Seuraa 
Viestejä45973

Lainaus: Tähdet ja avaruus

Joka toisella planeetalla on kaksi aurinkoa

"Kaksoistähtien planeetat ovat yllättäen osoittautuneet yhtä yleisiksi kuin yksittäisiä tähtiä kiertävät planeetat! Yli puolet tähdistä kuuluu kaksoistähtijärjestelmään, joten tämä on erittäin hyvä uutinen kaikille eksoplaneetoista kiinnostuneille.

Jo aiemmin tiedettiin että erittäin kaukana toisistaan sijaitsevien kaksoistähtien ympärille voi syntyä planeettoja, mutta nyt tehty tutkimus keskittyi aiempaa paljon tiiviimpiin kaksoistähtiin.

Tutkijat havainnoivat 69 kaksoistähtijärjestelmää ja he löysivät noin 40 prosentista viitteitä planeetan olemassaolosta. Tämä on jopa hieman enemmän kuin mitä satunnaisesti valituilta yksittäisiltä tähdiltä voisi olettaa löytyvän.

Havainto tehtiin käyttämällä Nasan Spitzer-avaruusteleskooppia. Tutkimuksessa ei etsitty varsinaisia planeettoja vaan pölyisiä kiekkoja, jotka syntyvät planeettojen muodostumisesta ylijääneiden kappaleiden törmäillessä toisiinsa. Kiekkojen löytyminen viittaa siis valmiiden planeettojen olemassaoloon."

Ei siitä ole montaa vuotta kun kaksoistähtien määrän vuoksi mahdollisuutta planeettakuntiin ja sitä kautta elämän olemassaoloon pidettiin huomattavasti pienempänä. Uusi tieto lisää koko ajan mahdollisuutta elämälle otollisten planeettojen tai kuiden olemassaoloon.
Nyt kun planeettoja ja planeettakuntia ja oletettavasti myös kuita on erinomaisen monen tähden, myös kaksoistähden ympärillä, mahdollisuus elinkelpoisiin planeettoihin/kuihin kasvaa koko ajan.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat