Seuraa 
Viestejä45973

Danonen Vitalinea-jugurtin TV-mainoksessa sanotaan että siitä on otettu lisätty sokeri pois. Minkä takia yleensä lisätä sokeria, jos se kerran otetaan pois? Luulisi lisätyn sokerin pois ottamisen jugurtista olevan epätaloudellinen prosessi.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (38)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Ehkä niille on vaan tapahtunut vahinko. Joku kesätyöläinen on sokeroinut ison erän perusjugurttia. Virheen korjaamiseksi liika sokeri on piänyt poistaa. Mahtaa vaan olla monimutkaista tuon sokerin poisto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

joo, sokeri pois, mutta muita hiilareita voi taas olla mielin määrin. vaikka maltodekstriiniä 50% mutta silti sokeria eli sakkaroosia 0%

Moses Leone
Danonen Vitalinea-jugurtin TV-mainoksessa sanotaan että siitä on otettu lisätty sokeri pois. Minkä takia yleensä lisätä sokeria, jos se kerran otetaan pois?

Minua alkoi kiinnostaa koska mielestäni kaikki jugurtit ovat äiteliä, pakko tehdä itse luonnonjugurttiin marjoilla.

Vitalinea on huijausta. Tuotesivuilla sanotaan että ei lisättyä sokeria. Ok. Mutta että "makeutettu makeutusaineilla" ja "0% rasvaa", jo on keinoaine – onkohan lisätty muovi otettu pois vai jätetty?

100g
Energiaa 187-203kj
Proteiinia 4,2-4,6g
Hiilihydraatteja 6,6-7,2g
Rasvaa 0,1g
Ravintokuitua 0,4-3,2g
Na 0,05g
MAKEUTETTU MAKEUTUSAINEILLA

Tarkemmin asiaa ajateltuani olen tullut siihen tulokseen, että kyseessä saattaa olla samantapainen prosessi kuin laihialaisten kalakeiton valmistus. Siinä kalan pyrstöön on sidottu lanka, minkä avulla kalaa voidaan pikaisesti vain käyttää keitossa ja vetää talteen seuraavaa kertaa varten. Ehkä tässä tapauksessa jugurttiin on vain pikaisesti upotettu sokeritoppa, joka on vedetty heti pois ennen kuin se ehtii pahemmin liueta.

Tosiaan, osaisikohan kukaan kemisti kertoa, että millainen prosessi tuo lisätyn sokerin poistaminen oikein on. Jos se olisi yksinkertaista, niin sitä voisi soveltaa kotona.

Käyttävätköhän ne muuten sen poistetun sokerin uudestaan seuraavaan erään?

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Minä tavallisesti poistan lisätyn sokerin seuraavasti:
Otetaan 20 l vettä. Lisätään sokeria 5 kg. Lisätään hiiva ja ravintosuola.
Hiiva konvertoi sokerin ihan itsenäisesti haitattomiksi lisäaineiksi. Tällöin
sokeri poistuu prosessista tavallaan itsestään.
Jos halutaan, niin nuo lisäaineet voidaan ottaa talteen, ja käyttää esimerkiksi
nojoo, jääköön sanomatta.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

acedia
Moses Leone
Danonen Vitalinea-jugurtin TV-mainoksessa sanotaan että siitä on otettu lisätty sokeri pois. Minkä takia yleensä lisätä sokeria, jos se kerran otetaan pois?Minua alkoi kiinnostaa koska mielestäni kaikki jugurtit ovat äiteliä, pakko tehdä itse luonnonjugurttiin marjoilla.
Kokeile Ahon jugurtteja jos teillä päin niitä myydään. On joku pikkuvalmistaja Virroilta. Ne ei oo ollenkaan niin imeliä kuin isojen firmojen tuotteet. (Maksamaton mainos)

Köppä
Kokeile Ahon jugurtteja jos teillä päin niitä myydään. On joku pikkuvalmistaja Virroilta. Ne ei oo ollenkaan niin imeliä kuin isojen firmojen tuotteet. (Maksamaton mainos)

En ole koskaan nähnyt Hgissä moista tuotetta.

PS. Lisätyn sokerin poistaminen: ilmeisesti osa kirjoittajista ei ole ymmärtänyt että kyseessä on copy-sekoilu. Se kuulostaa vain tehokkaammalta kuin "ei lisättyä sokeria". Eihän mikään teollinen prosessi ensin lisää sokeria ja sitten seuraavassa liukuhihna-vaiheessa poista sitä, hoopot.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Mainos toimii tehokkaasti, kun siitä jutellaan kahvipöydässä ja miksei myös näin.

Kumpi kuulostaa paremmalta keskustelun avaajana: "Makeuttamaton" vai "Lisätty sokeri poistettu". Kuka kykenisi aloittamaan keskustelun "Makeuttamaton"-ilmauksen ristiriidasta? Ei kukaan.

Mutta mikä olisi vielä parempi? Hyvin on mainoksen laatija koulunsa käynyt.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

En ole mainosta nähnyt, mutta kuulostaa mainoskikalta. Eihän kukaan hölmöläinen lisää sokeria ja sitten poista sitä, eikä se ole edes mahdollista, tai sitten on jonkin monimutkaisen kemiallisen prosessin avulla. (tulee esim. kaasukromatografia mieleen menneiltä nuoruusvuosilta)

Ai niin tosiaan, viinanpoltto, mitä se nyt on - oikosulku - kun metsässä tislataan?

Köppä
]Kokeile Ahon jugurtteja jos teillä päin niitä myydään. On joku pikkuvalmistaja Virroilta. Ne ei oo ollenkaan niin imeliä kuin isojen firmojen tuotteet. (Maksamaton mainos)

No nyt löytyi, lomapaikan kaupasta. Selvästi perempi tuote. Marjojen maku lienee pakastemarjoista, tusinatuottajat käyttävät bulkkihilloa. Tämä voi olla syy myös äitelyyden puutteeseen. Toinen plussa on, että on uskallettu käyttää maitoa jossa on rasvaa. On luonnotonta tehdä jugurttia jossa 0,1 rasvaa ja esanssia + keinomakeutusainetta.

Sokerin poisto? Helppo nakki. Kun teen olutta, niin sokeri vain katoaa jonnekin, mutta aivan hyvää se on vaikka hieman hapanta on.

http://www.hyvaterveys.fi/content/view/52/66/
"Laktoosi eli maitosokeri on maidon tärkein hiilihydraatti. Se on niin sanottu disakkaridi, eli se muodostuu kahdesta yksinkertaisesta sokerista, glukoosista eli rypälesokerista ja galaktoosista. Maitosokeri ei imeydy sellaisenaan vaan hajoaa ohutsuolen limakalvolla olevan laktaasientsyymin vaikutuksesta glukoosiksi ja galaktoosiksi, jotka sitten imeytyvät verenkiertoon ja voidaan käyttää hyödyksi.

Jos laktaasientsyymi puuttuu, maitosokeri ei hajoa ja laktaatti kulkeutuu muuttumattomana suolistossa eteenpäin. Se hajoaa myöhemmin paksusuolen bakteereiden vaikutuksesta, jolloin syntyy maitohappoa ja vetykaasua. Kaasun paine venyttää suolta, ja sen ruokasulaa eteenpäin kuljettava rytmittäinen liike nopeutuu. Seuraa ripulia, ilmavaivoja ja mahakipua, jotka voivat joskus olla hyvinkin kovia.

Tautia kutsutaan laktoosi-intoleranssiksi. Sitä esiintyy 2–3 prosentilla seitsenvuotiaista, mutta iän myötä se yleistyy niin, että 17 prosenttia aikuisista suomalaisista kärsii näistä vaivoista." (alleviivasin)

Näpsä mainos. Olisikohan lisätty laktoosia ja poistettu entsyymillä Tulos on muita sokereita.

Viestini 2.6.2007:

"Kirjoitin jokin aika sitten (noin vuosi, ehkäpä) siitä miten Danone on onnistunut rekisteröimään muutaman bakteeri omiin nimiinsä. Kyseessä oli muistaakseni regulia... jotain ja joku muu vatsaystävällinen bakteeri. Jo silloin kävi ilmi, että tuollaisia bakteereja ei oikeasti ole olemassa noilla nimillä. Danonen on keksinyt bakteereille uudet nimet ja rekisteröinyt ne.

No, nyt uusimmassa Danonen Aktivian TV -mainoksessa on lisää samanmoista katsojan harhauttamista. Puhun mainoksesta , jossa kaksi naista keskustelee jääkaapilla

Ensimmäinen nainen sanoo: "Miten näin pieneen purkkiin mahtuu kalsiumia ja jotain muuta luonnonainetta" (en muista , mitä)

Toinen vastaa: "Ne on kuule poistanut näistä lisätyn sokerin!"

MTÄH???

Ensin Danone lisää jugurttiin sokeria ja sitten se poistaa sen siitä terveyssyistä!

Pidetäänkö meitä kuluttajina todella noin hölmöinä, että tuo menisi läpi. Tuotteesta on poistettu lisätty sokeri! Kun kuitenkin ilmeisesti tarkoitetaan, että tuotteeseen ei ole lisätty sokeria.

Tuokin ilmaisu on harhaanjohtava, jos sitä ajattelee. Mehussa ei ole lisättyä sokeria. Appelsiinimehua voidaan esimerkiksi tiivistää melkeinpä kuinka paljon tahansa ja silloin sen sokeripitoisuus nousee. Mehussa on erittäin paljon sokeria, koska siitä on poistettu muita aineita. Itse mehun kokonaissokeripitoisuutta ei ilmoiteta."

vaikka kyljessä lukisi "sokeriton" niin silti siinä jugurtissa voi olla vaikka kuinka paljon muita hiilareita -> paljon energiaa. vaikka fruktoosia, maltoa, glukoosia tms.

tavu
vaikka kyljessä lukisi "sokeriton" niin silti siinä jugurtissa voi olla vaikka kuinka paljon muita hiilareita -> paljon energiaa. vaikka fruktoosia, maltoa, glukoosia tms.

Fruktoosi, glukoosi jne. ovat sokereita. Eli ei siinä niitä ole, jos ei ole sokeria. Noissa purkeissa lukee kyljessä hiilareiden ja sokereiden määrät.

siouxeyesighed legion
tavu
vaikka kyljessä lukisi "sokeriton" niin silti siinä jugurtissa voi olla vaikka kuinka paljon muita hiilareita -> paljon energiaa. vaikka fruktoosia, maltoa, glukoosia tms.

Fruktoosi, glukoosi jne. ovat sokereita. Eli ei siinä niitä ole, jos ei ole sokeria. Noissa purkeissa lukee kyljessä hiilareiden ja sokereiden määrät.

tjaa, tarkistin wpediasta, tavallisimmin "sokerilla" tarkoitetaan sakkaroosia eli ruokosokeria (C12H22O11).

mutta tosiaan nuo kaikki ovat sokereita.

mutta, ovatko kaikki hiilarit sokereita?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat