Seuraa 
Viestejä45973

Ketkä ovat lukeet Evoluutio, kriittinen analyysi kirjan?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (311)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Unohdin vaihtoehdon "en ole lukenut mutta ajattelin lukea." Tämä ei sinänsä haittaa, sillä kehitysoppiin uskovat eivät lue tälläisiä kirjoja. Jos haluat lukea teoksen kerro siitä ja kerro miten suhtaudut teokseen ennen lukemista. Osoita, että olen väärässä siinä, että kehitysoppiin uskovat eivät lue kriittistä materiaalia.

Eiköhän meistä suurin osa ole pentuna pakotettu sitä Raamattua lukemaan, eikö siinä ole jo parintuhannen sivun verran evoluutiokriittistä analyysiä?
Taikkapa Kalevala, Koraani, (laita uskonnollisen teoksen nimi tähän)...

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187
Rötöstätör
Eiköhän meistä suurin osa ole pentuna pakotettu sitä Raamattua lukemaan, eikö siinä ole jo parintuhannen sivun verran evoluutiokriittistä analyysiä?

Ei. Raamatussa ei ole mitään, mikä sotisi evoluutiota tai evoluutioteoriaa vastaan. Muutamat hihhulit tosin väittää näin motiiveinaan raha, valta tai hulluus, mutta se ei tosiasioita miksikään muuta.

Raamatussa ei ole mitään, mikä sotisi evoluutiota tai evoluutioteoriaa vastaan.

Onhan siinä; sehän on "Jumalan sanaa" ja täten kirjaimellisesti paikkansapitävää, eihän kaikkivaltias voi erehtyä...?

Erikseenhän se "oman sanansa" mukaan duunaili eri asiat täysin erikseen, tehden 6 päivän työviikon. Vikana päivänä piti vähän rellestää, joten sen otti vapaaksi. Tämän takiahan nimenomaan se käskee vielä erikseen ihmisiä ottamaan rennosti tänä kyseisenä päivänä (Shabbat).
Joten jo pelkästään tämä vie pohjat selityksiltä, joiden mukaan tuo 7 päivää olisi vain vertauskuvallinen ilmaus tieskuinkapitkälle ajanjaksolle.

Ihmisethän väsättiin täysin erikseen muista eläimistä, ja tätenollen siis ko. lähteen mukaan homo sapiens-apina, joka on 100%varmasti luokiteltu apinalajiksi, ei voisi millään tapaa olla mitään sukua millekään muulle lajille.
(sinenmaata ja sammakkoteoriaansa en nyt ottanut tässä mukaan huomattavana tekijänä )

Sitten vielä tämä tapaus "A.&E. feat. Paha Paha Kärme - Muija hommas häädön Edenistä prkl": 2 lasta, kummatkin poikia, joista toinen tappaa vielä toisen. "Luomistyön jatkumisesta" tuon ekan viikon jälkeen ei puhuta mitään, yhtäkkiä kuitenkin maapallo onkin täynnä ihmisiä, kun tämä "tuhmempi poikansa" joutuu erikseen varomaan, ettei häntä tapettaisi. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää siis huolestuttavan järkyttävissä määrin tapahtunut sisäsiittoisuus. Sen 6000~ vuoden aikana (muistaakseni) olisi luullut perinnöllisten sairauksien tappaneen ihmiset jo lähes sukupuuttoon.

Vielä pahemmaksi sisäsiittoisuus menee viimeistään Nooan tapauksessa; siinähän kaikki tapetaan Nooaa ja lähisukulaisiansa lukuunottamatta.

En jaksa tältä erää jatkaa listaa, mutta siinä nyt aluksi muutamia evoluutiota vastaan sotivia epäkohtia.

Itseasiassa Raamattu ei ole evoluution vastainen kirja, silloin se on jos sen lukee kirjaimellisesti niinkuin monet uskovaiset tekevät. Nämä samat hihhulit hyökkäilevät evoluutioteoriaa vastaan, ikäänkuin se olisi tae taivaaseen pääsystä. Samaa voi myös sanoa niistä jotka hehkuttavat evoluutioteorian puolesta, samalla intensiivisyydellä he julistavat teorian paikkansa pitävyyttä, ikäänkuin se olisi jokin uskon asia heille.

Raamatussa kirjoitetaan myös siitä kuinka lopunajalla ihmiset väittävät että ei Jumala ole luonut maata, eikä muutakaan.
En tiedä mitään muuta tieteenalaa jossa käytäisi näin kovaa sanasotaa. Ja ennenkaikkea keskusteluun osallistuvat myös asiaan vihkiytymättömät. Miksiköhän? Ehkä vastaus löytyy tästä Raamatun kohdasta:

3. Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan
4. ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."
5. Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
6. ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
7. Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.
8. Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä

Esittämäni kysymys ei liity Raamatun lukemiseen vaan teokseen "Evoluutio -kriittinen analyysi". Nimetkää tälle teokselle vastakkainen kirja, jossa vastaavasti ylistetään tuntematonta mekanismia, joka luo tuntemattomalla tavalla luo uutta.

Rötöstätör
"Sen 6000~ vuoden aikana (muistaakseni) olisi luullut perinnöllisten sairauksien tappaneen ihmiset jo lähes sukupuuttoon."

Meillähän on enemmän perinnöllisiä sairauksia kuin koskaan vaikka ihmisiä maailmassa on jo 6 miljardia. Tämähän ei voi johtua muusta kuin luonnonvalinnan kyvystä ainoastaan hidastaa rappeutumista kuten tieteellisesti voi päätellä. Tiedämme myös, että vähän jalostettu laji on hyvin sopeutuvainen ja "lajiteltavissa" jalostuksen kautta moniin ympäristöihin. Nykyihminen on hyvin homogeeninen ja kuvaan sopii hyvin "pullonkaula". Tiedämmehän fossiileista, että ihmisen ulkoisten piirteiden vaihteluväli on supistunut.

Evoluutio, kriittinen analyysi:n tieteellisyys yllättää jokaisen lukijan, joka ajatteli kehitysopin olevan vankalla pohjalla. Se varmasti ahdistaa elämänkatsomuksensa kehitysopin varaan asettaneita.

kiittäen
Evoluutio, kriittinen analyysi:n tieteellisyys yllättää jokaisen lukijan, joka ajatteli kehitysopin olevan vankalla pohjalla. Se varmasti ahdistaa elämänkatsomuksensa kehitysopin varaan asettaneita.

Olen lukenut kirjan ja itse asiassa aloitin kirjoittamaan kritiikkiä siitä, mutta koodauksesta ja hostauksesta vastaava 'yhteyshenkilöni' lopetti sivujen päivityksen ja kiinnostukseni laantui. Tässä kritiikkiä parista ensimmäisestä luvusta:
http://www.edu.stadia.fi/~0502232/kreak ... luku1.html
Paljonhan kirjassa puhutaan havainnoista, mutta se logiikka jolla niistä yritetään vääntää perusryhmähömppää on todella heikkoa.

Empiristi
Olen lukenut kirjan ja itse asiassa aloitin kirjoittamaan kritiikkiä siitä, mutta koodauksesta ja hostauksesta vastaava 'yhteyshenkilöni' lopetti sivujen päivityksen ja kiinnostukseni laantui. Tässä kritiikkiä parista ensimmäisestä luvusta:
Paljonhan kirjassa puhutaan havainnoista, mutta se logiikka jolla niistä yritetään vääntää perusryhmähömppää on todella heikkoa.Monet kaltaisesi aloittavat "kritiikin" kirjan ensimmäisestä luvusta, jossa määritellään ainoastaan käsitteitä. Näistä saisi saivarreltu enemmänkin, jos pitää määrittelyjen määrittelyistä. Miksi kukaan ei rohkene tarttua varsinaisiin asialukuihin?

Empiristi
Sumeiden lajirajojen sijaan raamatullisen lajityypin tulee olla selkeästi muista vastaavista erotettavissa.

Miksi "raamatullisen" lajityypin tulisi olla jyrkästi erotettavissa? Mikä estää Luojan luomasta esim. koiraa, joka voi näyttää lajiutumisen kautta hyvin erilaiselta? Päätätkö sinä, millaiseksi Jumala "lajit" loi? Sinulla on selvästi halu kuvitella Raamatun "laji" mahdollisimman sopimattomaksi havaintoihin, joita luonnosta voi tehdä.

kiittäen
Monet kaltaisesi aloittavat "kritiikin" kirjan ensimmäisestä luvusta, jossa määritellään ainoastaan käsitteitä. Näistä saisi saivarreltu enemmänkin, jos pitää määrittelyjen määrittelyistä. Miksi kukaan ei rohkene tarttua varsinaisiin asialukuihin?

"Monet kaltaiseni"? Etkö juuri äsken väittänyt että kukaan evouskova ei uskalla lukea kriittisiä kirjoja? Kyllä sitä asiaakin löytyy, esim. http://www.edu.stadia.fi/~0502232/kreak ... uku35.html

Olen kirjoittanut enemmän mitä noilta sivuilta löytyy, mm. useaan kertaan foorumeilla mainitsemastani Silversword alliance -perusryhmästä (risteymien perusteella), jossa on lajeja puista liaaneihin ja ruusukekasveihin, mutta kuten mainitsin, sivuja ei ole päivitetty. Yksikään kreationisti ei ole pystynyt selittämään miten perusryhmän sisällä voi olla morfologisesti selvästi erillisiä 'tyyppejä'.

Miksi "raamatullisen" lajityypin tulisi olla jyrkästi erotettavissa?

Tämähän on juuri perusryhmäopin lähtökohta: lajirajat, tai tässä tapauksessa perusryhmärajat eivät kirjoittajien mukaan ole sumeat, vaan selvät, koska ne on luotu erikseen. On olemassa monta esimerkkiä, kuten mainitsemani pienet ja isot kissaeläimet, kamelieläimet, kanalinnut ja silversword alliance, jotka osoittavat määritelmien olevan sisäisesti ristiriitaisia.

Alex
Seuraa 
Viestejä486
kiittäen
Ketkä ovat lukeet Evoluutio, kriittinen analyysi kirjan?

Moi !

Aika on sen verran kortilla ja hyvää luettavaa niin paljon etten moisen roskan lukemiseen viitsi aikaani käyttää.

Mieluummin vaikka luen pojalleni Aku Ankkaa, ja itse luen vaikkapa Valtaojan tuotoksia uusiksi, herättävät enemmän ajatuksia.

--

Kerroppas Nim. Kiittäen....Montako "kretiini vapaata" evoluutio kirjaa olet lukenut?
Voisitko myös nimetä nämä mahdolliset kirjat.

Voisitko myös suositella jotain "hyvää" kreationisti kirjaa joka ei olisi täysin aikani haaskausta?

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Eiköhän meistä suurin osa ole pentuna pakotettu sitä Raamattua lukemaan, eikö siinä ole jo parintuhannen sivun verran evoluutiokriittistä analyysiä?
Taikkapa Kalevala, Koraani, (laita uskonnollisen teoksen nimi tähän)... Cool

Joo en mie minhän ihmhenä pijäkhän jos" rötöstelijä" on vaikka
sattunu raamattua lukemhan.
Toinen asija vain on onko lukemasthan mithän ymmärtäny ?

Sillä raamatussa ei mishän kielletä evoluution olemassaoloa, päinvastoin.
Raamattua ja sen selityksiä voi ymmärtää ainoasthan evoluution
esilletuojana. Siksi raamatussa" luothin " ihminenki kahesti.
Ensiksi mieheksi ja naiseksi, siis kaksineuvoiseksi elukaksi.
Vasta sitte Jumala ( luonnonlait) teki Aatamin ja Aatamin kylkiluusta Eevan.( toisinsanoen eroittivat sukupuolet toisistaan)

Raamatun tarina Eesausta ja Jaakopista vahvistaa raamatun tekijöitten olhen perillä Evoluutiosta tuhansia vuosia ennen Darwinia.
Samoin kertomus Aatamia ennen eläneistä Eedomin kuninkaista,
jotka olivat ihmisrotu ennen nykyihmistä.

Paratiisin käärmekkin pitäs oikein ymmärtää, lie mahoton ajatus
että nykyihminen sen osaisi ! Syntiinlankeemuksesta puhumattakhan .
Promedeuksen arvoitus on liikaa nykyihmisen aivorievuille.
Pandoorasta tuskin kannattee mainita , allegoria on nykynuorille
Aku-Ankka sukupolville liian monimutkainen ymmärrettäväksi.

Missään kohen raamattua ei kielletä evoluution olemassaoloa .
Päinvastoin , koko kirja tarkoin luettuna ja oikein ymmärrettynä
on yksi kauneimpia kuvauksia ihmiskunnan kehityksestä , elikkä
evoluutiosta. Samalla se on kuvaus maailman synnystä, tyhjyyden
olemattomuuvesta , ihan nykytiethan tapaan.
Sillä sanothanhan raamatussa Jumalan henki liikkui vetten päällä.
Muinaiset käyttivät kuvatessaan tyhjää pohjatonta avaruutta joko termiä
pohjaton syvyys , tai avaruuden veet ( jopa ennen varsinaista vesien luomista ). Intialaisissa kertomuksissa jopa sanotaan erään jumalan olemuksen vesienpäällä liikkujan ( Naaraadan ) onkineen maailman kaikkeuden pohjattoman syvyyden vesistä pieninä kokkareina.
( Tämähän tarkoittaa tietenkin maailmankaikkeuden materian gravitaation olemassaolosta johtuen tiivistyneen hienommasta aineesta meidän tuntemaksemme materiaksi.)

Se mitä kristinuskonto sanoo evoluutiosta ei mitenkään ole lähtöisin raamatusta. Jos ette usko lukekaa kysheinen teos , joka ei ole
mitenkään ristiriidassa nykytieteen kanssa , paitsi ymmärtämättömien mielessä.

Niin turhaahan näitä on ymmärtämättömille selitellä " viskoa helmiä sioille". Palojon parempaa on siemassa kunnon hömpsyt koknakkia.

Jaa ettäkö Kalevalakin ??

Yrittäisit ensialkhun ymmärtää , tai sielusi silimillä nähhä mitltä alkuräjähdys mahollisesti näytti ?
Oliko ensin joku joka räjähti palasiksi , ja palaset sinkoutuivat
ympäri avaruutta , jatkaen tähänpäivään asti räjähdyksen voimasta
kaikkeuden laajenemista.
Jos tuon joskus opit ymmärtämhän , niin eikai ole sitten vaikeaa edellämainittua mukaillen hahmoittaa sitä sotkanmunan särkymistä , joka myöskin levisi kaikkeuteen , ja yhä vieläkin jatkaa levenemistään.

Pieni mainos : Gold Napoleon V.S.O.P.

Bottled by E.L.C. Bordeaux- France. On hyvä Brändy.
Olis vaikkapa koknjakkia jos olis pullotettu Koknakin kaupungissa.

70 cl menny ja toinen puteli aukastu , jaa seki suunhilhens puolivälissä.
Pirkeele pantas näihin vähä enempi rosentteja , että ei mahan täyveltä tarttis litkijä.

Raamatun tarina Eesausta ja Jaakopista vahvistaa raamatun tekijöitten olhen perillä Evoluutiosta tuhansia vuosia ennen Darwinia.
Samoin kertomus Aatamia ennen eläneistä Eedomin kuninkaista,
jotka olivat ihmisrotu ennen nykyihmistä.

jep jep....kyllähän se pyöreä puu palikkakin menee neliskulmaisesta reiästä kunhan vain reikä on tarpeeksi iso.

Raamatun kertomukset jättävät paljon kyseenalaiseksi ja siispä niiden tarkoitus voidaan vääntää vaikka mihin muotoon.

Sama pätee horoskooppeihin.

kiittäen
Ketkä ovat lukeet Evoluutio, kriittinen analyysi kirjan?

Ootko ite koskaan lukenu ainuttakaan muuta teosta evoluutiosta?

kiittäen
Esittämäni kysymys ei liity Raamatun lukemiseen vaan teokseen "Evoluutio -kriittinen analyysi". Nimetkää tälle teokselle vastakkainen kirja, jossa vastaavasti ylistetään tuntematonta mekanismia, joka luo tuntemattomalla tavalla luo uutta.

Tekstisi suorastaan henkii sitä, että et ole lukenut ainoatakaan evoluutiota käsittelevää teosta. Ehkä kannattaisi välillä lukea muutakin kuin sitä iänikuista raamattua (edes Tex Willeriä, joskus).

Rötöstätör
Raamatussa ei ole mitään, mikä sotisi evoluutiota tai evoluutioteoriaa vastaan.
Vielä pahemmaksi sisäsiittoisuus menee viimeistään Nooan tapauksessa; siinähän kaikki tapetaan Nooaa ja lähisukulaisiansa lukuunottamatta.

En jaksa tältä erää jatkaa listaa, mutta siinä nyt aluksi muutamia evoluutiota vastaan sotivia epäkohtia.

raamattu pakottaa eläimetki sukurutsaukseen ... 2 eläintä joka sukupuolta... eivät tainet jumala tai raamatun kirjoittaja tietää et eläimet ei potkis kovin pitkälle noilla määrillä

kiittäen
Unohdin vaihtoehdon "en ole lukenut mutta ajattelin lukea." Tämä ei sinänsä haittaa, sillä kehitysoppiin uskovat eivät lue tälläisiä kirjoja. Jos haluat lukea teoksen kerro siitä ja kerro miten suhtaudut teokseen ennen lukemista. Osoita, että olen väärässä siinä, että kehitysoppiin uskovat eivät lue kriittistä materiaalia.

Okei. Olet väärässä. Minulla on 1. painos kokoelmassani, ja saan pian myös 2. painoksen. Olen myös lukenut Pekka Reinikaisen Unohdettu Genesis kirjan, ja tietenkin Dembskin Design Revolution (lähetin sen eteenpäin voittajalle eräässä kilpailussa blogissani). Kokoelmassani on mm. seuraavia eepoksia:

Älykkään suunnitelman idea
Darwin's Black Box, Behe
Genesis Flood, Woodmorappe
Noah's Ark - a feasibility study
Nooan päivät (P. Reinikainen)
Raamattu ja dinosaurusten arvoitus (P. Reinikainen)
Icons of Evolution
Refuting Evolution - 2 (Jonathan Sarfati)

Ja hakusessa on jatkuvasti lisää. Ja olen ateistinen evolutionisti.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Dinomaniac

jep jep....kyllähän se pyöreä puu palikkakin menee neliskulmaisesta reiästä kunhan vain reikä on tarpeeksi iso.

Olisitko hyvä ja osoittasit raamatusta kohdan , joka kieltää evoluution ?
Olisin todellakin tuosta erittäin kiitollinen .

Enkä kyllä kiellä muiltakaan tuota lystiä, senkun vain alatte klaaraamaan tuota paksua kirjaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat