Seuraa 
Viestejä45973

MD, saitko mitään uutta selville ja kävitkö jo Italiassa?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (11)

-> Puolihullu

Olen ollut hieman kiireinen. En ole ehtinyt selvittää enempää. Muistissa on.

Italiaan olen menossa kongressiin 2006, Milanoon ja Roomaan plus pre-symposium Lago Maggiore.

Rooma on "post-symposium" eli vapaata aikaa 5 pv Roomassa ja silloin olisi mahdollisuus käydä vaikka siinä instituutisssa, jossa tutkivat keliakiaa.

Matkojakin on niin paljon tiedossa, että en taida ennen 2006 Italiaan ennättää, vaikka ei sitä koskaan tiedä. Voin saada ex-tempore fiiliksen ja lennän vaikka huomenna. Ai, ei käy, huomenna pitää mennä töihin ja iltapäivällä on TBE-seminaari (Tick Born Encephalitis-puutiaisaivokuume) ja siellä haluan olla läsnä.

http://www.icoh.org.sg/history.html

Heh, uraputki nousussaan.

Tulikohan televisiosta just juttua keliakiasta vai luulenko taas omiani. Jotain pilleriä olisi kehitteillä vaivaan. No, oli miten oli, onneks ei vaivaa refraktaari keliakia:
"Gluteenittomaan ruokavalioon reagoimaton tai huonosti reagoiva keliakia. Refraktaari keliakia on vakava mutta onneksi harvinainen keliakian jälkitauti, johon usein liittyy ns ulseratiivinen jejuniitti, eli tauti jossa ilmaantuu haavoja ohutsuoleen, näihin sitten vuorostaan liittyy lymfooman riski. Refraktaarin keliakian hoidossa käytetään kortisonia sekä erilaisia sytostaattihoitoja."
http://www.gastrolab.net/dictfr.htm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pahuksen italialiset tai jotkut muut, jos ovat Da peptidistä keksineet tehdä pillerin. Onhan minun nyt ihan pakko käydä niitä roomalaisia tutkijoita moikkaamassa ja hieman "vakoilemassa".

En tiedä pääsisitkö tutkimukseen--kapseliendoskopia--siinä niellään pieni "pilleri", kamera, joka ottaa kuvia ohutsuolesta.

Helsingin kaupungin ta:lla niitä tehdään tai ainakin suosittelin potilaalle, jolla on keliakia eikä heidän työterveyshuolto korvaa sellaista.

Kirjoittamallani lähetteellä/suosituksella kuulemma pääsee terveysasemalle kolonoskopiaan ja tuohon kapseliendoskopiaan, vaikka toimin yksityisellä puolella.

Keliakiassa on lisääntynyt ohutsuolen lymfoma riski, tuo kapseliendoskopia on upea keksintö, entisten varjoaine-passage-läpikulkuvarjoaine-kuvausten tilalle tullut.

Ai niin..nyt kun Pepanten-voidekin on minulle tuttu: Tuossa äsken juuri naureskelimme erään potilaan kanssa, kun hän tuli vastanotolleni ja oli käyttänyt Pepantenia!! eikä auttanut.

Kerroin Jope Ruonansuun esittämästä hajamielisestä tohtorista, joka määrää kaikkeen ja kaikille Pepantenia; ei ollut hänkään ohjelmaa nähnyt. Suosittelin jatkoonkin Pepantenia kirjoittamani antibiootin lisäksi

MD
En tiedä pääsisitkö tutkimukseen...

On tutkittu, kiitos vain, ja vaiva todettu olevaksi. Muistuipa taas mieleen: Nielin sen about sentin paksuisen putken vaivoin ja koepalat otettiin yökötysrefleksien lomassa. Sitten kun toimenpide oli ohi totesi hoitajatar:"Olishan tuossa ollut tuo ohuempikin putki näköjään." Et silleen ne tutkimukset tehdään täällä maaseudulla.

Kapseliendoskopialla tarkoitin tutkimusta, jossa niellään pieni kamerakapseli.

Vatsan päällä on nauhuri, joka tallentaa kuvat. Kuvia otetaan 2 sekunnissa 5 tunnin ajan.

Purku on työlästä, 55 000 kuvaa yhteensä.

Kamerakapseli on kertakäyttöinen ja tulee ulosteen mukana pois, hinta 500 euroa. Muu laitteisto maksaa 30 000- 40 000 euroa.

Mutta jos on oireeton, ei sitä tarvitse tehdä.

Potilaalle, jolle suosittelin, on jatkuvasti vatsaoireita gluteiinittomasta ruokavaliosta huolimatta ja lähes kaikki keksimäni tutkimukset olen tehnyt.

MD
Kapseliendoskopialla tarkoitin tutkimusta, jossa niellään pieni kamerakapseli.

Vatsan päällä on nauhuri, joka tallentaa kuvat. Kuvia otetaan 2 sekunnissa 5 tunnin ajan.

Purku on työlästä, 55 000 kuvaa yhteensä.

Kamerakapseli on kertakäyttöinen ja tulee ulosteen mukana pois, hinta 500 euroa. Muu laitteisto maksaa 30 000- 40 000 euroa.


Onneksi on kertakäyttöinen, muuten olisi aika vähän porukkaa tulossa tutkimuksiin, veikkaan.

MD

Mutta jos on oireeton, ei sitä tarvitse tehdä.

Juup, on oireeton.

MD

Potilaalle, jolle suosittelin, on jatkuvasti vatsaoireita gluteiinittomasta ruokavaliosta huolimatta ja lähes kaikki keksimäni tutkimukset olen tehnyt.

Varmaan aika turha yrittää auttaa, mutta tuli mieleen: Onko kenties masentunut tai stressaantunut? Minulla vatsa reagoi väänteinä, syyllisyytenä ja sähköisen oloisena tietyissä henkisesti epämiellyttävissä tilanteissa. Kauden ensimmäinen pelikin on perinteisesti jännittänyt sen verran, että on helppo ja nopea käydä veskissä, ei paljon tartte pinnistellä. Eli siis henkinen puoli kun heilahtaa, niin vatsa läikkyy. Meikä muuten koki jossain määrin itseni loukatuksi, kun koululääkäri ehdotteli psyykkistä syytä vatsanväänteisiin ja löysyyteen joskus ammoin muinoin. Nyt sitten on löytynyt ihan oikea vika sekä vatsasta että päästä. Oikea diagnoosi, mutta väärin perustein ja etuajassa. Ennustajaeukko.

->Puolihullu

"Varmaan aika turha yrittää auttaa, mutta tuli mieleen: Onko kenties masentunut tai stressaantunut?"

Kukapa meistä ei olisi ainakin jonkin verran stressaantunut, ainakin aika ajoittain.

Ohjenuorana on kuitenkin, että ensin on tutkittava kunnolla ja sitten jos mitään ei löydy, jää käteen toiminnallinen vaiva.
Sekin, että mitään ei löydy, on yhtä tärkeä kuin että löytyy jokin syy oireille.

Depressio ei ole kovin helppo diagnoosi. Vaikka lääkärille tulisikin tunne, että kyse on mielialahäiriöstä tai ainakin sellainen on pahentamassa oireita, pitää asiaa lähestyä pikku hiljaa. Potilaan pitää itse oivaltaa, lääkäri vain johdattelee ajatusta siihen suuntaan, josko niinkin voisi olla.

Psykiatrian kouluttajani aikoinaan oli professori Kalle Achté ja muistan aina hänen sanansa: Fyysistä oiretta ei saa poistaa potilaalta ennen kuin hän on henkisesti valmis kohtaamaan taustalla olevan psyykkisten syiden vaikutuksen.

Jos potilaalta poistetaan fyysinen vaiva tyystin, hänen psyykensä saattaa romahtaa. Henkilö tarvitsee fyysistä oirettaan, koska ei pysty käsittelemään taustalla olevaa psyykkistä ongelmaa, ennen kuin on siihen valmis. Tie on usein hyvin pitkä ja kivinen.

Potilas-lääkärisuhteen luottamuksen syntyminen voi viedä myös useita vuosia.

MD

Potilas-lääkärisuhteen luottamuksen syntyminen voi viedä myös useita vuosia.

Niinpä, harmi että meidänkin alueella nuo lääkärit tuppaavat vaihtumaan vähän miten sattuu ja siihen sitten vielä omat muutot kaupunginosasta toiseen päälle. Aivan sama käykö päivystyksessä vai "omalääkärillä", vieras naama siellä on joka kerta. Näin siis terveydenhuollon puolella, mielenterveystyö on sentään vakaampaa laadultaan.

En ehtinyt enkä nyt ehdi lukea pidemmälle.
Stoppasi tuohon, koska gluteiini ei voi imeytyä ohutsuolesta maksaan eikä sieltä erittyä sappirakkoon, koska suolinukka on hävinnyt, gluteiini tuhoaa sen. Siitähän ne oireet tulevat, imeytymishäiriöstä ohutsuolessa eikä maksasta tai sappirakosta.

"There are many people who cured Celiac disease by cleansing liver & gallbladder.

That is understandable, when we know that the liver gets "first pickings" of everything absorbed in the small intestine, which is where virtually all nutrients are absorbed, including glutens."

Ehdin jatkaa hieman lukemista. Tuo väite ei pidä paikkaansa. Tuossa ei edes tiedetä mikä keliakia on.

"If you've got celiac disease, you have liver and gall bladder malfunction due to numerous intrahepatic stones and/or gallstones.

Celiac disease is caused by primary liver stones (intrahepatic stones)."

That is noncence!!!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat