Seuraa 
Viestejä45973

Ei suoranaisesti liity tekniikkaan tämä kysymys, mutta laitan nyt tänne.
Osaisikohan joku sanoa, että miten vastuut menevät waretus-tapauksissa?

Omistamassani liittymässä on tietokonekone, joka ei ole minun eikä sen tiedostot enkä sitä muutenkaan hallitse, mutta tiedän että siinä pyörii nykyisellään laittomaksi luonnehdittavaa tiedostonvaihtoa. Jos kyseinen kone ratsataan niin kuka joutuu vastuuseen? Omistan siis kyseisen nettiliittymän missä tämä kone on.

Kommentit (10)

Koska olet tietoinen asian tilasta, niin ne rikoslain kohdat mihin mahdollisesti syyllistyt ovat lähinnä avunanto rikokseen sekä kätkentä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
MalcomX
Vaahtis
Nettiliittymän haltija eli sinä olet vastuussa.Näin vähän arvelinkin. Pitänee ryhtyä toimenpiteisiin.

Tarkennettakoon nyt vielä, että et siinä oletusarvoisesti ole vastuussa niistä rikoksista mitä tehdään tl-yhteytesi kautta. Mutta kun olet tietoinen tapahtuvasta rikoksesta, sinulle saattaa koitua yllämainitsemiani seurauksia.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Nietz
Onko waretusta ripata kirjastosta lainattuja cd-levyjä omalle koneelle?

eikös tuo ollut sallittua ainakin ennen Lex Karpelaa, mut luetaanko tuo sitten termin waretus alle, mielestäni ei pitäisi

DerMack
onkos virkavalta muuten tehnyt mitään aktiivisesti sitten sen finreactorin ratsauksen jälkeen?

Ei kai ne mitään tee ellei joku piiskaa pyllylle.

DerMack
Nietz
Onko waretusta ripata kirjastosta lainattuja cd-levyjä omalle koneelle?eikös tuo ollut sallittua ainakin ennen Lex Karpelaa, mut luetaanko tuo sitten termin waretus alle, mielestäni ei pitäisi

Ei kopiointi omaan käyttöön ole kiellettyä, ellei sitten joudu kiertämään kopiointisuojausta kopion saadakseen.

Lazlo
DerMack
Nietz
Onko waretusta ripata kirjastosta lainattuja cd-levyjä omalle koneelle?eikös tuo ollut sallittua ainakin ennen Lex Karpelaa, mut luetaanko tuo sitten termin waretus alle, mielestäni ei pitäisiEi kopiointi omaan käyttöön ole kiellettyä, ellei sitten joudu kiertämään kopiointisuojausta kopion saadakseen.

Mutta mites, jos kopiointiohjelma kertää/purkaa kopiosuojauksen tietämättäsi että näin tapahtuu? Jotkut ohjelmahan vain kopioi ilmoittamatta mitään varoituksia saatikka että eivät suostuisi kopioimaan..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat