Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Danonen Vitalinea-jugurtin TV-mainoksessa sanotaan että siitä on otettu lisätty sokeri pois. Minkä takia yleensä lisätä sokeria, jos se kerran otetaan pois? Luulisi lisätyn sokerin pois ottamisen jugurtista olevan epätaloudellinen prosessi.

Sivut

Kommentit (38)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Ehkä niille on vaan tapahtunut vahinko. Joku kesätyöläinen on sokeroinut ison erän perusjugurttia. Virheen korjaamiseksi liika sokeri on piänyt poistaa. Mahtaa vaan olla monimutkaista tuon sokerin poisto.

joo, sokeri pois, mutta muita hiilareita voi taas olla mielin määrin. vaikka maltodekstriiniä 50% mutta silti sokeria eli sakkaroosia 0%

Moses Leone
Danonen Vitalinea-jugurtin TV-mainoksessa sanotaan että siitä on otettu lisätty sokeri pois. Minkä takia yleensä lisätä sokeria, jos se kerran otetaan pois?

Minua alkoi kiinnostaa koska mielestäni kaikki jugurtit ovat äiteliä, pakko tehdä itse luonnonjugurttiin marjoilla.

Vitalinea on huijausta. Tuotesivuilla sanotaan että ei lisättyä sokeria. Ok. Mutta että "makeutettu makeutusaineilla" ja "0% rasvaa", jo on keinoaine – onkohan lisätty muovi otettu pois vai jätetty?

100g
Energiaa 187-203kj
Proteiinia 4,2-4,6g
Hiilihydraatteja 6,6-7,2g
Rasvaa 0,1g
Ravintokuitua 0,4-3,2g
Na 0,05g
MAKEUTETTU MAKEUTUSAINEILLA

Tarkemmin asiaa ajateltuani olen tullut siihen tulokseen, että kyseessä saattaa olla samantapainen prosessi kuin laihialaisten kalakeiton valmistus. Siinä kalan pyrstöön on sidottu lanka, minkä avulla kalaa voidaan pikaisesti vain käyttää keitossa ja vetää talteen seuraavaa kertaa varten. Ehkä tässä tapauksessa jugurttiin on vain pikaisesti upotettu sokeritoppa, joka on vedetty heti pois ennen kuin se ehtii pahemmin liueta.

Tosiaan, osaisikohan kukaan kemisti kertoa, että millainen prosessi tuo lisätyn sokerin poistaminen oikein on. Jos se olisi yksinkertaista, niin sitä voisi soveltaa kotona.

Käyttävätköhän ne muuten sen poistetun sokerin uudestaan seuraavaan erään?

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14379
Liittynyt16.3.2005

Minä tavallisesti poistan lisätyn sokerin seuraavasti:
Otetaan 20 l vettä. Lisätään sokeria 5 kg. Lisätään hiiva ja ravintosuola.
Hiiva konvertoi sokerin ihan itsenäisesti haitattomiksi lisäaineiksi. Tällöin
sokeri poistuu prosessista tavallaan itsestään.
Jos halutaan, niin nuo lisäaineet voidaan ottaa talteen, ja käyttää esimerkiksi
nojoo, jääköön sanomatta.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

acedia
Moses Leone
Danonen Vitalinea-jugurtin TV-mainoksessa sanotaan että siitä on otettu lisätty sokeri pois. Minkä takia yleensä lisätä sokeria, jos se kerran otetaan pois?Minua alkoi kiinnostaa koska mielestäni kaikki jugurtit ovat äiteliä, pakko tehdä itse luonnonjugurttiin marjoilla.
Kokeile Ahon jugurtteja jos teillä päin niitä myydään. On joku pikkuvalmistaja Virroilta. Ne ei oo ollenkaan niin imeliä kuin isojen firmojen tuotteet. (Maksamaton mainos)

Köppä
Kokeile Ahon jugurtteja jos teillä päin niitä myydään. On joku pikkuvalmistaja Virroilta. Ne ei oo ollenkaan niin imeliä kuin isojen firmojen tuotteet. (Maksamaton mainos)

En ole koskaan nähnyt Hgissä moista tuotetta.

PS. Lisätyn sokerin poistaminen: ilmeisesti osa kirjoittajista ei ole ymmärtänyt että kyseessä on copy-sekoilu. Se kuulostaa vain tehokkaammalta kuin "ei lisättyä sokeria". Eihän mikään teollinen prosessi ensin lisää sokeria ja sitten seuraavassa liukuhihna-vaiheessa poista sitä, hoopot.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Mainos toimii tehokkaasti, kun siitä jutellaan kahvipöydässä ja miksei myös näin.

Kumpi kuulostaa paremmalta keskustelun avaajana: "Makeuttamaton" vai "Lisätty sokeri poistettu". Kuka kykenisi aloittamaan keskustelun "Makeuttamaton"-ilmauksen ristiriidasta? Ei kukaan.

Mutta mikä olisi vielä parempi? Hyvin on mainoksen laatija koulunsa käynyt.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

En ole mainosta nähnyt, mutta kuulostaa mainoskikalta. Eihän kukaan hölmöläinen lisää sokeria ja sitten poista sitä, eikä se ole edes mahdollista, tai sitten on jonkin monimutkaisen kemiallisen prosessin avulla. (tulee esim. kaasukromatografia mieleen menneiltä nuoruusvuosilta)

Ai niin tosiaan, viinanpoltto, mitä se nyt on - oikosulku - kun metsässä tislataan?

Köppä
]Kokeile Ahon jugurtteja jos teillä päin niitä myydään. On joku pikkuvalmistaja Virroilta. Ne ei oo ollenkaan niin imeliä kuin isojen firmojen tuotteet. (Maksamaton mainos)

No nyt löytyi, lomapaikan kaupasta. Selvästi perempi tuote. Marjojen maku lienee pakastemarjoista, tusinatuottajat käyttävät bulkkihilloa. Tämä voi olla syy myös äitelyyden puutteeseen. Toinen plussa on, että on uskallettu käyttää maitoa jossa on rasvaa. On luonnotonta tehdä jugurttia jossa 0,1 rasvaa ja esanssia + keinomakeutusainetta.

Sokerin poisto? Helppo nakki. Kun teen olutta, niin sokeri vain katoaa jonnekin, mutta aivan hyvää se on vaikka hieman hapanta on.

http://www.hyvaterveys.fi/content/view/52/66/
"Laktoosi eli maitosokeri on maidon tärkein hiilihydraatti. Se on niin sanottu disakkaridi, eli se muodostuu kahdesta yksinkertaisesta sokerista, glukoosista eli rypälesokerista ja galaktoosista. Maitosokeri ei imeydy sellaisenaan vaan hajoaa ohutsuolen limakalvolla olevan laktaasientsyymin vaikutuksesta glukoosiksi ja galaktoosiksi, jotka sitten imeytyvät verenkiertoon ja voidaan käyttää hyödyksi.

Jos laktaasientsyymi puuttuu, maitosokeri ei hajoa ja laktaatti kulkeutuu muuttumattomana suolistossa eteenpäin. Se hajoaa myöhemmin paksusuolen bakteereiden vaikutuksesta, jolloin syntyy maitohappoa ja vetykaasua. Kaasun paine venyttää suolta, ja sen ruokasulaa eteenpäin kuljettava rytmittäinen liike nopeutuu. Seuraa ripulia, ilmavaivoja ja mahakipua, jotka voivat joskus olla hyvinkin kovia.

Tautia kutsutaan laktoosi-intoleranssiksi. Sitä esiintyy 2–3 prosentilla seitsenvuotiaista, mutta iän myötä se yleistyy niin, että 17 prosenttia aikuisista suomalaisista kärsii näistä vaivoista." (alleviivasin)

Näpsä mainos. Olisikohan lisätty laktoosia ja poistettu entsyymillä Tulos on muita sokereita.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat