Sivut

Kommentit (47)

Pullamössö porukkaa...vaikka taidan itsekin lukeutua kyseiseen seuraan , oops.

mut sen sanon, että kannattaa vain pitää turpansa ummessa armeijassa kun on aikeissa valitella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kumma kun oli kertakäyttöastiat muistanut pakata. Kovin vaikuttaa tarkoitukselliselta tuo "unohdus". Ja vielä kymmenen miestä oli "unohtanut" pakin. Kovin ovat huonomuistisia nämä nykyajan nuoret. Eiköhän Siperia tuossakin tapauksessa opeta.

Onkos ne pakkipussitkin jo kielletty?!?!?
Mieluummin syön kaverin pakista kun kuolen nälkään tai hankin jonkun pääkivun ja unettomuuden.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Minun armeija-aikana pakkipussit välillä kiellettiin ja välillä sallittiin. Se metsien roskaaminen oli silloinkin syynä. Mutta jos ei kaverin pestystä pakista saata mies syödä, niin joutaakin olla nälässä. Kertakäyttölautaset? Voi hemmetti, mitä leikkimistä. On sitä likaisemmastakin astiasta syöty, kuin tuo hygienisti valittaa. Muistanpa, kun oli mustikkasoppa unohtunut pakkiin viikoksi kesähelteillä. Aiettä, oli naama messingillä, kun tuli seuraava pakkiruokailu. Äkkiä vaan pakki heinätupolla puhtaaksi.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Crash
CE-hyväksytty..ttu mitä postitusta! Pieni lainaus linkin yhteyteen mistä puhe niin ei tarvitse pelätä pornohyökkäystä tai pusmannin päällekäyntiä.[/quote]


OK, ole hyvä, pullamössösukupolvea sinäkin. Ellei kaikkea heti kerrota, niin kaverin linkkejä en availe! Ole hyvä, kertakäyttöajan nirsoilija.

author="<a href="http://www.iltalehti.fi/uutiset/200705256150381_uu.shtml">Iltalehti</a>" kirjoitti:

Pakki unohtui
Vedellä ja leivällä armeijan leirillä
25.5.2007 11:46

Pohjois-Karjalan prikaatin ampumaleirillä syntyi kiista ruokailusta heti maanantaina lounasaikaan.

Unohtuneita varusteita ei saanut noutaa Kontiorannan varuskunnasta leirin alettua.

Sotinpuron-leirillä olleen jääkärin mukaan ruokailukatoksessa ruokailu kiellettiin, ellei mukana ollut kenttävarustukseen kuuluvaa pakkia. Jääkäriltä oli oma pakki unohtunut, mutta kertakäyttöiset ruokailuvälineet olisivat olleet omasta takaa.

- Ennen on saanut käyttää poikkeuksellisesti kertakäyttöisiä ruokailuvälineitä, jos oma pakki oli unohtunut. Nyt olikin yhtäkkiä tehty eri linjaus, jääkäri valitti.

Hänen mukaansa ongelma koskee kymmentä henkilöä.

- Kaverin pakista en viitsi syödä hygieniasyistä. Niinpä olen saanut armeijan puolesta vain kahdeksan leipäpalaa päivässä ja vettä. Loput on pitänyt ostaa itse liikuteltavasta sotilaskodista. Meille ei myöskään annettu mahdollisuutta noutaa omaa pakkia.

- Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä en saanut unta, kun oli niin nälkä ja pää kipeä.

Leirin johtaja, everstiluutnantti Timo Mäki-Rautila tyrmää heti ruoan kieltämisen.

- Ruokaa on ollut kyllä jaossa ihan kaikille. Ainoa rajoitus on ollut, että kertakäyttöisiä ruokailuvälineitä ei saa käyttää niistä aiheutuvan jäteongelman vuoksi. Kyseessä on siis ympäristön suojelu.

- Eli vaihtoehtoisesti on voinut lainata kaverin pakkia ja syödä siitä. Vieressä on pesupaikka, joten pakin saa kyllä puhdistettua. Ruoan saanti ei siis ole ollut ongelma. Eri asia sitten on, mistä sen nauttii, Mäki-Rautila selventää.

Hänen tietojensa mukaan pakkiongelma on koskettanut kahta henkilöä.

Pakki kuuluu normaaliin kenttävarustukseen. Vaadittava varustus ilmoitetaan harjoituskäskyssä etukäteen. Sotinpuron leiri päättyy tänään.

Silloin kun minä olin armeijassa, pakkipussit olivat tuntematon käsite.

Hei, mistähän toi tyyppi kuvittelee ravintolassa syövänsä? Kertakäyttöporsliinilautasista, joita ei pestä vaan jotka joka käyttökerran jälkeen pirstaloidaan roskiin.

Eihän tuo pakkia pesemätön tyyppi ole tästä maailmasta. Palkkaisi edes pakin pesemään pakin!

Voi perkele mitä lampaita. Jos noita olisi ollut useita noin 70 -vuotta sitten puhuisimme venättää!

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Miten upseeri tietää että missä kohtaa on pesupaikka sehän voi olla useiden kilometrien päässä, jos itse jostain konttorista antaa iltalehdelle lausuntoja.

Kyllä itse uskon että armeija on sössinyt systeemit. Miksi eivät antaneet hakea pakkia, vaikka henkilö olisi hakenut.

Mikä "pullamössö" kyseessä jos olisi hakenut pakin mutta ei saanut hakea?

Sitä sanotaan sisuksi, eikä pullamössöksi jo yli viikon syö leipää vain.

tiäremiäs
Armeija vaan simputtaa, täällä puolustelette simputtajia. sodassa simputtaminen voi koitua upseerien kohtaloksi, sen takia simputtaminen on kieletty.

Puhuu miäs, joka ei tiärä mitään. Onkohan eres miäs, epäilempä!

Mitähän siitäkin tulisi jos tällaiset "nohevat" taistelijat joutuisivat sotaan? "Herra yliherra, äiti unohti pyyhkiä pyllyn. Voitteko te pyyhkiä hänen puolestaan?"

Sotaharjoituksella koitetaan mallintaa sotaa. Jokainen voi pienessä päässään miettiä kuinka käy kun taistelijat unohtelisivat elintärkeitä esineitä. Toivottavasti tämä kyseinen taistelija oppi tapauksesta jotain.

Ps. Tieremies voisi ensin käydä sen armeijan ja sitten tulla avaamaan suunsa uudestaan.

bosoni
Seuraa 
Viestejä2704
Phony

Silloin kun minä olin armeijassa, pakkipussit olivat tuntematon käsite.

Meillä se ei ollut tuntematon käsite. Siksi ne olikin yleensä erikseen kielletty. Perustelu tietysti oli itsestäänselvästi se, että "porot saattavat tukehtua niihin, jos niitä jää maastoon". Ja kyse oli siis vekarajärven varuskunnasta, joka on melko etelässä vielä poronhoitoalueisiin nähden.

Jos sorruin (taas) virheeseen, niin tukka varmaan vain oli silmillä, kuten kuva osoittaa...

Itse käytin mielummin muovilautasta kuin pakkia, koska siitä on yksinkertaisesti kivempi syödä ja se on helpompi pitää puhtaana. Silloin tällöin joku kapiainen tuli huomauttamaan asiasta, jolloin kaivoin pakin repusta. Muovilautasen kohdalla ei voitu vedota ympäristönsuojeluun, perusteluna oli "sotilas syö pakista". Ei auttanut inttää, mutta mielestäni sotilas syö pysyäkseen taistelukuntoisena, ei sen niin väliä mistä syö.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat