissa niin paljon suurempi? Vai onkohan enemmän mainostavilla vain enemmän ilmaa hinnoissaan? Minulle ratkaisee sekä hinta että laatu, mutta jos jokin on jossain halvempaa ja se syödään, tai käytetään muuten suht pian, ostan sen toki sieltä.

Mikä on noiden ketjujen ero kansantalouden kannalta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Mikäs tän vuodatuksen pointti oikein on?

taiteilijatyyppi
Miksi ihmisiä velvoitetaan käymään noissa kalliissa ketjuissa ja jopa ylpeillään niissä käymisellä?
Kuka velvoittaa ja kuka ylpeilee? Taitaa olla ihan omaa keksintöäsi.

Minun lähelläni ei ole mitään halpamyymälöitä. Jos olisi voisin ehkä ostaa sellaisestakin elintarvikkeita. Kansantaloudellisesti Lidlinkin vaikutus on se, että suomalaisiakin elintarvikeita kaupatessa, menee osa rahasta ulkomaille.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
ilesoft
Kansantaloudellisesti Lidlinkin vaikutus on se, että suomalaisiakin elintarvikeita kaupatessa, menee osa rahasta ulkomaille.

Ei taida Lidl tapauksesa noin käydä vielä vuosiin - sen verran ovat investoineet ja vaikka myyvät edullisesti, en kertaakaan ole Lidl:ssä joutunut pitkään jonottamaan - niillä muutamilla kassoilla. Sen sijaan Prismassa, vaikka on yli 20 kassaa, ovat jonot useasti toistakymmen metrsisiä.

Myynnistähän menee arvonlisävero suoraan valtiolle ja työntekijätkin näyttävät olevan suomalaisia. Mahdollisesta liikevoitosta voidaan vasta tilittää tuloja muuallekin. Lisäksi Lidl on kommandiittiyhtiö, joten omistajat ovat lisäksi suoraan vastuussa firman taloudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse ei-opiskelijana kävin Lidlissä sen tultua useinkin, jopa pari kertaa viikossa. Uutuudenviehätyksen kadottua voin sanoa samaa kuin muutamat muutkin tuttuni: Lidlissä pitää olla tarkkana. Siellä on muutamia hyviä ja halpoja tuotteita, pääasiassa pakastehyllyssä, sekä myös juustot. Iso osa tuotteista, nähtävästi ketjun omaan myyntiin Saksasta hankkimat elintarvikkeet ovat todella ala-arvoisia, sekä maultaan että laadultaan.

Saksalaiset makkarat ovat raivosuolaisia jopa suomalaiseen makuun. Jauhelihatuotteet (hampurilaiset, lasagne, pihvit) ovat rustoisia ja rasvaisia. Jopa lapset kammoavat niitä. Virvoitusjuomat ovat joko laimeita tai yliesanssisia. Oluet ovat kitkeriä.

Tarjouslaarien tuotteet ovat juuri sitä mitä hinta/laatusuhde antaa ymmärtää. Olen joutunut jokaisen ostamastani (kolme, tyhmä oppii hitaasti) elektroniikkatuoteista palauttamaan joko toimimattomuuden tai vajaan toimivuuden takia.

Toisaalta juustotiskissä on halpoja ja jopa hyviä tuotteita. Vihannekset ovat myös usein ostokelpoisia, laatu vaihtelee luokattomasta jopa oikein hyvään. Jäätelöt, ne kermaiset ovat oikein hyviä. Pizzat ovat keskimääräistä pakastepizzaa parempia.. Leivät ja leivonnaiset ovat pääsääntöisesti huonoja.

Parasta ovat kestosäilykkeet sekä kuivatuoteet. Nähtävästi niistä on helppo tehdä halvalla hyvää. Tonnikala, pastat, jauhot, snacksit, niissä hinta/laatu on ok. Sama pätee karamellihyllyyn, maustehyllyyn sekä muihin kuivatarvikkeisiin.

Eläintenruokia en ostaisi Lidlistä. Samaten on kemikaalien laita. Niiden laatua on ehkä kaikkein hankala valvoa.

Summa summarum. Itse käytän Lidliä nykyään lähinnä jos tarvitsen pizzaan tarvikkeita, tai lastenkutsuihin syötävää.

Kotimaiset halpamyymälät myyvät selvästi parempia tuotteita. Suosin ennemmin niitä.

Volitans
ilesoft
Kansantaloudellisesti Lidlinkin vaikutus on se, että suomalaisiakin elintarvikeita kaupatessa, menee osa rahasta ulkomaille.
Ei taida Lidl tapauksesa noin käydä vielä vuosiin - sen verran ovat investoineet
Investoinnit on tehty, mutta kaikki mikä viivan alle jää, lähtee Saksaan. On toki totta että kokonaisuudessaan ollaan plussalla suomalaisesta näkökulmasta, mutta liikeyrityksenä Lidl varmasti pyrkii siihen että jossain ajassa investoinnit katetaan voitolla ja senjälkeen saksalaiset on plussalla.

Mielestäni pitäisi suosia suomalaista, mutta se on hemmetin vaikeaa, kun joka välissä on niin monta porrasta ja niiden omistussuhteista ota kukaan selvää.

Mutta mitäs olet mieltä, miten käy tulevaisuudessa kun teollisuutta ajetaan alas? Onko niin että pian suomalaiset tuottavat toisilleen palveluita, joiden hyödykkeet tuodaan ulkomailta. Valtio köyhtyy. Sitten joskus maailma kallistuu takaisin, kun Aasiassa on liian kallista työvoimaa ja Suomeenkin saadaan taas lähdeteollisuutta.

Lidl on laskenut Suomessa enempi ruuan hintaa kuin mikään toinen muutos viimeisen vuosikymmenen aikana.

Kyll mää lidlin makkaroista ja lihapullista tykkään. Paljon lihaisampia kuin suomalaiset.
Myös hienompi tumma suklaa on pirun hyvää hinta-laatusuhteeltaan.

Pizzat ovat ihan hirveitä ja vihannekset mätiä.

Kävimme kerran Lidlissä ja ostimme vaaleata leipää. puolta edullisemmin kuin muualta. Mutta se ei kelvannut makunsa vuoksi kenellekkään. normaali vaalea leipä homehtuu ja kuivuu parissa päivässä. Huvin vuoksi seurasin leivän "kehitystä", mutta annoin periksi kun viikon jälkeen leipä oli kuin vastaleivottu. Ostavat edullisesti n.k. vikasatsauksia jotka ovat "rajamailla" ja myyvät edullisemmin.

Myöskin esimerkiksi WC-paperit, talouspaperit, siivous/desinfiointi-aineet ja välineet ovat todella halpoja verrattuna kotimaisiin tavarataloihin/kauppoihin. Niitä suosin.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Lapin Mies
Lidl on laskenut Suomessa enempi ruuan hintaa kuin mikään toinen muutos viimeisen vuosikymmenen aikana.

Tuo on muuten hyvä pointti. Muistaako kukaan 2000-luvun alussa sitä hirveää älämölöä, jota syntyi, kun Lidl myi mm. olutta hyvinkin halvalla. Siinä oltiin jopa haastamassa firmaa oikeuteen, kun myy tavaraa liian pienellä katteella.

Muidenkin kauppojen oli pakko reagoida tilanteeseen. Ja ruoan keskimääräinen hinta kääntyi kuin kääntyikin laskuun. Nykyään eri kauppojen tarjoustuotteet ovat hyvinkin samalla hintatasolla, normaalivalikoima on edelleen halpakauppaketjuissa edullisempi.

Pride
Seuraa 
Viestejä604

Asun Malmilla, jossa vierestäni löytyy Prisma, Citymarket, Lidl sekä lukuisia pienempiä ruokakauppoja mm. Alepa.

Olen käynyt vuosia Prismassa (lähin) enkä voi sanoa Citymarketin olevan yhtään halvempi/kalliimpi. Yksittäisten tuotteiden välillä hinta voi vaihdella hyvin radikaalisti (esim. 0.49e lehtisalaatti vs 1.19e lehtisalaatti), mutta sisäänheittotarjouksiahan nuo ovat.

Lidlistä saa rahalla paskaa. Eikä sitä kyllä edes saa juuri enempää. Eilen ostin kotimaisia tomaatteja Prismasta kilohinnalla 2,19e, Lidl mainosti TVssä hintaan 1.89e (sisäänheitto). Prismasta laktoositon maito 1.55e, Lidlistä 1,49e. Eipä tuon takia jaksa siellä käydä, kun muuten tuotteiden laatu on mitä on.

Erittäin hyväksi todettuja Lidl-tuotteita ovat

Suolakurkkusiivut
Appelsiinimehu (0.75l lasipulloissa, 9% hedelmälihaa) aka Opiskelija-Tropicana
Jäätelöt 1,59e (1l pakkaukset, suklaa, mansikka, cappucino) aka Opiskelija-Mövenpick/Carte Dór

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat