Seuraa 
Viestejä45973

Tuossa kun luin tuota kirkon valistusketjua, niin tuli mieleen, että mihin ihmeeseen perustuu tuo, että jotkut hihhulisaarnaajat kaatavat ihmisiä?
Tässä esimerkki: http://youtube.com/watch?v=FdprM4C9edY

Olen nähnyt tuon tapahtuvan livenä, kun oli täällä kaupungissa vierailemassa se Pirjo Jalovaara tjms. Kyseisessä tilaisuudessa TODELLA monta ihmistä kaatui, kun tyyppi laittoi kätensä henkilön pään päälle ja mutisi jotain. Kaikki eivät kuitenkaan kaatuneet.

Mistä tämä johtuu? Pyörtyvätkö henkilöt vai esittävätkö vaan?

Kommentit (9)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Perustuu suggestioon.

Ihmiset olettavat, että "parantajan" kosketus saa heidät kaatumaan. Tämä toimii suggestiona. Myös "parantajan" "hoitoon" tulevat ovat jo valmiiksi keskimääräsistä suggesioalttiimpaa joukkoa.

Tuota kaatumista voidaan käyttää suggestioalttiuden perustestinä esim. arvioitaessa hypnotioitavan hypnoosialttiutta.

Besame Mucho
monta ihmistä kaatui, kun tyyppi laittoi kätensä henkilön pään päälle ja mutisi jotain. Kaikki eivät kuitenkaan kaatuneet.

Mistä tämä johtuu? Pyörtyvätkö henkilöt vai esittävätkö vaan?

Pari maksettua avustajaa kaatuilee ensin, sen jälkeen yleisön joukosta pyydetään saarnan aikana hurmiossa hourailleita hihhuleita osallistumaan kaatuiluun, moni ei kehtaa olla kaatumatta, ne jotka jäävät pystyyn käyvät vain kokeilemassa pystyykö päähihhuli kaatamaan.
Kyseessä on rahankeräysrituaali.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Olli Suomalainen
Hieman uudenpaa materiaalia pohjanmaalta!

Sana ja ylistys seurakunta esittää:

Naisten kaataja Veli Saarikalle: http://www.youtube.com/watch?v=a9IQPSutAUc

The very best of S&Y 1: http://www.youtube.com/watch?v=gV7_X5cxJGw


Samalla seurakunnalla on myös omat "fanisivut" joilta löytyy lisää materialia, kannattaa käydä katsomassa. Ihan parasta komiikkaa illanistujaisiin jne.
http://www.veriryhma.org/Video.html

Ihminen pyrkii luonnostaan välttämään reviirille tunkeutuvaa vierasta. Siksi käden laittaminen otsalle saa aikaan tahattoman reaktion vetää itseä taaksepäin. Seurauksena on joko horjahdus ja askel taakse tai, jos tätä on esim. kehotettu välttämään, kaatuminen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat