Seuraa 
Viestejä834

Vihdoinkin joku sanoo asian ääneen...

Ympäristöjärjestöille sapiskaa emeritusprofessorilta
Julkaistu 28.05.2007, klo 05.49 (päivitetty 28.05.2007, klo 05.52)

Emeritusprofessori Jouko Tuomisto moittii jyrkin sanoin ympäristöjärjestöjä. Tuomisto syyttää Savon Sanomien haastattelussa ympäristöjärjestöjä tieteellisen tiedon valikoinnista ja väheksymisestä.

Tuomiston mukaan järjestöt eivät kykene toteuttamaan tehtäväänsä yhteiskunnan omanatuntona, jos ne suhtautuvat tieteelliseen tietoon välinpitämättömästi tai valikoiden.
Hän kehottaa järjestöjä rakentamaan yhteyksiä alan huippututkijoihin ajankohtaisen tieteellisen tiedon tasalla pysymiseksi.

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Greenpeace torjuvat Tuomiston arvostelun.

(http://www.yle.fi/uutiset/ymparisto/oikea/id61150.html
uutinen jatkuu, korostus lisätty)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447

Aivan totta. Uutisessa mainitaan myös: "Tuomiston mukaan eräs ympäristöjärjestö pyysi häneltä arvion tiettyjen kemikaalien vaarallisuudesta, mutta jätti lausunnot julkaisemmatta, koska ne eivät miellyttäneet."

Ei ole ainoa, ensimmäinen tai viimeinen kerta kun noin tapahtuu. Olen vieraillut mielenkiinnosta eräissä tilaisuuksissa, joissa ko. ympäristöjärjestöt pyrkivät saamaan valheilla sekä tiedon vääristelyllä kansaa puolelleen kaatamaan joitakin heidän intressiensä mukaisia hankkeita.

Sinänsä hauskaa, että julkisten hankkeiden vastustajat eivät tunnu olevan millään tavalla vastuussa tekojensa objektiivisuudesta; sanomisistaan, tekemisistään, valheistaan sekä suoranaisista sabotaaseista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat