Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Siis mikä on paras osa-alue?

Sivut

Kommentit (27)

Vähän outo jaottelu. Miten lukuteoria ja algebra ovat osa logiikkaa, mutta lineaarialgebra on sitten oma osa-alue? Tai miksi kompleksiluvut ovat osa analyysia eikä esimerkiksi lukuteoriaa? Itselleni tuo algebra on yllättäen se mieluisin.

al-gebra
Vähän outo jaottelu. Miten lukuteoria ja algebra ovat osa logiikkaa, mutta lineaarialgebra on sitten oma osa-alue? Tai miksi kompleksiluvut ovat osa analyysia eikä esimerkiksi lukuteoriaa?

Yhessä opinto-oppaassa ne on tollain jaoteltu

pöhl
Seuraa 
Viestejä926
Liittynyt19.3.2005

Missä mielessä paras? Numeerinen analyysi on kyllä aika tärkeää differentiaaliyhtälöiden teoriassa, joka taas on tärkeää vaikkapa lujuuslaskelmissa. Siispä vastaukseni on numeerinen analyysi.

bena
Yhteen- ja vähennyslasku. Helpottaa jokapäiväistä elämää kummasti kun ovat hallussa.

Kannatan! Ehkä tuohon voisi vielä lisätä prosenttilaskun ja alle 1-10 kertotaulut.

Ehdottomasti todennäköisyyslaskenta. Olen tietenkin soveltavana tilastotieteilijänä erittäin harhainen. Jos noista vaihtoehdoista pitää valita, niin sitten logiikka, sillä todennäköisyyslaskenta on loogista.

"Tilastotiede on havaintoihin perustuvan tieteen kansainvälinen, mutta erittäin paljon väärin käytetty kieli. Niin kuin Paavo Väyrynen aikoinaan totesi: Kaikki riippuu reunaehdoista."

Eusa
Seuraa 
Viestejä15578
Liittynyt16.2.2011

Kävin koko lailla kylmiltäån lineaarialgebran tentissä. Ihan hauskaa leikkiä, mutta formaali osoittaminen "kehäpäätelmiin" tahtoo mennä lekkeriksi. Yllätti, että matriisin ominaisarvoiksi tuli pelkkiä kompleksilukuja. Muuhun tehtävätasoon nähden olisi luullu pysyttäydytyn reaaliluvuissa.

Hienorakennevakio suoraan vapausasteista: 1 / (1^0+2^1+3^2+5^3+1^0/2^1*3^2/5^3) = 1 / 137,036

asdf
Seuraa 
Viestejä11749
Liittynyt16.3.2005

Väittäisin että matematiikan paras osa-alue on joko kokonaislukujen yhteenlaskut lukualueella 20-310, ympyrän pinta-alan kaava tai tilavuuden mittayksiköiden muunnokset. En osaa oikein perustella, mutta nuo vain tuntuvat parhailta.

Jos mennään todella spesifisiin matemaattisiin sovelluksiin, olen kiinnostunut hattujen käytön korrelaatiosta kysymyksiin vastaamisiin kysymyksillä samalla palavaa savuketta etusormen ja peukalon välissä pidellen. Tuo saattaa hyvinkin olla yksi parhaista matematiikan osa-alueista, mutta en tiedä vielä tuosta alueesta tarpeeksi, jotta voisin sitä suositella.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat