Seuraa 
Viestejä45973

Maailmanmestarit käyttävät sitä hoitaessaan kiputilojaan ja kireitä lihaksiaan. Heiltä on korjattu jäätyneitä olkapäitä, nikamansiirtymiä, niskan ja yläselän kireyksiä vain muutaman mainitakseni.

Miksi sitä ei sitten suositella tavallisille ihmisille? Mulle ortopedi piti aikoinaan pienen saarnan huuhaahoidoista, kun mainitsin käyneeni koulutetulla kiropraktikolla.

Juha Kankkusen, Risto Mannisenmäen ja Tommi Mäkisen ahkerasti käyttämä "niksauttaja" kiropraktikko Pertti Siekkinen kertoo: "Pienet murtumatkaan eivät ole harvinaisia, kun selkäranka nitkahtaa kasaan hypyn jälkeen. Silloin syntyy helposti ns. nikamalukkoja, lihakset vetävät kramppiin ja hermot jäävät pinteeseen. Silloin ei saa henkeä ja on todella vaikea jatkaa matkaa."

Ja lääkärit tarjoavat noihin kramppeihin pillereitä. Kokemusta on...

Ja Siekkinen kertoo Turun sanomissa Mäkisen tilanteesta: "Selkää pidetään kunnossa manipuloimalla. Tavallinen ihminen saisi siitä usean viikon sairasloman."

Jos huippupalkoilla olevat urheilijat käyttää niksauttajia, niin miksi ei tavalliset kansalaisetkin? Koska lääkärit väittää sitä huijaukseksi... Lääkärit pitävät kai sit urheilijoita varsin tyhminä?

Syy lääkäreiden mielipiteeseen lienee ne tutkimukset, joita he ovat tehneet koulutettujen niksauttajien kanssa tai usein jopa lääkärit itse ovat suorittaneet manipulaatiohoidon? Mutta kun he eivät osaa tai edes ymmärrä mitä tekevät, niin tulokset jää varsin heikoiksi. Ja sehän on tuossa monesti tarkoituskin... Vasta viime vuosina on saatu luotettavampia tuloksia mm. Kuopion Yliopistosta, mutta nekin on mennyt moni lääkäri haukkumaan huuhaaksi.

Harri Kirvesniemi käytti aikoinaan paljon niksauttajia. Samaa tekee Janne Ahonen ja moni muukin maailmanmestari, kuten Jani Rainela, voimannoston nuorten maailmanmestari. Monia muitakin löytyy...

Ja monet heistä käyttää nimen omaan näitä epävirallisia niksauttajia, koska koulutetuilta eivät ole apua saaneet! Kokemusta on.

Kommentit (2)

Juu...

Ja mielellään ihan laillistetulle sellaiselle.
Nämä itseoppineet on vähän riskaabeli juttu.

Julkaistu 4.12.2006 1:30:44

TS/Jori Liimatainen
Koulutetun kiropraktikon Kimmo Heinosen työtä valvoo Terveydenhuollon oikeusturvakeskus.
"Turhan vapaasti on saanut tähän asti toimia"
Sosiaali- ja terveysministeriö aikoo panna puoskaroinnin kuriin lailla

Turussa tuomittiin viime vuonna terapeutti, joka oli syyllistynyt hypnoosissa olleen potilaan raiskaukseen. Helsingissä itseoppineen kiropraktikon potilas halvaantui virheellisen hoidon tuloksena.

Paineita lakiehdotuksen valmisteluun on tullut sekä kuluttajien että ammatinharjoittajien puolelta. Lakiehdotus on Järvisen mukaan ajankohtainen aikaisintaan ensi kesänä, joten asia jää seuraavalle hallitukselle.

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... :0:0:0:0:0:

http://www.kiropraktiikka.net/

Ahola on ihan helmi
Sinne katosi hänen käsiinsä vuosikausia vaivannut selkäkipu. Kaksi käyntiä, kiitos ja kumarrus

http://www.suomenkiropraktikkoliitto.fi ... aktikkosi/

Kaneli

Ja mielellään ihan laillistetulle sellaiselle.
Nämä itseoppineet on vähän riskaabeli juttu.

Mun mielestä riskaabelimpaa on koulutettujen kanssa. He eivät monestikaan tunnu edes ymmärtävän mitä tekevät. Ja jos puoskarilaki tulee, niin se pitäisi saada koskemaan myös koulutettuja puoskareita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat