Seuraa 
Viestejä45973

Ensinnäkin tämä tulee nyt vähän myöhässä, kun ei rekisteröityminen heti onnistunut. Mutta asiaan.. Oltiin siis tuossa sunnuntaina aamuyöllä noin kello kahden aikaan parin kaverin kanssa ajamassa Nurmijärven Röykästä Klaukkalaan päin Lopentietä pitkin ja Perttulan/Holman kohdilla suoraan edessä tippui pystysuoraan alas mahdollisesti meteori. Se syttyi palamaan keskellä taivasta kirkkaana ja paloi valkoisena sekä hieman vihertävällä liekillä ja joko se sammui ennen maahan tuloa tai sitten vain katosi metsään.
Tuntui että se olisi ollut aika lähellä, kun se tippui lähes suoraan alas eikä kadonnut horisonttiin. Oli vähän kuin joku olisi ampunut hätäraketin ylhäältä alas. Niin ajattelin siis täältä kysellä onko siitä ollut mitään juttua missään tai havaintoja. Oli vielä kamerakin mukana, mutta eipä tullut mieleen alkaa ottaa videoo tummalta taivaalta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Erittäinkin todennäköisesti tulipallo, tiedä sitten onko mitään maahan asti selvinnyt.

Tai sitten se oli suokaasua.

Noh, mutta vakavasti... havainto on aika paljon parempi kuin useimmat tulipallohavainnot. Havaintopaikka on tarkasti ilmoitettu ja sen mukaan myös ilmiön ilmansuunta (tien suunta eteenpäin).

Etäisyyttä sen sijaan on mahdoton arvioida tarkasti. Mitä todennäköisimmin se ei ole pudonnut suoraan ylhäältä alas, vaan tien suuntaisesti (todennäköisesti poispäin teistä) jossain edessä päin, jolloin lentoradan projektio teidän suuntaanne on ollut pystysuora.

Kuinka kauan ilmiö kesti? Eli jos hehku alkoi zeniitissä (keskellä taivasta?), niin miten korkealla hehku sammui (asteina horisontista) noin suurin piirtein, ja mitenkä kauan kesti tämän matkan taittamisessa? Ja kuinka kirkas tuo kohde oli? Loiko varjoja?

Kannattaa lähettää havainto Ursaan, varsinkin jos pystyy vastaamaan joihonkin tai kaikkiin noihin kysymyksiin. Aika todennäköisesti joku muukin on tehnyt saman havainnon, ja kolmesta enemmän tai vähemmän tarkasta havainnosta pystytään jo kolmioarpomaan suurin piirtein lentorataa, ja tutkadatasta saattaa jopa löytyä tarkempaa tietoa.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Niin eli siis se ei tullut avaruudesta asti palavana, vaan alkoi palamaan siinä keskellä taivasta (vaikea sanoa etäisyyttä maanpinnasta) ja tippui suoraan alas. Ehkä maksimissaan 5 asteen kulmassa vasempaan pohjoisesta katsottuna. Sitä on paha mennä sanomaan tippuiko se meistä pois päin ja kuinka paljon. Lähinnä näytti siltä, että se olisi jonnekin Holman metsikköön tippunut joka on harvaan asuttua aluetta. Metsää, metsää ja metsää.
Paloi siis niin kirkkaana, että sen olisi varmasti nähnyt päivälläkin. Tuolloin oli vielä aika valoisa yö, mutta vertaessani tuota hätärakettiin täytyy vielä lisätä, että se ei kuitenkaan valaissut ympäristöä niin kuin esim. salama tekee. Tämä varmaan voi myös tarkoittaa sitä, että se olikin suht kaukana meistä vaikka kovasti tekisi mieli väittää että se oli aika lähellä.
Harmillista että olimme autossa, niin emme voineet kuulla millainen ääni siitä mahdollisesti olisi lähtenyt ja myös se että tietä reunustavat puut peittivät tuota ilmiön maahantuloa. Tätä ilmiötä kesti n. sekunnin tai alle. Ja ei luonut varjoja. Täytyy varmaan ilmoittaa ursaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat