Seuraa 
Viestejä45973

Olen ennenkin ottanut näitä esille, koska minua oikeasti harmittaa, että henkilöt, joilla ei ole sana hallussaan kirjoittavat ammatikseen lehtiin ja verkkojulkaisuihin mitä sattuu.

Monet hauskat naurut olen kuiten todellisten sammakoiden keskuudessa nauranut.

Tässä tämän päivän paras:

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=108727

Otsikko: "YK kehottaa Suomea vähentämään romanien syrjintää"

Juu, vähän saa syrjiä, mutta ei ihan näin paljon, vähentäkää nyt edes vähän. Heheeee, olikohan tarkoitus nyt kuitenkaan tuo.

Lisää sammakoita ketjuun.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Juu, etkö nä tiiä että se on tuollaki suuressa Euroopassa ihan yleinen standardi kuin paljo kullaki valtiolla pitää syrjiä romaneja . Tai sitte tuo ei tarkottanu sitä..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aristoteleen kantapää -niminen blogi on ollut päivieni ratto ja iltojeni ilo.

Siellä julistetaan viikottain fraasirikos ja rievotaan äidinkieltä kurkunkantta myöten. Saapi sieltä kuunnella myös aiheeseen liittyvän radio-ohjelman, jonka arvelisin miellyttävä ainakin Phonyä. Toimittajana on Pasi Heikura, joka taitaa olla alivaltiosihteeristä sukua. Myös nykyinen kaukorakkauteni Jukka kemppinen osittaistoimittaa ohessa.

Mummo
Aristoteleen kantapää -niminen blogi on ollut päivieni ratto ja iltojeni ilo.

Siellä julistetaan viikottain fraasirikos ja rievotaan äidinkieltä kurkunkantta myöten. Saapi sieltä kuunnella myös aiheeseen liittyvän radio-ohjelman, jonka arvelisin miellyttävä ainakin Phonyä. Toimittajana on Pasi Heikura, joka taitaa olla alivaltiosihteeristä sukua. Myös nykyinen kaukorakkauteni Jukka kemppinen osittaistoimittaa ohessa.

Ai, Mummo, et tiedäkään kuinka oikeaan osuit, Akilleuksen arkaan paikkaan. Heikuran ohjelma on yksi lemppareistani. Heikutarallaa, viime viikolla nauroin itseni tärviölle, kun viikon fraasirikos oli iloinen -sanan varastusyritys Hesarin Plus -liitteessä.

Iloinen viikonloppu Helsingissä - homot valtasivat kaupungin. Juu, ehkä englannin sana gay tarkoittaa homoa (on tarkoittanut sitä 1930 -luvulta lähtien), mutta suomen iloinen olkoon edelleen iloinen meille kaikille. Älkööt homot sitä omiko.

Ei sillä, että minulla olisi jotain homoja vastaan. Olen nähnyt niin monta onnetonta "gayta" ja iloista, suruista kärsivää ihmistä; monimielistä, eikö olekin.

Hei, Mummo sai minut filosovoimaan näinkin arkisessa aiheessa! Ai, että sitä mummopoweria!

Aslak
Jaa-a että
nauroin itseni tärviölleMissäpäin suomea se >Tärviö < sitte sijattee.

Näppiksessä on ISOJA ja pieniä kirjaimia. Minä en niissä tälläkään kertaa kompastunut!

Kerron sinulle myöhemmin, jahka ehdin.

[Missä muuten sijaitsee se Lappi, jonka ilmoitat kotipaikaksesi käyttäjätiedoissasi, jossain Heinolan kieppeillä?]

Heh, sama riemu oli Mummolassa euroviisuläppää analysoitaessa. En tunnetusti viero homoja, kuten eivät mukulainkaan, mutta se hypetys oli hävettävää..

Mukula kavereineen teki Euroteon. Koska Stadi oli täysin asuinkelvoton viisuhörhöilyn takia, pistivät nuorukaiset tuumaushatun päähän ja päättivät heretä pakolaisiksi. Keräsivät viimeiset opintorahansa, kirjoittivat suomalaisten juna-asemien nimiä lapuille ja arpoivat paikkakunnan, jonne sitten lähtivät ns. superviikonloppua pakoon.

Yleishumaaneista syistä en julkista paikkakuntaa, mutta yljät olivat ylen tyytyväisiä oloonsa ja suunnittelevat toistekin pakenevansa kansallisia hysteriakohtauksia.

Saattaa olla, että Pappa ja minä seuraamme esimerkkiä.

Toisaalta, mikäli se oli oikea käännös suoraan YK:n päätöksestä ...

Niin kumpaa pitäisi nauraa enempi, YK:ta vai Suomalaista otsikkoa.

Lapin Mies
Toisaalta, mikäli se oli oikea käännös suoraan YK:n päätöksestä ...

Niin kumpaa pitäisi nauraa enempi, YK:ta vai Suomalaista otsikkoa.

Ei se ole mikään syy käyttää huonoa kieltä. Ikävä kyllä toimittajiksi pääsee myös ilman alan koulutusta ja kielioppi- ja oikeakielisyysopetusta. Kaiken maailman turhat julkkikset kirjoittavat kuka minnekin, ja seurauksena saamme lukea huonoja otsikoita, surkeaa leipätekstiä ja yleensä vielä kammottavampia kuvaselostuksia.

Lähdin metsästämään tuon jutun juurta ja löysin:

http://formin.finland.fi/public/default ... ture=fi-FI

Sivulla on juttu, joka on otsikoitu:

"Suomelle risuja ja ruusuja YK:n raportissa"

Ja ainoa maininta romaneista on:

... romanilasten koulutus, ... ja tiettyihin väestöryhmiin kohdistuva syrjintä.

Ja tuossakin kohdassa tuo tietyt väestöryhmät -sanonta on kyllä samassa virkkeessä, mutta ei välttämättä tarkoita samaa. Se voi pitää sisällään vaikkapa kaikki maahanmuuttajat tjsp.

Alkuperäistä YK:n raporttia en löytänyt, mahtaako olla vielä edes olemassa nettiversiota.

Juttu olisi voitu otsikoida monella eri tavalla, jopa positiivisesti. Ilmeisesti tuo romani -teema oli kuitenkin ainoa raflaava tapa, jonka toimittaja sattui keksimään. Ei hyvä.

Jyrki Lehtola on tainnut vanhemmiten pehmentyä, mutta liippaa kuitenkin tätä aihetta, niin lähelta, että linkitän (ja kopioin) tänne.

author="<a href="http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/200705246149375_ko.shtml"><b>Iltalehti - J. Lehtola</b></a>" kirjoitti:

Neliöjuuri - kasvin tärkein osa
25.5.2007 0:39

Ensin ylioppilastutkintolautakunnan puheenjohtaja Juhani Loki ja Helsingin yliopiston rehtori Ilkka Niiniluoto ilmoittivat, että suomalaisten yleissivistys on puutteellista.

Sitten Sanoman toimittajakouluun pyrkijöillä menivät pääsykokeessa Sanoman ja sanoman lisäksi sekaisin rousku ja rausku. Sekaannusten seurauksena ministeri Aatos Erkko avasi toimittajakoulun toteamalla, että suomalaisten yleissivistys on heikentynyt.

Noin arvovaltaisista lausunnoista syntyi välittömästi keskustelu, jossa kansalaiset ovat tivanneet toisiltaan Mikael Agricolan hengessä:

Siis mitä mielt sä oot Nightwishin uudesta laulajasta?

Suomen lain mukaan sanan yleissivistys yhteydessä on aina mainittava, kuinka ennen sekin asia oli paremmin.

Kyseessä on retorinen keino, jonka avulla seniorikansalaiset korostavat omaa yleissivistystään. Ne eivät välttämättä muista mistään enää mitään ja popsivat viagran sijasta spammia potenssiongelmiinsa, mutta kun ne saavat jankuttaa, kuinka ennen oli paremmin, oma olo tuntuu lohduttavan yleissivistyneeltä.

Ja varmasti kaikki olikin ennen paremmin. Silloin tarvitsi tietää niin vähän asioita. Siksi jokainen tiesi, miltä maistui rouskuilla täytetty rausku, televisiossa oli kaksi kanavaa, jotka molemmat olivat kommunistien hallussa, ja Juhani Ahon Rautatie-romaanilla oli jotain tekemistä sen kanssa, että silloisten eläkeläisten virikeympäristö koostui rautatien katselusta, ei muuttamisesta Espanjaan Osku Pajamäen rahoja tuhlaamaan.

Tieto ja sen aiheuttama hämmennys on noista seesteisistä ajoista moninkertaistunut.

Nykymaailmassa ei pitkälle pääse sillä, että erottaa rouskun rauskusta. Pitäisi osata myös erottaa manga mangosta, muistettava kolmen kalleimman yhdysvaltalaisen vieroitusklinikan nimet ja pidettävä mielessä, kumpi on hallita-verbin tämänhetkinen muoto, "rulaa" vai "rulettaa".

Kaikkea tietoa ei voi pitää päässään. Siksi joutuu valikoimaan, mitä heittää pois, ja siinä voi hyvinkin lentää muutama rousku tarpeettomana lattialle. Nuoret toimittajat eivät ehkä omaa tietoa karvaisista sienilajikkeista, mutta ne tietävät muita merkityksellisiä asioita kuten sen, mistä saa mihinkin aikaan halpaa olutta ja miten mankua itselleen ilmaislippuja ja -tuotteita.

Pääasia on, että suomalainen sivistysprojekti elää. Yleissivistyksen kaipuu ei ole kadonnut mihinkään. Se on vain joutunut muuttamaan informaatiotulvan alla muotoaan. Yleissivistys on muuttunut erityissivistykseksi. Nykyään jokainen meistä haluaa tietää kaiken asioista, joista kukaan muu ei halua tietää mitään.

Tämä yksilöllinen, eriytynyt sivistys on se moderni tila, jota kyläkauppias Vesa Keskinen on kuvannut seuraavasti: "Tälläkin hetkellä minulla on käynnissä projekti jossa luen vuosien 1983-86 Aku Ankan vuosikertoja."

PS. Keksin juuri uuden termin kieleemme. Copy-Paste; Leikkaa-Liitä/Liimaa olkoon tästälähin Karpeloimista, kaikki saavat päissään miettiä miten ajatukseni kulkee. Kun keksitte, älkää karpeloiko sitä tänne- paitsi Sofia Tunturi saapi senkin tehdä.

Lupasin Aslakille, että palaan tähän aiheeseen.

Aslak
Jaa-a että
nauroin itseni tärviölleMissäpäin suomea se >Tärviö < sitte sijattee.

Phonynomisten tutkimusten mukaan Tärviö on Närpiön lähistöpaikkaseutu. Tärpes ruotsiksi. Kun nauraa itsensä tärviölle, säästää huomattavasti junalippujen hinnoissa. Täältä junalla Tärpesiin maksaa ihan tuhottomasti.

Tärviötä ei saa missään nimessä sotkea Räyrinkiin, joka onpi kylä Sitran yliasiamiespääsoittajan EA:n kotipaikkaseudulla Kannuksessa, ja jota Suomen ... hmmm... kuonanpoistoaukoksikin on mainittu.

Samalla tavalla pitää olla tarkkana kahden suurehkon kaupungin kanssa. Turussa asuva kansa on Tärpes Simplex kun taas Tampereleiset tuntevat nimityksn Tärpes Duplex (Duplex ei viittaa yksinkertaisuuteen). Hervantalaisten puolesta tulee kyllä Surku. Sivistys nääs saapui Suomeen Turun kautta, eikä ole sinne koskaan palannut.

Tästä asiasta ei länsirannikon pikkukaupunkilaisten tule saada minkäänlaista tRaumaa, asiat nyt vaan sattuvat olemaan näin. Paremmat vie ja porilaset vikisee, sillä onhan heissä Iropin paha henki!

Phony
Sivistys nääs saapui Suomeen Turun kautta, eikä ole sinne koskaan palannut.

TÖRKEÄÄ!! kts. avatarini

salai
Seuraa 
Viestejä9178

Nasa testaa sukellusrobottia kilometrin syvyisessä vajoamassa

STT–PÄIVI SINISALO-PP, 25.5.2007

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa valmistautuu tutkimaan Jupiterin Europa-kuuta. Harjoittelupaikkana on El Zacato ja sen syvä vajoama Meksikossa.
Puolitoista tonnia painava vedenalainen robotti ottaa näytteitä veden täyttämästä vajoamasta, joka on noin sata metriä leveä ja lähes kilometrin syvyinen. Sinne voisi upottaa vaikka Eiffel-tornin.


Tosiasiassa tuo "sinkhole" on nimeltään El Zacaton ja muualta lukemieni tietojen mukaan syvyys on tuhannen jalan paikkeilla.
Lähteitä: NASA mission explores world's deepest sinkhole, Wikipedia: Zacatón, NewScientist: Robotic submarine reaches new depths ja Zacaton. A History

On aikaisemminkin tuntunut, että kyseisellä toimittajalla on tapana vähät välittää antamiensa lukuarvojen oikeellisuudesta.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Kerrassaan huippu!

Otsikko ylen nettisivuilla:

"Sivareiden väkivaltakoulutus onnistui yli odotusten
[size=75:tp2u73o2]Julkaistu 19.07.2007, klo 13.12 (päivitetty 19.07.2007, klo 13.48 )[/size:tp2u73o2]"

Piti oikein hieraista silmiä, ennen kuin asia meni perille. Kun sivareille annetaan väkuvaltakoulutusta, niin niistä tulee kunnon armeijakelpoisia MIEHIÄ! Näinhän se on.

Itse juttu sitten vesitti koko hienon oivalluksen:

Lapinjärven siviilipalveluskeskuksen tämänvuotinen väkivaltaongelmien torjuntakoulutus on onnistunut yli odotusten. Erikoiskoulutuksen saaneista siviilipalvelusmiehistä suurin osa on saanut palveluspaikan varhaisnuorison parista.

Väkivaltaongelmien konkreettinen torjunta eli Vokt-koulutuksen tarkoituksena on kouluttaa siviilipalvelusmiehiä peruskouluihin ehkäisemään väkivaltaa, koulukiusaamista ja rasismia. Mallia koulutusohjelmaan on haettu Norjasta."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat