Seuraa 
Viestejä45973

Britannian poliisi ampui Brasilian kansalaisen, koska luuli tätä terroristiksi. Mitään syytä ampumiselle ei sen kummemmin ollut, paitsi se, ettei mies pysähtynyt poliisin käskyistä huolimatta. Miestä ammuttiin peräti 5 kertaa päähän, joten aikamoista jälkea siitä luultavimmin tuli. Voitaisiinko sanoa, että peräti jauhelihaa. Brasilia vaatii Britannialta selvitystä asiasta.
Mitä luulette, nousiko viha poliisin päähän pommitusten johdosta, vai miksi 5 laukausta päähän?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (22)

Kohtalaisesti on terroristit onnistuneet tehtävässään.. harmi. Iso moka poliiseilta. Poliiseilla on hirveä piina saada seuraavat ja entiset iskun tekijät kiini.. ovat valmiita ottamaan riskejä jopa ihmisten kustannuksilla.
Tästähän terroristit pitävät. Kansalaisten olot muuttuvat rasittavammaksi. Vielä muutama isku ja kansalaisten vapauksia rajoitetaan vielä tuntuvammin ja tarkkailun taso nousee. Siinäpä sitten saavat valitettavasti lontoolaiset tuta miltä tuntuu elää samankaltaisilla alueilla lähi-idässä ym.. Sitten alkavat lontoolaiset harmitella olojansa ja vannovat kostoa. Kuulostaa harvinaisen tutulta...

Mielestäni tuosta pitää tulla jo jotain seuraamuksia osallisille poliiseille, muuten on taas oikeusvaltion rajoja siirretty rankalla kädellä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaan niin kauan kuin me tuhlaamme aikaamme ja energiaamme rahaan, joka on turhaa työtä ja näin tuhlattua aikaa ja tuhlattua energiaa, meillä tulee olemaan pelkoa lapsiemme ja lasten lastemme jne puolesta.

Vaan eipä huvipuistoissa kukaan voi käyttää enemmän laitteita kuin toinen.

Vaan eipä huvipuiston sisäisesti enää tarvitse laitteita käyttäessään käyttää enää rahaa.

Vaan onko se kommunismia vai supertehokasta markkinataloutta?

;):)

salai
Seuraa 
Viestejä9213

Tuolla vapaan sanan puolella on asiasta keskusteltu jo pitemmän aikaa, malliksi katilta:

kati sinenmaa
Sillä mitään väliä, minkä tähden pakeni, koska eiväthän ne rehelliset ihmiset mitään pakene. Tiedä, vaikka oli menossa muuten vain tekemään ilkitöitä, joten hyvä, että pääsi taivaaseen, koska nyt jonkun ei tarvinnut ruveta sen uhriksi.
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=1988&postdays=0&postorde...

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Ja eikös miehet peräti olleet siviilipukuisia? Minä ainakin lähtisin pakoon jos 10 VALKOISTA miestä huutaisi pysähtymään ja juoksisi perääni, jos olisin AASIALAINEN.

Vähän sama kun 10 mustaihoista alkaisi jahtaamaan sua ja huutamaan vihaisesti pysähtymään..

pepe+
Seuraa 
Viestejä264
Gideon
Britannian poliisi ampui Brasilian kansalaisen, koska luuli tätä terroristiksi. Mitään syytä ampumiselle ei sen kummemmin ollut, paitsi se, ettei mies pysähtynyt poliisin käskyistä huolimatta. Miestä ammuttiin peräti 5 kertaa päähän, joten aikamoista jälkea siitä luultavimmin tuli. Voitaisiinko sanoa, että peräti jauhelihaa. Brasilia vaatii Britannialta selvitystä asiasta.
Mitä luulette, nousiko viha poliisin päähän pommitusten johdosta, vai miksi 5 laukausta päähän?

Enpä tiedä mikä varustus ammutulla oli. Jospa hänellä oli reppu tai muuten sellainen vaatetus että poliisi uskoi hänen kantavan pommia. Turvallisin keino siinä tapauksessa on, ettei kohde pääsee räjäyttämään pommia, on ampua päähän ja siihenkin monta kertaa. Viisi kertaa päähän tuntuu paljolta, mutta jospa aseena oli pieni kaliiperinen, eikä ampuja ollut varma tehosta. Voidaanhan tässä paljonkin spekuloida väärillä tiedoilla. Eiköhän sieltä tule julkisuuteen jonkimmoinen virallinen selvitys tapahtumista.

yst.pn

Lähde:
http://bellaciao.org/en/article.php3?id_article=7131

Lainaus:

"Chris Wells, a 28-year-old company manager, said he saw police officers rushing into the station as the man they were chasing jumped over the barriers.

“There were at least 20 of them and they were carrying big black guns. The next thing I saw was this guy jump over the barriers and the police officers were chasing after him and everyone was just shouting ‘get out, get out’.”

Another witness, Mark Whitby, saw the shooting at close range. He said: “An Asian guy ran on to the train. As he ran, he was hotly pursued by what I knew to be three plainclothes police officers.

“He sort of tripped but they were hotly pursuing him and couldn’t have been more than two or three feet behind him at this time. He half-tripped, was half-pushed to the floor,” said Whitby.

“One of the police officers was holding a black automatic pistol in his left hand. They held it down to him and unloaded five shots into him. I saw it. He’s dead, five shots, he’s dead.”

Whitby added that the man did not seem to be carrying a weapon or wearing a rucksack. “He looked like a Pakistani but he had a baseball cap on, and a thickish coat.”

He went on: “It was a coat like you would wear in winter. Maybe he might have had something concealed under there. But it looked out of place in the weather we’ve been having.”

The Muslim Council of Britain said Muslims were concerned there was a “shoot-to-kill” policy in operation."

Julkisuuteenhan on sitä paitsi tullut myöhemmin tietoja; poliisit erehtyivät miehestä, ampuivat jonkun jota ei edes epäilty mistään.

Tuommoista seuraa, kun virkavallalle annetaan harkitsemattomasti valtuuksia, mm. aseenkäyttöön, ja kun virkavalta ei itse valvo, että epäilystä herättäneiden henkilöllisyys tarkistetaan, tai että sen joitakin jäseniä ei vaivaa rotuviha.

Jos tunnette surua tai osanottoa tapahtuneen johdosta, ilmoittakaan se aiheessa Suremme Lontoossa ammuttua brasilialaista sähkömiestä.

pepe+

mutta jospa aseena oli pieni kaliiperinen, eikä ampuja ollut varma tehosta.

Jos se on ruutiase niin siinä on aina riittävästi voimaa.
Kuinka joku voi kantaa asetta työn puolesta, jos ei tiedä siitä mitään?

pepe+
Seuraa 
Viestejä264
180°
pepe+

mutta jospa aseena oli pieni kaliiperinen, eikä ampuja ollut varma tehosta.

Jos se on ruutiase niin siinä on aina riittävästi voimaa.
Kuinka joku voi kantaa asetta työn puolesta, jos ei tiedä siitä mitään?

Jospa vaikka tiesikin ja siksi ampui riittävästi.

yst.pn

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Tässäpä syy miksi suomalaisten poliisikokelaitten joukosta yritetään karsia kuumakallet. Vai yritetäänkö?

Raivo ja adrenaliini siinä on huono isäntä. Tilanteet ovat nopeita ja analyyttinen suhtautuminen vaatii jopa yön yli nukkumista. Miten silloin voi sekunneissa tehdä analyyttistä työtä. Tosin rautahermokin voisi toimia aivan samoin. Suuren todennäköisyyden vallitessa on saatava hemmo toimintakyvyttömäksi, kun sillä voi olla laukaisu painonapin takana. Kun kerran ollaan tekemässä toimintakyvyttämäksi, niin on aivan sama tehdäänkö jauhelihaa, jotta namiskan painaminenkin jää varmasti kesken.

Näitä tulee jatkuvasti, koska ennustaminen on vaikeaa. Varsinkin tulevan ennustaminen. Jälkiviisaus on asteen helpompaa.

Oikeastaan noille jepareille pitäisi palauttaa mahdollisuus riskitoimintaan ja kansalaiset jos sen tietävät, niin eivät käyttäydy sitten idioottimaisesti. Riskitoiminta on tässä sitä, että sivullisia menee kuten sodassa. Sivullisten tulee vain se tietää ja käyttäytyä sen mukaisesti. Esimerkiksi pullottavia reppuja ja johdonpätkiä ei pareane raahata ihmiskeskittymiin. Eihän lapinleukuakaan saa pitää taajamissa vyöllä ja sen vaarallisuus on aivan eri luokkaa metrossa kuin dynamentin ja muoviräjähteen.

Myös meikäläisiltä poliiseilta on viety hampaat. Tulevaa ajatellen ne pitäisi palauttaa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Jos jätkä ei pysähdy, pitää talvitakkia ja reppua ja vielä juoksee karkuun junaan... niin eiköhän ihan todennäköistä ole että Hra Poliisi tekee hänet toimintakyvyttömäksi. Ja jos kyseessä oli automaattiase niin eiköhän viisi laukausta tule aika nopiaan.

Lontoossa pitää käyttää järkeään. Sen siskonikin on monesti kertonut. Ei saa katsoa ketään silmiin jne.
ja etenkin pommi-iskujen jälkeen olettaisin että ainakin suurin osa muslimeista ja muslimeilta näyttävistä ihmisistä välttäisi "epäilyttävää" vaatetusta. Kuten tässä tapauksessa talvitakkia ja reppua. Ja aika suuri osa myös pysähtyisi eikä juoksisi junaan karkuun.

Poliisin tehokkuuden ainakin osoittaa ettei kukaan sivullinen edes loukkaantunut. Vaikka ammuskeltiin. Vain kohde vahingoittui ja hänkin kuollettavasti.

CNN:ltä poimittua. Ammutulla kaverilla oli vielä monen päivän junalippu. Miksi meni hyppäämään portin yli talvitakki päällä ja juoksemaan kohti junaa?
En voi oikein syyttää poliisejakaan toiminnastaan. Kaveri joka varoituslaukauksienkaan jälkeen ei pysähdy, vaan hyppää junaan joita on jo räjäytelty (karkeana vertauksena, ulkomaalaisten näköisten toimesta) on mahdollinen uhka.
Valitettavasti se, että hänet saadaan lyötyä maihin ei ihan riitä, koska omien toimiensa perusteella hän VOI olla terroristi, ja koska vaatetus antaa saman laista osviittaa, hänet on käytännössä pakko ampua, koska räjäytysmekanismista ei ole tietoa.

Ei paljon naurata jos neljä miestä pitää "uhkaa" maassa, ja sen jälkeen tämä uhka räjäyttää itsensä jollain metodilla.
Itsekään en paljon kroppaan kuteja tuhlaisi, kun ei tiedossa minkälainen räjähdysvyö hänellä voi olla.

Lontoon terroriuhan alla, itse mieluummin ottaisin turpaan niiltä kymmeneltä tummaihoiselta (mitä vertausta tässä jo käytettiin), kuin lähtisin juoksemaan julkisiin kulkuvälineisiin sillä riskillä, että he ovatkin poliiseja.

On toki helppoa syyttää poliiseja toimistaan... jälkikäteen. Itse ainakin vapauttaisin heidät saman tien vastuusta ylläolevassa tilanteessa, ellei sitten tutkinta osoita heidän toimineen eri tavalla.

Duski
Mielestäni tuosta pitää tulla jo jotain seuraamuksia osallisille poliiseille, muuten on taas oikeusvaltion rajoja siirretty rankalla kädellä...

Samaa mieltä, yhden laukauksen olisin vielä ymmärtänyt, mutta 5 ja vielä päähän.

Eli jos kolme siviiliasuista miestä huutaa sinua pysähtymään, mahdollisesti aseet esillä, lähdetkö juoksemaan karkuun? Lisätään tähän että olet ulkomaalainen ja epäillään että kaupungissa on jo hysteriaa ilmassa? Sitten, kun lähdet karkuun, sinun pitäisi varmaan ymmärtää että jos takaa kuuluu laukauksia, ne ovat varoituslaukauksia!

Mihin tässä terroristeja tarvitaan enää pelkoa levittämään?

Keskittyen tässä aiheessa vain ampumistapahtumaan ihan tietäenkin unohdatte oleellisen. Nuo kolme poliisia eivät suinkaan kohdanneet ampumaansa ihan sattumalta ja yhtäkkiä, jolloin aikaa olisi ollut erittäin vähän. Ei Lontoossakaan sentään ammuta ihan kohdaten epäilyttävä tyyppi sattumalta vaika aseman tungoksessa. Poliisit tiesivät jo, missä mies asui, ja että hänellä oli tiettyjä alan välineitä. Kun hän tuli ulos, he lähtivät seuraamaan. Ja tästä tapahtumat etenivät, miehen kiiruhtaessa, sekä junaansa, että pakoaan. Takaa-ajajat olivat riskejä, he eivät pudonneet kannoilta. Oli kuitenkin tehty karkea virhe, jota ei edes aloittelija saisi tehdä. Oli unohdettu tarkistaa miehen henkilöllisyys ja työtoimi. Hänen välineensä olivat ammattinsa sähköalan. Tarkistuksen olisi voinut tehdä vielä miehen lähtiessä asunnostaan. Ja tällöin toiminta-aikaa olisi poliiseillekin jäänyt paljon. Ja mitä uhrin reaktioihin tulee. poliisisn tapa toimia oli väärä se kiihdytti kohdetta, sen sijaan, että olisi vaikuttanut rauhoittavasti. Tätä jonkinverran painotetaan Suomen poliisissa ja sen koulutuksessa, mutta kyllä se täälläkin toisinaan pääsee unohtumaan.

On ihan asiaankuuluvaa, että tapaus käsitellään oikeudessa. Ja kun tutkinta on kesken, tai sitä ei ehkä ole aloitettukaan, on yhä se mahdollisuus, että poliisit todella suorittivat rasistisen murhan. Tapaus on varsin samanlainen kuin Yhdysvalloissa monet ennen. Oliko erehdys vai oliko teko tarkoituksellinen, siitä päättäköön oikeus. Ilman perusteellista tutkintaa ja lopullista tuomiota kumpikaan mahdollisuus ei voi olla poissuljettu.

Ja myös Brasilian valtio pyytää selvitystä. Ja jos sitä ei riittävän hyvää tule, tpauksesta tulee Britannialle myös kansainväline ongelma.

pepe+
Seuraa 
Viestejä264
Gideon

Samaa mieltä, yhden laukauksen olisin vielä ymmärtänyt, mutta 5 ja vielä päähän.

Yhdellä laukauksella ei varmuudella estetä ketään toimimasta, vaikka ammuttaisiin päähän, jos tarvittava toiminta on vain napin painaminen. Etenkin jos aseena on pieni kaliiperinen virka ase joka yleensä poliiseilla on (läpaisy kyky heikko, turvallisenpi väkijoukossa ampumiseen).

Poliisit olisi saanu ampua ympäri kehoa kymmeniä laukauksia ennen kuin olisi päästy samaan varmuuteen kuin päähän ampumiseen.

Niin että mihin sinä olisit ampunu yhdellä laukauksella, jos olisit kuvitellu että pommittaja siinä on. Vai olisitko ottanu tunnollesi sen riskin, että et olisi ampunu, vaan päästäny mahdollisen pommittajan rajäyttämään itsensä matkustajien keskellä.

yst pn

Niin siis jos ei vielä ole kaikille selvää niin poliisit ampuivat epäiltyä päähän juuri siitä syystä että mies saattoi kantaa pommeja takin alla. Siitä vasta show olisikin tullut jos poliisit olisivat itse räjäyttäneet pommin ampumalla sitä. Itse ymmärrän kyllä tilanteen ja miten siinä toimittiin ja ihmettelen todellakin miksi epäilty lähti juoksemaan koska poliisit olivat ilmeisesti ilmoitteneet olevansa poliiseja. Toisaalta poliiseilla sattui moka jo siinä kun päästivät mahdollisen terroristin yleensä lähellekään metroasemaa, miksi pidätystä ei suoritettu jo kotiovella siististi ja kun olisi varmistunut miehen syyttömyys olisi hänet päästetty vapaaksi ja se siitä?

Toisaalta tietysti jos lehtiin on uskominen niin poliisit eivät ole tehneet mitään väärin vaan laki.
Eri palstoilta ja lehdistä olen lukenut, että terroristiksi epäiltyä saa ampua kuolettavasti ja tähtäys kohta on turvallisuuden vuoksi nimenomaan pää.
Eniten ihmetyttää juuri nämä juosten kustut terrorismin vastaiset lait.
Onhan noita pommi-iskuja tehty Lontoossa IRA:n toimesta eikä silloinkaan pelkkä epäily ole antanut valtuuksia teloituksiin.

Mitä yhteistä on terroristeilla ja USA/UK poliiseilla?
Molemmat tappaa viattomia ja puolustuskyvyttömiä siviileitä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat