Seuraa 
Viestejä45973

Kuinka moni palstalainen tunnustaa tupakoivansa? Entä korvaushoitoa käyttävät, purukumi, laastari tai joku muu?
Itse käytän purukumia jo seitsemättä vuotta . En kerta kaikkiaan halua, enkä usko voivani luopua korvaushoidosta. En tosin muuta haittaa pureskelussa näe, kuin että pitää muistaa kuljettaa purkat mukana kaiken aikaa. No jaa.. Suu on kuiva aamuisin, jos illalla pureskelee.
Onkohan tullut uusia tutkimuksia korvaushoidosta ja sen haittavaikutuksista?

Vaikea uskoa, että näillä "tupakaton päivä" kampanjoilla saadaan himopolttajat omantunnon tuskiin. Se polttaa joka polttaa.

Sivut

Kommentit (23)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsellä meni loppuajasta kaksikin askia päivässä. Helvetillinen yskä ja räkäleikki. Olen polttanut savukkeita, piippua, sikareita, sätkää ja pitänyt nuuskaa.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

En mää tupakoi, joskus kännissä sikareita oon poltellu. Ihan hyviä on eikä edes maistu pahalta suussa tupakka seuraavana päivänä krapulassa.

Uskonkin että tupakkakiellot lisäävät nautiskeluun käytettäviä tupakkatuotteita, eikä mitään savukkeita mitkä on tusinatuotetta.

Toki tupakointikiellot vaikuttaa kaikkeen tupakkaan, mutta ei ne vähennä eikä poista hirveesti.

Kohta ihmiset perustelevat kaikki savukeseuroja ja istuvat autotallissa ja polttavat sikareita ja piipputupakkaa.

Onhan näitä seuroja nykyäänkin, mutta enempi tulee.

K. K.
Vaikea uskoa, että näillä "tupakaton päivä" kampanjoilla saadaan himopolttajat omantunnon tuskiin. Se polttaa joka polttaa.

Sekä tupakkayhtiöiden että terveysviranomaisten kampanjoinnin kohderyhmänä ovat 12 - 20 vuotiaat, noin suurinpiirtein. Tupakkateollisuus yrittää koukuttaa nimenomaan nuoret, aika harva ryhtyy ensimmäistä kertaa polttamaan 3-kymppisenä. Ja keski-ikäiset, 20 vuotta polttaneet, ovat terveysjärjestöjen näkökannalta menetettyä kauraa eikä ainakaan paukkuja kannata haaskata heihin. Lääkefirmat ovat sitten eri asia, heille tämä kohderyhmä kelpaa.

Tupakan vastustajien strategiana on siivota tupakointi pois silmistä kaikkialla niin, että nuoret eivät pitäisi sitä normaalina ja tavalliseen elämään kuuluvana asiana. Mikähän olisi hyvä käännös termille "denormalize", "epänormalisoida"?

Itse poltan mutta pidän näitä rajoituksia mm. ravintoloissa hyvänä asiana. Jospa jonain räntäsateisena iltana kadulla baarin edessä kessutellessa saisi päätetyksi lopettamisestakin.

Edit: Itsellä samat kokemukset nikotiinipurukumista: Olin vuoden polttamatta ja täysin koukussa purukumiin. Päättelin sitten, että koska lopettaminen oli niin helppoa että voin tehdä sen milloin vain, voin yhtä hyvin aloittaa polttelunkin taas hetkeksi. Ihminen on helvetin hyvä huijaamaan itseään.

CE-hyväksytty
Vaaleen ruskeeta bonusta noin kymmenen sätkää/pv. Humalassa muutama enemmän. Se tekee sellasen 5€ viikossa. Ei intoa lopettaa.

No sulla tupakoiminen ei ole taloudellinen kysymys. Nikotiinipurkat tulevat viikossa paljon kalliimmiksi, ainakin minulla.

Jokohan Mummo on päässyt eroon nikotiinista kokonaan. Oli juttua monta virtuaaliaikaa sitten, kun asiasta keskusteltiin.

Menee vajaa aski päivässä savuna ilmaan... Maanantaina pitäisi aloittaa korvaavien tuotteiden käyttö, saas nähä miten tälläkertaa käy. Toivottavasti nyt pääsis eroon, niin röökistö kun korvaustuotteesta.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Lasten hankkiminen auttoi eroon tupakasta meidän perheessä. Kun vaimo tuli ensimmäisen kerran raskaaksi, lopetettiin molemmat, eikä olla sen jälkeen poltettu. Nyt jos jostain syystä alottais sauhuttelun, ottais kyllä ankarasti kupoliin. Jos on onnistunut olemaan koskaan alottamatta polttamista saa olla onnellinen. Harva tupakoitsija on tyytyväinen poltteluunsa ja lopettaminen on helpoimmillaankin v*ttumaista touhua.

K.K. Katos kun muistit!

Kohta tulee aktiivisauhuttelun lopettamisesta kaksi vuotta, mutta nikotiinipurkkakoukussa olen edelleen. Lääkärin mukaan se on kumminkin pienempi haitta kuin tupakoinnin jatkaminen.

Positiivisia vaikutuksia on ollut vaikka kuinka, mutta tupakka himottaa välillä . Muutaman tupakan olen juhlapäissäni vedellyt, mutta huomenna iskevä ravintolatupakoimattomuus poistanee nekin viettelyksen hetket.

Unissatupakointiakin harrastan. Vedän syviä, nautinnollisia henkisavuja ja herään sitten karmeaan morkkikseen. Ankara yliminä valvoo.

Mä joskus nuorena kokeilin ku kaverit painosti, mutta aivan kauheatahan se oli. Vaihdoin sit kavereita. En vaan käsitä miks ihmiset vetää sitä savua sisäänsä. Ykskään mun nykyisistä kavereistakaan ei polta. Eikä taida meidän suvustakaan tupruttelijaa löytyä. Outoa.

K. K.
Kuinka moni palstalainen tunnustaa tupakoivansa? Entä korvaushoitoa käyttävät, purukumi, laastari tai joku muu?
Itse käytän purukumia jo seitsemättä vuotta . En kerta kaikkiaan halua, enkä usko voivani luopua korvaushoidosta. En tosin muuta haittaa pureskelussa näe, kuin että pitää muistaa kuljettaa purkat mukana kaiken aikaa. No jaa.. Suu on kuiva aamuisin, jos illalla pureskelee.
Onkohan tullut uusia tutkimuksia korvaushoidosta ja sen haittavaikutuksista?

Vaikea uskoa, että näillä "tupakaton päivä" kampanjoilla saadaan himopolttajat omantunnon tuskiin. Se polttaa joka polttaa.

Tämä palstalainen viettää syksyllä tupakoinnin lopettamisen kolmivuotissynttäreitään, ja on erittäin tyytyväinen siihen, että kykeni lopettamaan. Punaista L&M - tupakkaa paloi pitkään 10 kpl/vrk. Sitten se nousi 15 kpl/vrk. siihen se jäi, ei enempää, mutta vähemmän. Tulos: 0 kpl.
Mitään korvaushoitoja en käyttänyt - tai, no: Kahvia, ja karkkia kului paaljon .

Empä ole koskaan polttanu yhtä henkäisyä enempää, viimemmäksi joitain sikareita maistanut tuon henkäyksen verran. Enpä ole nähnyt mitään tarvetta moiselle, vaikka nuorempana kaveritkin koitti painostaa. Nykyään kuulee monen tupakoijan vaan kiroavan tupakkaa ja kannustavia/positiivisia kommentteja on tullut myös satunnaisilta tuntemattomiltakin tupakoitsijoilta.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

En ole koskaan kyennyt, en polttamaan, en ymmärtämään. Itsemurha coolilta näyttäen on mahdollista hitusen elegantimminkin. Sitä paitsi hajuaistini on hitusen yliherkkä, minä olen yksi niitä piha- ja parveketupakoitsijoita vainoavista kyttaajanaapureista. Inhoan vaatteisiin ja hiuksiin (melkein 1 m) tarttuvaa tupakanhajua, ja sitä riivattua vaivaa kun joutuu baari-illan jälkeen pesemään tukkansa - ja kuivattamaan sen.

Jotta isoja peukkuja sinulle, Mummo, kun olet osana tekemässä maailmaani hiukan vähemmän saastuneeksi.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Listalta puuttuu:
-Olen lopettanut, apuna korvaushoidot.

Äänesti "lopetin omin voimin", koska oikeaa vaihtoehtoa ei ollut.
Itselläni lopetuksen apuna oli inhalaattori, nyt n. 8v ilman nikotiinia.

Miten tämä tupakkanarkomania voidaan edes hyväksyä nykymaailmassa? Ilmeisesti kyse on vain historiasta. Minä näen tupakan ja oopiumin polttelun yhtä tuomittavana, kummatkin polttavat vain siirtääkseen vieroitusoireita. Oopiumista voi tietysti saada helpost yliannostuksen, mutta ei se ole minun murheeni. Alkoholinkin käytölle yritetään hakea hyväksyntää sillä syyllä, että se aiheuttaa vieroitusoireita (krapula). Eniten tupakoitsijoissa myrkkykaasun levityksen ohella häiritsee heidän säälin kerjääminen, he samat jotka aikoinansa haukkuivat ja painostivat minua ja muita tupakoimattomia.

Edellinen tupakkalakkoni kesti kolme vuotta.

Se oli kuitenkin kelpo huumetäyteistä 70-lukua, joten mitalia ei anneta. Silloin oli enemmänkin valinnanvaraa olla valitsematta. Missään tapauksessa urheiluseurojen poikahikeä ja -rakkautta tihkuva jännitys ja turvallinen moraalittomuus ei pitkällekään jaksanut innostaa, vaikka Aleksilla on kerran vuodessa jouluvalot.

Rouva Fortuna voi tietää tämän kuukauden ikäisen olotilan jatkumisen tarkan keston, mikäli frouva on päässyt lukemaan deterministien toistaiseksi vapautumattomia arkistoja tuleville aulangon-ajoille.

En kaipaa tupakkaa yhtään. Eräät hermostolliset häiriöt tulkitsen syntymähulluuden ja lähiaikoina tapahtuneitten muitten (Menieren taudiksi diagnosoitu paraneekin kait hovissa mahdolliseksi kasvaimeksi, joka onneksi tulee oikein kehittyessään suojelemaan pahimpien pilkkahuutojen kuulemiselta jne. jne.), yleisimpienkin mielenjärkkymisrepertuaarin leventymiskokemuksen supistumiseen.

Hion hampaitani tupakkatehtaantyttöjen kunnian puolustamiseksi!

Vitunposket. Kerran se ihminen kuolee siinä mitään Jesusta tarvita. PRkele kun otaa aivoon. Jesuksen ainoa hyöty on se että on kunnollisia kirosanoja. Mikä on se tauti kun sanotaan että "vaivaa ristiselkää"? No tietenkin tikkuja olkapäässä. Aaaaaaaaa. KEUKEUKEUKEU. Vittuakos lähdit niitä puita hilaamaan Golgatalle..

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat