Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onko ainetta joka vähentää hikoilua? Päänahan hikoilu on ongelma esiintymistilanteissa. Beetasaplaaja ei tunnu siihen vaikuttavan. Tuntuu, että sen käyttäminen saattaa jopa lisätä hikoilua.

Minulla on aina tullut herkästi hiki. Tämän saa kokea kävelylenkillä, kuumana kesäpäivänä ja nyt myös joissakin esiintymistilanteissakin. Kadehdin ihmisiä, joilla ei tule kunnolla hiki edes lenkillä.

Sivut

Kommentit (31)

Telkkarissa mainostetaan jotain uutta head & shoulders shampoota, joka jättää päänahkaan raikkaan tunteen. Ehkä joku semmonen voisi auttaa?

Hikoilun tarkoitushan tietääkseni on lämmön haihdutus. Jos noita tehokkaita antiperspirantteja käyttää liikaa, kuoleeko lämpöhalvaukseeen?

Varjossa makoilu ponnistelematta vähentää hikoilua - vielä jos on Jehovamimmi viuhkan kanssa vilkuttamassa jumalalle siinä vierellä niin eikun paranee. Huurteista unohtamatta.

Saattaisi ihan aluksi kannattaa kokeilla kansanomaista lääkitystä, vaikkapa rohdoskaupoissa myytävän salviapensaan lehtiä.
Salviaa on käytetty vahvistavana ja ruoansulatusta helpottavana lääkkeenä, antiseptisenä, adstringoivana ja spasmeja lievittävänä aineosana. Myös hikoilun ja maidon erityksen vähentäminen kuuluu sen ominaisuuksiin, joita on hyödynnetty. Kiinassa salviaa käytetään hyvinkin paljon mainittuihin oireisiin tänäkin päivänä.

joo vois kokeilla sellasta et jos laittaa koko kroppaan sitä apteekista saatua kamaa mut jättää pikku pisteen otsaan vaikka tyhjäks ja menee sitte saunaan niin mitä tapahtuu

Hikoilu johtuu kuumuudesta, jolloin iho siirtää kuumuutta pois elimistöstä. Paras tapa vähentää hikoilua on pienentää ruumiin lämpöä pukeutumalla vähään vaatetukseen ja vähentää energiankulutusta, joka onnistuu laihduttamalla.

Pantteri kirjoitti: "Hikoilu johtuu kuumuudesta."

Eikös se ole päinvastoin. Kuumuus johtuu hikoilusta: mitä enemmän hikoilet, sitä kuumempaa on!

Tarkkailija
Pantteri kirjoitti: "Hikoilu johtuu kuumuudesta."

Eikös se ole päinvastoin. Kuumuus johtuu hikoilusta: mitä enemmän hikoilet, sitä kuumempaa on!

mutta entä kylmä hiki!?

Yleisellä fyysisellä kunnolla on omien kokemusteni mukaan vaikutusta lämmön haihtumiseen ja sitä kautta myös hikoiluun.

Laihalla ihmisellä on suurempi haihduttava ihon pinta-ala kuin lihavalla. Laiha on siis parempi haihduttamaan lämpöä kehostaan kuin lihavampi ihminen. Tämä on tullut joskus vastaan lukiessani juoksuaiheista kirjallisuutta. Dokumentaatiota asiasta kyllä löytyy, jos haluat.

Siis laihduttamalla (jos mahdollista) voit vähentää hikoiluasi. (Oma arvioni voisi olla 10-20%)

PieniKarhu

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat