Seuraa 
Viestejä45973

Kun juon kahvia tyhjään vatsaan, niin se aika usein tuo vatsalle ikävän polttavan tunteen. Luonnollisesti mitä vahvempi kahvi, sitä kovempi polte.

Mistäs tämmönen johtuu?

  • ylös 3
  • alas 8

Sivut

Kommentit (25)

Joker
Kun juon kahvia tyhjään vatsaan, niin se aika usein tuo vatsalle ikävän polttavan tunteen. Luonnollisesti mitä vahvempi kahvi, sitä kovempi polte. Mistäs tämmönen johtuu?

Se johtuu siitä että juot puoliraaoista pavuista tehtyä kahvia, joka on suomalaisten käsittämätön mieltymys. Mene ostamaan esim. italialaista espressoa, poltto loppuu siihen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Mortonki! Jos en nyt ihan väärin muista , polte johtuu kahvissa olevista parkkihapoista ( viisaammat korjatkoon) . Itse juon aina vähintään saman verran muuta nestettä esim. vettä , ennen kun alan sumppia juomaan . Juon aika paljon kahvia päivässä , siitä huolimatta ei mahassa ole ollut poltetta . Taitaa tuo lisänesteytys ennen kahvia auttaa . Voi kyllä juoda myös laihempaa kahvia , mitä kyllä itse vihaan yli kaiken .

Närästääkö tai poltteleeko vatsaa muutoin, vai ainoastaan kahvi tyhjään vatsaan juotuna? Onko vaiva yleinen? Juotko paljon kahvia? Käytätkö maitoa kaffeen kera?

Maidon lisääminen saattaa auttaa. Jos ei maitokahvista pidä, kannattaa välttää kahvin juontia tyhjään vatsaan, ja vaiva saattaa mennä ohi ajallaan. Voithan tietysti juoda ensin vaikkapa vettä, ennenkä juot kahvia. Tai sitten voit vaihtaa kahvin johonkin muuhun juomaan, vaikkapa teehen.

Hiralko
http://www.mokkamestarit.fi/fi/

Saa niitä kai muualtakin, mutta tuo on hyvä mesta.

Mitä tummapaahtoisempaa, sitä vatsaystävällisempää!
Wieniläis- ja ranskalaispaahdot on vielä tummempia kuin espressot (yleensä).


Mistä tämä tieto on peräisin? Selvää syytä sille miksi kahvi aiheuttaa joillekkin ihmisille närästystä ei ole löydetty.

Yleisestihän luullaan että kahvissa olisi parkkihappoja, jotka aiheuttaisivat närästyksen ja vieläpä niin että vaaleassa olisi enemmän parkkihappoja kuin tummassa.

Tämä luulo on virheellinen. Kahvissa ei ole parkkihappoja.

Parkkihapoiksi kutsutut aineet ovat tanniineja, joita esiintyy joissakin kasveissa. Kahvin pavuissa, paahdetussa kahvissa tai kahvijuomassa ei ole tanniineja.

http://www.kahvi.net/kysymyksia_kahvista/index.html

Teje
Närästääkö tai poltteleeko vatsaa muutoin, vai ainoastaan kahvi tyhjään vatsaan juotuna? Onko vaiva yleinen? Juotko paljon kahvia? Käytätkö maitoa kaffeen kera?Ainoastaan kun juon kahvia, tosin join kaksi vuotta sitten votkaa suolan kanssa 2dl lasillisen ja silloinkin poltteli, mutta kyllä vain kahvin kanssa polttelee. Juon juhlamokka pannukahvia, sillä meillä ei ole kahvinkeitintä.

Maidon lisääminen saattaa auttaa. Jos ei maitokahvista pidä, kannattaa välttää kahvin juontia tyhjään vatsaan, ja vaiva saattaa mennä ohi ajallaan.

Juon kahvin lähes aina kahvikerman kanssa. Valion kahvikerma ostettu (nykyisin) Hervannan Lidlistä.

Itsellä on sama vaiva, en tiedä mistä johtuu. Polttelu pysyy kurissa, kun ei juo kahvia tyhjään vatsaan. Sekin tuntuu helpottavan, jos ei litki litratolkulla sumppia, vaan yrittää pitää käytön kohtuuden rajoissa -- minun tapauksessani pari isohkoa kupillista päivässä.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
Joker
(--) tosin join kaksi vuotta sitten votkaa suolan kanssa 2dl lasillisen ja silloinkin poltteli, (--)

Kannattaa vähentää suolan käyttöä, sekään ei ole kovin vatsaystävällistä. Ensi kerralla pelkkää vodkaa, suolattomaan makuun kyllä tottuu nopeasti.

MD
Kahvi lisää suolahapon eritystä, siksi polttelee.

Mutta miksi vain joillakin se aiheuttaa närästystä?

Tokihan vatsasi räjähtää eli palaa koko ajan, mutta kahvi saa sen räjähtämään eli palamaan niin että tunnet sen!

Onesimple

;):)

Hiralko kirjoitti:
http://www.mokkamestarit.fi/fi/

Saa niitä kai muualtakin, mutta tuo on hyvä mesta.

Mitä tummapaahtoisempaa, sitä vatsaystävällisempää!
Wieniläis- ja ranskalaispaahdot on vielä tummempia kuin espressot (yleensä).
Mistä tämä tieto on peräisin? Selvää syytä sille miksi kahvi aiheuttaa joillekkin ihmisille närästystä ei ole löydetty.

En nyt löytänyt mitään lähdettä, mutta asia menee jotenkin niin, että tummemaksi paahdettaessa pavuista alkaa irtoamaan öljyä ja se öljy/rasva on se joka närästäisi...

Olli Suomalainen

Mistä tämä tieto on peräisin? Selvää syytä sille miksi kahvi aiheuttaa joillekkin ihmisille närästystä ei ole löydetty

Se on mm. empiirisen tutkimukseni tulos. Mikä sen aiheuttaa, en tiedä. Mutta valistunut arvaus on että matalapaahtoinen kahvipapu on pahasta, koska siihen jää enemmän jotakin vatsaa ärsyttävää.

R. Paulig on muuten patentoinut menetelmän jolla saadaan aikaan suomalaista makua miellyttävää matalapaahtoista kahvia joka ei ärsytä vatsaa (Watsa-Kahvi)

Pelkkä suolahapon lisääntyminen ei sinällään selitä mitään, ihmisten vatsalaukun suolahappopitoisuus vaihtelee vaikka kuinka paljon. Ongelma on siinä että tätä happoa pääsee ruokatorveen ja/tai vastalaukun seinämän suojaus pettää.

Juon mieluimmin teetä jos tarjolla ei ole espressoa.

pointless
MD
Kahvi lisää suolahapon eritystä, siksi polttelee.Mutta miksi vain joillakin se aiheuttaa närästystä?

Olemme yksilöitä suolahapon erityksessä ja lisäksi sen aiheuttamissa tuntemuksissa.

Minun piti lähteä hakemaan lisäkahvia eka kirjoitukseni jälkeen. Aloitan aamuni kahvilla, eikä närästä.

Espresso tai Cappuccino ovat toki hellempiä vatsalle ja lisäksi maukkaampia. Valmistan suodatinkahvinkin espressokahvista kotona.

Olen yli 10 vuotta tehnyt systemaattisesti kokeita kahvilla, teellä ja kaakaolla. Tulokset ovat aina samat: väkeväkään tee nautittuna yli 10 kuppia päivässä ei aiheuta laskimokipuja. Yksi kuppi kahvia aiheuttaa muutaman tunnin kuluttua kovat laskimokivut (suonikohjuissa), jotka kestävät n. vuorokauden. Kaksi kuppia vaikeuttaa jo kävelyä. Kaakaokupillisen juotuani herään aina yöllä kovaan suonenvetoon, mitä ei muulloin yleensä koskaan tapahdu. Suonenveto lakkaa raahauduttuani vesihanalle ja juotuani kaksi lasillista vettä.

Kahvissa saattaa olla jokin aine, joka ei sopisi suonikohjuisille, koska suonikohjuni myös lisääntyvät (kipujen lisäksi) kahvin nauttimisen myötä. Vatsassa ei sitävastoin ole esiintynyt mitään oireita. Kahvia kyllä otan joskus stressiin siinä olevien opiaattien takia (joista Naturessa oli raportti joskus 1983 tienoilla..)

Se johtuu siitä että juot puoliraaoista pavuista tehtyä kahvia, joka on suomalaisten käsittämätön mieltymys. Mene ostamaan esim. italialaista espressoa, poltto loppuu siihen.

Täysin väärää tietoa. Suomalaisen kahvin marjat kerätään todellakin kypsinä ja niiden sisällä oleva raakapapu tuodaan Suomeen.

Kyse on siitä, että suomalaiset pitävät vaaleammista paahtoasteista yleensä enemmän. Vaaleat kahvit saattavat närästää joitakin enemmän. Siirry tummempipaahtoisiin. Esim espresso paahdetaan todella tummaksi.

salai
Seuraa 
Viestejä9181

Hyvän kahvin tuoksu ja maku miellyttää, eikä kärvistele vatsassakaan. Olenkin pyrkinyt viime päivinä lisäämään kahvin juontia luettuani miellyttävän uutisen: KAHVIN JUOMINEN AUTTAA PITäMääN KIHDIN KURISSA.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Yks muori kans valitti, että aina sattuu silmään kun hörppää kahvia...no asia korjaantui, kun otettiin lusikka kupista pois.

Itse olen 2-vuotiaasta juonut kahvia päivittäin.

Ei tunnu missään. Saa olla vaikka mitä myrkkyä ni maistuu eikä polttele.

Leuka
Täysin väärää tietoa. Suomalaisen kahvin marjat kerätään todellakin kypsinä ja niiden sisällä oleva raakapapu tuodaan Suomeen.

Tarkoitin tietysti valmistusmenetelmällä saavutettavaa kypsyysastetta, puolipaahtoisuutta. Vrt. ruoka.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat