Seuraa 
Viestejä45973

TUULA LAAMANEN NATUROPAATTI
"Viimeiset 30 vuotta on käyty melkoista suolan vastustuskampanjaa ja saatu holtiton suolan käyttö kuriin. Nyt ollaan tultu toiseen ääritilanteeseen, jossa kansa kärsii suolan puutteen aiheuttamista oireista munuaisongelmineen."

Suolaa, suolaa, enempi suolaa...

Potilaat kertovat: Mainio.net

"Kesäkuumalla tuttava vietiin uupuneena sairaalaan. Siellä hän sai suolaliuostipan suoneensa ja kehotuksen syödä suolaa."

"Iäkäs mies oli menossa haimasyöpäleikkaukseen. Nukutuslääkäri sanoi, ettei miestä voi operoida, ennen kuin elimistön suolan puute saadaan korjatuksi."

"Viime aikoina lääkärit ovat törmänneet vastaanotoillaan veren matalaan natriumpitoisuuteen, hyponatremiaan. Potilas näyttäisi siis kärsivän suolan puutteesta."

Käypähoitosuositus
"Masennus ja ahdistuneisuus sekä uupumisoireyhtymä aiheuttavat muistamattomuutta ja toimintakyvyn huonontumisen. Kilpirauhasen ja lisämunuaisen toimintahäiriöt, maksan ja munuaisten vajaatoiminta, elimistön suolan puute ja liian matala verensokeri ja erilaiset puutostilat vaikuttavat muistitoimintoihin"

Nimimerkki Voikukka:
"Myös suolan puute (mikä on yllättävän yleistä nuorilla naisilla) voi aiheuttaa rajuja oireita. Yhden tutun sisar joutui sairaalaan tiputukseen, kun ei pysynyt enää tolpillaan, ja ainoa "sairaus", mikä hänestä löydettiin, oli suolan puute. "
Syömishäiriöliiton foorumi

Suolasotiakin ollut?
Kunnon gastronomien mielestä ainoa oikea suola on merisuola. Sitäkin on tietysti monia lajeja ja sitä valmistetaan eri puolilla maailmaa, mutta muutaman paikkakunnan tuotteet ovat ylitse muiden.

Ranskalaisten gastronomien suosikki on Guéranden suola, hiukan harmahtava, kosteahko puolikarkea suola, jolla on hapahko, miellyttävä jälkimaku. Guérande on pikkukaupunki ja niemimaa Loiren suun pohjoispuolella, pienen matalan merenlahden rannalla, jossa on jo satojen vuosien ajan haihdutettu merisuolaa. Se sisältää runsaasti magnesiumkloridia, jonka ansiosta se tuntuu kostealta ja myydäänkin joskus nimellä "harmaa suola". Guéranden suolaa saa nykyisin kaupoista Suomessakin, kuten myös monia muita "gourmetsuoloja".

Englantilaiset gastronomit puolestaan suosivat Maldonin suolaa, joka tulee Pohjanmeren rannikolla Essexissä sijaitsevasta Maldonin pikkukaupungista. Tämä suola, joka lienee ollut ensimmäinen sotien jälkeinen erikoissuola Suomen kaupoissa, on kauniin pyramidimaisina, hiukan kalansuomuja muistuttavina kiteinä, jotka sulavat mukavasti suussa. Suola on voimakkaampaa kuin useimmat muut suolat, joten sitä voidaan käyttää vähemmän, sanoo valmistaja. Se sopii erinomaisesti hyppysin siroteltavaksi pöytäsuolaksi eli "sormisuolaksi" erityisesti grillatun lihan kanssa. Suola on täysin kuivaa ja kauniin valkoista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat