Seuraa 
Viestejä45973
  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

eihän tuossa ole mitään ihmeellistä. Vesi hajoitetaan sähköllä vedyksi ja hapeksi, jota sitten poltetaan....

Takuulla palaa kuumasti, sen nyt tietää apinakin, mutta sähköä kuluu jumalattomasti.

Vierailija

Vanha keksintö. Tuossa on aika huono hyötysuhde, mutta sopii joihinkin hommiin ihan hyvin. Varsinkin pieniin hommiin.

Tuossahan vesi hajoitetaan elektrolyysillä vedyksi ja hapeksi jotka sitten palaa hitsipilleissä takaisin vedeksi.

Elektrolyysin hyötysuhde ei ole kovin hyvä ja sen takia sitä ei käytetä suuremmissa "hitsauksissa" (vaan valokaareen tai plasmaan perustuvia) Esim. kultasepät käyttää tuollaista juotteluun kun ei tarvita erillisiä kaasupulloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihan lähi aikoina oli uutinen, että jotain metallia ( muistaakseni alumiini) osattaisiin käsitellä (lisäämällä jotain toista metallia) niin, että sitä voisi käyttää jatkuvaan (normaalisti metallin pinnalle kertyy suojaava oksidi kerrros) veden hajoittamisen. Ei edes sähköä tarvittaisi ...

hummer
Paljonkohan tuo mahtaa viedä sähköä? Mikä elektrolyysin hyötysuhde on esim kW/L?

Muistaakseni laskin joskus tuollaisesta kaupallisesta vehkeestä mainostietojen perusteella, että hyötysuhde on noin 23 - 25%

Pitää vain tietää laitteen ottoteho ja sen tuottama litramäärä. Veden hajotessa syntyy aina stokiometrinen seos, joten siitä voi laskea helposti että kuinka paljon vetyä se tuottaa, josta taas saadaan taulukkokirjan avulla ulostuleva energiamäärä.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594
Teräslilja_m
Ihan lähi aikoina oli uutinen, että jotain metallia ( muistaakseni alumiini) osattaisiin käsitellä (lisäämällä jotain toista metallia) niin, että sitä voisi käyttää jatkuvaan (normaalisti metallin pinnalle kertyy suojaava oksidi kerrros) veden hajoittamisen. Ei edes sähköä tarvittaisi ...

Moneskohan ikiliikkuja tämä jo oli...

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Kyseessä ei voi olla ikiliikkuja, koska vettä *ja* alumiinia (tämän muistin väärin ja näköjään pari muutakin asiaa) pitää lisätä systeemiin

Lyhyesti tästä patentista:
http://www.cbc.ca/news/story/2004/01/19 ... 40119.html

A New Brunswick inventor thinks he has found a new, cheap way to produce hydrogen gas. If he's right, we may someday use old pop cans to help fuel cars.

Jim Andersen of New Denmark, N.B., may have come up with a solution. Andersen says he can make lots of hydrogen gas by mixing caustic soda, water and aluminum over a wide range of temperatures.

Since Andersen never finished high school, he had trouble convincing the patent office he was right.

With the help of chemist George Jenkins at the University of New Brunswick, Andersen got the U.S. patent and the attention of auto makers developing hydrogen-fuelled cars.

Itseasiassa lainasin näköjään väärää keksintöä. Tuo oli vuodelta 2004, eli turhan vanha parin viikon takaiseksi uutiseksi

Tässä oikea:
"New process generates hydrogen from aluminum alloy to run engines, fuel cells" http://www.physorg.com/news98556080.html

Hydrogen is generated spontaneously when water is added to pellets of the alloy, which is made of aluminum and a metal called gallium. The researchers have shown how hydrogen is produced when water is added to a small tank containing the pellets. Hydrogen produced in such a system could be fed directly to an engine, such as those on lawn mowers.

"When water is added to the pellets, the aluminum in the solid alloy reacts because it has a strong attraction to the oxygen in the water," Woodall said.

This reaction splits the oxygen and hydrogen contained in water, releasing hydrogen in the process.

The gallium is critical to the process because it hinders the formation of a skin normally created on aluminum's surface after oxidation. This skin usually prevents oxygen from reacting with aluminum, acting as a barrier. Preventing the skin's formation allows the reaction to continue until all of the aluminum is used.

Ja tälläkään kertaa ei ole kyseessä ikiliikkujasta

Hieman käyttökelpoisempi sovellus vedylle on sen käyttö kaarihitsauksen suojakaasuna. Jotain venäläisiä tuotteita oli tähän liittyen markkinoilla takavuosina, ajatus oli sellainen että kun kaari ei pala muuntajan sähkövirtaa käytetään vedyn tuottamiseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat