Seuraa 
Viestejä45973

Mikä siinä tarkalleen on vielä "ongelmana" että biodieseliä ei näy pahemmin huoltoasemilla myytävillä?Ja miten se sitten että nämä bensakoneethan menevät varmasti tukkoon tai jotain muuta pahaa käy koneelle mutta biodiesel käy varmaankin suoraan dieselmoottoriin?Ja siinähän on sekin etu että biodieseliä voi kotonakin valmistaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Biodiesel valmistetaan kasvattamalla ensin kasveja, jotka sitten leikataan ja käytetään biodieseliksi. Pellon muokkaaminen, kyntäminen, viljely ja leikkuu kaikki hoidetaan traktoreilla ym. koneilla, jotka vievät polttoainetta. Samoin lannoitteet valmistetaan öljyistä tai metaanista. Siten on vaikea saada biodieseliä taloudellisesti kannattavaksi. Kuitenkin biodieseliä voidaan valmistaa kannattavasti esimerkiksi maa- ja metsätalouden jätteistä taikka sitten jossain Brasilian lämpimämmissä ilmastoissa. Mutta kun öljyn hinta nousee, niin biodieselikin alkaa kannattamaan, tosin viljelykustannuksetkin nousevat bensan hinnan noustessa.

Lidlissä on rapsi ollut joskus halvempaa kuin dieseli bensa-asemalla. kokeeksi olen sillä ajellut. (pajeron dieselkone, joka on itsetehdyssä metsäkoneen tapaisessa häköttimessä) Hyvin toimii ainakin nollakeliin saakka.

Pakokaasun hajusta tulee nälkä, kun se tuoksuu grillillä paistetuille ranskalaisille...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niinpä. Oikeastaan paistoöljy on aliveroista, koska elintarvikkeilla arvonlisävero on alempi kuin muilla tuotteilla. (en muista paljonko 18% ?.. mutta ei ainakaan 22 prossaa)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat